Γενικά Η Πίκα η καρακάξα μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pica
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
και συγνώμη που σας έχω πρήξει
Το like στο έκανα για την ευχαριστία, διότι η ευγένεια λείπει στις μέρες μας.
Τώρα για το "πρήξιμο" θα πω, αν είναι δυνατό να μας έχεις πρήξει κιόλας. Εσύ μας έδωσες την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια τόσο μα τόσο ενδιαφέρουσα πορεία - σχέση - συνύπαρξη...όπως θέλεις πες το.
 
O Σταύρος απο τη Δράση για την Άγρια Ζωή θα σε βοηθήσει σίγουρα
Την ημέρα που άνοιξε το θέμα ο Μιχάλης, επικοινώνησα με τον Σταύρο για να μας δώσει συμβουλές. Αν και δεν απάντησε αμέσως λόγω ασθένειας, μου απάντησε σήμερα με το εξής μήνυμα που μεταφέρω στη συζήτηση μας.

Στα βίντεο διέκρινα τρία προβλήματα υγείας σχετικά με το πουλί, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατό του, μπορείκαι όχι.

Το πρώτο είναι οι αρθρώσεις των δακτύλων, δεν λειτουργούν σωστά με αποτέλεσμα να στραβώνουν τα δάκτυλα και να καθύθσταται δυσχερής η δυνατότητα του πουλιού να πιάνεται σε κλαδιά. Αυτό ίσως να βελτιωθεί όσο δεν πατάει σε πατώματα, ίσως και να μείνει μόνιμο και είτε σταδιακά να επιδεινώνεται είτε να έχει πόνους, ανάλογα με τον καιρό.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την ποιότητα του φτερώματος σε κάποια σημεία και ειδικά στην περιοχή του ουροπηγίου. Δεν ξέρω πως είναι τώρα, εάν έχει βελτιωθεί και πως λειτουργεί ο αδένας που υπάρχει στο σημείο.

Το τρίτο έχει να κάνει με την ψυχολογία του ζώου το οποίο έχει δεθεί με συγκεκριμένους ανθρώπους πράγμα το οποίο δυνάμει το καθιστά μη απελευθερώσιμο. Ενδέχεται αν το πουλί μπει σε πρόγραμμα επανένταξης μαζί με άλλα κορακοειδή να μπορεί να προσαρμοστεί, να κοινονικοποιηθεί και να μπορέσει να αφεθεί ξανά ελεύθερο. Αν αφεθεί πάντως έτσι και ειδικά σε ένα άγνωστο για αυτό περιβάλλον, όπως άκουσα νησί, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι πολύ περιορισμένες. Ειδικά στα νησιά μάλιστα, στα περισσότερα δεν έχει καν Καρακάξες. Τα πουλιά λόγω του σχήματος των φτερούγων τους αδυνατούν να διασχίσουν μεγάλες αποστάσεις και στα πιο πολλά από αυτά δεν ζουν καρακάξες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει το πουλί σε μια απέραντη μοναξιά.


Ο Σταύρος είναι υπεύθυνος της σελίδας Δράση για την Άγρια Ζωή, στο Facebook.
 
Το πρώτο δεν ήμασταν σίγουροι αλλά μάλλον έτσι είναι. Του έχουμε βάλει κλαδιά και εκεί κοιμάτε το βράδυ ακι εκεί κάθετε την μισή μέρα.
Το δεύτερο ναί το είχε αλλά τώρα έχει φτιάξει είχαμε διαβάσει ότι είναι στρεσ.
Κοίτα, εκεί στο νησί έχει καρακάξες κι πολλές μάλιστα, δεν θα το αφήσω να φύγει σε ένα άσχετο μέρος απλά ελπίζω να βρει κανένα άλλο και να φύγει και επειδή θα μείνουμε εκεί αρκετό καιρό υπάρχει περίπτωση να συνηθίσει και να εγκατασταθεί εκεί.Ας το ελπίσουμε δλδ 🙂
 
Λες να το πέταξε η μάνα του απο την φωλιά επειδή έχει πρόβλημα γιατι έχω διαβάσει παρόμοιες περιπτώσεις
 
Έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι επίκτητο και συνέβη επειδή το πουλάκι δεν ξεκίνησε να πατάει σε κλαδιά από την ηλικία που έπρεπε, αλλά σε επίπεδες επιφάνειες μέχρι πρόσφατα.
 
Κοίτα αν είναι επίκτητο η όχι δεν ξέρω πάντος όταν ήταν μικρό είχε πρόβλημα στα πόδια. Στο σπίτι μέσα δεν το έχω σε κλουβί αλλά ελεύθερο.Βγαίνει έξω κάνει βόλτα ξανάρχεται. Του έχουμε στανντ και κλαδιά απο φυσικά ξύλα κ κάθεται εκεί.Από εδώ έξω έχουμε μία νερατζιά που πάει και κάθετε.
 
Κοίτα αν είναι επίκτητο η όχι δεν ξέρω πάντος όταν ήταν μικρό είχε πρόβλημα στα πόδια
Λες να το πέταξε η μάνα του απο την φωλιά επειδή έχει πρόβλημα γιατι έχω διαβάσει παρόμοιες περιπτώσεις
Επομένως Μιχάλη, δε γνωρίζω να σου πω με σιγουριά εάν το πέταξε από τη φωλιά. Υπάρχει η φημολογία ότι λειτουργούν τα πουλιά κατά αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει καθώς δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό.
 
Έχω ευχάριστα νέα Την μεταφέραμε με επιτυχία στην Ρόδο με την τσάντα του σκύλου που θα ανεβάσω παρακάτω.Λοιπόν την σκεπάσαμε με κάτι πανιά και την πήραμε στην καμπίνα και πριν φτάσουμε την βάλαμε στην τουαλέτα να φάει και να ξεπιαστεί. Δεν έκανε καθόλου φασαρία και ούτε φάνηκε να είχε πρόβλημα. Στο σπίτι ήρθε, εξερέυνησε για λίγο και μετά έκανε μακριές πτήσεις χωρίς πρόβληματα με τους γείτονες.Απ'ότι φαίνεται της αρέσει.🙂

rsz_p7010020.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top