Αναπαραγωγή Η καναρινα τρωει τα αυγα που κανει

katerinoylitsa

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2014
Μηνύματα
222
Πόλη
Θεσσαλονίκη
η θυλικιά το πρωί κάνει αυγό και μέχρι το απογευμα το έχει φάει. Οχι ο αρσενικός. τώρα τι κάνουμε;
 
Μήπως της λείπουν βιταμίνες και ασβέστιο; Διατροφική προετοιμασία έχεις κάνει;
 
Θέλεις να μας πεις τι διατροφική προετοιμασία ακολούθησες; Τέτοιος κανιβαλλισμός από θηλυκή κανάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο...
 
Το εχω δει αυτο παλια σε μια καναρα ενος θειου μου γενναγε και χαντοσουσαν τα αυγ και μετα καταλαβαμε οτι τα ετρωγε η καναρα! Χωρις καμια προετοιμασια μονο μηλο..
 
Το ιδιο κανει μια παπαγαλινα μου οταν τα αυγα ειναι ασπορα...
 
Aυτό το πουλί δεν κάνει για αναπαραγωγή. Θα πρέπει να παίρνονται ένα ένα τ'αυγά και να αντικαθίστανται με πλαστικά. Τα πραγματικά θα πρέπει να μπούνε σε άλλη κανάρα.
Είναι πρωτάρα;
 
Και μένα το χε κάνει καναρα πέρυσι έφαγε 3 ενσπορα αυγά στην πέμπτη μέρα και στην πρώτη γέννα δεν τάιζε το μικρό. Αν δεν το σπάει ο αρσενικός και μετά το τρώει το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τις βάλεις ασβέστιο να τις πάρεις τα αυγά και βλέπεις πάλι στην επόμενη γέννα.
 
από τον προηγούμενο χρόνο κάνει το ίδιο και εγώ τότε έψαχνα τα αυγά. μετά το είδα με τα μάτια μου. Προετειμασία έκανα και σωστή δηλαδή αφού είχα κατά νου αυτό που εκαμνε. και φέτος έκανε 4 αυγά και τα έφαγε. Ενας πετ μου είπε να την πνίξω γιατί τσαμπα τρώει το φαγητό. μεταξύ μας πιό μεγάλο χαραμωφάει δεν έχω γνωρίση.
 
Πες αυτουνού στο πετ, συγχαρητήρια για την άποψη! Φοβερός! 😱
Απλά μην τη ζευγαρώνεις και άστην χωρίς ταίρι για κανένα χρόνο.. Ή δώρισέ την σε κάποιον άλλον, που ίσως δεν θα θέλει να τη ζευγαρώσει!
Ίσως αν αλλάξει ζευγάρι ή μέρος, να αλλάξει συμπεριφορά.
 
από τον προηγούμενο χρόνο κάνει το ίδιο και εγώ τότε έψαχνα τα αυγά. μετά το είδα με τα μάτια μου. Προετειμασία έκανα και σωστή δηλαδή αφού είχα κατά νου αυτό που εκαμνε. και φέτος έκανε 4 αυγά και τα έφαγε...
- Εγώ ασχολούμαι με τα καναρίνια πάνω απο 50 χρόνια. Εχει περάσει ένας αρκετά σημαντικός αριθμός θηλυκών απο τα χέρια μου. ΠΟΤΕ δεν είδα θηλυκό να έχει τέτοια συμπεριφορά. Εχω δεί θηλυκά αφού κλωσήσουν 5-7 ημέρες να σπάζουν και να πετούν εκτός φωλιάς ΑΣΠΟΡΑ δικά τους αυγά ή και αυγά άλλων θηλυκών που τα είχα βάλει για επώαση. Να καταστρέφουν και να πετούν εκτός μια "πρώτη σειρά" 2-3 αυγών που είναι αδύνατον να είναι γόνιμα, διότι η επαφή με τον κάναρο ήλθε καθυστερημένα. Συνήθως πρόκειται για θηλυκά εξαιρετικά, προικισμένα με ιδιαίτερη αντίληψη που μόλις θα έχουν στην κοιλιά τους αυγά με έμβρυα τα επωάζουν με πάθος και βγάζουν γερούς νεοσσούς. Γι' αυτό είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν διαβάζω παρόμοιες περιπτώσεις. Βέβαια δεν αρνούμαι οτι πάντα μπορεί να υπάρξει μια εξαίρεση, αλλά αυτό θα είναι πολύ σπάνιο στα καναρίνια.
 
