Φροντίδα Η εκπαιδευση του Prince-κοκατιλακι

marinazizel

PB Member
Εγγραφή
24 Αυγ 2015
Μηνύματα
524
Εδω και λιγο καιρο εχω αποκτησει ενα κοκατιλ πρωην "αγριο" αρσενικο(λογικα) κατω απο 1 ετων. Η εκπαιδευση του απο τη στιγμη που το πηρα καταλαβα πως θα γινει ευκολα μιας και προσαρμοστηκε ευκολα, οταν φευγουμε απο διπλα του μας ψαχνει κτλ.​
  1. Αρχικα οταν ετρωγε ειχα το χερι μου εξω απο τα καγκελα για να το μαθει και να συνηθισει αυτο το εκανα 3 μερες (εκεινη τις μερες το ειχα πανω σε ενα μπαουλο):2 μερα κρατουσα και κεχρι και 3 ημερα σηκωνα σιγα-σιγα το χερι για να το δει και ενω το ειχα πολυ ωρα εκει μολις ειδα οτι πηγε να φαει(δηλαδη ειχε χαλαρωσει) αρχισα να το πηγαινω πιο κοντα του. Εφυγε λιγο σαν καβουρακι και μετα σιγα-σιγα εργοταν και τοτε αρχισε να τρωει.
  2. Οταν πια ετρωγε απο το χερι(εξω απο τα καγκελα)αρχισα να βαζω το χερι μεσα στο κλουβι κρατωντας κεχρι και το ειχα μεσα πολυ ωρα μετα αρχισε να τρωει.Αυτο τον τροπο τον εκανα ανακατεμμενα για να μην συνηθισει το ενα και ξεσυνηθισει το αλλο
  3. Τωρα πια αφου εξηκειωθηκε με το χερι προσπαθησα να το κανω να ανεβει σε αυτο.Ακολουθησα τον παρακατω τροπο(μεσα στο κλουβι απλα αντι για δακτυλο εβαζα ολο το χερι..)Τεντωνοταν απο ΄δω τεντωνοταν απο ΄κει καποια στιγμη ακουμπησε το ποδαρακι αλλα το πηρε μετα. Εριξε ενα τσιμπιματακι σαν να σε τσιμπαει κουνουπι 2-3 φορες αλλα εγω εκει. Ειπα που θα παει ολο και θα ακουμπουσει και τα δυο. Μετα απο ωρα να πανω στο χερακι ενα κοκατιλακι! Του μιλουσα απο ΄δω,του μιλουσα και ΄πο κει και εγω σαν ανθρωπος εκανα ενα λαθος.. Ειπα να κουνησω λιγο το χερι πανω-κατω αλλα φοβηθηκε και εφυγε. Εκανα και εγω μια παυση να ξεκουραστει λιγο.. Εβαλα ξανα μεσα το χερι με τον ιδιο τροπο και ξανα πανω-κατω αλλα δεν φοβηθηκε.
  4. Την αλλη μερα, εβαλα ξανα το χερι παλι με ιδια διαδικασια απλα δεν υπαρχει δισταγμος και ετσι οπως ηταν πανω στο χερι κατεβασα τα δακτυλα και αφησα αυτο που στεκοταν απο πριν.. Καθησε και αυτο χωρις προβλημα. Και φτασαμε μεχρι σημερα με αυτην την εξελιξη!
ΥΓ. Καθε πουλι εχει διαφορετικο χαρακτηρα μπορει αυτο να γινει σε 1 μηνα ή πιο νωρις!
Συγγνωμη για το μεγαλο κειμενο απλως λεω καθε λεπτομερια!
Να το βιντεο:
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Πολύ ωραία μπράβο σου!
Το video φυσικά δεν είναι από το δικό σου;
 
Πολύ ωραία μπράβο σου!
Το video φυσικά δεν είναι από το δικό σου;
Και βεβαια δεν ειβαι δικο μου!
@kostaspap δειχνει πως να κανεις ενα πουλι που ειναι ηδη εξημερωμενο οταν ειναι θυμωμενο να το κανει να ανεβει στο χερι..
 
Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο και με το δικό μου! Μάλλον είναι της υπομονής! Αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα προς το παρόν κάθομαι δίπλα από το κλουβί με το πρόσωπο μου κοντά της και της τραγουδάω και μετά από λίγο σηκώνει το ποδαράκι της και κοιμάται. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόοδος έως τώρα.. ακόμα εμένα Ούτε φρούτα που της δίνω η της βάζω στην ταιστρες δεν τρώει. Οπότε χαίρομαι πολύ για σένα και μπράβο σου!
 
