Αναπαραγωγή Η καναρινα τρωει τα αυγα που κανει

Βρε Χρήστο δεν το ταλαιπωρείς με ένα πιάσιμο.. Πιάστο χαϊδεψέ το και διαπίστωσε το φύλο του. Τουλάχιστον να ξέρεις τι καναρίνι έχεις.
 
Νίκο, έχω ένα θεματάκι με τα πουλιά μου γενικότερα.. Προσπαθώ να μην τα πολυπιάνω, για να μην φοβούνται και μην τυχόν τα πιάσω κάποια στιγμή ατσούμπαλα και τους κάνω καμιά ζημιά κατά λάθος! Είμαι λίγο φοβιτσιάρης (το ξέρω!), αλλά όταν τα βλέπω να πετούν εδώ κι εκεί για να αποφύγουν το χέρι μου όταν το βάζω στο κλουβί και να καρδιοχτυπούν, στενοχωριέμαι και το αποφεύγω όσο και όπως μπορώ! Ακόμη κι όταν τους αλλαζω κλουβί κάποια στιγμή, ανοίγω το ένα δίπλα στο άλλο και προσπαθώ να τα διώχνω με τρόπο! Θα το κάνω κάποια στιγμή με τα 4 μικρά που αποκτήσαμε πρόσφατα, αφού άρχισαν οι τσακωμοί και θα πρέπει κάποια (τα αρσενικά) να αλλάξουν χώρο!
 
Για όλα τα πράγματα υπάρχει η 1η φορά.. Μου'λεγε ένας φίλος για ένα από τα υπαίθρια μαγαζιά της Κων/λης που πουλάνε πουλιά.
Οι συνθήκες χείριστες, τα πουλιά κατά εκατοντάδες σε σαρμάδες και μέσα στη βρώμα. Ο μαγαζάτορας, είπε στο φίλο να διαλέξει ποιό πουλί θέλει.. Εκείνος -περισσότερο για να δει πως θα πιάσει ένα συγκεκριμένο μέσα στο χαμό- του έδειξε ένα συγκεκριμένο... Εκείνος, με μια αστραπιαία κίνηση, του'πιασε αυτό ακριβώς που ήθελε στο δευτερόλεπτο...όλα είναι θέμα συνήθειας.
 
εχω πάρει τον αρσενικό από το κλουβί και φυσικά είναι εκτός. το περίεργο είναι οτι κελαιδάη αρκετά για θυλικιά.
Μαλλον χερετε την ανεξαρτησια της γιαυτο και τραγουδαει δεν ηθελε δεσμευσεις 🙂
 
Ξέρετε τι γίνεται βρε παιδιά όμως; Διαβάζοντας εδώ στο φόρουμ ότι εφόσον την ώρα που παλεύει να κελαηδήσει, φουσκώνει το καρύδι στο λαιμό του πουλιού,
είναι σχεδόν σίγουρα αρσενικό! Και ευτυχώς έως τώρα, δεν είχαμε κανένα παραπεταμένο αυγό, οπότε οι υποψίες μου μάλλον είναι θετικές! Ελπίζω δλδ!
Κάποια στιγμή θα το πιάσω και θα δω αν μπορώ να βγάλω άκρη!
 
Back
Top