Πτερόρροια Η κανάρα μου βγάζει τα πούπουλα της

Mairh mary

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας! Έχω πρόβλημα με την καναρα μου. Πριν το καλοκαίρι έχασε κάποια πούπουλα πίσω στο σβέρκο της, θεώρησα ότι ξεκίνησε η πτεροροια. Το καλοκαίρι όμως προχώρησε στο λαιμό κ στο κεφαλάκι της. Της έχω ρίξει φάρμακο γ ψείρες της έχω δώσει αντιβίωση βιταμίνες κ παρακουλουθοντας τη ανακάλυψα πως πλέον τα βγάζει μόνη της σε σημείο να έχει ματώσει. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι συμβαίνει;

Καλησπέρα σας! Έχω πρόβλημα με την καναρα μου. Πριν το καλοκαίρι έχασε κάποια πούπουλα πίσω στο σβέρκο της, θεώρησα ότι ξεκίνησε η πτεροροια. Το καλοκαίρι όμως προχώρησε στο λαιμό κ στο κεφαλάκι της. Της έχω ρίξει φάρμακο γ ψείρες της έχω δώσει αντιβίωση βιταμίνες κ παρακουλουθοντας τη ανακάλυψα πως πλέον τα βγάζει μόνη της σε σημείο να έχει ματώσει. Έχει κανείς κάποια ιδέα τι συμβαίνει;
Ανέβασε καμμιά φωτογραφία να το δουν τα έμπειρα μέλη. Είναι κοινό καναρινάκι;
Ποια είναι η διατροφή της; Αφού συνεχίζει να έχει κενά στο κεφαλάκι της σίγουρα δεν τα βγάζει μόνη της. Της παίρνεις χύμα ή συσκευασμένους σπόρους;
Την έχεις εσωτερικά κ αν ναι, είναι σε πολύ ζεστό περιβάλλον ;

Ανέβασε καμμιά φωτογραφία να το δουν τα έμπειρα μέλη. Είναι κοινό καναρινάκι;
Ποια είναι η διατροφή της; Αφού συνεχίζει να έχει κενά στο κεφαλάκι της σίγουρα δεν τα βγάζει μόνη της. Της παίρνεις χύμα ή συσκευασμένους σπόρους;
Την έχεις εσωτερικά κ αν ναι, είναι σε πολύ ζεστό περιβάλλον ;

Όπου φτάνει βγάζει πούπουλα.την ημέρα την έχω έξω το βράδυ μέσα.οσο γ τη διατροφή της τρώει από όλα κ γενικά δεν έχει χάσει την όρεξη της.

Συνημμένα

• PDF_1731850730704.pdf
    PDF_1731850730704.pdf
    1,2 MB · Προβολές: 6
  • IMG20241117153639.webp
    IMG20241117153639.webp
    510,3 KB · Προβολές: 18
  • IMG20241117153626.webp
    IMG20241117153626.webp
    454,3 KB · Προβολές: 18
Πίσω από το κεφάλι κ λαιμό δεν φτάνει να τα βγάλει. Στα φτερά πτήσης έχει αίμα;

Τρώει χύμα ή συσκευασμένους σπόρους;
Όπου φτάνει βγάζει πούπουλα.την ημέρα την έχω έξω το βράδυ μέσα
Δεν κάνει καλό το μέσα έξω, ειδικά με την διαφορά θερμοκρασίας που υπάρχει μεταξύ μέσα κ έξω λόγω εποχής. Όσο το περνάει θα σου έλεγα να την έχεις μέσα.

Τα φτερά πτήσης από χτες προσπαθεί να τα βγάλει κ τα κατάφερε σήμερα οπότε ναι αίμα είναι αυτό που βλέπετε. Οι σπόροι είναι χύμα τα υπόλοιπα που τους δίνω είναι σφραγισμένα, έχω αλλά δυο καναρίνια κ ευτυχώς είναι καλά!!

