Γενικά Η παρουσίαση από τα ζεμπράκια μου

Ο χώρος όπου έχει βγει η φωτογραφία είναι ο μόνιμος χώρος διαμονής τους; Αν τα έχεις σε εσωτερικό χώρο πες μας θερμοκρασία και πόσες ώρες κοιμούνται. Επίσης αν έχεις εσωτερικές ταιστρες ή αυγοθηκες μέσα στο κλουβί και ποια είναι η διατροφή τους.
Ο χώρος όπου έχει βγει η φωτογραφία είναι ο μόνιμος χώρος διαμονής τους; Αν τα έχεις σε εσωτερικό χώρο πες μας θερμοκρασία και πόσες ώρες κοιμούνται. Επίσης αν έχεις εσωτερικές ταιστρες ή αυγοθηκες μέσα στο κλουβί και ποια είναι η διατροφή τους.
Τωρα τα εχω μεσα στο σπιτι αλλα οταν εχει καλο καιρο τα βγαζω εξω για να λιαστουν και να κανουν το μπανιο τους. Η θερμοκρασια δωματιου ειναι γυρο στους 20 με 25 βαθμους κελισιου. Τωρα ο υπνος ειναι ενα θεμα καθως κοιμουνται περιπου στης 1 τη νυχτα και ξυπναναι στης 7μιση το πρωι. Η διατροφη τους ειναι η τροφη της deli nature καθως και πλυθωρα απο φρουτα, λαχανικα και χορταρικα. Επισης,τρωνε αυγο, αυγοτροφη(της deli nature) και κεχρι.
 
Πρώτα απ' όλα οι ώρες που κοιμούνται είναι ελάχιστες. Με λίγες ώρες ύπνου και τοσο υψηλή θερμοκρασία είναι λογικό να γεννάει η μικρή. Βρίσκεις ένα σταθερό χώρο όπου τα πουλάκια θα είναι ήσυχα και φροντίζεις ακόμη κι αν δεν είναι δυνατόν να σβήνουν τα φώτα την ώρα που δύει ο ήλιος, να τα σκεπάζεις με ένα σκουρόχρωμο πανί κατά τις 7 το αργότερο. Αν βρεις και χώρο μεσα στο σπίτι που να μην έχει τόσο υψηλή θερμοκρασία θα είναι σούπερ. Σχετικά με τη διατροφή. Εγώ θα την περιοριζα για εναν μήνα στα απαραίτητα, σπόρους, μια με δύο φορές την εβδομάδα λαχανικά και σπάνια αυγο-αυγοτροφη. Μετά από έναν μήνα αρχίζεις σταδιακά τη διατροφική προετοιμασία για να σου γεννήσουν με το καλό την άνοιξη.

Αφαιρεις από το κλουβί αυγοθηκες ή εσωτερικές ταιστρες εάν γεννάει μέσα σε αυτές.
Εάν μπορείς κάθε πρωί να βαζεις για μερικά λεπτά την μπανιέρα ώστε να κάνουν μπάνιο (προσωπικά φοβάμαι πάρα πολύ τα ρεύματα ακόμη και όταν έχει καλό καιρό, για αυτό και τον χειμώνα μπανιέρα βάζω μόνο όταν είναι μέσα στο σπίτι).
 
Δυστηχως δεν γινεται να τους αλλαξω σημειο μεσα στο σπιτι.Oσο για αυτο με το πανι το εχω δοκιμασει και πηγαν να μου μηνουν στα χερια απο τον φοβο τους. Δεν εχω τιποτα μεσα στο κλουβι παρα το στυριγμα απο το σουπιοκοκαλο.
 
Δεν εχω τιποτα μεσα στο κλουβι
Βάλε μιά δυό κούνιες στο κλουβί για να έχουν κάτι να παίζουν.
Oσο για αυτο με το πανι το εχω δοκιμασει και πηγαν να μου μηνουν στα χερια απο τον φοβο τους
Δοκίμασε να βάλεις το πανί (με ελεύθερη την πρόσοψη και καλυμμένες τις άλλες πλευρές) το πρωί και να το αφήσεις σε μόνιμη βάση για να το συνηθίσουν.
Μπανάκι βάζε καθημερινά, το λατρεύουν.
 
Κούνια τους είχα βάλει και ο αρσενικός μου δεν κουνιόταν καθόλου από την πατηθρα, όταν την εβγαλα αμέσως άρχισε να κινείτε και να πετάει από την μία πλευρά στην άλλη. Έτσι δεν τους την ξαναέβαλα.Ακριβως έτσι είχα βάλει το πανί και πήγαν να πεθάνουν από τον φόβο τους.
 
Back
Top