Ασθένειες Η θηλυκιά μπάτζι σακάτεψε τον ένα νεοσσό

brabeheart

PB Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2009
Μηνύματα
42
Πόλη
Ωρεοί
μολις γυρισα απο δουλεια και βρηκα το νο.3 πουλακι εξω απο την φωλια, κατω στο πατωμα του κλουβιου με αιματα στο κεφαλι. ειδα την θυληκια που εχει κι αυτη αιμα στο φτερωμα φυρω απο το ραμφος και υπεθεσα οτια απλα θα του εχει κανει καμια μικρη πληγη στο κεφαλι, τσιμπωντας το για να βγει απο την φωλια.
μολις το επιασα και το ειδα μου κοπηκαν τα ποδια. το ραμφος σχεδον εχει διαλυθει. το μισο ραμφος απο τον χαλινο και προς τα κατω εχει γινει θρυψαλα.
δεν ξερω πως θα μεγαλωσει αυτο το πουλι χωρις ραμφος.
το εχω βαλει μαζι με τα αλλα 2 μεγαλυτερα σε ξεχωριστο κλουβι και για τον φοβο των ιουδαιων εβγαλα και το νο4 πουλακι να μην εχω τα ιδια
aaa.webp
 
Πω πω κρίμα το καημένο ☹ Θέλει να προχωρήσει σε δεύτερη γέννα μάλλον.
δεν ξερω πως θα μεγαλωσει αυτο το πουλι χωρις ραμφος
Να είσαι προετοιμασμένος για τα χειρότερα. Δεν φαίνεται καλά στην φωτογραφία βέβαια αλλά από την περιγραφή. Προς το παρόν καθάρισέ το με αραιωμένο μπεταντίν, αν δεν έχεις αγόρασε κονάκιον να του δώσεις στο νερό και πρέπει να το ταΐζεις εσύ. Αλλά προέχει να δεις την έκταση της ζημιάς και αν υπάρχει η δυνατότητα να το πας σε γιατρό.
 
. Το βλέπεις και σου ραγίζει η καρδιά! το καημένο! φίλε μου..στα είπε όλα μα όλα η Μαρία..κάνε όμως όποια προσπάθεια μπορείς να βρεις κάποιο γιατρό, σε παρακαλώ πολύ!
 
δυστυχως στην περιοχη που ειμαι δεν υπαρχουν κτηνιατροι να εχουν εστω και την παραμικρη ιδεα απο πουλια. Για σκυλους γατες προβατα κοτες κατσικια κλπ οικοσιτα κατι ξερουν.
και το betadine σκεφτομαι πως θα το βαλω να μην του κανω μεγαλυτερη ζημια, δεν ξερω αν θα καθησει φρονιμο.
παντως οταν το εβγαλα απο το κλουβι ηταν αρκετα φρονιμος και τον εχω βαλει σε αλλο κλουβι με τα αδερφια του και καθεται μονος του σε μια ακρη. το μικροτερο πηγε και τον πειραζε-τσιμπαγε λιγακι και τον εβαλα σε αλλο κλαδακι να καθησει.
απο την μια που το βλεπω λεω καλυτερα να ψοφησει παρα να ζησει και να εχει προβληματα, απο την αλλη το λυπαμαι και λεω να προσπαθησω και οσο παει
 
Στην Εύβοια είσαι τώρα; Καλύτερα να προμηθευτείς αύριο πρωι πρωι κρέμα νεοσσών. Θα σου χρειαστεί για να ταίσεις και τα υπόλοιπα ακόμη κι αν αυτό δεν ζήσει.

Δεν υπήρχαν ενδείξεις; Φτερά βγαλμένα, αναστάτωση, φωνές; Συνήθως υπάρχουν κάποια απο αυτά πριν τις επιθέσεις.
 
Στην Εύβοια είσαι τώρα; Καλύτερα να προμηθευτείς αύριο πρωι πρωι κρέμα νεοσσών. Θα σου χρειαστεί για να ταίσεις και τα υπόλοιπα ακόμη κι αν αυτό δεν ζήσει.

Δεν υπήρχαν ενδείξεις; Φτερά βγαλμένα, αναστάτωση, φωνές; Συνήθως υπάρχουν κάποια απο αυτά πριν τις επιθέσεις.
Ευβοια και δυστυχως μακρυα απο Χαλκιδα...
κι ομως χτες το βραδυ πριν κοιμηθω τα τσεκαρα, γιατι καθαρισα τη φωλια, και ολα ηταν καλα.
ουτε φτερα ουτε τσιμπηματα ουτε τιποτα
τα εχω βγαλει και τα εχω βαλει σε αλλο κλουβι. εχω αλεσει στο μουλτι τροφη αυγοτροφη να γινει σαν σκονη αλλα εχει και μικρα κομματακια απο σπορακια
μαζι με κανονικους σπορους σε τασακια γυαλινα στο πατωμα για να μπορουν να τα βρουν τα μικρα. μεχρι τωρα τα βλεπω οτι μπαινουν μεσα και τρωνε.
τον ξαναειδα τον μικρο και το μισο ραμφος ειναι διαλυμενο. Θελω να πιστευω οτι θα ζησει εστω και με προβλημα στο ραμφος
 
Πρόσεξε και την επιθετικότητα των αδελφών του. Η αδυναμία του τους αυξάνει την επιθετικότητα και ίσως το χτυπούν ή και το εμποδίζουν να προσπαθήσει να φάει. Αυτό πρέπει να το ταΐσεις εσύ οπωσδήποτε. Προσπάθησε ναι, ποτέ δεν ξέρεις. Μακάρι να τα καταφέρει.
 