Με την πρωτη ευκαιρια πνηξε τον πετσοπα και δευτερον αν δεν μπορει με σωστη προετοιμασια το πουλι να σου δωσει απογωνους δωστου το δικαιωμα αυτης της επιλογης!
 
παιδια χαλαρωστε με αυτά που λέτε. Για εμάς δεν τρέχει τ'ιποτα που η θυλικιά τρώει τα αυγά. την χώρισα από τον αρσενικό και πραγματικά φάνηκε ότι αυτό ήθελε. Φυσικά και δεν με πειράζει που δεν κλωσάει τα αυγά ούτε που με ξίνησε όλο αυτό. Απλά με παραξένεψε αυτό πού είδα. Ούτος η άλλος το πουλάκι αυτό το έφερα από την γερμανία αφού και εκεί δεν το ήθελαν. Αυτήν τήν εβδομάδα που είμουν εκεί άνοιξα την συζήτηση για την συμπεριφορά του καναρινιού. Ο πρώην ηδιοκτήτης μου είπε ότι έτρωγε τα αυγά για αυτό δεν την ήθελε. συγκεκριμένα μου είπε ότι αν δεν την έπερνες θα τις έσπαζα τον λαιμό γιατί δεν με συνφέρει μόνο να τρώει. Οταν την πήρα όμως πριν 4 χρόνια δεν μου είπε τίποτα. χωρις να έχω ιδέα τήν έσωσα από σίγουρο θάνατο. το κορίτσι δεν γουστάρει να γίνει μάνα λοιπόν μαγκιά της!
 
Κατερίνα τα λάθος πουλιά πρέπει να απομακρύνονται και να μένουν εκτός αναπαραγωγής (αν και στην περίπτωση της αυτό είναι βέβαιο). Τώρα εάν θέλεις να την κρατήσεις καλά κάνεις αλλά μην την ξαναβάλεις στο ζευγάρι... Αυτό σου είπε και ο Γερμανός φίλος,ίσως με λάθος τρόπο.
 
Είναι κοινό το πουλάκι η κάποιας ράτσας;... Είναι η δεν είναι κοινό, καλό είναι να μπαίνουν τ'αυγά σε άλλη παρένθετη μάνα (αν υπάρχει)...η ας μοιραστούν. Τουλάχιστον να μην πηγαίνουν στράφι ( κι αν βέβαια είναι ένσπορα).
 
εχω πάρει τον αρσενικό από το κλουβί και φυσικά είναι εκτός. το περίεργο είναι οτι κελαιδάη αρκετά για θυλικιά.
 
εντάξει τυχερή ήταν που βρέθηκε στα χέρια σου και θα ζήσει την ζωούλα της όπως θέλει :)
 
Παιδιά είναι σίγουρα δύσκολο για κάποιον που έχει ένα πουλάκι και δεν κάνει αυτά που περιμένουμε από αυτό, αλλά δεν παύει να είναι ζωάκι του Θεού και εφόσον δεν το έχετε σώνει και καλά για αναπαραγωγή, δεν χάθηκε ο κόσμος να ταίζετε ένα στοματάκι παραπάνω! Έχω κι εγώ ένα καναρίνι που μου το έδωσαν για θηλυκό και εντέλει βλέπω ότι προσπαθεί να κελαηδήσει, σαν αρσενικό! Δεν θέλω να το πιάνω με τα χέρια και να το ταλαιπωρώ, ψάχνοντας αν είναι αρσενικό ή θηλυκό! Το έχω, το ταίζω, το καμαρώνω! Όταν δεν θα έχουμε στο σπίτι να φάμε, τότε θα δούμε αν και τι θα το κάνουμε! Όσο τα περί πνιγμού, ήταν μάλλον αστειάκι του συμφορουμίτη μας, για να ευθυμήσουμε και λίγο! Σίγουρα όσοι ασχολούνται με πολλά πουλιά και αναπαραγωγή, πράτουν διαφορετικά... Εμείς πάλι όχι. Να το χαίρεστε το πουλάκι σας κι ας το έχετε μόνο για να το βλέπετε!
 
Back
Top