Διατροφή Η άμμος στη διατροφή των παπαγάλων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης theo40gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

theo40gr

PB Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2008
Μηνύματα
708
Πόλη
Πειραιάς
Ωραια λοιπον.. Ας ξεκινησουμε με τις ερωτησεις
λιτσα πες μας τι εχεις μαθει για την αμμο;
 
για την αμμο έμαθα οτι πρεπει να την τρωνε οι παπαγαλοι για το στομαχι τους(ειναι μια καλη βοηθεια για το πεπτικο τους ), οχι ομως αμμο με οστρακα. επισης μια καλη τροφη - παιχνιδι ειναι τα καρυδια. Το γιαουρτι σε μικρες ποσοτητες, τους κανει καλο στο έντερο και ενας τροπος για να του αρεσει και να το φαει ειναι να του το δωσουμε ειτε με μπανανα είτε με σιροπι. Ενας τροπος απαλλαγης απο τα σκουλικια που παραλληλα ειναι υγιεινο ειναι το αυγο (σφικτο) με λιγο φρεσκο σκορδο
 
1. Δηλαδη. Αμμο θαλασσης εννοεις;
2. Ποια σκουλικια; Εχουν οι ζακο σκουλικια;
 
ειδική άμμο για πουλια, οχι απο τη θαλασσα.
για τα σκουλικια προφανος θα εννοει αμα πιασουν η για να μην πιασουν στο εντερο τους οχι οτι εχουν φυσιολογικα.
 
θα σε γελασω και δεν το θελω...🙄 μηπως μπορει καποιος που γνωριζει περισσοτερα να μας διαφωτησει;
Ακομα εμαθα ότι οι παπαγαλοι ειναι υποκριτες σχετικα με την υγεια τους. Αν δεν ειναι καλα το κρυβουν οσο καλυτερα μπορουν - απο ενστικτο-γιατι οταν ειναι στην φυση,τα αρρωστα πουλια ειναι ευκολη λεια. ετσι το κρυβουν και απο εμας. Πρεπει να τους παρακολουθουμε χωρις να μας βλεπουν ιδιως οταν βλεπουμε οτι λαχανιαζει, καθεται κατω, κοιμαται πολυ.

δεν ξερω αν σωστα το αναφερω εδω και αν έχει ήδη αναφερθει κάπου αλλού, παρακαλω διορθωστε με, έμαθα ότι υπάρχει ιδρυμα "Κοινοτητα των παπαγαλων" στην Αγγλια. Ιδρυθηκε το 1966 με σκοπο την μελετη και την συντηρηση όλων των πουλιων που μοιαζουν με τους παπαγαλους.
Parrots, parrot conservation, breeding, Parrot Society UK

Επίσης υπάρχει η "Παγκοσμια Ενωση Παπαγαλων"με στοχο την καλη κατασταση διαβιωσης των παπαγαλων στην φυση αλλα και σε αιχμαλωσια.
World Parrot Trust - Saving Parrots Worldwide.

Αυτα προς το παρον
Ακουω. 🙂
 
Οι ζακό και τα κακατου είναι το πιο ευαίσθητα σε ταινίες (tapeworms). Όπως γενικά και όλα τα πτηνά αλλά και θηλαστικά (ακόμα και ο άνθρωπος)έχουν την τάση να μαγνητίζουν τα σκουλήκια. Η εσωτερική αποπαρασίτωση επιβάλεται σε νεαρή ηλικία απο ότι γνωρίζω.
 
