Διατροφή Η κανάρα μου τρώει πολύ

Όσο για τα συστατικά, δεν ξέρω εάν είναι λάθος αλλά στον καναρινοκοσμο (σημειωτεον το έχει πολύ ακριβότερα από το pet go ) είχα δει κ ήξερα αυτό. Ήταν ο λόγος που είχα προτιμήσει κάποτε την Manitoba platinum t3 γιατί ως μείγμα το versele laga premium μου φάνηκε πλούσιο. Για Γερμανία όμως μπορεί ναναι μια χαρά. Σημασία όμως τώρα έχει να διαπιστωθεί ότι το πουλάκι πρωτίστως είναι καλά.

https://kanarinokosmos.gr/Πτηνά/Μείγματα-Σπόροι/Μείγματα-καναρινιών/Versele-Laga-Canary-Premium-VAM-800gr
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-11-12-19-54-43-437_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-11-12-19-54-43-437_com.android.chrome.webp
    102,7 KB · Προβολές: 7
  • Screenshot_2022-11-12-19-54-24-665_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-11-12-19-54-24-665_com.android.chrome.webp
    78,4 KB · Προβολές: 7
Τελευταία επεξεργασία:
@Tony Forpus ίσως επειδή οι ερωτήσεις δεν είναι ξεκάθαρες και πολλά άτομα θέλουν να βοηθήσουν με τις πληροφορίες που υπάρχουν αρχικά. Εντέλει θέλει εμπειρία στο να ξεχωρίσει αυτός που απαντά πότε αυτός που διατυπώνει ένα ερώτημα έχει παραπλανηθεί από αυτό που βλέπει. Το ότι το πουλί έχει παχύνει και τρώει συνέχεια δλδ που διατυπώθηκε παραπλάνησε θεωρώ κάποια μέλη. Ίσως να ήταν καλύτερα να φτιαχτεί ένα σύνολο ερωτήσεων που θα πρέπει να συμπληρώνει όποιος κάνει ένα ερώτημα.
 
Η απλά να απαντάμε ύστερα από πιο προσεκτική παρατήρηση γιατί στην πρώτη εικόνα το πουλί κάθεται πολύ φουσκωμένο, ένα χοντρό πουλι θα είχε απλώς κοιλιά και ίσως δυσκολία στο πέταγμα και δεν θα ήταν αυτή η μπαλιτσα της πρώτης εικόνας. @Anastasia S θεωρώ ότι εφόσον υπάρχει δυνατότητα η καλύτερη λύση είναι η επίσκεψη στον κτηνίατρο για εξετάσεις και έλεγχο. Αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει κατάλληλος κτηνίατρος τότε θα χρειαστεί να μας αναφέρεις πλήρως τι κάνει το πουλί αν έχεις άλλα συμπτώματα όπως διάρροια, αδυναμία, φτέρνισμα κτλ. Επίσης να μην έρθει σε επαφή με το άλλο σου καναρίνι, κάθεται και αυτό φουσκωμένο και κοιμάται παραπάνω;;
 
@Kostas Pyl

Κώστα γνώμη μου είναι να απαντάμε όταν γνωρίζουμε και όχι απλά για να απαντήσουμε κάτι.
Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά άλλα υπάρχουν μέλη που συστηματικά απαντάνε χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και αυτό μπορεί να είναι μοιραίο κάποιες φορές.
 
την καλύτερη άποψη την έχει αυτός που έχει στην κατοχή του το πουλί. Οι εικόνες είναι παραπλανητικές τις περισσότερες φορές. Από ότι φαίνεται όμως η λάθος διατύπωση φαίνεται να προκαλεί σύγχυση. Δεν παχαίνει σε μια εβδομάδα πόσο μάλλον σε μια μέρα. Εγώ δεν είμαι και πολύ της φωτογραφίας στην αναγνώριση θεωρώ πιο αξιόπιστα τα συμπτώματα και το ιστορικό του πουλιού. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι το πουλάκι έμοιαζε φουσκωμένο από το κουρνιασμα.
[automerge]1668365855[/automerge]
@Tony Forpus συμφωνώ απόλυτα αλλά και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι διάγνωση από μια φωτό δεν γίνεται αν δεν αναφέρεις και άλλα στοιχεία. Και μάλιστα ακόμα και αυτά που έχεις παρατηρήσει και δεν τα θεωρείς σχετικά και αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο να αρχίσει να σχολιάζει ο καθένας και να ξεφύγει εντελώς το πράγμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Kostas Pyl

