Ασθένειες Η κανάρα μας, κάθεται συνεχώς στο ένα πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Cyc291
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Cyc291

PB New Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2022
Μηνύματα
7
Πόλη
Αλεξανσρούπολη
Καλησπέρα,

Έχουμε ένα καναρινάκι, 2 ετών, θηλυκό.Το πουλί είναι σε αγωγή για ασκαρίδες και εντερικά, όπως επίσης και για αναπνευστικό! Παρόμοια αγωγή έγινε και αρχές Ιανουαρίου.

Παρόλο που δεν είναι του θανατά όπως ήταν όταν το πρωτοπήγαμε στον πτηνιατρο τον Γενάρη.

Τις τελευταίες 20-25 μέρες κάθεται μόνιμα στο ένα πόδι , το δεξι. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι είναι τραυματισμένο, καθώς όταν την πειράζω για να πάει στο άλλο κλαδί το πατάει κανονικά. Δείχνει ευδιάθετη από το πρωί μέχρι τις 12:00-13:00 , σφυρίζει και κουνάει τα φτερά της (πάντα με το ένα πόδι μέσα).

Τρώει και πίνει κανονικά.

Απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε για πιο λόγο είναι μόνιμα με το πόδι μέσα. Ο πτηνιατρος που την είδε δεν είπε κάτι. Εκτός από ότι έδειξαν οι εξετάσεις και της δόθηκε η αγωγή.

Στεναχωριομαστε γιατί την αγαπάμε πολύ. Και δεν ξέρουμε πως να την βοηθήσουμε. Δεν το έκανε αυτό στην πρώτη αγωγή του Ιανουαρίου. Και δεν ξέρουμε αν είναι κάτι άλλο (ακαραια στα πόδια ή κάτι άλλο).

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αν μπορεί κάποιος να πει μια γνώμη βλέποντας και το βίντεο, θα ήταν καλά.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2023-05-24-11-10-39-494_com.miui.videoplayer.webp
    Screenshot_2023-05-24-11-10-39-494_com.miui.videoplayer.webp
    111,2 KB · Προβολές: 32
Καλημέρα.
Εκτός από ότι έδειξαν οι εξετάσεις
Τι έδειξαν οι εξετάσεις ?
Καλό θα ήταν να την ξαναεξετάσει ο Γιατρός και να ελέγξει την κοιλιά της και τα πέλματα των ποδιών.
Όσο παίρνει φαρμακευτική αγωγή να δίνεται μόνο σπόρους.
Οι κουτσουλιές της είναι κανονικές ?
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σε ευχαριστώ για την απάντηση, οι κουτσουλιές φαίνονται κανονικές, μόνο σπόρους δίνουμε όντως!

Όπως έγραψα, οι εξετάσεις δείξανε ασκαρίδες και κοκκίδια. Είπε ότι δεν έχει κάτι στα πόδια, όμως έχει χειροτερέψει από τότε που την είδε τελευταία φορά (20 μέρες), κάθεται πιο συχνά στο ένα πόδι, σε σημείο που ακόμα και όταν είναι ευδιάθετη (περιέργως ευδιάθετη,κυρίως τις πρωινές ώρες) να μην το βγάζει.

Σήμερα τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε , να ξαναστειλουμε δείγμα. Έχουμε τελειώσει την αγωγή και για τα δύο τα παραπάνω και θα ξεκινούσαμε αγωγή για το αναπνευστικό. Και pulmosan για ακαραια. (Χτυπάει και συχνά την μύτη της στο κλαρί).
 
δεν βλέπω να έχει κάποια προβλήματα στα πόδια πέρα από ακάρεα τον ποδιών και αυτά όχι σε μεγάλη έκταση, μπορεί να έπαθε κάποια εξάρθρωση και να την πονά νομίζω ότι θα φτιάξει, βάλτε και καμιά αλοιφή για τα ακάρεα να μαλακώσουν τα πόδια τις.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλησπέρα.
Έχουμε τελειώσει την αγωγή και για τα δύο τα παραπάνω και θα ξεκινούσαμε αγωγή για το αναπνευστικό. Και pulmosan για ακαραια
Καλό θα είναι μετά από την φαρμακευτική αγωγή να υπάρχει μια περίοδος ηρεμίας με πολυβιταμίνες και μετά να προχωράμε σε επόμενη θεραπεία αν χρειάζεται.
ήμερα τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε , να ξαναστειλουμε δείγμα.
Θα ήταν χρήσιμο να στείλετε και δείγμα από επίχρισμα μέσα από τον λαιμό για εξέταση.
Στην θέση σας θα περίμενα τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων πριν ξεκινήσω θεραπεία με κάποιο άλλο φάρμακο.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Σας ευχαριστώ, το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο η θεραπεία ή ο χρόνος (για τον οποίο έχετε δίκιο) αλλά ο λόγος που κάθεται μόνιμα στο ένα πόδι. Ενώ σε ανάγκη, και μόνο, το πατάει κανονικά. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι από κάτι που έχει εσωτερικά ή αν όντως έχει πάθει κάτι το πόδι της που δεν φαίνεται.
 
Καλησπέρα.
Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι από κάτι που έχει εσωτερικά ή αν όντως έχει πάθει κάτι το πόδι της που δεν φαίνεται.
Τα προβλήματα στα πόδια φαίνονται, συνήθως είναι πρήξιμο, ποδοδερματίτιδα ή ακάρεα.
Τα εσωτερικά προβλήματα εντοπίζονται με τις εξετάσεις (κουτσουλιας, επίχρισμα από τον λαιμό) και με την κλινική εξέταση του πουλιού από Γιατρό, η εικόνα της κοιλιάς μπορεί να δείξει τυχόν προβλήματα.
 
Back
Top