Αναπαραγωγή Η κανάρα μου είναι μάλλον πυρωμένη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stelans
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@pantesom καλησπέρα φίλε μου. Είχε κάνει ήδη 2 αυγουλακια οπότε θεώρησα λογικό να αφήσω να περάσει αυτή η ωοτοκία. Πέρασαν 3 μέρες και τελικά έκανε πάλι. Δεν είχα καταλάβει ότι είναι τόσο πυρωμένη η καναρα. Δυστυχως δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αναπαράγωγη και δεν έχω τόσο εμπειρία.
 
Τελικά τα ένωσα χτες το απόγευμα όπως είπε και ο φίλος Ιωάννης. Με το που τον έβαλα πήγε και τη βατεψε κατευθείαν. Σήμερα έκανε 2ο αυγό. Υπάρχει περίπτωση να είναι γόνιμο τόσο γρήγορα η είναι άσπορο. Τι να κάνω σε αυτή τη περίπτωση να το αφαιρέσω; Η καναρα πάει και κάθεται και κλωσαει πάντως.
 
@Stavros Ναι θα κάνω έχω και φακό led για το σκοπό αυτό. Άρα να μην το πειράξω το σημερινό; Διάβασα σε ένα άρθρο ότι διαρκεί 24 ώρες περίπου η διαδρομή μέχρι το σπερματοζωαριο γονιμοποιησει το αυγό γιαυτό εικάζω μήπως είναι άσπορο αυτό.
 
Προτείνω να μην το πειράξεις. Να μην πειράζεις γενικά και να παρακολουθείς διακριτικά. Δεν υπάρχει λόγος να πειράξεις το σημερινό αυγό.
 
Κατάλαβα. Διάβασα επίσης για αντικατάσταση των αυγών με ψεύτικα αλλά φοβάμαι μην τα σπάσω. Πειράζει να τα αφήσω ως έχει; Δυστυχώς κρίνοντας από την καναρα κάθεται στο αυγό από σήμερα οπότε και γόνιμο να είναι θα βγουν με διαφορά ημερών.
 
Διάβασα επίσης για αντικατάσταση των αυγών με ψεύτικα αλλά φοβάμαι μην τα σπάσω. Πειράζει να τα αφήσω ως έχει;
Δεν χρειάζεται να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, στη συγκεκριμένη φωλιά.

Δυστυχώς κρίνοντας από την καναρα κάθεται στο αυγό από σήμερα οπότε και γόνιμο να είναι θα βγουν με διαφορά ημερών.
Δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις από τώρα για το ποια θα είναι η διαφορά των νεοσσών. Αυτό που πρέπει να κάνεις σε αυτή τη φάση είναι να περιμένεις πέντε μέρες ακόμη χωρίς να κάνεις τίποτα. Μετά από πέντε μέρες θα μας περιγράψεις την κατάσταση και θα δούμε αν θα υπάρχουν λόγοι ανησυχίας και ποιοι θα είναι αυτοί.
 
Καλησπέρα στην παρέα του φόρουμ. Όλα βαίνουν καλως μέχρι στιγμής. Έκανε ένα αυγό κάθε μέρα δηλαδή από την Κυριακή μέχρι σήμερα 6 αυγά. Στην φωλιά έχω αφήσει τα 5 γιατί όπως είχα πει την Κυριακή δεν είχα προλάβει να βάλω τον αρσενικο. Μιας και διάβασα ότι γεννούν από 4 ως 6 λογικά σήμερα θα είναι το τελευταίο. Οπότε σε μια εβδομάδα από σήμερα λέω να κάνω προσεχτικά ωοσκόπηση.
 
