Αναπαραγωγή Η κανάρα μου έκανε έξι αυγά, τι πρέπει να κάνω

Εγγραφή
11 Οκτ 2019
Μηνύματα
11
Πόλη
Τορόντο
Καλημέρα μένω και ζω μόνιμα στον Καναδά αγόρασα Ένα Καναρίνι με σκοπό να με βοηθήσει την κατάθλιψη μου, Πράγμα που όντως έγινε όμως μέσα στη διάρκεια ενός μήνα ξαφνικά ενώ έδειχνε πολύ δραστήριο και υγιές γυρνώντας από τη δουλειά το βρήκα πεθαμένο. Άφησα να περάσει λίγος καιρός και μπήκα στη διαδικασία να αγοράσω ένα ακόμη καναρίνι το οποίο αρχίζει να δείχνει πως κελαηδάει όχι όμως όπως το πρώτο μου. Μετά από δύο βδομάδες της αγοράς του δεύτερου σκέφτηκα να πάρω ένα ακόμη για να κάνουν παρέα. Πράγματι Αγόρασα και ένα τρίτο λοιπόν υποτίθεται αρσενικό ξαφνικά όμως ενώ το τρίτο κελαηδούσε πάρα πολύ βλέπω πως το δεύτερο μου άρχισε να χρησιμοποιεί το σώμα του περίεργα έτσι είχα μια υποψία πως είναι θηλυκό, τα έβαλα λοιπόν μαζί και πραγματικά έγιναν ζευγάρι. Τοποθέτησα υλικά για την αναπαραγωγή του κ όλα πήγαν πολύ ομαλά και φυσικά από μόνα τους χωρίς κανένα άγχος και την δεύτερη κιόλας μέρα είχε χτίσει τη φωλιά της. Γέννησε το πρώτο βγω προφανώς έξω από τη φωλιά και το βρήκα κάτω. Από κείνη τη μερα όμως και για κάθε συνεχόμενη γέννησε άλλα έξι αυγά. Την 10η μέρα της επώασης βρήκα ένα τρύπιο όπου και το απομάκρυνα και μέσα υπήρχε ένας μικρός νεοσσός πολύ μικρότερος σε μέγεθος όμως από τις μέρες επώασης.

Στις 13 μέρες δύο αυγά έσπασαν και βγήκαν δυο νεοσσοί, σήμερα είναι η 13η μέρα και για το έκτο κ τελευταίο της αυγό της. Οι νεοσσοί είναι στην τέταρτη μέρα ζωής τους και δείχνουν υγιείς Και με σωστή ανάπτυξη, τα άλλα τρία παραμένουν κλειστά τι πρέπει να κάνω; Να τα απομακρύνω; Επίσης η κανάρα από χθες το απόγευμα δείχνει πολύ επιθετική συμπεριφορά κάθε φορά που βγαίνει να φάει προς το αρσενικό όταν όμως κάθεται στη φωλιά της εκείνος πηγαίνει και την ταΐζει κανονικά. Είμαι αρκετά αγχωμένη καθώς είναι η πρώτη φορά που έχω καναρίνια και ότι έχω κάνει και σε όποια κίνηση έχω προβεί είναι κατόπιν έρευνας και πολλης ανάγνωσης από ότι εσείς ανεβάζετε. Κάθε συμβουλή κάθε ιδέα και κυρίως κάθε σωστή και έγκυρη είδηση είναι καλοδεχούμενη χαίρομαι που μπήκα στην ομάδα σας να περνάτε όμορφα και να χαμογελάτε
 
