Ασθένειες Η καρδερίνα μου δεν τραγουδάει πια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Makis77
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αυτό το thread θα έπρεπε να έχει τίτλο " η καρδερίνα μου πεθαίνει " και όχι δεν κελαηδάει. Τί να κελαηδήσει αυτό το πουλάκι;
Βάλε το κλουβάκι στην πιο ζεστή γωνιά του σπιτιού.Φρόντισε να ανεβάσεις την θερμοκρασία σ' αυτό το σημείο.Αφαίρεσε απο μέσα τη κούνια, τις πατήθρες(άφησε μόνον 2-αυτήν ψηλά στην ποτίστρα και την απέναντι, χαμηλά στις ταίστρες).Βάλε σέ μια αυγοθήκη
σπασμένα κοχύλια, γκριτ, μέταλλα και ιχνοστοιχεία(το πουλάκι ψάχνει στον πάτο.) Βάλε λευκό χαρτί κουζίνας στον πάτο να παρακολουθείς τις κωτσουλιές του,έτσι όταν το πάς στον γιατρό(γιατί πρέπει να πάει όσο γίνεται συντομότερα)θα έχεις να του πείς το πώς είναι. Άφησε μόνον την μια ποτίστρα και δώσε μια πολυβιταμίνη στο νερό της. Η δεξτρόζη καλό θα κάνει, αν υπάρχει.
-Συνονόματε, δεν μένει πολύς χρόνος γι' αυτό το πουλί. Πρέπει να βρεθεί η αιτία που είναι έτσι και να βοηθηθεί άμεσα.☹
 
Το πουλάκι όλες τις προηγούμενες ημέρες/εβδομάδες ήταν σε κανονική κατάσταση, απο σήμερα το πρωΐ και μέχρι τώρα έπεσε σε αυτή την κατάσταση.
Για να γράφω ότι σήμερα το πρωΐ υπήρξε αυτή η αλλαγή και ότι έγινε μετά την πρόσθεση άμμου και τροφής σημαίνει ότι έτσι είναι, δεν έχω λόγο να λέω ψέμματα και πίστεψε με δεν έχω καμία διάθεση να δικαιολογούμαι τουλάχιστον όχι τώρα που προσπαθώ να το βοηθήσω.

Μόλις έκανα τις αλλαγές που προτείνεις.
Τα κοχύλια που γράφεις φαντάζομαι είναι η άμμος, η οποία εκτός απο το πάτωμα έχει μπει και σε αυγοθήκη απο χθες.

Όλες αυτές τις ώρες το έχω απέναντί μου και παρακολουθώ πως κοιμάται όποτε μπορεί και όταν ξυπνάει τρώει λίγο και μετά κοιμάται πάλι.
Μόλις ήπιε και το νερό με τις βιταμίνες...

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.

Δεν πρόκειται να μείνω σε αυτές όμως καθώς το πάω αμέσως σε γιατρό, αν ξέρει κανεί ιατρείο για pets που να εφημερεύει θα με βοηθήσει πολύ.
 
-Το μόνο που με απασχολεί είναι πώς να σε βοηθήσω να γλυτώσεις το πουλάκι. Δεν έχω κανένα λόγο, να σου προσάψω οτιδήποτε, ούτε είναι αυτός ο ρόλος μου. Εξ άλλου είναι φανερό οτι αγαπάς τον φίλο σου και θέλεις να τον δείς καλά. Οτι σου έγραψα, είναι αυτό που πιστεύω, μετά την προσεκτική παρακολούθηση του βίντεο και έχει αναφορά μόνο σ' αυτό που είδα εκεί. Δεν έκατσα να διαβάσω όλη την προηγούμενη συζήτηση που έχει γίνει, διότι δεν έχει και κάποια σημασία αφού το βίντεο δείχνει την σημερινή κατάστασή του, αυτό δηλαδή που μας ενδιαφέρει ΑΜΕΣΑ.
 
Σας ευχαριστώ όλους...
Δυστυχώς η καρδερίνα μου πέθανε χθες το ξημέρωμα, το τραγικό είναι ότι την παρακολουθούσα και δεν μπορούσα να κάνω κάτι γιατί ένιωθα ότι όποτε την ενθάρυνα να κουνηθεί ουσιαστικά την ταλαιπωρούσα μας και είχε παραιτηθεί.
Χθες το πρωΐ έπεσε σε αυτή την κατάσταση και το ξημέρωμα της ίδιας ημέρας πέθανε.
 
Απο τον Ιουνιο μεχρι τον Νοεμβριο;😎.. Και ενα ενα να της επεφταν τα φτερα θα ειχε τελειωσει νωριτερα δεν νομιζεις;:D
πιστευεις οτι με ζαχαρονερο και καναβουρι μια καρδερινα που πιθανον να εγινε υπερβαρη εχει κανονικη πτερορροια;
 
Η καρδερίνα δεν ήταν υπέρβαρη και δεν της έδινα ζαχαρόνερο παρά μόνο για 10 μέρες όπου και είχε την αδυναμία.
Το καναβούρι της το έδινα απο την 1η στιγμή που μου την έδωσαν.

Στο youtube ίσως φαίνεται υπέρβαρη αλλά έχε υπόψη σου πως ήταν άρρωστη και "φουσκωμένη".
 
Back
Top