Γενικά Η συμμορία των cockatiels μου - θα χρειαστώ την βοήθειά σας

Νανούκα

PB New Member
Εγγραφή
24 Μαρ 2015
Μηνύματα
31
Γεια κι απο δώ!
Λοιπον όπως εγραψα εδώ H συμμορία μου! προσφατα απεκτησα 3 παπαγαλους. Πριν χρόνια ειχα ένα κοκατίλ,το οποιο δεν μού ειχε δημιουργησει κανένα προβλημα υγείας (θα καταλαβετε πιο κατω γιατι το λεω αυτό).
Ζω στη Γερμανία και λογω θερμοκρασίας τα κοκατιλ θα πρέπει να μένουν μέσα. Φανταστείτε πλησιάζουμε προς τέλη Μάρτη και το βράδυ φτάνει η θερμοκρασία -2.
Για κακή μου τύχη, επειδή έχω αλλεργικό ασθμα, ανακάλυψα πως απο την στιγμή που ήρθαν σπιτι τα κοκατιλ, δεν είμαι και στα καλύτερα μου απο πλευρά υγείας. Αερίζω το σπιτι αλλά φαινεται πως δεν ειναι αρκετό. Πραγματικά στεναχωρηθηκα πολύ, δεν περιμενα αυτη την εξελιξη, μιας και οπως σας ειπα είχα πάλι κοκατίλ, αλλά μόνο ένα.
Ετσι σκέφτομαι να δώσω το ζευγαράκικαι να κρατήσω τον μοναχικό καουμπόι, αυτόν που δεν θέλει πολλά πολλά με το ζευγάρι.
Λυπάμαι τόσο πολυ που πρεπει να τα δώσω. Γιατί τα κακομοιρα εχουν περάσει απο άλλα δυο σπιτια. Στην αρχη (απ οτι εμαθα) τα ειχε γερμανός, εγω τα αγορασα απο τουρκοκαι τώρα ειναι σε εμας... Και σκεφτομαι το αγχος που θα εχουνε να πανε τώρα σε 4ο σπιτι. ☹
Το κλουβι ειναι αρκετά μεγαλο και λέω να το δώσω μαζι με το ζευγαρι...ωστε να κρατησω τον αρσενικο σε μικροτερο.
Τώρα.. Οσο αφορά τον Ζακ που έχει μια αναπηρία στο ποδαράκι του.. Οπως ανεφερα στο άλλο θρεντ,τρώει κανονικά, πετάει, ανταποκρινεται οταν του μιλάω (με σφυριγμα), φαινεται να θελει τον χρονο του και δικαιως.. Θα κρατήσω αυτόν, γιατί δεν θέλω να ταλαιπωρηθει παραπανω. Απο οτι έμαθα τραυματιστηκε στην 1η του μεταφορά, οταν ηταν πιο μικρός.
Δυό θεματάκια τώρα οσον αφορά τον Ζακ.
1ον: Τον εχω απο Πεμπτη. Προχθες την Κυριακή ανακαλυψα οτι το ποδαράκι του, στο ενα δαχτυλο εχει γινει μαυρο. ☹
2ον: Στο ιδιο ποδαράκι του, απο την στιγμη που τον πηρα, εχει μια κλωστη (απο καποιο παιχνιδι λογικα) τυλιγμενη γυρω απο το ποδικαι τον βλεπω να παλευει να την βγαλει, αλλα εχει μπερδευτει για τα καλά. Θα μου πείτε κακώς.. Αλλά προσπαθησα μια φορά να τον πιασω (μιας και ο προηγουμενος μού ειπε οτι καθεται να φαει απο το χερι σου) για να του βγαλω την κλωστη, δεν μπορω να το βλεπω να ταλαιπωρειται.. Και με δαγκωσε γερά.. Αλλά δεν τον αδικω, φοβαται.

Ουφ... Ελπιζω να μην σας κουρασα..😳



Aυτό ειναι το κλουβι μας 👍

Χωρίς τίτλο.webp
 
Όχι βέβαια καθόλου δεν μας κούρασες :)
Τα cockatiels παράγουν και "εξάγουν" :) στο περιβάλλον μία πούδρα, η οποία και προφανώς σου ενεργοποιεί την αλλεργία σου.
Θα μπορούσες με τακτικά ντουζάκια να μειώσεις την ποσότητά της και το βράδυ να τα έχεις σε άλλο δωμάτιο. Δεν ξέρω αν τα γνωρίζεις και τα έχεις σκεφθεί αυτά πριν καταλήξεις στην απόφασή σου, για την οποία σε δικαιολογώ βέβαια αν δεν γίνεται αλλιώς.
Ο μοναχικός δεν είναι και αυτός που έχει το πρόβλημα στο ποδαράκι του;
Η κλωστή επειγόντως πρέπει να φύγει από το πόδι του πουλιού.
Θα χρειαστείς βοήθεια δεύτερου ατόμου. Θα το πιάσεις, θα το τυλίξεις σε ένα πετσετάκι και θα αφήσεις ελεύθερα μόνο ρουθούνια και το πόδι με την κλωστή. Με κάποιο ψαλιδάκι πολύ λεπτό, πρέπει να αφαιρέσεις την κλωστή και μετά να κάνεις μασάζ στο πόδι του. Αν υπάρχει πληγή θα βάλεις μπεταντίν. Διαφορετικά μασάζ με ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης. Αν δεν μπορείτε μόνοι σας πρέπει να το πας σε γιατρό.
 