Ειναι ο χαρακτηρας του πουλιου. Εγω οταν το εβλεπα στο πετ σοπ κατευθειαν ερχοταν κοντα αλλα μετα εφευγε.Απο αρχη φανηκε το αποτελεσμα! Ευχομαι καποια στιγμη να εξημερωσεις και το δικο σου(τι ειδος ειναι; ) !

Κεχρι δοκιμασες; Ολο και θα βρεις μια αδυναμια της!
 
Δεν βιάζομαι καθόλου! Ασ με μάθει πρώτα κοντά της και μετά θα επέμβω πιο πολύ και πιο εντατικά, θέλει το χρόνο της και από αυτό έχω μπόλικη υπομονή! 🙂
 
Εγω παλι ηξερα οτι θελει υπομονη και θα εκανα πιο πολυ αν χρειαζοταν αλλα κυλισαν ετσι τα πραγματα!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Μπράβο! Τώρα θέλει πολύ προσοχή πλέον, ειδικά τώρα στην αρχή δεν θέλει απότομες κινήσεις και να ξέρεις τα κοκατιλ δεν κάθονται καθόλου να τα πιάσεις μην το δοκιμάσεις. Επίσης τους αρέσει να κάθονται στον ώμο και να εστιάζουν στο πρόσωπο μας! Πάντα πλησίαζε το πρόσωπο σου και μιλά του, τους αρέσει πολύ!
 
Wow! Το πουλάκι σου πρέπει έχει εκπληκτκές δεξιότητες 🙂
ευχαριστω! Πραγματικα.. (γραψε το ονομα σου ακουμπωντας πανω πανω το βελακι στο ψευδωνυμο και πατα προσωπικες λεπτομεριες καπου μετα λεει -ονομα- γραψτο!)
 
Σημερα ανεβηκαμε στην κουνια.. Τον εβαλα πανω στο δακτυλο και εκει που ετρωγε κεχρι το ανεβασα και σκαλωσα στην κουνια το κεχρι(οπου εχει φαγητο κανει τα παντα και παει παντου)Μολις τελειωσε το κεχρι που ετρωγε με λυσσα καταλαβε πως δεν ηταν ουτε σε δακτυλο, ουτε σε πατηθρα.. Τι θα κανω εγω με αυτο βουλιμηκο πουλι(αρχιζω και ανυσηχω εχει παχυνει πολυ εχει κατω απο το λαιμο βγαλει ενα εξογκωμα αλλα κατα αλλα παρα πολυ κινητικο..)
 
αρχιζω και ανυσηχω εχει παχυνει πολυ εχει κατω απο το λαιμο βγαλει ενα εξογκωμα αλλα κατα αλλα παρα πολυ κινητικο..)
Το βγάζεις εκτός κλουβιού να πετάει και να γυμνάζεται;
 
Το βγαλει 3 φορες.1φορα εκει που εχουμε το κλουβι(ειναι μπαουλο) βαλαμε τροφη και καθοταν εκει, μετα το βαλαμε μεσα με την ταϊστρα.2,3 φορα πεταξε πρωτη φορα στη ζωη( στο πετ σοπ με το ζορι ετρωγε 2,3 σπορους και να φανταστειτε η ποτιστρα ηταν πρασινη που να βρει χωρο να πεταξει)Να το ξαναβγαλω; Παντως δεν εχει λιπος δηλαδη μια κιτρινη "επικαληψη"(δεν μπορω να το χαρακτηρισω αλλιως..)

Μολις το εβγαλα! Ειχα σκεπασει πιο πριν το δεντρο για αποφυγη. Το εβγαλα εξω και ηταν πανω στο δακτυλο,το εβαλα πανω στον ωμο και καθισε(χωρις κεχρι δεν παει πουθενα. Σε ευχαριστώ κεχρι)Μετα για να το βαλω μεσα προσπαθησα να το κανω να ανεβει στο δακτυλο και τοτε πεταξε. Πηγε στην ιδια γωνια οπως την 2 φορα. Τωρα το εβαλα μεσα και τρωει.
 
Μπράβο να το βγάζεις καθημερινά για 1-2 ωρίτσες. Που κοίταξες για λίπος; Στην κοιλιά του;
 
Back
Top