Γενικά Η Πίκα η καρακάξα μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pica
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pica

PB New Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2018
Μηνύματα
70
Πόλη
Ρόδος
Την έχω ονομάσει πίκα και δεν της αρέσει ο πολύς κόσμος. Κάνει σαν αγριοκάτσικο και επιτίθεται στο μιξερ. Δεν έχει μάθει σε κλουβί και την ταίζουμε κιμα.

rsz_320180510_144129.webp

rsz_120180621_133422 (1).webp
 

Συνημμένα

  • rsz_320180510_144129.webp
    rsz_320180510_144129.webp
    23,6 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θέλω να φύγει να πάει πίσω στο φυσικό του περιβάλλον αλλά ειδικοί και μη ειδικοί μου λένε ότι δεν θα φύγει γιατί έχει μάθει με ανθρώπους. Εγώ θέλω να φύγει δεν το κρατάω σε αιχμαλωσία γιαυτο δεν το έχω σε κλουβί.
 
Έχεις μιλήσει με κάποιους συγκεκριμένα; Ειδικότερα με ΕΚΠΑΖ, ΑΝΙΜΑ ή παρεμφερείς οργάνωσεις; Όπως και να έχει, η εμπειρία τους σε τέτοιου είδους θέματα είναι σημαντική και νομίζω ότι θα σε βοηθούσε μια επαφή.
 
ΑΝΙΜΑ και ορνιθολογική δεν με βοήθησαν ιδιαίτερα. Μόνο μία πτηνίατρος που συμβουλευτίκαμε. Έχω μια ερώτηση τι μπορώ να κάνω γιανα μην κράζει στο καράβι;

Γιατί θα την πάμε σε νησι για καλοκαίρι και ελπίζουμε να βρει παρέα και να φύγει.
 
τι μπορώ να κάνω γιανα μην κράζει στο καράβι;
Μιχάλη, η περίπτωση σου είναι ιδιαίτερη. Ευτυχώς, τα συγκεκριμένα πουλιά δεν περιλαμβάνονται στα κατοικίδια οπότε δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τη φροντίδα τους. Δυστυχώς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε σε αυτό το θέμα. Κάνε μια προσπάθεια να επικοινωνήσεις και με το ΕΚΠΑΖ, ίσως δραστηριοποιούνται πιο ενεργά από τους άλλους.

Να μας ενημερώνεις, μας ενδιαφέρει το θέμα.
 
Η ΑΝΙΜΑ δεν ηξερε ακριβώς μας είπε μηπως σε χαρτόκουτο ή σε τσαντάκι σκύλου.Αλλά θα πάρουμε και ΕΚΠΑΖ.
Θα σας ενημερώσω αν μου πουν κάτι συγκεκριμένο.Αν όχι τότε θα πω πως το μετέφερα μήπως βοηθησω κάποιον άλλον.
 
O Σταύρος απο τη Δράση για την Άγρια Ζωή θα σε βοηθήσει σίγουρα. Νομίζω πως αυτός απαντάει σε όλα τα μηνύματα της σελίδας. Όσα πουλιά έχω βρει τα έχω στείλει σε αυτούς.
 
Είναι πολύ όμορφη η καρακάξα σου.
Βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί ακούς εκείνους που σου λένε οτι δεν θα φύγει επειδή έχει μάθει με ανθρώπους, αφόυ ο ίδιος έγραψες ότι δεν του αρέσει ο κόσμος.
Η αλήθεια είναι όμως ότι όταν μεγαλώνουμε πουλιά στο σπίτι μας και μετά τα αφήνουμε ελεύθερα δεν μπορούν να επιβιώσουν και είναι πολύ πιθανό να γίνουν το γεύμα μιας γάτας ή να πηγαίνει σε σπίτια που μπορεί να έχουν θέμα κλπ.
Αλήθεια δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω.
Το σίγουρο είναι ότι την έχεις αγαπήσει και είναι λογικό.
Στην αρχή δεν πίστευα και πολύ ότι είχες όντως πρόθεση να την αφήσεις ελεύθερη, όμως είδα τα βιντεάκια σου, που την έχεις και στο μπαλκόνι και εκείνη μένει απο επιλογή.

Όσον αφορά το ταξίδι μπορείς να την βάλεις σε ένα box (γάτας ή μεγάλου παπαγάλου) και να την έχεις μαζί σου στο πλοίο.
Αν θα κράζει ή όχι δεν μπορεί να στο πεί κανένας μας δυστυχώς.
 