Τα φτερά πτήσης από χτες προσπαθεί να τα βγάλει κ τα κατάφερε σήμερα οπότε ναι αίμα είναι αυτό που βλέπετε. Οι σπόροι είναι χύμα τα υπόλοιπα που τους δίνω είναι σφραγισμένα, έχω αλλά δυο καναρίνια κ ευτυχώς είναι καλά!!
Άλλαξε την διατροφή τους με συσκευασμένη τροφή για να είσαι σίγουρη. Δες αυτό.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Τα φτερά πτήσης από χτες προσπαθεί να τα βγάλει κ τα κατάφερε σήμερα οπότε ναι αίμα είναι αυτό που βλέπετε.
Μήπως έχει πυρώσει κ θέλει να φτιάξει φωλιά; Ακούει τα αρσενικά να τραγουδάνε;

Το έχω σκεφτεί πως ίσως θέλει να ζευγαρωσει αλλά δεν γίνεται ο αρσενικός που έχω είναι γιος της. Να φτάσει όμως σε τετοιο σημείο επειδή είναι πυρωμενη;

Το έχω σκεφτεί πως ίσως θέλει να ζευγαρωσει αλλά δεν γίνεται ο αρσενικός που έχω είναι γιος της. Να φτάσει όμως σε τετοιο σημείο επειδή είναι πυρωμενη;
Αν υποθέσουμε ότι είναι πυρωμενη η εποχή είναι τελείως ακατάλληλη για αναπαραγωγή ακόμα κ ένα είχες διαθέσιμο αρσενικό. Μήπως τα φτερά τα χρησιμοποιεί για να φτιάξει φωλιά; Πρέπει να κοιμάται με την δύση του ήλιου.

Πιθανόν αλλά γτ στο λαιμό κ στο κεφάλι δεν βγάζει καινούρια πούπουλα δεν καταλαβαίνω. Κοιμούνται κανονικά.

Το σωστό είναι να τη δει πτηνιατρος. Αυτή είναι η λίστα πτηνιατρων.

οσο γ τη διατροφή της τρώει από όλα κ γενικά δεν έχει χάσει την όρεξη της.
@Mairh mary ή @MARY58 δεν ρώτησε αν έχει όρεξη το πουλάκι αλλά ΤΙ ακριβώς τρώει και τι μάρκες. Αν θέλεις ενημέρωσε πες μας ακριβώς του δίνεις;

Κοιμούνται κανονικά.
Ομοίως και εδώ. Τι ώρα ακριβώς ανάβει το φως το πρωί και τι ώρα σβήνει το βράδυ;

αλλά δεν γίνεται ο αρσενικός που έχω είναι γιος της
καλησπερα περα απο το τελειως λαθος της εποχης για ζευγαρωμα εκτος αν ειναι σε εσωτερικο εκτροφειο και εχεις σε εφαρμογη ελεγχομενες συνθηκες για να πετυχεις γεννες σκοπιμα...
πιστεψε με δεν γνωριζονται απο το κελαηδημα οτι ειναι μανα γιος η αδερφια.. ουτε θα τα εμποδισει κατι να περασουν σε ζευγαρωμα.
τα θυληκα αν θελουν να κανουν φωλια,και δεν εχουν προσβαση σε υλικα..τοτε η θα ξεπουπουλιαστουν η θα ξεπουπουλιασουν οτι μπορουν απο τον περιγυρο τους ειτε απο υλικο που τυχον εχουν προσβαση χαρτι πχ για υποστρωμα θα προσπαθησουν.
ειναι πρωτης γενιας και τα τρια η εχεις εμπειρια απο αναπαραγωγη και ειναι οι γονεις και το παιδι τους?
Ευχαριστω

Της έχω ρίξει φάρμακο γ ψείρες της έχω δώσει αντιβίωση βιταμίνες κ παρακουλουθοντας τη ανακάλυψα πως πλέον τα βγάζει μόνη της σε σημείο να έχει ματώσει
Εντονη προσβολη εχει μαλλον που θα πρεπει να την διαγνωσει γιατρος και οχι εμεις απο φωτο.
ποιο φαρμακο της εδωσες?
Αντιβιωση(!) προταθηκε απο καποιο petshop μαζι με το φαρμακο για τις ψειρες ? ή τυχον για να ανακαμψει απο την πτεροροια? Προληπτικα της την εδωσες? aviomycine ?

Τελευταία επεξεργασία:
καλησπερα περα απο το τελειως λαθος της εποχης για ζευγαρωμα εκτος αν ειναι σε εσωτερικο εκτροφειο και εχεις σε εφαρμογη ελεγχομενες συνθηκες για να πετυχεις γεννες σκοπιμα...
πιστεψε με δεν γνωριζονται απο το κελαηδημα οτι ειναι μανα γιος η αδερφια.. ουτε θα τα εμποδισει κατι να περασουν σε ζευγαρωμα.
τα θυληκα αν θελουν να κανουν φωλια,και δεν εχουν προσβαση σε υλικα..τοτε η θα ξεπουπουλιαστουν η θα ξεπουπουλιασουν οτι μπορουν απο τον περιγυρο τους ειτε απο υλικο που τυχον εχουν προσβαση χαρτι πχ για υποστρωμα θα προσπαθησουν.
ειναι πρωτης γενιας και τα τρια η εχεις εμπειρια απο αναπαραγωγη και ειναι οι γονεις και το παιδι τους?
Ευχαριστω

