Διατροφή Η σαλάτα τους για πρωινό

καθε μερα αυγο ειδικα τωρα που ειναι στην πτεορια
Παραδίνεις αυγό και δεν κάνει η τόση πρωτεΐνη. Κάθε μέρα αυγό ή αυγοτροφή μόνο στην αναπαραγωγή. Στην πτερόροια δίνουμε αυγό 2-3 φορές την εβδομάδα. :)
 
Προσωπικά αυγό θα δώσω μόνο όταν υπάρχουν νεοσσοί στα ζευγάρια.
Από κει και μετά αραιώνει μέχρι τελικής παύσης του στις 40-45 μέρες της ζωής του πουλιού.
Τα καναρίνια είναι σποροφάγα πουλιά... Να μην το ξεχνάμε.
Δεν υπάρχει λόγος, σε αυτές τις θερμοκρασίες 30+ βαθμών, να προσφέρουμε αυτού του είδους την πρωτεΐνη στα πουλιά, που μπορεί να γίνει φοβερά επικίνδυνη για όλο το κοπάδι μας.
Στη Λάρισα φίλος μου εκτροφέας έχασε περισσότερα από 35 καναρίνια από ξεχασμένο κομμάτι αυγού.
 
Εντάξει κύριε Γιάννη, αλλά ο Δημήτρης όπως λέει
ενα αυγο βαζω και το τρωνε 20 πουλακια
Σε λίγα μόλις λεπτά θα έχει καταναλωθεί. Δεν προλαβαίνει να αλλοιωθεί.
 
ο Δημήτρης όπως λέει
Σε λίγα μόλις λεπτά θα έχει καταναλωθεί. Δεν προλαβαίνει να αλλοιωθεί.
Άσε που είναι και σχολαστικός μέχρι "αηδίας" με την φροντίδα των πουλιών του :)
 
Εντάξει κύριε Γιάννη, αλλά ο Δημήτρης όπως λέει.
Το διάβασα Παναγιώτα αλλά εξακολουθώ να πιστεύω πως το αυγό αυτή την εποχή είναι περισσότερο επικίνδυνο από ότι χρήσιμο.
 
αυγό θα δώσω μόνο όταν υπάρχουν νεοσσοί στα ζευγάρια.
Από κει και μετά αραιώνει μέχρι τελικής παύσης του στις 40-45 μέρες της ζωής του πουλιού.
..συμφωνώ απόλυτα,όσο για την αυγοτροφή 2-3 φορές την εβδομάδα κατά την πτερόρροια + landmark Αμινοξέα & Βιταμίνες με δόση 1ml/3 ημέρες.
 
δινω ενα αυγο σε 20 πουλακια αφου το βρασω καλα σχεδον μιση ωρα το βαζω και σε μιση ωρα εχει υπαρχει τιποτα ουτε τσοφλι και μετα την πτεορεια θα αρχισω σιγα σιγα να τους το κοβω να τους δινω καθε 15 μερες

μαρακι ναι μεχρι τρελας σχολαστικος εχω ενα εγγονο 6 ετων τον ρωταει η γιαγια του σου αρεσει εδω στην εξοχη κλπ τις λεει ναι πολυ αγαπας τα πουλακια μας λεει οχι αυτα του παπου δεν τα αγαπω γιατι ο παπους ολη μερα με αυτα ασχολειτε αμαν ποια με τα πουλακια του μας ζαλισε 😀 ελιωσα στα γελια
 
και σε μιση ωρα εχει υπαρχει τιποτα ουτε τσοφλι
To θέμα δεν είναι πόσα πουλάκια το τρώνε και σε πόση ώρα καταναλώνεται. Σημασία έχει η συχνότητα που δίνουμε την πρωτείνη (αυγό) ανά εποχή. Η υπερβολική πρωτεινή προκαλεί άλλου είδους θέματα υγείας (υπερκεράτωση, αρθριτικά, πρόβλημα στο συκώτι κτλ). Αφού κάθε μέρα τους δίνεις λαχανικά και φρούτα (και πολύ καλά κάνεις) γιατί να δίνεις ΚΑΙ αυγό? Πολλές φορές νομίζουμε πως δίνοντας τα πάντα κάθε μέρα κάνουμε καλό, και τελικά έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα απ το επιθυμητό. Ούτως ή άλλως έχουμε πει μέτρον άριστον στα πάντα!
 
Back
Top