η απομονωση σε κλουβακι μονο του πιστευω οτι δεν θα κανει καλο στο πουλι επειδη εχει συνηθισει με αλλα πουλια. απο την ωρα που τα χωρισα τα αδερφακια του δεν το εχουν ενοχλησει με το να το τσιμπουν κλπ. καθεται σε ενα ενα κλαδακι μονο του. Ολο το απογευμα τα κοιτουσα αλλα δεν ειδα καμια επιθεση απο τα αλλα.
μακαρι να ζησει και να φτιαξει το ραμφος του καπως
 
Το καθαρισες απο τα αιματα; Πως το ειδες; Ειναι εντελως δυσλειτουργικο το ραμφος πλεον ή ισως υπαρχει περιθωριο επουλωσης;
 
Το καθαρισες απο τα αιματα; Πως το ειδες; Ειναι εντελως δυσλειτουργικο το ραμφος πλεον ή ισως υπαρχει περιθωριο επουλωσης;
στην αρχη οταν το ειδα ειπα οτι διαλυθηκε εντελως,το απογευμα που το ξαναειδα ειναι καπως καλυτερη η εικονα
η πληγη ειναι μεν βαθεια και κοντα στο σημειο που ενωνει ο χαλινος με το ραμφος και λιγο πιο χαμηλα (απο την αριστερη πλευρα του πουλιου)
η δεξια ειναι καλυτερα εως σχεδον αθικτη και θελω να πιστευω οτι θα παει καλυτερα
απο οτι θυμαμαι το ραμφος ειναι σαν τα νυχια... Μεγαλωνει. απλα δεν ξερω αν θα ξαναερθει στην κανονικη του μορφη ή θα ειναι μονιμα παραμορφωμενο
 
Αυτο μη σε φοβιζει απολυτα. Ακομα και αν δεν υπαρξει πληρης αποκατασταση πιστευω θα προσαρμοστει και θα τα καταφερει!
 
το ραμφος ειναι σαν τα νυχια... Μεγαλωνει.
Όχι ακριβώς, ίσως κάπως εν μέρει.
Το θέμα είναι μην μείνει νηστικό τώρα που είναι τραυματισμένο και πονάει. Πρέπει να το ταΐσεις οπωσδήποτε γιατί αν εκτός του πόνου, αντιμετωπίσει και ασιτία, δεν θα τα καταφέρει.
Περαστικά εύχομαι και να μας λες τα νέα του. Μακάρι να ήσουν υπερβολικός με την περιγραφή το μεσημέρι από το σοκ.
 
η απομονωση σε κλουβακι μονο του πιστευω οτι δεν θα κανει καλο στο πουλι επειδη εχει συνηθισει με αλλα πουλια. απο την ωρα που τα χωρισα τα αδερφακια του δεν το εχουν ενοχλησει με το να το τσιμπουν κλπ. καθεται σε ενα ενα κλαδακι μονο του. Ολο το απογευμα τα κοιτουσα αλλα δεν ειδα καμια επιθεση απο τα αλλα.
μακαρι να ζησει και να φτιαξει το ραμφος του καπως
Δε θα πεθάνει απο μοναξιά το πουλάκι. Αντίθετα από ένα ακόμα χτύπημα είναι αρκετά πιθανό. Δεν το έχουν ενοχλησει, όμως ούτε όταν ήταν με τη μαμά του είχες δει επιθετική συμπεριφορά, αλλά όταν γυρισες το βρήκες έτσι... Όπως νομίζεις.
 
@brabeheart πρόσπαθησες να τα ταίσεις; Ανοίγουν στοματάκια; Όλα τους; Δώσε έμφαση στο άτυχο μιρκάκι... Λυπάμαι πολύ για ότι έγινε αλλά εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρει! ☹
 
@brabeheart πρόσπαθησες να τα ταίσεις; Ανοίγουν στοματάκια; Όλα τους; Δώσε έμφαση στο άτυχο μιρκάκι... Λυπάμαι πολύ για ότι έγινε αλλά εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρει! ☹
τα δυο μεγαλυτερα ειχαν βγει απο την φωλια μονα τους οποτε και τα εβαλα σε αλλο κλουβι. Γεματες οι ταιστρες αλλα και 2 γυαλινα τασακια με τροφη και αλεσμενη τροφη-αυγοτροφη για να μπορουν να τρωνε μεχρι να μαθουν να τρωνε απο τις ταιστρες.
ο μικρος ειναι εντελως χαλια... Το ραμφος ειναι σε κακα χαλια, δεν νομιζω να τα καταφερει... Και το πρωι ειδα μαζεμενες-κολημενες κουτσουλιες, τις οποιες αφαιρεσα αφου τις μουσκεψα με χλιαρο νερο και μπατονετα