Ευχαριστώ, για τις γάτες πιστεύω έχει μάθει όποτε ακούει γάτα η βλέπει κράζει και ξεσηκώνει όλη την γειτονιά. Γενικά όποτε νιώθει ότι κινδυνεύει. Με τους ανθρώπους είναι πολύ επιφυλακτική. Θα το βάλουμε μάλλον στην παλιά τσάντα μεταφοράς του σκύλου μας που είναι μαλακή και μεγάλη. Ελπίζουμε όταν νιώσει έτοιμο να φύγει.
 
Μιχάλη, και στην Αθήνα όπου μένεις, έχει καρακάξες ελεύθερες που επιβιώνουν, αν δεν κάνω λάθος μια χαρά. Κανεις μάλιστα δεν τις σκοτώνει, όπως έχω ακούσει να γίνεται στην επαρχία, λόγω του ότι ρημάζουν τις καλλιέργειες... Το ερώτημά μου ειναι αν θα μπορούσες να την επιστρέψεις μετά το νησί στο σπίτι σου και από εκεί να... Ανοίξει τα φτερά της, μήπως και από καιρό είσαι καιρό σας έρχεται για επίσκεψη και χαίρεστε.
Κυρίως το γράφω αυτό, διότι στη θέση σας προσωπικά θα δυσκολευόμουν έντονα να την αποχωριστώ.
 
Στο νησί δεν τις κυνηγάνε το αντίθετο κιόλας μες την αυλή τους τα έχουν, για τον αποχωρησμό δεν με πειραζει εφόσον ξέρω ότι έχει βρει παρέα και ότι δεν χρειάζεται τους ανθρώπους γιανα ζήσει. Ούτως η αλλως αυτά τα πουλιά δεν είναι για αιχμαλωσία. Κοίτα για το σπίτι δεν θα ήθελα να έρθει ξανά στην Αθήνα, εδω στην γειτονιά υπάρχουν περίεργοι που ντουφεκάνε τα πούλια και γενικά δεν θέλουν πουλιά, οπότε καλύτερα να μάθει εκεί. Το πολύ θα του φτιάξουμε μία φωλιά στο σπίτι μακριά από γάτες μέχρι να φτιάξει την δικιά του.Από φαγητό δεν υπάρχει θέμα διότι εκεί υπάρχουν πολλά έντομα και ερπετά.
 
O Σταύρος απο τη Δράση για την Άγρια Ζωή θα σε βοηθήσει σίγουρα. Νομίζω πως αυτός απαντάει σε όλα τα μηνύματα της σελίδας
Μιχάλη, δεν στέλνεις ένα μήνυμα και εδώ μήπως μπορεί ο άνθρωπος να σου δώσει κάποιες χρήσιμες οδηγίες που θα βοηθήσουν στην καλύτερη δυνατή μετάβαση προς την ελευθερία;
 
Κανεις μάλιστα δεν τις σκοτώνει,
Αν πεινάσει και πλησιάσει το λάθος άνθρωπο;
έχω ακούσει να γίνεται στην επαρχία,
Σωστά έχεις ακούσει αλλά βλέποντάς 'τες επιφυλακτικές... ίσως αποκτήσει μεγαλύτερο φόβο για τον άνθρωπο.
Αυτό σαν ιδέα μου αρέσει περισσότερο.
 
Όταν το βρήκαμε είπαμε ότι δεν θα ζήσει αλλά έζησε
Όταν μεγάλωσε είπαμε δεν θα μπορεί να πετάξει αλλά πέταξε
Πιστεύω όταν είναι έτοιμο από μόνο του να φύγει θα φύγει

ΥΓ:Γίνεται η καρακάξα να κάνει φίλη δεκαοκτούρα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
ΥΓ:Γίνεται η καρακάξα να κάνει φίλη δεκαοκτούρα;
Ποιος ξέρει; Στη φύση μοιάζει απίθανο. Εάν είναι και τα δύο πουλιά ελεύθερα και δεν αναγκάστηκαν να βρεθούν στον ίδιο χώρο επειδή τοποθετήθηκαν εκεί, τότε είσαι από τους λίγους που μπορούν να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία. :)
 
Έρχεται σχεδόν κάθε απόγευμα και περιμένει στο κάγκελο την πίκα αλλά δεν παει. Μάλλον όταν έφυγε δεν ήξερε που να πάει και πήγε με τα περιστέρια.
 
Αν μπορεί κάποιος να μου πει πόσο περίπου είναι στην πρώτη φωτογραφία γιατί τότε ήταν όταν την βρήκαμε
 
Back
Top