Καλησπέρα παιδιά. Πρόσεξα κάτι που δεν μου πολύ άρεσε. Η θυληκια 2 μέρες τώρα αγριεύει στον αρσενικό. Κλωσαει κανονικά τα αυγα και εκείνος τόσες μέρες πήγαινε και την τάιζε και τα πήγαιναν πολύ καλά. Πρόσεξα χτες και σήμερα ότι όταν βγαίνει από τη φωλιά πάει και το κυνηγάει και τσακώνονται. Που μπορεί θα οφείλεται αυτό; Αυγό τώρα στην επωαση το έχω σταματήσει. Είναι ανησυχητικό για να βάλω χώρισμα;

Βρήκα και 2-3 πούπουλα του αρσενικού κίτρινα κάτι που με παρέπεμψε επίσης σε τσακωμο
 
Καλησπερα,αυτη η συμπεριφορα ειναι φυσιολογικη συνηθως οταν η καναρα κλωσσαει ειναι νευρικη γενικα δεν ανεχεται πολλα πολλα θα την δεις να βγαινει και με γρηγορες κινησεις θα παει να τσιμπησει φαι και να πιει νερο και θα γυρισει παλι στην φωλια για να συνεχισει την εππωαση των αυγων εφοσον δεν βλεπεις ακραιους τσακωμους μην ανυσηχεις!
 
@pantesom Ακριβώς αυτό συμβαίνει βγαίνει ελάχιστα όπως λες φίλε μου. Ίσα που τρώει πίνει νερό κάνει 2 πέταγματα στα κλαδιά και μπαίνει. Απλά σήμερα έπεσε στην αντίληψη μου ότι τον κυνηγάγε κάνα 2 λεπτο όχι παραπάνω. Σε συνδιασμο με τα φτερά που βρήκα ανησυχησα γιατί τον είδα λίγο τρομαγμένο, πήγαινε στην άλλη μεριά του κλουβιού.
 
Οπως σου ειπα ειναι μεσα στο παιχνιδι μην ανησυχεις παρατηρησε αν οαρσενικος την ενοχλει κατα την εξοδο της απο την φωλια και γιαυτο και εκεινη του επιτιθετε αλλα πιστευω οτι δεν θα εχεις καποιο θεμα καλη επιτυχια!
 
Πάντως τώρα που βγήκε ξανά πάλι τον κυνηγάγε και αυτός φαινόταν φοβισμένος και όχι σαν παιχνίδι. Λέω να βάλω προληπτικά το χώρισμα μέχρι να σκάσουν τα αυγα (αν είναι ενσπορα με το καλό) ίσως στα πλαίσια της ανασφάλειας για τα αυγα κάνει έτσι.
 
Λέω να βάλω προληπτικά το χώρισμα μέχρι να σκάσουν τα αυγα
Εγώ λέω να τον βγάλεις απο την ζευγαρώστρα ώστε να έχει το θηλυκό την ηρεμία που χρειάζεται. Αν δεν τον θέλει τώρα , αργότερα που θα έχει και μικρά δεν θα τον θέλει περισσότερο. Αν βγαίνει με αυτό τον τρόπο να φάει και να ταίσει μικρά το πιθανότερο είναι οτι τίποτα δεν θα πάει καλά.
 
@mgerom Κύριε Μάκη ευχαριστώ για την πολύτιμη συμβουλή σας. Μου κάνει φοβερή εντύπωση αυτή η συμπεριφορά καθώς τόσες μέρες που τα έχω μαζί πάει και την ταΐζει όταν είναι στη φωλιά και είναι γενικά ήσυχος δεν τον είδα να πειράζει τη φωλιά η να κάνει κάτι κακό.
 
Καλησπέρα στη παρέα του φόρουμ. Δυστυχώς τελικά τα αυγα είναι όλα άσπορα. 6η μέρα σήμερα από το τελευταίο σας βάζω και τη φωτογραφία ενός. Τα άλλα δεν τα έβγαλα φωτογραφία αλλά σε όλα φαίνεται ο κρόκος. Είναι ακριβώς όλα έτσι. Τώρα τι κάνω βγάζω τη φωλιά ολόκληρη; Βγάζω μόνο τα αυγα και ενισχύω ξανά με αυγουλακι και περιμένω νέα ωοτοκία; Να υπενθυμίσω ότι ο αρσενικός είχε μπει την ημέρα που έγινε το πρώτο αυγό (το αφαίρεσα την ίδια μέρα σαν άσπορο) και τον είδα να βατευει αρκετές φορές και μου έκανε αλλά 5 αυγά Δευτέρα έως Παρασκευή. Αν δω ότι τελικά δεν υπάρχει χημεία στο ζευγάρι το αφήνω δυστυχώς.
 

Συνημμένα

  • received_126266509496925.webp
    received_126266509496925.webp
    53,1 KB · Προβολές: 13
Back
Top