Εντονη προσβολη εχει μαλλον που θα πρεπει να την διαγνωσει γιατρος και οχι εμεις απο φωτο.
ποιο φαρμακο της εδωσες?
Αντιβιωση(!) προταθηκε απο καποιο petshop μαζι με το φαρμακο για τις ψειρες ? ή τυχον για να ανακαμψει απο την πτεροροια? Προληπτικα της την εδωσες? aviomycine ?
Καλημέρα, από το pet shop μου πρότειναν σπρέι γ τις ψείρες το καλοκαίρι βέβαια κ αντιβίωση aviomycine λόγω της πληγής ναι προληπτικά οπότε.

• Like
Ευχαριστω

ποιο φαρμακο της εδωσες?
Μία φορά ζευγαρωσε, όχι δεν είχα εμπειρία όλα κύλησαν ομαλά ομως, έκτοτε κάνει αβγά αλλά ποτέ δεν έβγαλε τέτοια συμπεριφορά. Τρώει αβγό σποράκια χύμα, λαχανικά, γκριτ κ κεχρι. Την κρατάω μέσα αυτές τις μέρες πιστεύω πως έχει ηρεμήσει δεν τα τραβάει με πολύ συχνότητα.

• Like
Καλημέρα, από το pet shop μου πρότειναν σπρέι γ τις ψείρες το καλοκαίρι βέβαια κ αντιβίωση aviomycine λόγω της πληγής ναι προληπτικά οπότε.
Η αντιβίωση που δίνεται προληπτικά, κάνει κακό πάρα καλό. Θα την συνηθίσει ο οργανισμός της κ όταν την χρειάζεται δεν θα έχει αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, την δίνουμε μετά από διάγνωση πτηνιατρου. Τα πετ σοπ δεν μπορούν να κάνουν διάγνωση. Επειδή το συνεχίζει κ έχει κενά σημεία στο πτέρωμα, θα σου έλεγα να την πας στο πτηνιατρο κ να ακολουθήσεις τις οδηγίες του. Καλημέρα

έκτοτε κάνει αβγά
Αλλο σημειο προσοχης.
α)Εννοειται οτι μπορουν να κανουν αυγα χωρις καν να εχουν "επαφη" με αρσενικο..Απλα να τα ακουνε να ειναι αυτα σε οιστρο αρκει καποιες φορες
β)τα αυγα τα ασπορα που τα εναποθετει ? στο πατωμα του κλουβιου.Λογικα δεν της εχεις φωλια διαθεσιμη.
γ ) η πολυ πλουσια διατροφη και ειδικα σε πρωτεινη(αυγο πχ ποσες φορες τρωει ανα εβδομαδα?) δινει σηματα στο σωμα τους οτι εχει ολα τα εφοδια για να θρεψει απογονους
δ) η εκθεση σε φως για πανω απο 11 12 ωρες την ημερα δινει τα ιδια σηματα στο σωμα της οτι οι απογονοι θα επιβιωσουν και θα εχει δυνατοτητα να ταιζει με φως περισσοτερες ωρες. πχ ενας νεοσσος τωρα στο φυσικο περιβαλλον ποσες ωρες σκοταδι(νηστειας) θα επρεπε να βιωσει και τι θερμοκρασιες.
Ειναι πολλοι παραγοντες που τα μπερδευουν και σχεδον ολοι ειναι δικα μας σφαλματα
Στο πισω μερος του κεφαλιου τα κενα δεν μπορει να τα προκαλει μονη της αν δεν της επιτιθεται συγκατοικος στο κλουβι που την κυνηγαει πχ.ουτε σε καποια αλλα σημεια του λαιμου.
Επισης αν συνεχιζει και κανει αυγα πχ σημαινει οτι στερει ζωτικα συστατικα και ενεργεια που δεν μπορει να τα διοχετευσει πχ στην σωστη παραγωγη "φτερων"
Αλυσιδα ειναι ολα.
Το σωστο ειναι να το δει πτηνιατρος. πρωτα για να αποφανθει για το θεμα ψειρες η αλλη προσβολη αλλα και γενικοτερες συμβουλες διαχειρισης.
Αληθεια στο κλουβι ειναι μονη της αυτη την περιοδο και τα αρσενικα σε αλλα κλουβια διπλα της ακριβως?

