Αναπαραγωγή Η κανάρα μου πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης natasha
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

natasha

Banned
Εγγραφή
19 Φεβ 2008
Μηνύματα
187
Δεν ξέρω γιατί αλλά η κανάρα μου πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα...όχι υγείας! Χθες της έβαλα κλωστές για να φτιάξει ξανά τη φωλιά και μέσα σε 2 ώρες την είχε γεμίσει και την έφτιαχνε! Σήμερα το απόγευμα όμως, όταν πήγα να δω τι γίνεται, είδα τα 3/4 του νήματος κάτω! Δεν μπορώ να καταλάβω τι της συμβαίνει, μάλλον έχει κάτι...
Δείχνει σαν κάτι να την απασχολεί!
 
Η κανάρα σου είναι μαζί με τον αρσενικό;Εάν ναι τότε ίσως χάλασε αυτός την φωλιά επειδή δεν είναι έτοιμος για ''οικογένεια''. Όταν θα είναι έτοιμος θα την φτιάξουν μαζί την φωλίτσα.
 
Ναι είναι μαζί με τον αρσενικό ο οποίος είναι φουλ πυρωμένος! Εκείνος ο κακομοίρης τη βοηθάει και κάθεται και μέσα και τη στρώνει. Αυτή τη μια τη φτιάχνει την άλλη τη χαλάει (την έχω δει)!
 
Υπομονή όπως έχω ξαναπει έχω γα'ι'δουρινή! Απλά δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει! Τι μπορεί να φταίει;
 
Καλά λέω εγώ ότι είναι προβληματική! Την αγαπάω πάρα πολύ αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχώς δημιουργεί προβλήματα! Μπορεί να πάρω καμιά καινούρια για τον αρσενικό μου, αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι δεν υπάρχει περίπτωση να βρω...
 
Νατάσα απ'τη στιγμή που αυτή χαλάει τη φωλιά δεν είναι έτοιμη. Προσπαθει να κερδίσει λίγο χρόνο. Όταν θα είναι έτοιμη τότε θα φτιάξει την φωλιά σε χρόνο ρεκόρ
 
Μα αυτή τη φτιάχνει και μετά τη χαλάει από μόνη της! Τέλος πάντων, ίσως τα χωρίσω για 2-3 μέρες για να πυρώσουν το ένα μακριά απ το άλλο... Έχω απελπιστεί, δεν ξέρω τι να κάνω πια! Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο!
 
Χωρίς να σημαίνει ότι συμβαίνει κάθε φορά, υπάρχει περίπτωση μια κανάρα να φτιάξει και να χαλάσει την φωλιά πάρα πολλές φορές μέχρι να έρθει η στιγμή να την τελειώσει και να τη χρησιμοποιήσει. Δεν υπάρχει τίποτα αφύσικο σε αυτό.

By the way... Δεν εννοούμε αυτό ακριβώς όταν λέμε υπομονή. Υπομονή σημαίνει ότι τους δίνουμε ότι χρειάζονται ή ότι πρόκειται να χρειαστούν και μετά ξεχνάμε ότι υπάρχουν.
 
Αυτό δεν το ήξερα, δεν μου έχει ξανατύχει. Άρα το μόνο που μου μένει είναι να τα χωρίσω για λίγο! Θα βάλω πολυβιταμίνες στην κανάρα μπας και δει και το αρσενικό μια άσπρη μέρα!
 
Δεν υπάρχει λόγος να τη χωρίσεις. Από τη στιγμή που είναι μαζί φαντάζομαι ότι έχει γίνει ήδη η προετοιμασία οπότε δεν υπάρχει λόγος. Αυτό που χρειάζονται είναι να μείνουν στην ησυχία τους μέχρι να έρθει η ώρα τους.
 
Οπότε τα αφήνω όπως είναι και ότι και όποτε γίνει! Άλλωστε δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω.
 
Γιατί αυτός ο ΠΑΛΙΟΠΕΛΑΡΓΟΣ πάει σε όλους και δεν έρχεται και σε μένα; Θα του κάνω μήνυση!
 
Νατασσα κανε υπομονη αστα μαζι στην ησυχια τους και θα ερθει ο πελαργος.Αλλωστε δεν εισαι η μονη που δεν εχεις ακομα γεννητουρια 4 ζευγαρια εχω βαλει και ακομα τιποτα το μονο που κανω ειναι να πεταω ασπορα αυγα. ΥΠΟΜΟΝΗ ομως τι να κανουμε.
 
Τουλάχιστον πετάς αβγά! Εγώ πετάω αέρα κοπανιστό!
 
Πέρα απ την πλάκα, όντως χρειάζεται υπομονή. Και πολύ μάλιστα
 
Νατάσσα να σκέφτεσαι θετικά. Οτι οταν θα γεννήσει θα είναι όλα γονιμοποιημένα και θα βλέπεις τα καναρινάκια σου να μεγαλώνουν
 
Νατάσα αυτό που κάνεις (συγγνώμη κιόλας) δεν είναι υπομονή είναι το αντίθετο. Άσε τα πουλιά να λειτουργήσουν στο δικό τους χρόνο. Τα αυγά δεν τα κάνουν για να χαιρόμαστε εμείς ή για να μας κάνουν το χατήρι αλλά για να αναπαραχθούν. Αν η κανάρα σου πιστεύει ότι ακόμη δεν είναι ο καιρός της μάλλον ξέρει καλύτερα. Μην χωρίζεις κάθε λίγο το ζευγάρι γιατί απλά το αναστατώνεις και τελικά φαίρνεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θες. Απλά φρόντισε να έχουν ησυχία, καλή διατροφή και καθαρό χώρο και όλα τα άλλα αργά η γρήγορα θα έρθουν. Και σου εύχομαι απλά να έχεις πολλούς και υγιείς νεοσσούς (κι ας βγουν και το Μάιο, όπως είπες δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε από το να περιμένουμε)
 
Back
Top