Γενικά Η Μένια το θηλυκό Timpardo μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tzio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tzio

PB New Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2021
Μηνύματα
173
Πόλη
Βέροια
Γειά και Χαρά σε όλους και Χρόνια πολλά σας παρουσιαζω το καινούργιο μελος της οικογένειας την Μενια θηλυκό Timpardo τώρα είναι καραντινα και από βδομάδα θα γίνει η πρώτη γνωριμία με τον Ασπρο που έχω και μετά θα κάνω προσπάθεια για αναπαραγωγή αφου τα προετοιμάσω που ήδη ξεκίνησα από σήμερα.
 
20210325_132906_640x480.webpIMG-a11a2dfccd6413a1ca6907f5ef6be9ba-V_640x360.webp
[automerge]1616691675[/automerge]
Το ζευγαράκι από βδομάδα θα τελειώσει και η κατασκευή και θα βγουν εξω.Τα καλοριφέρ ειναι κλειστά καινη φωτο ειναι πριν το καθάρισμα του δεν τον έχω σε παράθυρο μπροστά.
 
@Tzio Να την χαιρεσαι 😍 Ειναι πολυ ομορφη! Με το καλο να προχωρησεις σε μια σωστη και καλη προετοιμασια αναπαραγωγης των καναρινιων σου!Οταν θα ερθει ο καιρος, να γεμισει η φωλιτσα με πολλους - πολλους ομορφους παρδαλους νεοσσους😍
 
Καλημερα οχι ο Άσπρος ειναι απλό καναρινι.Ναι σε ζευγαρωστρα θα τα βάλω και σκέφτομαι να παραγγείλω αυτήν.
 
Η συγκεκριμένη ζευγαρώστρα είναι κάπως όχι τόσο βολική, διότι διαθέτει αποσπώμενο πάτο και μάλλον σταθερή μη αποσπώμενη σχάρα. Αυτά σημαίνουν ότι είναι δύσκολη στο καθάρισμα, διότι για τη σχάρα θα πρέπει να βάζεις μέσα το χέρι σου να την καθαρίζεις και για να καθαρίσεις τον πάτο, θα πρέπει να μετακινήσεις το υπόλοιπο κλουβί. Τέτοιες κινήσεις είναι κάπως δύσκολες, και ειδικά αν προχωρήσεις σε αναπαραγωγή, προκαλούν όχληση στα πουλιά. Σου προτείνω λοιπόν τις λεγόμενες κινέζικες ζευγαρώστρες, που διαθέτουν συρόμενη σχάρα και πάτο, για τον καθαρισμό των οποίων δεν απαιτείται μετακίνηση του κλουβιού. Επιπρόσθετα, αν δεν το έχεις διαβάσει, καλό θα ήταν να μελετούσες το άρθρο που σου παραθέτω, και ίσως καλύτερα, μια και το παρόν θέμα αφορά σε Παρουσίαση, να άνοιγες ένα άλλο θέμα στο πεδίο της Αναπαραγωγής Καναρινιών.
 
Το διάβασα το άρθρο πριν πάρω την απόφαση να βρω θηλυκό και ευχαριστώ για την παραθεση.Να ρωτήσω κάτι εγκυκλοπαιδικα τι λέτε να βγουν τα μικρά εφόσον παν όλα καλά ο Λευκός είναι Αν διάβασα καλά γιατι εχει κίτρινο στα φτερά Κυρίαρχο Λευκό και η Θηλυκια Timpardo 100%
 
τι λέτε να βγουν τα μικρά
Μάλλον παρδαλά.
Θα σου πρότεινα να βρείς ένα αρσενικό Timbrado και ένα θηλυκό λευκό για να βγάλεις καθαρόαιμα Timbrado και Λευκά.
 
ένα θηλυκό λευκό για να βγάλεις καθαρόαιμα Timbrado και Λευκά.
@ΙΩΑΝΝΗΣ@, έχω την εντύπωση, αν και οι απόψεις διίστανται*, ότι τα λευκά κυρίαρχα τα ζευγαρώνουμε με κίτρινα με λευκούς οδηγούς, ώστε να βγουν πουλάκια κίτρινα και λευκά με πιθανότητα 50-50.
*Δεν μπορώ να βρω τα άρθρα που είχα διαβάσει στο παρελθόν, αλλά η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι το λευκό κυρίαρχο γονίδιο είναι επικρατές, το κίτρινο υπολειπόμενο, ο ετερόζυγος γονότυπος (1 γονίδιο λευκού και 1 κίτρινο) δίνουν λευκό κυρίαρχο φαινότυπο, τα κίτρινα είναι ομόζυγα ως προς το υπολειπόμενο γονίδιο, και ότι ομόζυγα με αυτό το είδος του λευκού γονιδίου, πεθαίνουν είτε μέσα στο αυγό είτε σύντομα μετά την εκκόλαψη. Η διάσταση απόψεων ήταν ότι είχαν σε μελέτη βρεθεί άτομα ενήλικα ομόζυγα ως προς το λευκό κυρίαρχο η οποία ακύρωνε την επικρατούσα άποψη.
 
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην βγουν τα πουλάκια λογο γονιδίων κυριαρχου;
 
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να μην βγουν τα πουλάκια λογο γονιδίων κυριαρχου;
Όχι, καμία σχέση με το ζευγάρωμα που πρόκειται να κάνεις. Αναφερόμουν στη συμβατότητα της αναπαραγωγής δύο λευκών κυρίαρχων
 
Back
Top