Καλησπέρα.
Έχω πρόβλημα με την καναρα μου
Το πουλάκι είναι σίγουρα άρρωστο και χρειάζεται να εξεταστεί από Πτηνίατρο για να λάβει την σωστή αγωγή - βοήθεια.
Θα μπορούσε να έχει ακάρεα ή να πάσχει από δερματική μυκητίαση ή κάτι άλλο.

Αν υποθέσουμε ότι είναι πυρωμενη
Μια κανάρα που είναι πυρωμένη μαδάει την περιοχή Αμάρας.

Μέχρι να το εξετάσει ειδικός καλό θα είναι να βρίσκεται σε ζεστό σημείο, να έχει επαφή με το φυσικό φως και να του δώσετε μια καλή πολυβιταμίνη στο νερό του.

Αλλο σημειο προσοχης.
α)Εννοειται οτι μπορουν να κανουν αυγα χωρις καν να εχουν "επαφη" με αρσενικο..Απλα να τα ακουνε να ειναι αυτα σε οιστρο αρκει καποιες φορες
β)τα αυγα τα ασπορα που τα εναποθετει ? στο πατωμα του κλουβιου.Λογικα δεν της εχεις φωλια διαθεσιμη.
γ ) η πολυ πλουσια διατροφη και ειδικα σε πρωτεινη(αυγο πχ ποσες φορες τρωει ανα εβδομαδα?) δινει σηματα στο σωμα τους οτι εχει ολα τα εφοδια για να θρεψει απογονους
δ) η εκθεση σε φως για πανω απο 11 12 ωρες την ημερα δινει τα ιδια σηματα στο σωμα της οτι οι απογονοι θα επιβιωσουν και θα εχει δυνατοτητα να ταιζει με φως περισσοτερες ωρες. πχ ενας νεοσσος τωρα στο φυσικο περιβαλλον ποσες ωρες σκοταδι(νηστειας) θα επρεπε να βιωσει και τι θερμοκρασιες.
Ειναι πολλοι παραγοντες που τα μπερδευουν και σχεδον ολοι ειναι δικα μας σφαλματα
Στο πισω μερος του κεφαλιου τα κενα δεν μπορει να τα προκαλει μονη της αν δεν της επιτιθεται συγκατοικος στο κλουβι που την κυνηγαει πχ.ουτε σε καποια αλλα σημεια του λαιμου.
Επισης αν συνεχιζει και κανει αυγα πχ σημαινει οτι στερει ζωτικα συστατικα και ενεργεια που δεν μπορει να τα διοχετευσει πχ στην σωστη παραγωγη "φτερων"
Αλυσιδα ειναι ολα.
Το σωστο ειναι να το δει πτηνιατρος. πρωτα για να αποφανθει για το θεμα ψειρες η αλλη προσβολη αλλα και γενικοτερες συμβουλες διαχειρισης.
Αληθεια στο κλουβι ειναι μονη της αυτη την περιοδο και τα αρσενικα σε αλλα κλουβια διπλα της ακριβως?
Καλημέρα, το κάθε ένα πουλάκι είναι στο κλουβάκι του κ το ένα πάνω στο άλλο απλά τον ακούει την ημέρα το βράδυ είναι που τα βάζω μέσα γ ύπνο βλέπονται όσο προλαβαίνουν. Αυτές τις μέρες τη κρατάω μέσα κ έχει ηρεμήσει, τουλάχιστον σταμάτησε να μαδιεται. Αυγά σταμάτησε να κάνει τον Αύγουστο κ υπέθεσα πως επιτέλους θα αρχίσει να βγάζει πούπουλα αλλά τπτ ακόμα!

• Like
Γενικά θα έλεγα να λάβεις συμβουλή Πτηνιάτρου είτε Κτηνιάτρου με εμπειρία στην Παθολογία πτηνών.
Επίσης, όσο σου είναι δυναντό, μετακίνησε το κλουβί της σε θέση τέτοια που αν γίνεται να μην ακούει το κελάηδημα του αρσενικού.
Μπορεί πράγματι να μην είναι ορμονικό το ζήτημα και να έχει προσβληθεί από κάτι, αλλά δίνοντας φάρμακα σε έναν οργανισμό που προφανώς είναι αδύναμος, ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρή βλάβη, οπότε θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις σύσταση γιατρού.

Back