Ευτυχώς πρόκειται για λάθος πληκτρολογίου 🙂
παρακαλώ διαφωτίστε με είναι πρώτη φορά που έχω καναρίνια πρώτη φορά αναπαράχθηκαν από μόνα τους θεωρώντας ότι αγόρασα δύο αρσενικά
Κοίτα Κωνσταντίνε, η αναπαραγωγή αυτή είναι εκτός εποχής ας πούμε... Με άλλα λόγια τόσο η θερμοκρασία, όσο και η υγρασία δεν είναι και τόσο κατάλληλες... Ειδικά οι αυξομειώσεις τους, για να μην μιλήσουμε για τη διάρκεια του φωτός.
Τώρα λοιπόν πες μας.
  1. Πού έχεις τα πουλιά; Σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
  2. Πόσες ώρες φως έχει ο χώρος τους; (Καλό θα ήταν να τους παρέχεις φως για περίπου 11-12 ώρες κάθε ημέρα, σταθερά ωράρια φωτός). Αλλά μην διανοηθείς να μετακινήσεις το κλουβί ή τη φωλιά ή κάτι στον εγγύς περιβάλλοντα χώρο. Αυτό, ώστε να σιτίζονται σωστά οι νεοσσοί.
  3. Πόσα ζωντανά μικρά πουλάκια υπάρχουν;
  4. Πόσα αυγά είναι ακόμη προς επώαση;
  5. Υπάρχει στη διάθεση των καναρινιών αυγοτροφή (πρόσεχε, δεν εννοώ κάτι κίτρινα / κόκκινα σε διάφανα σακουλάκια που πουλάνε στα πετσοπ, αλλά κανονικη αυγοτροφή - eggfood-;
  6. Αυγό τους δίνεις; Αν όχι, καλό θα ήταν να τους το παρέχεις με το τσόφλι, σφικτοβρασμένο επί τουλάχιστον 12 λεπτά υπό βρασμό, και να το αλλάζεις κάθε 2-3 ώρες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αλλοίωσής του που θα σημάνει ίσως και τον θάνατο των καναρινιών σου
  7. Τι τροφή τους παρέχεις; Γράψε μάρκα. Αν είναι χύμα το συζητάμε περαιτέρω
  8. Δίνεις έξτρα σπόρους; (Περίλα, κανναβούρι, καμελίνα, νίζερ...);
  9. Τα πουλάκια βρίσκονται μέσα στη φωλιά;
  10. Μην βάζεις φρούτα, λαχανικά, άμμο, γκριτ.
Και κάτι ακόμα... Τις ημέρες τις μετράς από τη γέννηση του πρώτου αυγού; Αν όχι, πες μας από πότε μετράς τις 13 ημέρες.
Όσο για τις επιθέσεις, θα έλεγα να μας περιγράψεις, αν έχεις δει, υπό ποίες συνθήκες γίνονται.
 
Καλησπερα και να χαιρεσαι τα πουλακια σου!
Αν εχεις μετρήσει σωστα τις ημερες επώασης δινεις στο αυγο 2 μερες max ακομα για 100% σιγουρια και μετα το αφαιρεις.
Για να ειμαι ειλικρινης και να σκασει αυτο το αυγο δυσκολα θα μεινει ζωντανος ο νεοσσος γιατι θα μεινει πισω λογω ανταγωνισμου.
Αν εχεις ομοιώματα αυγων τα βαζεις για στηριξη των νεοσσων, αν δεν εχεις και δεν βρισκεις τοτε τα τσεκαρεις καθημερινα οτι τα ποδια τους εχουν σωστη θεση.

Αν η επιθετικη συμπεριφορα που αναφερεις δεν οδηγει σε σοβαρους καβγαδες δεν τα χωριζεις.
 
Καλησπέρα σας έχω διαβάσει το άρθρο σας και τις πληροφορίες που έχετε σχετικά με την αναπαραγωγή των καναρινιών.
Επίσης εδώ ο καιρός ε είναι σχετικά αρχές φθινοπώρου μιλάμε για εξωτερικά περίπου 15 με 18 βαθμούς τα πουλιά βρίσκονται στο εσωτερικό του σπιτιού μπροστά στην τζαμαρία με λάμπα ηλιακής ακτινοβολίας οι τροφές είναι όλες Όπως ακριβώς προτείνετε το αυγό ή αυγό τροφή ο φωτισμός η θερμοκρασία τα πάντα σταθερά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη φωλιά δύο νεοσσοί και τρία κλειστά αυγά εκ των οποίων το τελευταίο αυγό το έκτο σήμερα είναι η 13η του μέρα. Η κανάρα άρχισε να επωάζει αφού γέννησε και το τέταρτο αυγό της σταθερά πλέον να κάθεται περισσότερο στη φωλιά της.
Όσο αφορά το θέμα της επιθετικότητας εκείνη επιτίθεται στον αρσενικό άγρια κάθε φορά που σηκώνεται για φαγητό ενώ εκείνος διακριτικά την αποφεύγει, ενώ όταν επιστρέφει στην φώκια της εκείνος πηγαίνει κ την ταΐζει κανονικά.
 