Δυό θεματάκια τώρα οσον αφορά τον Ζακ.
1ον: Τον εχω απο Πεμπτη. Προχθες την Κυριακή ανακαλυψα οτι το ποδαράκι του, στο ενα δαχτυλο εχει γινει μαυρο. ☹
2ον: Στο ιδιο ποδαράκι του, απο την στιγμη που τον πηρα, εχει μια κλωστη (απο καποιο παιχνιδι λογικα) τυλιγμενη γυρω απο το ποδικαι τον βλεπω να παλευει να την βγαλει, αλλα εχει μπερδευτει για τα καλά. Θα μου πείτε κακώς.. Αλλά προσπαθησα μια φορά να τον πιασω (μιας και ο προηγουμενος μού ειπε οτι καθεται να φαει απο το χερι σου) για να του βγαλω την κλωστη, δεν μπορω να το βλεπω να ταλαιπωρειται.. Και με δαγκωσε γερά.. Αλλά δεν τον αδικω, φοβαται.
Θα φροντίσεις με όποιο τρόπο μπορείς και αν όχι μόνη σου με κάποιον ειδικό να αφαιρέσεις αυτήν κλωστή... Πιθανόν να χάσει το πόδι του αν συνεχίσει να στερεί την κυκλοφορία στο αίμα του.
 
Καλησπερα σε ποια πολη μενεις; Αν χρειαστεις πτηνιατρο για το ποδαρακι ξερω εναν στην Στουτγκαρδη οπου βρισκομαι αν οχι μπορω απλα να κανω μια αναζητηση.
 
Καλησπερα σε ποια πολη μενεις; Αν χρειαστεις πτηνιατρο για το ποδαρακι ξερω εναν στην Στουτγκαρδη οπου βρισκομαι αν οχι μπορω απλα να κανω μια αναζητηση.
Λογικά με λίγη βοήθεια και ακολουθώντας τις οδηγίες της Μαρίας... Δεν θα χρειαστεί κάτι περισσότερο. Αν πάλι η κατάσταση δεν είναι όπως τη φαντάζομαι.. μείνε έτοιμος για βοήθεια
 
@maria p Μένω σε ενα διαμερισμα 55τμ. Οι παπαγάλοι ειναι στο σαλόνι.. Και δεν έχω θέμα (με την υγεια μου) οταν ασχολουμαι μαζι τους για καποια ώρα..Αν είναι να μεινω ωρες ομως σ αυτο το δωματιο, για να δώ μια ταινια, να διαβασω.. Εκεί σκάει μύτη η δυσπνοια.
Ο μοναχικός, ναι ειναι αυτος που εχει το θεματάκι με το ποδαράκι του.
Θα το κάνω σήμερα κιολας, να αφαιρέσω την κλωστή. Απευθύνθηκα σε εσας για συμβουλες. Γιατί δεν ξέρω αν θα κανω καλά να το πιασω με το ζόρι να του βγαλω την κλωστή.. Αλλά εχετε δικιο αν κινδυνευει να χασει το ποδι του οπως λεει ο @misalouris (που δεν θελω να φανταστω κατι τετοιο) θα πρεπει να γινει άμεσα.

Καλησπέρα @k0uLiS, μένω Heidelberg..
 
Σε μια συντομη αναζητηση εχω βρει αυτα μπορεις να παρεις ενα τηλεφωνο να ενημερωθεις:

69118 Heidelberg
Karen Böhning
Tierarztpraxis Ziegelhausen
Kleingemünder Str. 13
Tel: 06221-8930333
Fax: 06221-8930339
[email protected]
Tierarzt Bewertungen

vogelkundig_bw.gif
69121 Heidelberg-Handschuhsheim
Dr. Claudia Veit
Kleintierpraxis
Dossenheimer Landstr. 48
Tel: 06221-480777
Fax: 06221-474604
Kleintierpraxis Veit | Praxis
Tierarzt Bewertungen

vogelkundig_bw.gif
69124 Heidelberg
Dr. Meinhard Maurer
Tierärztliche Klinik
Baumschulenweg 10
Tel: 06221-166800
Fax: 06221-181532
 
hi, καλώς ήρθες. Σχετικά με την σκόνη που παράγουν, ίσως καποιος ιωνιστής αερα βοηθούσε επίσης. Πάντως από όσο εχω διαβάσει ενα ψεκασμα με νεράκι βοηθά πολύ, οπως εγραψε κ η Μαριά. Υπάρχουν κ κάτι σκευασματα/σπρευ με αλόη κ νερό που υποτίθεται ότι βοηθούν με την σκόνη. Ίσως κάποιος από το φόρουμ να ξέρει κάτι παραπάνω γ αυτά, εγω δεν τα εχω χρησιμοποιήσει. Πάντως πριν τα δώσω τα πουλιά θα πήγαινα κ σε εναν αλλεργιολόγο μπας κ ειναι σύμπτωση κ δεν οφείλεται στα πουλιά.
 
εγω θα συμφωνουσα μαζι σου να κρατησεις το πουλακι με το θεμα στο ποδι του και να δωσεις το ζευγαρακι για να εχεις λιγοτερα πουλακια στο χωρο και ακολουθωντας αυτα που λεει η Μαρια με τακτικα μπανακια θα λισεις το θεμα με την πουδρα που βγαζουν απο το φτερωμα τους. Τωρα με το αγχος και στρες που λες πως θα εχουν αλλαζοντας συνεχεια ιδιοκτητη απλα δωστα εκει που θα τα αγαπησουν πραγματικα και το αγχος θα φυγει. Πηρα πριν 10 μηνες περιπου ενα ζακο που οχι μονο αγριος ηταν αλλα μεσα στην εγκαταληψη και βρομα με λιγο καθημεριμο χρονο αυτη τη στιγμη βγενει απο το κλουβι εχει ξεκινησει να λεει λεξουλες και τρελενετε να τον περμω αγκαλια και να του λεω τραγουδακια που λενε στα νωρα να τα νανουριζουν οσο απο φασαρια δεν ακουγετε καθολου. Μα πριν κανεις οτιδηποτε αλλο να λισεις το προβλημα με την κλωστη στο ποδι,
 
Αυτά τώρα μας τα λες 🙂
εχεις απολητο δικιο Μαρια αλλα αυτους τους τελευταιους μηνες θα εχεις προσεξει πως εχω χαθει και απο το φορουμ ο λογος καλα και κακα γεγονοτα που εχουν συμβει σε 4 μηνες εχασα τους γωνεις μου εκανα επεμβαση μυνισκου η κορη μου σκολικοιδιτη η γυναικα μου ετρεχε με γυμαικολογικα και μεσα σε ολα αυτα πηρα ενα ζακο γενησαν τα κοκατιλ και τα λαβμπερ και γω πρωσπαθω να μπω στους ριθμους μου και να βρω τις ισοροπιες μου! Ευτυχως το παλευω και εσιωδωξω σε ενα καλητερο 2015!
 
  • Like
Αντιδράσεις: nina 2
Καλησπέρα παιδιά!
Ψηνόμουν στον πυρετο και δεν σας εγραψα εξελιξεις.
Σήμερα ομως αισθανομαι πολύ καλυτερα και θελω να σας πω τα ευχαριστα νέα.

Καταρχήν,@k0uLiS σ ευχαριστώ για όλα τα τηλ που μου έβαλες! Σε περιπτωση που χειροτερέψει το ποδαράκι του,θα χρησιμοποιησω σιγουρα ενα απο αυτα!
@dadj Ευχαριστώ και εσένα παρα πολυ για τις πληροφοριες σου.. Η αλήθεια ειναι πως για ιωνιστή ουτε που το ειχα σκεφτεί. Συμβουλευτηκα ομως ήδη τον γιατρό μου.. Και μού ειπε πως αν δεν παθαινα τιποτα πριν και ξαφνικά παθαινω το αλλεργικο μου ασθμα τώρα με τα παπαγαλακια.. Παει να πει οτι αυτο κ μονο ειναι το προβλημα..

Μου γράψατε για ψέκασμα και μπανάκια. Συγνωμη για την ισως χαζή ερωτηση.. Αλλά να κάνω κατι εξτρα απο το οτι τους εχω την μπανιερίτσα τους καθε μερα με καθαρό νερο; Δεν θα τους στρεσάρει αν τους ψεκάσω η ίδια;

@Markos tsiftelis Πολύ ομορφη η εξελιξη του ζάκο! Το πριν κ το μετά.. Μπραβο σου που του προσφέρεις μια καλυτερη ζωή. Σου ευχομαι κι εγω απο την πλευρα μου αυτη η χρονια να ειναι χιλιες φορές καλυτερη απο την προηγουμενη. 👍