και πως θα δουμε αν εχει σκουλικια. Απο τα κακα του;η πρεπει να του κανουμε
ειδικες εξετασεις;
 
Η διάρροια, η γενική εικόνα του πτηνού, η πρισμένη κοιλιά και η κακή ανάπτυξη του πτηνού είναι μερικά στοιχεία για να καταλάβουμε αν έχει ή όχι. Σαφώς μια εξέταση κοπράνων είναι πιό σίγουρη και ασφαλής μέθοδος.
Φιλικά

Πωλίνα δεν είχα δει την απάντησή σου 😉
 
γρηγόρη αλλο η ταινια αλλα τα σκουλικια οι λεβίθες.
για να προσβληθει απο ταινια ενα πουλι πρεπει να τρωει εντομα και ζωική τροφή ΑΛΛΑ και για να κολλησει το πουλι χρειαζεται και ενας φορέας που εδω δεν υπαρχει παραμονο στην φυση αρα ειναι πολυ σπανιο να κολλησει καποιος οικοσητος παπαγαλος ταινια.

οι κόκοι και οι λεβίθες ειναι αυτα που μπορει να προσβαλουν το λεπτο εντερο του πουλιου και να αρχισουν να πολλαπλασιαζονται μεχρι να γεμισει ολο το εντερο και να αρχισει το πουλι να αδυνατιζει μεχρι να πεθανει. Αλλα αμα διαγνωστουν μπορουν να αντιμετοπιστουν τελειως.σημαδια ειναι η ελλειψη ορεξης,το ανακατεμένο φτερωμα και γενικα να καθεται κατω το πουλι χωρις ορεξη και φυσικά η διαρροια.
και με μια εξεταση κουτσουλιων ο γιατρος μπορει να καταλαβει τι ειναι και να δωσει το καταλληλο φαρμακο.
 
Trematodes and cestodes (flukes and tapeworms)
Caged companion birds should have very little risk of exposure to flukes and tapeworms. These parasites have an indirect life cycle that requires an interMEDIAte host such as a snail or earthworm. The interMEDIAte host eats the parasite egg and then, in turn, the bird eats the interMEDIAte host infesting itself with the parasite. Treatment is with praziquantel or epsiprantel. Removing fecal material daily and preventing the bird from ingesting interMEDIAte hosts should help prevent the bird from getting trematodes and cestodes.


Αν θές να δείς και τα υπόλοιπα (πρωτόζωα κτλ) κοίτα έδώ Parasites in Birds (Avians)
 
inca1099 είπε:
Κάποιος μου έσβησε το ποστ μιας και το παρέθεσα αυτούσιο.
Ποστ δε διαγράφονται σχεδόν ποτέ. Όπου απαιτείται διαγραφή, αντικαθίσταται το διαγραμμένο ποστ με μια σημείωση που αναφέρει το λόγο της διαγραφής. :)

Το ποστ που αναφέρεις Γρηγόρη είχε ξεμείνει από δική μου απροσεξία, πίσω στο θέμα https://community.petbirds.gr/threa...αγάλος-african-grey-psittacus-erithacus.1078/ από το οποίο και μεταφέρθηκε η παρούσα συζήτηση. Έχει μεταφερθεί πλέον και αυτό εδώ. (#13)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Συγνώμη αλλά επειδή ανεφέρατε για τα κόπρανα και τις αρρώστιες... Δηλαδή ποια είναι η φυσιολογική εικόνα των κοπράνων και πότε καταλαβαίνουμε ότι έχει διάρροια;
 
Σταύρο σε ευχάριστώ πάρα πολύ! Πολύ χρήσιμη η συγκεκριμένη ιστοσελίδα!
Εγώ νομίζω πως τα κόπρανα του Μίμη είναι κάποιες φορές φυσιολογικά, αλλά το πρωί συνήθως είναι ύγρά και δεν έχουν το συγκεκριμένο σχήμα, κάτι σαν διάρροια. Τις άλλες φορές μέσα στη ημέρα κάνει κάτι στρόγγυλα μικρά.
 
Άρα είναι εντάξει. Μπορείς προληπτικά να χρησιμοποιείς φυσικές μεθόδους όπως σκορδόνερο, μηλόξυδο και διάφορα τσάγια βοτάνων ρίγανης, θυμαριού και βασιλικού που προφυλάσσουν από πιθανές μολύνσεις. Και φυσικά ποτέ χύμα τροφή.
 
Back
Top