Η μετάλλαξη Καφέ στα καναρίνια χρώματος, τα χαρακτηριστικά της, η περιγραφή του φαινότυπου, πρότυπα ανά κατηγορία και βαθμολόγηση των Καφέ Καναρινιών.

Οι ραβδώσεις πρέπει να είναι μακριές, φαρδιές και συνεχείς (μονοκόματες) όπως και αυτές του μαύρου, αλλά φυσικά να αποτελούνται από καφέ ευμελανίνη. Η μελανίνη πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το πτέρωμα. Όλες οι ραβδώσεις πρέπει να είναι έντονα οξειδωμένο καφέ.
Οι ραβδώσεις των πλευρών (flanks) πρέπει να είναι συμμετρικές, να φαίνονται καθαρά και να έχουν το ίδιο χρώμα με εκείνες της πλάτης και του κεφαλιού.
Ράμφος, πόδια και νύχια πρέπει να είναι καφέ.
Σε αυτά τα πουλιά λόγω της έντονης μελανίνης το λιπόχρωμα μπορεί να φαίνεται λίγο θαμπό. Η αντίθεση μεταξύ των ραβδώσεων και του λιποχρώματος πρέπει να είναι εμφανής.
Με τον όρο Καφέ (Brown) ονομάζουμε την φυλοσύνδετη μετάλλαξη κατά την οποία αναστέλλεται η παραγωγή της μαύρης ευμελανίνης και άρα εμφανίζεται καλύτερα η καφέ ευμελανίνη στο πτέρωμα του πτηνού.
Χαρακτηριστική είναι η απουσία οποιασδήποτε μαύρης χρώσης στα κεράτινα μέρη (πόδια, νύχια, ράμφος).
Το χρώμα των ματιών στους νεοσσούς αυτής της μετάλλαξης είναι μελιτζανί και αυτό μόνο για τις πρώτες μέρες της ζωής τους. Έπειτα σκουραίνει δίχως να έχουμε την ικανότητα της διάκρισής τους από άλλα καναρίνια της μαύρης ποικιλίας.
Η Καφέ μετάλλαξη είναι συνώνυμη της Κανελί (Cinnamon), ονομασία που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα στα καναρίνια χρώματος και χρησιμοποιείται ακόμα στις άλλες κατηγορίες καναρινιών Τύπου και Ωδικών. Πρόκειται για την αρχαιότερη μετάλλαξη ενώ θεωρείται βασικό χρώμα, αναγνωρίζεται δηλαδή η προσθήκη άλλων, αυτοσωμικών μεταλλάξεων με αυτήν.
Κάθε σύνδεση εδώ με την φαιομελανίνη η οποία επίσης αποδίδεται σε τόνους του καφέ χρωματισμού είναι λάθος.
Λευκή βάση
Καφέ Λευκό Κυρίαρχο
Καφέ Λευκό Υπολειπόμενο
Κίτρινη βάση
Καφέ Κίτρινο Έντονου
Καφέ Κίτρινο Μη Έντονου
Καφέ Κίτρινο Μωσαϊκού
Καφέ Κίτρινο Ιβουάρ Έντονου
Καφέ Κίτρινο Ιβουάρ Μη Έντονο
Καφέ Κίτρινο Ιβουάρ Μωσαϊκού
Κόκκινη βάση
Καφέ Κόκκινο Έντονου
Καφέ Κόκκινο Μη Έντονου
Καφέ Κόκκινο Μωσαϊκού
Καφέ Κόκκινο Ιβουάρ Έντονου
Καφέ Κόκκινο Ιβουάρ Μη Έντονου
Καφέ Κόκκινο Ιβουάρ Μωσαϊκού
Περιγραφή των καφέ καναρινιών

Οι ραβδώσεις πρέπει να είναι μακριές, φαρδιές και συνεχείς (μονοκόματες) όπως και αυτές του μαύρου, αλλά φυσικά να αποτελούνται από καφέ ευμελανίνη. Η μελανίνη πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το πτέρωμα. Όλες οι ραβδώσεις πρέπει να είναι έντονα οξειδωμένο καφέ.
Οι ραβδώσεις των πλευρών (flanks) πρέπει να είναι συμμετρικές, να φαίνονται καθαρά και να έχουν το ίδιο χρώμα με εκείνες της πλάτης και του κεφαλιού.
