Αναπαραγωγή Η κανάρα πετάει το νήμα στον πάτο του κλουβιού

τότε βαλε λίγο νήμα στην φώλια και αν συνεχίσει έτσι τότε απλός δεν είναι έτυμηβασικα και η δικια μ το κανει αυτο αλλα μετα το βαζει στην φωλια
 
εντάξει αφού δεν είναι έτοιμη θα περιμένουμε καί άντε να δούμε. Πάντως τήν φωλιά την πήρα από το κλουβί σήμερα κακός;
 
Όταν πετάει το νήμα σημαίνει δεν είναι έτοιμη.. Τα εχεις μαζί ή με χώρισμα;
 
το γεγονός ότι είναι στήν ίδια μεριά με 1 ζευγάρι παπαγαλάκια και 1 κοκατίλ είναι ανασταλτικός παράγοντας; Είναι στήν ίδια μεριά στο μπαλκόνι, και στον ύπνο, δεν δείχνουν να ενοχλούνται πάντως.
 
Το οτι παιζει μετα νήματα δείχνει πως δεν είναι πυρωμενη.. Δεν νομιζω να υπάρχει πρόβλημα που έχει αλλά πουλιά δίπλα.. Εμένα είναι όλα μαζεμένα και είναι μια χαρά και ζευγαρώνουν.
 
Θα πω κι εγω την γνωμη μου κι ας ειναι κοτσανα... Το ιδιο εκανε κ η δικια μου μεχρι που της εβαλα τσοχα... Μαλλον δεν μπορουσε(η δικια μου)να το πλεξει στην πλαστικη φωλια και η τσοχα βοηθησε να μην γλιστραει..
 
Τσοχα εννοειται οτι βαζουμε παντα.. Εγω δεν το εφαρμοζα μεχρι που εγινε μια στραβη και παγωσαν τα αυγα.. Βαλε τσοχα, μπορει να πετυχει :)
 
Πέρα από τσόχα δώστης και άλλες επιλογές.. Μία εσωτερική και μία εξωτερική φωλιά, διάφορα είδη νήματος και βαμβάκι και θα διαλέξει αυτή! Μερικές είναι παράξενες! 😉 Εμένα μια κανάρα ενώ ήταν φουλ πυρωμένη και με τον αρσενικό φιλάκια και ταίσματα της είχα μια εσωτερική φωλιά και για 10 μέρες απλά έπαιζε με το νήμα.. με το που έβαλα εξωτερική την ίδια μέρα την έστρωσε και την επόμενη είχε και ένα αυγό!
 
καλησπέρα σε όλους χρόνια πολλά και καλά στις μανούλες που φροντίζουν κάθε είδος ύπαρξης. τα τελευταία νέα από το ζευγαράκι είναι τα κάτωθι: ο αρσενικός έχει στρωθεί στήν φωλιά και δεν το κουνάει από εκεί με τίποτα. τα είδα να ζευγαρώνουν πρίν μου πείτε αν είναι αρσενικό. Δεν αφήνη καθόλου τήν θυλικιά να κάτσει στήν φωλιά και αυτή έκανε αυγό στόν πάτο του κλουβιού. τι κάνω τώρα;
 
Ε αν χωρισει τον αρσενικο πως θα της κανει την δουλεια :); Μια λυση ειναι να τον βαζεις να την βατευει το πρωι και να τον φευγεις μετα και να τον επιστρεφεις πισω το επομενο πρωι. Αλλα δεν ξερω πως θα αντιδραση οταν επιστρεψει και δει αυγο στην φωλια..
 
Ε αν χωρισει τον αρσενικο πως θα της κανει την δουλεια :); Μια λυση ειναι να τον βαζεις να την βατευει το πρωι και να τον φευγεις μετα και να τον επιστρεφεις πισω το επομενο πρωι. Αλλα δεν ξερω πως θα αντιδραση οταν επιστρεψει και δει αυγο στην φωλια..

αφου εκανε το πρωτο αυγο κατω λεει
 
Τα επομενα.. Εκτος και αν δεν θελει να τα ζευγαρωσει
 
το αυγό το έκανε κάτω και εγώ εύλογα πιστεύω το έβαλα στήν φωλιά. Ο τυχερούλης όμως το ξαναπέταξε μόλις κάτω και το αυγό έσπασε. αύριο θα πάρω και μία εξωτερική φωλιά για να έχουν από μία οι κοπελιές. άντε να δούμε πια θα κάνει το πιο όμορφα καναρινάκια!:D τι να πώ; Ενώ το συστημά του το λειτουργή κανονοκότατα θέλει τήν φωλιά δικιά του. κάθε μία ώρα σηκώνετε από τήν φωλιά τρώει ζευγαρώνει με τήν θυλικιά και ξαναστρώνετε στήν φωλιά σαν τήν λεχώνα!
 
καλησπερα ολα είναι σωστά νομίζω . η θυλικιά κάνει ένα αυγο κάθε μέρα σε 3 μέρες 3 αυγά. το θέμα είναι ότι κάθετεσχεδόν όλη μέρα ο αρσενικός. Πρίν ζευγαρώσουν όμως όταν είχε καλό καιρό τα έβγαζα το πρωί έξω και τα έβαζα το σούρουπο μέσα. και τώρα έκανα το ίδιο όμως μόλις τα βάλω μέσα δεν κάθονται στα αυγά μέχρι το πρωι που θα τα βγάλω έξω. Πείτε καμιά ιδέα τι κάνω τώρα;
 
Back
Top