Επομένως ως προς την επιθετικότητα προς το παρόν δεν φαίνεται αν δεν ´´μαλλιοτραβιουνταί´ να υπάρχει ιδιαίτερο ζήτημα. Ούτε κι υποπτευόμαστε ότι ο αρσενικός αποτελεί κίνδυνο για τα μικρά. Άρα για την ώρα τον αφήνεις να την ταΐζει. Και για τα αυγά, ο ίδιος θα τα άφηνα οπωσδήποτε ένα τριήμερο ακόμα, κι έπειτα θα έβλεπα πάλι. Αν όμως κάποια στιγμή χρειαστεί να τα πετάξεις, κάνε μια ωοσκόπηση πριν και ανοίξει τα να δεις τι έχουν μέσα.
 
Κωνσταντίνε είναι εκτός της φυσιολογικής περιόδου η αναπαραγωγή των πουλιών σου. Μόλις ξεπεταχτούν τα μικρά χώρισε τα να ξεκουραστούν. Και οι γονείς χώρια ο καθένας, τα καναρίνια δεν κρατιούνται σε ζευγάρια όλο το χρόνο. :)

Καλώς ήρθες. Απο που στον Καναδά; :)
 
Κωνσταντίνε είναι εκτός της φυσιολογικής περιόδου η αναπαραγωγή των πουλιών σου. Μόλις ξεπεταχτούν τα μικρά χώρισε τα να ξεκουραστούν. Και οι γονείς χώρια ο καθένας, τα καναρίνια δεν κρατιούνται σε ζευγάρια όλο το χρόνο. :)

Καλώς ήρθες. Απο που στον Καναδά; :)
Ναι σκοπεύω να το κάνω κ να τα χωρίσω!
[automerge]1570837463[/automerge]
Καλως σας βρήκα! Τοροντο Ονταριο
 
Καλησπέρα από το Τορόντο και πάλι. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αφού πλέον πέρασαν οι μέρες της επώασης και αφαιρέσω τα αυγά από τη φωλιά, μπορώ να την καθαρίσω μέσα τοποθετώντας τις νέο υλικό; Μπορώ να την κατεβάσω κάπως πιο χαμηλά στο κλουβί και να τις αλλάξω θέση πιστεύοντας πως έτσι τα μικρά θα είναι πιο ασφαλή σε καμιά απότομη κίνηση, απόδραση από τη φωλιά; Θα επηρεαστεί η κανάρα απο αυτό;
Επίσης οι τσακωμοί μεταξύ τους εξακολουθούν και υπάρχουν παρόλα ταύτα εκείνος την ταΐζει κανονικά και αρμονικά μάλιστα έχει αρχίσει και ταΐζει συχνότερα και τα μικρά του. Περιμένω τις απαντήσεις σας με αγωνία! Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε!
 
Να μην αλλαξεις θεση στη φωλια Κωνσταντινε γιατι το τελευταιο που θες αυτη την στιγμη ειναι να εγκαταλειψουν οι γονεις τους νεοσσους.
Εχει λερωθει τοσο πολυ το υποστρωμα που κρινεις οτι θελει αλλαγη;
 
. Αφού πλέον πέρασαν οι μέρες της επώασης και αφαιρέσω τα αυγά από τη φωλιά, μπορώ να την καθαρίσω μέσα τοποθετώντας τις νέο υλικό;
Τα αυγά που θα αφαιρέσεις να τα αντικαταστήσεις με πλαστικά ομοιώματα.
Την φωλιά θα την καθαρίσεις περίπου στις 8-9 ημέρες ζωής των νεοσσών
... Να την κατεβάσω κάπως πιο χαμηλά στο κλουβί και να τις αλλάξω θέση πιστεύοντας πως έτσι τα μικρά θα είναι πιο ασφαλή σε καμιά απότομη κίνηση, απόδραση από τη φωλιά;
Οχι. Μπορείς να κάνεις αυτό για να περιορίσεις την πιθανότητα ατυχήματος
Επίσης οι τσακωμοί μεταξύ τους εξακολουθούν και υπάρχουν παρόλα ταύτα εκείνος την ταΐζει κανονικά και αρμονικά
Ψάχνουμε για τέτοια αρσενικά ! Για αρσενικά δηλαδή που με την παρουσία τους υποχρεώνουν την θηλυκιά να περνάει όλο τον χρόνο της, μέσα στην φωλιά και ταυτόχρονα την ταΐζουν εκεί με συνέπεια. Πρέπει να ξεπεραστούν κάποια όρια στους τσακωμούς των πουλιών για να σκεφτούμε κάποια αλλαγή.
Νάσαι καλά και στείλε και καμιά φωτό απο τον χώρο και τα πουλάκια σου.

.
 
Back
Top