Φροντίδα Η εκπαίδευση του μικρού budgie μου

Spiros Papatheodorou

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2014
Μηνύματα
221
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Χτες πηρα παπαγαλακι Budgie σε μικρη ηλικια και ποκυ ομορφο!
Θελω να το εκπαιδευσω!
Για αρχη του μιλαω συνεχεια απο αποσταση!
Για ποσο καιρο να το κανω αυτο;
 
Να σου ζήσει το όμορφο παπαγαλάκι σου!
Οι πρώτες μέρες είναι μέρες προσαρμογής για το πουλάκι που νοιώθει μια ανασφάλεια από τις συνεχείς αλλαγές του τόπου διαβίωσής του.
Θα του μιλάς μαλακά, θα κινείσαι χωρίς απότομες κινήσεις και όταν πρέπει να βάλεις το χέρι σου στο κλουβί για κάποια αλλαγή θα το κάνεις ήρεμα και χωρίς να ανοίγεις με θόρυβο το πορτάκι κτλ.
Όταν θα το ακούσεις το πρωί ξυπνώντας να τραγουδάει και να κινείται άνετα μέσα στο κλουβί, θα έχει αρχίσει να προσαρμόζεται.
Διάλεξε ένα μέρος για το κλουβί που να ακουμπάει στον τοίχο και αν είναι δυνατόν να είναι καλυμμένη και άλλη μία πλευρά του.
Η ρουτίνα είναι πηγή ασφάλειας και ευτυχίας για τα πουλάκια γι' αυτό οι αλλαγές του χώρου, του δικού του ή του δωματίου που κοιτά καθημερινά θα πρέπει να γίνονται με προσοχή.
Σου δίνω κάποια θέματα να διαβάσεις να πάρεις μια ιδέα σχετικά με την εκπαίδευση.
Συμπεριφορά παπαγάλων - Επικοινωνία
Παπαγαλάκια και εκπαίδευση
Πουλιά που πετούν ελεύθερα μέσα στο σπίτι
Πιθανοί κίνδυνοι του σπιτιού για τα πουλιά
Τα παιχνίδια και η συμβολή τους στην ανάπτυξή των παπαγάλων
Εκπαίδευση- Εξημέρωση Παπαγάλων

Πολύ σημαντική είναι η διατροφή του που πρέπει να έχει ποικιλία από συσκευασμένους σπόρους, χορταρικά, λαχανικά, φρούτα, σουπιοκόκκαλο και αρωματικά βότανα (ρίγανη, θυμάρι κτλ), αραιά αυγό.
Ξεκίνα το διάβασμα και ό,τι άλλο χρειασθείς τα λέμε.
Περιμένουμε και φωτογραφίες εδώ Παρουσιάσεις Πουλιών .
 
Αν κάθεται με σωστή στάση σώματος, δηλαδή όχι φουσκωμένο δεν είναι αφύσικο, οφείλεται στην ανασφάλεια που έχει ως προς το νέο περιβάλλον.
Βέβαια τα παπαγαλάκια δεν είναι όπως τα καναρίνια που όλη μέρα πετάνε γοργά στην ίδια διαδρομή, είναι πιο βαριά πουλιά και λιγότερο κινητικά. Ωστόσο δεν περνούν πολλές ώρες ακίνητα. Είναι πολύ "φρέσκο" ακόμα στον χώρο.
Παρατήρησε λίγο τις κουτσουλιές του να δεις αν είναι σφιχτές και δίχρωμες (σκούρο πράσινο με άσπρο).
 
Και στα δικά μου δεν αρέσει, πάρε βλίτα έχει τώρα ή λίγο σπανάκι. Πολύ καλό πλύσιμο γιατί έχουν πολλά χώματα και στέγνωμα πριν τα δώσεις. Με τα χόρτα δοκιμάζουν πιο εύκολα είναι πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία τους.
 
Κάνει να φάει και από τα δύο. Ξεκίνα όμως με το καρότο γιατί αν δεν έχει συνηθίσει σε χορταρικά το μαρούλι μπορεί να του κάνει ελαφρά διάρροια.
 
Είναι μικρό δεν είπες; Περίεργο να έχει μεγάλα νύχια. Αν θέλεις βάλε φωτογραφίες να δούμε. Σπάνια χρειάζονται κόψιμο τα νύχια τους. Είναι καθαρό το δέρμα στα πόδια και η μύτη, χαλινός είναι καθαρά;
 
Μάλλον πρέπει να τις μικρύνεις petbirds.gr/community/threads/Πως-να-επισυνάψω-ένα-αρχείο-στο-μήνυμά-μου.9996/
 
Το παπαγαλακι μου απο την δευτερη μερα οταν εβαζα πολυ σιγα το δαχτυλο μου στην χαραμαδα και ερχοταν και με τσιμπουσε απαλα.. Αυτο ειναι καλο;
 
Ναι, είναι καλό γιατί δείχνει ότι δεν σε φοβάται ήδη, γενικά ότι δεν είναι φοβιτσιάρικο και ιδιαίτερα άγριο.
 
Back
Top