Αν είχε επαρκή γνώση αυτός που θέτει την ερώτηση προφανώς δεν θα ρωτούσε εδώ Κώστα.
Ακριβώς επειδή δεν έχει την απαραίτητη γνώση,θα πρέπει να λάβει το δυνατόν πιο σωστές απαντήσεις.
 
@Tony Forpus κοίτα πέρα από την γνώση παίζει ρόλο και η κοινή λογική. Αν πχ σε βλέπω καθημερινά και είσαι κανονικός σε βάρος και την άλλη μέρα φαίνεσαι παχύς πιο πιθανό είναι να σε παχαίνουν τα ρούχα ή έφαγες τον αμπακο. Πάντως δεν μιλάω μόνο για αυτη την ερώτηση αλλά γενικά. Θα πρέπει να δίνονται πληροφορίες.
 
Θέλω να πιστεύω ότι είναι προσωρινό το φούσκωμα γιατί δεν ήταν έτσι. Ήταν νορμάλ. Το χρώμα της έχει φύγει λόγω της πτερροριας
Μισό λεπτό, γιατί δεν έχουμε καταλάβει. Περνάει πτερόρροια;;
 
@Kostas Pyl

Στα πτηνά Κώστα δεν φαίνεται με το μάτι και από μακριά οι εναλλαγές βάρους,πρέπει να παραμεριστουν τα πούπουλα και να γίνει έλεγχος σε στέρνο και κοιλιά.
Αν κάποιος που απαντάει λοιπόν βλέπει ένα πουλάκι φουσκωμένο γιατί ασθενεί και πιστεύει ότι έχει πάρει βαρος,τότε υπάρχει πρόβλημα.
 
@Tony Forpus αυτό που ήθελα να πω είναι ότι με το μάτι θα καταλάβεις την διαφορά αν το παρακολουθείς. Εννοείται ότι θα πρέπει να το κοιτάξεις αν δεν είσαι σίγουρος. Εμένα το ένα μου έχει παχύνει και το ξέρω τον έχω σε δίαιτα. Δεν χρειάζεται να παραμερίσω κάτι.
 
Γεια σας, η κανάρα μου τρώει όλη την ώρα και είναι σαν έχει παχύνει. Κατεβαίνει επίσης όλη την ώρα κάτω στο πάτωμα που έχει σποράκια και τρώει και από εκεί, φοβάμαι όμως μην έχει καμία αρρώστια, επειδή στο πάτωμα όσο να'ναι έχει και κουτσουλιές και σποράκια. Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό το θέμα; είναι όπως στην φωτογραφία.
Καλησπερα.Καπως ετσι ειδα και την δικη μου καναρα πριν απο περιπου δυο μηνες.Στη δικη μου.παντως, το θεμα ηταν οτι ειχε τελειωσει η τροφη και δεν το ειχα παρει χαμπαρι.Αν δεν ειναι αρρωστο, τσεκαραρε αν εχει οντως σπορους στη θηκη και δεν εχει μονο τσοφλια. Μολις της εβαλα τροφη,συνηλθε.
 
@Anastasia S επειδή είναι ξεκάθαρο ότι κάτι δεν πάει καλά, κλείσε ραντεβού να το πας σε έναν πτηνιατρο και για να γλιτώσεις χρόνο μάζεψε δείγμα από κουτσουλιές για να γίνει ανάλυση. Συγκεκριμένα, βάλε ένα αλουμινοχαρτο στον πάτο το βράδυ κ την άλλη μέρα με τις κουτσουλιές που θα έχει επάνω δίπλωσέ το κ βάλτο σε έναν φάκελο να το πας σε κάποιο κτηνιατρικό-πτηνιατρικο εργαστήριο για ανάλυση. Θα σε κατευθύνει ο πτηνίατρος εκεί. Περαστικά και εύχομαι να το προλάβεις 🥰
 
Back
Top