Καλύτερα μόνο του, ακόμα και από λάθος μπορεί να χτυπήσει. Εύχομαι σήμερα να είναι ήδη καλύτερα!
το εχω μαζι με τα αλλα για να μιμηθει απο τα αλλα και να παει στα τασακια που εχω τροφη. εχω μεσα και αλεσμενη τροφη σαν σκονη που εχει μικρα κομματακια απο σπορακια και αυγοτροφη.
το μικρο πουλακι οταν ειδε τα αλλα δυο μεγαλυτερα να πανε στα τασακια να φανε ακολουθησε κι αυτο.
θελω να πιστευω δια της μιμησεως να παει και το τραυματισμενο εκει να φαει... Αν μπορει, οσο μπορει
 
δια της μιμησεως να παει και το τραυματισμενο εκει να φαει... Αν μπορει, οσο μπορει
σίγουρα, σωστά το σκέφτεσαι αλλά..μήπως να βοηθούσες και συ λιγάκι, ταίζοντάς το λίγο και κρίνοντας πάντα από την συμπεριφορά του σε σχέση με τα υπόλοιπα; Τόσο ο πόνος όσο και ο φόβος και το σοκ που πέρασε, δεν είναι και οι καλύτεροι σύμμαχοι του στο να βγει μπροστά σε αναζήτηση τροφής..

(μπορει να μη γνωρίζω, βέβαια, πολλά όσον αφορά στους παπαγάλους, παρ'ολ'αυτά διαβάζω και ενημερώνονται.. Και η θέση που παίρνω στο θέμα είναι 100% φιλική, με μόνο σκοπό να δούμε σε λίγες μέρες το μικρούλι πολύ καλύτερα!)
 
Brabeheart, λυπόμαστε όλοι πολυ για το άτυχο πουλάκι. Αλλά όλοι σου τονίζουν επισης οτι θα πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσεις να το ταΐσεις εσυ ο ίδιος, γιατι τωρα εκτός του οτι ειναι μικρό και συνηθισμένο να το ταΐζουν, πονάει και δεν είναι εύκολο ούτε καν να προσπαθήσει να μιμηθεί τα αδέρφια του.
Λοιπόν, προσπάθησε κι εσυ, αν γίνεται, μήπως κι επιζήσει.
Στο σημείο αυτο, ειλικρινά έχω να πω οτι δεν ειναι η πρώτη φορά που φρικαρω απο επιθέσεις που έχουν κάνει θηλυκά budgie, άλλο στον αρσενικό, άλλο σε μικρά τους κλπ. Πραγματικα, αυτά τα συγκεκριμένα πουλιά, τα βλέπω με τα ανθρώπινα μάτια μου σαν φρικτές υπό υπάρξεις του ζωικού βασιλειου, και μπορεί κάποιοι απο εσάς να παραξενευτούν που γράφω τέτοια πραγματα σε ενα φόρουμ πουλιων, αλλά κάπως έτσι ήθελα απλως να εκφράσω την αποστροφή μου προς τις κτηνωδίες που ενίοτε διαπράττουν. Ουφ, τα είπα τουλάχιστον γιατι απο εχθές κοντεύω να σκάσω...
 
Στο σημείο αυτο, ειλικρινά έχω να πω οτι δεν ειναι η πρώτη φορά που φρικαρω απο επιθέσεις που έχουν κάνει θηλυκά budgie, άλλο στον αρσενικό, άλλο σε μικρά τους κλπ.
Η αλήθεια είναι πως όταν βρίσκονται σε οίστρο είναι ικανά να αναδείξουν έναν πολύ επιθετικό χαρακτήρα, παρόμοιο με του γάτου θα έλεγα για τους γνωρίζοντες.
Μου έχει συμβεί κι εμένα σε δύο θηλυκά πολύ στενές φίλες, επίθεση με μοιραία αποτελέσματα για την μία εξ' αυτών.
Δεν νομίζω πως είναι φρικτές υπάρξεις.
Απλά είναι πουλιά που υπό φυσιολογικές συνθήκες ζουν σε τεράστια σμήνη, με άλλες κοινωνικές ισορροπίες και η αναγκαστική συμβίωση λίγων ατόμων σε μικρούς χώρους, υπό την πίεση αυξημένων ορμονών, τους δημιουργεί αφόρητη πίεση.
Δεν είναι αυτά φρικτές υπάρξεις αλλά εμείς που δεν φτάνει που τα έχουμε περιορισμένα υπό "αφύσικες" συνθήκες, δεν παρατηρούμε σχολαστικά και τις ανάγκες τους.
 
Back
Top