Διατροφή Η αυγοτροφή μου με κουάκερ 2 ρυζάλευρο και βότανα

Στα ειδικά καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή στα ράφια με βιολογικά στα μεγάλα σούπερ μάρκετς.

η δική μου συνταγή έχει ως εξής
1 αυγό βρασμένο καλά
1 κουταλιά σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά σούπας βρόμη
1 κουταλιά σούπας αυγό τροφή με μέλι
ένα τσακ στην άκρη κουταλιάς γλυκού αποξεραμένη ρίγανη

ανακατεύουμε καλά στο multi

σερβίρουμε και καλή τους όρεξη

Εννοείς Αλέξανδρε ότι βάζεις και έτοιμη αγοραστή αυγοτροφή; Την ρίγανη γιατί τσικ;
Σε γενικές γραμμές την ίδια κάνουμε :)

Α/Β μάρκετ στα ράφια με τα βιολογικά γάλατα ψυγείου Θανάση! Κάπου 8 ευρώ αν θυμάμαι καλά το βάζο!

super market, βιολογικα προιοντα, φαρμακεία...

Βασικά η γύρη νωπή συντηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα (>1 χρόνο) μόνο στην κατάψυξη, αφού έχει καθαριστεί από ξένα σώματα και έχει χάσει μέρος της υγρασίας της.
Στη συντήρηση του ψυγείου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξινίσει ειδικά αν δεν γίνει μερική αποξήρανσή της, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Γι' αυτό καλύτερα είναι να κρατάτε τη γύρη σας ΠΑΝΤΑ στην κατάψυξη και να την καταναλώνετε / παρέχετε στα πουλιά σας παγωμένη ή αν τη προτιμάτε πιο μαλακή, χωρίστε μια ποσότητα σε ένα βάζο στο ψυγείο.
Εναλλακτικά υπάρχουν σε φαρμακεία ταμπλέτες πεπιεσμένης αποξηραμένης γύρης.
Γενικά η αγορά των προϊόντων της μέλισσας προτείνω να γίνεται από μελισοκόμους παραγωγούς και όχι απο τον κάθε τυχόντα ο οποίος πουλάει αμφίβολης ποιότητας προιόντα σε ότι τιμή θέλει😡.
Τέλος επειδή ειδικά στη γύρη υπάρχουν και τρελές τιμές, ενδεικτικά αναφέρω οτι το μισό κιλό το οποίο αντιστοιχεί σε ένα βάζω των 1000 ml (κιλού), χωρίς οι γυρεόκκοκοι να είναι πιεσμένοι, κοστίζει 15 Ε.

το τσικ στην ρίγανη το βάζω διότι όταν έβαζα μια κουταλιά του γλυκού, δεν την άγγιζαν. Για να τα παραπλανήσω τότε που έβαζα ολόκληρη κουταλιά ρίγανη, τους έβαζα και έτοιμη αυγοτροφη με μελί για να αλλάξει μυρωδιά και γεύση. από τότε ελαττώθηκε η ρίγανη και έμεινε η αυγοτροφη.

η δική μου συνταγή έχει ως εξής
1 αυγό βρασμένο καλά
1 κουταλιά σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά σούπας βρόμη
1 κουταλιά σούπας αυγό τροφή με μέλι
ένα τσακ στην άκρη κουταλιάς γλυκού αποξεραμένη ρίγανη

ανακατεύουμε καλά στο multi

σερβίρουμε και καλή τους όρεξη

ωραια ακουγεται, δεν ειναι κ πολυ υγρη κ πολυ απλη εκτελεση
βαλε μια φωτο για να τσεκαρω τελικο αποτελεσμα

Back