Αναπαραγωγή Η κανάρα μαδάει τα φτερά από το μικρό

ELENI PAG

PB New Member
Εγγραφή
21 Φεβ 2018
Μηνύματα
162
Πόλη
Κέρκυρα
Την καλησπερα μου.. Ι ενω ειχα μια χαρα τω πρωι που ειδα το ενα πουλακι να πεταει στα κλαδια τωρα που γυρισα απο τη δουλεια ειδα τη μανα να εχει αρχιζει να τσιμπαει και να βγαζει τα φτερα απο το μικρο.. Εμφραγμα 😱 εχει κανει νεα φωλια την εχει ετοιμη.. Μου ηρθε να ξεπουπουλιασω αυτην απο τα νευρα μου.. Βοηθεια ☹ τι να κανωωω;
 
τι να κανωωω;
Αν τα εχεις σε ζευγαρωστρα χωριζεις απ την μια μερια την μαμα με τον μπαμπα και απ την αλλη μερια τα μικρά.
Τα μικρα θα ταιζονται απ το χωρισμα και οι γονεις θα ζευγαρωνουν και θα κανουν νεα αυγα.
Τοσο απλα!
 
Βάλε το χώρισμα στη ζευγαρώστρα...
Να βάλεις το μικρό από τη μια και τους γονείς από την άλλη αν ενδιαφέρεσαι για γόνιμα αποτελέσματα από την νέα προσπάθεια των πουλιών. ή αφήνεις μόνη τη μητέρα και το μικρό με τον πατέρα (αλλά παρακολουθείς γιατί σε κάποιες ευτυχώς σπάνιες περιπτώσεις ο πατέρας επιτίθεται στα μικρά)
 
νομιζω οτι δεν ειχε υλικα να φτιαξει φωλια γι αυτο τα μαδησε.
Αν της ειχες βαλει υλικα δεν θα τα πειραζε...
Η φωλια ειναι γεματη απο νημα την εχει φτιαξει εδω και δυο μερες, νταξει κανα δυο φτερα του εβγαλε😱 της εβαλα κιαλλο νημα να δω .υπαρχει περιπτωση να συνεχεισει το μαδημα;😱δεν το εχει ξανακανει απο το μεσημερι και συνεχειζει να τα ταιζει. Αυριο θα παει απομονωση🤬 για να μαθει🤬
 
υπαρχει περιπτωση να συνεχεισει το μαδημα;
Σε κάποιες περιπτώσεις... Μέχρι θανάτου...
Είπαμε.. Τη χωρίζεις από το μικρό.
 
Βάλε το χώρισμα στη ζευγαρώστρα...
Να βάλεις το μικρό από τη μια και τους γονείς από την άλλη αν ενδιαφέρεσαι για γόνιμα αποτελέσματα από την νέα προσπάθεια των πουλιών. ή αφήνεις μόνη τη μητέρα και το μικρό με τον πατέρα (αλλά παρακολουθείς γιατί σε κάποιες ευτυχώς σπάνιες περιπτώσεις ο πατέρας επιτίθεται στα μικρά)
Οσον αφορα τις φωλιες ειναι διπλα διπλα πια απο τις δυο μετακινω;να αφησω τη παλια στην θεση της;καινα βαλω απο την αλλη μερια την νεα μαζι με τη καναρα;
 
Η παλιά φωλιά.. Δεν χρειάζεται σε νεοσσό μεγαλύτερο από 20 ημερών... Να τη βγάλεις εντελώς.
Μα το αλλο μικρο (ειναι δυο τα μικρα) πριν απο λιγο εκατσε και αυτο στο κλαδι.Αυριο λετε να την βγαλω τελειως;
 
Τα έχεις χωρίσει από τη μητέρα τους;
Έχεις βάλει διαχωριστικό?
Αν τα έχεις κάνει και εμπόδιο είναι η φωλιά... Τότε μπορείς να τη βάλεις είτε για μια δυο μέρες από τη μεριά των μικρών ή να την αφαιρέσεις εντελώς...
Για το μάδημα όμως βασική προϋπόθεση είναι να μπει διαχωριστικό..
 
