Ασθένειες Το καναρίνι μου επιλέγει να κάθεται συνήθως στο ένα πόδι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης XGEORGE
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τίποτα δεν είναι σίγουρο, μια διόγκωση ή ένα πρόβλημα σε κάποιο εσωτερικό όργανο μπορεί να προκαλέσει τέτοια σηκώματα στα πόδια.
Ο γιατρός εξετάζοντας την κοιλιά μπορεί να δει αν κάτι δεν πάει καλά.

Αυτό είναι ΄΄καμπανάκι΄΄ προβλήματος.
Όταν κάθεται στο ένα πόδι στην πατήθρα ακουμπάει και την κοιλιά του σε αυτή ή στέκεται όρθιο ?
Όχι κανονικά κάθεται...αλλά μια δυο φορές το έχει κάνει...κ όταν κάθεται στο ένα πόδι κάθεται στητα όρθια όχι νωχελικα
 
αλλά μια δυο φορές το έχει κάνει..
Κάποιο πρόβλημα υπάρχει που χρειάζεται ψάξιμο, η επίσκεψη στον Πτηνίατρο είναι η μόνη λύση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
 
@XGEORGE πιστεύω ότι αν μόνο δύο φορές το πουλάκι είχε κάτσει στο ένα πόδι ενώ δεν ήταν σε φάση που κοιμόταν ή χαλάρωνε δεν θα είχατε ανησυχήσει και δεν θ ρωτούσατε 🙂 προφανώς έχει συμβεί περισσότερες φορές
 
Οταν υπάρχει τέτοια συμπεριφορά, χωρίς εμφανείς αλλοιώσεις στα κεράτινα, κοιτάμε δυό πράγματα. α) την "πατούσα" του πουλιού μήπως υπάρχει ένδειξη (αρχή) ποδοδερματίτιδας και β) την χολή του ,στο δεξιό μέρος της κοιλιάς. Αυτή η περίπτωση εχει πιθανότητες μόνον αν το πόδι που μαζεύει είναι το δεξί.
 
Οταν υπάρχει τέτοια συμπεριφορά, χωρίς εμφανείς αλλοιώσεις στα κεράτινα, κοιτάμε δυό πράγματα. α) την "πατούσα" του πουλιού μήπως υπάρχει ένδειξη (αρχή) ποδοδερματίτιδας και β) την χολή του ,στο δεξιό μέρος της κοιλιάς. Αυτή η περίπτωση εχει πιθανότητες μόνον αν το πόδι που μαζεύει είναι το δεξί.
Ειτε στην πρώτη είτε στην δεύτερη περίπτωση θέλει γιατρό φαντάζομαι....ειδικά στην δεύτερη? το πόδι είναι το δεξί....
 
@XGEORGE Γιώργο βγάλε φωτό κ της κοιλιάς.
Δυσκολεύτηκα να το πιάσω μέσα από την ζευγαρώστρα και χτύπαγε η καρδούλα του τόσο δυνατά που φοβάμαι να το ενοχλήσω πάλι σήμερα...Να δοκιμάσω αύριο άμα είναι....
 
@XGEORGE εστίασε στην απάντηση - γνώση του @mgerom. Μην περιμένεις από τις φωτογραφίες να βγάλεις εύκολα άκρη. Αν είναι είναι η χολή θα πρέπει να λάβεις οδηγίες από πτηνίατρο αν όχι πάλι σε πτηνίατρο θα πάς για να σου δώσει κάποια αλοιφή ή αντιβίωση. Σχετικό άρθρο για την ποδοδερματίτιδα: https://canaries.gr/2022/07/10/ποδοδερματίτιδα-των-πτηνών-bumblefoot/
 
Απο την τετάρτη που έγραψες ότι θέλεις να αγοράσεις πατηθρες τώρα θα είχες 2 μέρες παρακολούθησης με τις ξύλινες. Έτσι θα γνώριζες αν όντως είναι από αυτό ή όχι.
 
Επίσης από τα πρώτα συμπτώματα στην περίπτωση που κολλήσει κάποιο καναρίνι ασκαρίδες, είναι να αρχίσει να σηκώνει το πόδι του, έπειτα, ανάλογα και με τον οργανισμό του, (κάποια δλδ σύντομα κάποια αργότερα) αρχίζουν και δεν πιάνονται καλά στις πατήθρες...οπότε, γενικά μην χάνεις χρόνο και πήγαινε στον πτηνίατρο. Αν όμως είναι αυτό να γίνει αργότερα, δώσε δύο ημέρες teniazine.
Τέλος, για να δεις αν έχει σημάδια στην κοιλιά του που να υποδεικνύουν πρόβλημα, θα πρέπει να πιάσεις το πουλί, να παραμερίσεις τα πούπουλά του με βρεγμένα δάχτυλα, (ακόμα και να το μουσκέψεις δεν πειράζει) και να κοιτάξεις καλά για διάφορα σημάδια, δυσχρωμίες, φυσικά κοιτάς και τα σημεία "καρίνα", στέρνο δλδ, και αν πετάγεται πολύ, αν η γωνία δλδ είναι αρκετά οξεία, αν με άλλα λόγια (δεν ξέρω ακριβώς πως να το περιγράψω και για αυτό χρησιμοποιώ διάφορα) η "κόψη" του κόκκαλου είναι τέτοια που να δείχνει ότι δεν υπάρχει αρκετό κρέας γύρω του (φαντάσου το στήθος ενός κοτόπουλου και το κεντρικό κόκκαλο σε αυτό), σημαίνει ότι το πουλί είναι αδύνατο. Τέλος, μια και θα το πιάσεις βλέπεις κοιλιά και κάτω από τον λαιμό τι χρώμα υπάρχει (κι αν όπως είπαμε αυτό είναι το ίδιο). Αν κιτρινοπορτοκαλίζει (Μιραράκη κοντεύω να γίνω) τότε πρόκειται για λίπος, και το πουλί είναι υπέρβαρο, το οποίο επιβαρύνει τον σκελετό του, βέβαια δεν αποτελεί τον λόγο για τον οποίο σηκώνει το δεξί του πόδι.
 
Επανήλθα σχετικά με το...σήκωμα του ποδιού και αφού σας καλησπερίσω, σας ενημερώνω ότι αφού άφησα να κυλήσουν μερικές μέρες με τις ξύλινες πατήθρες, έπαψε να σηκώνει το πόδι του πια...Και όχι μόνο σταμάτησε αλλά διαπιστώνω μια μεγαλύτερη κινητικότητα από πατήθρα σε πατήθρα λες και το χαίρετε... (εννοείται έγινε και προληπτικός οπτικός έλεγχος στην κοιλίτσα του κ τα ποδαράκια του και όλα υγιαίνουν)...Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές/απόψεις/γνώμες σας... 😉
 
Back
Top