Ράμφος, πόδια και νύχια πρέπει να είναι καφέ.
Σε αυτά τα πουλιά λόγω της έντονης μελανίνης το λιπόχρωμα μπορεί να φαίνεται λίγο θαμπό. Η αντίθεση μεταξύ των ραβδώσεων και του λιποχρώματος πρέπει να είναι εμφανής.
Η μετάλλαξη καφέ στα καναρίνια
Με τον όρο Καφέ (Brown) ονομάζουμε την φυλοσύνδετη μετάλλαξη κατά την οποία αναστέλλεται η παραγωγή της μαύρης ευμελανίνης και άρα εμφανίζεται καλύτερα η καφέ ευμελανίνη στο πτέρωμα του πτηνού.
Χαρακτηριστική είναι η απουσία οποιασδήποτε μαύρης χρώσης στα κεράτινα μέρη (πόδια, νύχια, ράμφος).
Το χρώμα των ματιών στους νεοσσούς αυτής της μετάλλαξης είναι μελιτζανί και αυτό μόνο για τις πρώτες μέρες της ζωής τους. Έπειτα σκουραίνει δίχως να έχουμε την ικανότητα της διάκρισής τους από άλλα καναρίνια της μαύρης ποικιλίας.
Η Καφέ μετάλλαξη είναι συνώνυμη της Κανελί (Cinnamon), ονομασία που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα στα καναρίνια χρώματος και χρησιμοποιείται ακόμα στις άλλες κατηγορίες καναρινιών Τύπου και Ωδικών. Πρόκειται για την αρχαιότερη μετάλλαξη ενώ θεωρείται βασικό χρώμα, αναγνωρίζεται δηλαδή η προσθήκη άλλων, αυτοσωμικών μεταλλάξεων με αυτήν.
Κάθε σύνδεση εδώ με την φαιομελανίνη η οποία επίσης αποδίδεται σε τόνους του καφέ χρωματισμού είναι λάθος.
Ονοματολογία, Πρότυπα και Βαθμολόγηση
Ονοματολογία
Λευκή βάση
Καφέ Λευκό Κυρίαρχο
Καφέ Λευκό Υπολειπόμενο
Κίτρινη βάση
Καφέ Κίτρινο Έντονου
Καφέ Κίτρινο Μη Έντονου
Καφέ Κίτρινο Μωσαϊκού
Καφέ Κίτρινο Ιβουάρ Έντονου
Καφέ Κίτρινο Ιβουάρ Μη Έντονο
Καφέ Κίτρινο Ιβουάρ Μωσαϊκού
Κόκκινη βάση
Καφέ Κόκκινο Έντονου
Καφέ Κόκκινο Μη Έντονου
Καφέ Κόκκινο Μωσαϊκού
Καφέ Κόκκινο Ιβουάρ Έντονου
Καφέ Κόκκινο Ιβουάρ Μη Έντονου
Καφέ Κόκκινο Ιβουάρ Μωσαϊκού
Πρότυπα κρίσης και βαθμολόγηση
EXCELLENT
- Καφέ ραβδώσεις, συνεχείς και φαρδιές σε όλη την πλάτη, το κεφάλι και τα πλευρά. Το χρώμα είναι πολύ σκούρο καφέ και σταθερό σε όλο το φτέρωμα.
- Το ράμφος, τα πόδια και τα νύχια είναι καφέ.
GOOD
- Ραβδώσεις λιγότερο φαρδιές από ένα Excellent δείγμα, αλλά σκούρου καφέ χρώματος.
- Ράμφος, πόδια και νύχια καφέ.
ACCEPTABLE
- Πιο ανοιχτό καφέ.
- Ραβδώσεις πιο ακαθόριστες ή αραιωμένες. Παρουσία ανοιχτού χρώματος.
POOR
- Ανοιχτές καφέ ραβδώσεις που είναι ακαθόριστες ή σπασμένες. Δεν υπάρχουν στα πλευρά. Η μείωση του πλάτους των ραβδώσεων κάνει το πουλί να συγχέεται με Ιζαμπέλ.
Media Galley Καφέ Καναρινιών
Άλμπουμ Καφέ Καναρινιών
- PetBirds
- 6
- 1
Συλλογή πολυμέσων (album) καναρινιών χρώματος της μετάλλαξης Καφέ. Τα πολυμέσα (media)...