Αφού τα χωρίσεις, βάλε της και λίγο (λίγο όμως, εντάξει 😉 βαμβάκι*. Δώσε της πάλι (αν το έχεις βγάλει) και νήμα. Στην πλευρά των μικρών εννοείται βάζεις ταΐστρες με σπόρους (το μείγμα που χρησιμοποιείς), μαλακούς σπόρους όπως κία, καμελίνα, περίλα, καναβούρι, αυγό (το αλλάζεις συχνά), αυγοτροφή, ώστε τα μικρά να αρχίσουν να τσιμπολογούν μόνα τους.
Τελικά τον αρσενικό θα τον περάσεις στην πλευρά των παιδιών ή θα τον αφήσεις με την κανάρα;
Όπως και να έχει το πράγμα, θα σου έλεγα ακόμα και αν τη χωρίσεις με τον κάναρο, να την αφήσεις να κλωσσήσει κανονικά τα αυγά της.

*όσο μισό δάχτυλο
 
Καλημερα σημερα το πρωι εβαλα την καναρα μονη της και τα μικρα με το μπαμπα, ειναι μια χαρα, λιγο στεναχωρος ο χωρος αλλα βλεπω οτι τα ταιζει:) και αυτα περιτριγυριζουν τις τροφες.🙄 η κυρια εκανε το πρωτο αυγο σημερα, το νημα δεν το ειχα βγαλει καθολου, οταν εβαλα τη φωλια εβαλα και το νημα καi μαλιστα τις εβαλα μεσα διαφορα για να διαλεξει. Δεν ξερω τι επαθε χθες😱. Το καλο της υποθεσης ειναι οτι προλαβα:DΤο αυγο της το πηρα και της εβαλα πλαστικο,το εβαλα σε μια αδεια φωλια πανω απο μια χαρτοπετσετα. Θα ειναι ενταξει εκει;👎
 
Το αυγό θα πρέπει να έχει ελεύθερο στον αέρα το λιγότερο αιχμηρό του άκρο, τον κώλο που λέμε (sorry παίδες), γιατί εκεί είναι ο αεροθάλαμος και από εκεί παίρνει αέρα. Τώρα όμως μην το πειράξεις άλλο.
Εφόσον έβαλες τον αρσενικό με τα παιδιά, προφανώς αν δεν ζευγαρώσει άλλο, κάποια από τα επόμενα αυγά της σειράς που θα κάνει η κανάρα θα είναι άσπορα ίσως. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να σου το εξασφλαλίσει κανείς. Αν λοιπόν δεν θέλεις πολλά νέα μικρά παραμένει εκεί που είναι, αν όμως θέλεις όλη τη γέννα ένσπορη τότε :
  • είτε θα τον περάσεις μόνιμα στην πλευρά του θηλυκού
  • είτε θα τον αμολάς εκεί μέσα πρωί - απόγευμα για κανένα μισάωρο
Αυτά για να ζευγαρώνει.
 
Οσο για το ζευγαρωμα ολη μερα αυτη τη δουλεια κανανε, εδω και 2 εβδομαδες τωρα.Χρειαζετε παλι;👎
Μπορεί. Για να το κάνανε τόσον καιρό, μάλλον θα χρειαζόταν και για να θέλουν (αν θέλουν φυσικά) να το κάνουν και τώρα, ίσως και να είναι απαιτητό για να είναι ένσπορα τα αυγά. Παρά τα case reports που έχουμε διαβάσει για το πόσο μπορεί το σπέρμα του αρσενικού να διατηρηθεί βιώσιμο ή έστω ικανό προς γονιμοποίηση εντός του οργανισμού της κανάρας, νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σχετική βεβαιότητα τελικά τη διάρκεια.

Ουφ, μάλλον δεν το θέτω σωστά. Τα θηλυκά πουλιά δεν μένουν έγγυες με την έννοια των θηλαστικών...η σύλληψη γίνεται σε κάποια φάση της ανάπτυξης του ωαρίου - αυγού, και για αυτό επειδή κάθε ημέρα τα ωάρια τους είναι σε διαφορετική φάση ανάπτυξης το ένα από το άλλο, καλό θα ήταν (ασφαλέστερο δηλαδή) να σπερματοδοτείται το θηλυκό καθημερινά όταν φυσικά είναι σε φάση ωοτοκίας.
 
Back
Top