Τώρα θα σας γράψω για το ποδαράκι...
Την ίδια κιολας ημέρα έβαλα τον φιλο μου να πιάσει τον Ζακ και εγώ με ενα πολυ λεπτο ψαλιδάκι (οπως σωστα ειπε η Μαρία) αρχισα να κοβω σιγα σιγα τις κλωστές. Δεν μπορώ να σας περιγράψω την εικόνα που αντικρυσα. Μερικές κλωστές ειχαν μπει τοσο πολύ μεσα στο δέρμα του και φαινοταν σχεδον αδυνατον να κοπουν. Το ποδαράκι του στο εντωμεταξυ πρησμένο ετσι..?!
Εκοψα ολες τις κλωστές... Πήρε παααρα πολύ ώρα... Ο καημένος ηταν μεσ'στο στρες, αλλά λες και ηξερε πως το κάνω για καλό.. Ουτε καν τσιμπουσε.. Και για τέλος παιδιά αφησα μια μάζα κλωστών η οποια ειχε "κολλησει" στο κεντρο των δαχτυλων.. Και ειχε γινει ενα με το δέρμα και δεν εβγαινε με τιποτα... Και το εβρεψα με μπετατιν και τελικά τα καταφεραμε και απο τοτε ο Ζακ φαινεται πιο καλάκαι το ποδαράκι του εχει ξεπρηστεί (!) και ειναι ακομα πιο κεφάτος. 🙂
Κρατάω μια "πισινή" πως μπορει να ειναι ετσι το ποδι του απο καποια μεταφορά... Οπως μου ειπαν.. Μπορει πολύ απλα να ειναι οι κλωστες απο οταν ηταν μικρός και να μην ασχοληθηκε κανεις... Και να επαθε αυτη τη ζημιά το ποδι του...

Δυστυχώς ομως, απο εκεινη τη μερα, αρχισαν να το τσιμπανε τα άλλα 2, δεν ξέρω γιατί..
Κάθεται ηρεμος,τρώει το σπανακι του... Τσουκ παει διπλα το μικρο (8 μηνων) το τσιμπαει στο ποδι, στο κορμι του, παντου... (μεγαλο τσογλανι ο μικρος... Μεταξυ μας!)

Σας υπερ ευχαριστώ. Γιατι μαζι του σωσαμε το ποδαράκι!
Αν δεν με πανικοβαλε ο Misalouris με την φραση του "πιθανον να χασει το ποδι του" και δεν άκουγα τις συμβουλες της Μαρία δεν ξερω τι θα γινοταν! 👍

Τωρα θα σας γραψω καποιες απορίες που εχω μαζεψει.. Κι οποιος θελει ας βοηθησει! 😳

Για την διατροφη τους αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως ο καθενας κανει οτι θέλει!
Εχω διαβάσει να δινουν στα κοκατιλ τους μεχρι και κρέας.
Νομιζω πως ειναι καποια στανταράκια απο φρουτα και λαχανικά, ομως περα απο αυτα βλεπω πως πειραματιζονται. Αυτό με αγχώνει. Γιατί δε μπορώ να ξερω για την καθε τροφη αν θα τους κανει καλό ή κακό.
Προχθες τους εδωσα φρυγανια.. Την ψιλοτσάκισαν!
Μηλο+πορτοκάλι ουτε που τα πλησιαζουν..άρα δεν θα ξαναβαλω κιολας.
Σπανάκι ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ!
Κεχρί (το πηρα χθες)... Εξτασιαζονται...😱 αλλά θα το κρατησω σαν λιχουδια για εκπαιδευση!
Χθες τους αγορασα και κοκαλο σουπιας.. Και μια βιταμινη με αυγο και μέλι! Διάβασα πως πρεπει να τρώνε δυό φορες τη βδομαδα αυγο..Αν βράζω η ίδια κ το δινω έτσι χωρις να το πολτοποιησω (ετσι το εβαζα στα καναρινάκια μου) πειράζει;
Επισης.. @maria p νομιζω πως εσυ εγραψες σε ενα θέμα, οτι τα στικς δεν ειναι καλά! Να μην πάρω δηλαδη ε;

... Και κατι τελευταιο...χθες αγορασαμε καινουρια τροφη... Μιας κ η προηγουμενη που μας εδωσε ο τυπος που τα ειχε... Τελειωνει... Και πηραμε μια η οποια γραφει οτι μπορει να χρησιμοποιηθει ΚΑΙ σαν βασικη τροφη αλλα ΚΑΙ σαν λιχουδια. Εχει μεσα ψημενα δημητριακα (πχ καλαμποκι, σιταρι), σπορια, αποξηραμενη φρουτα.. αλλα ΔΕΝ την πλησιαζουν... Ειναι της Versele-Laga..η οποια εκανε 5 ευρω το 1kg.
H αλλη ομως που ειναι πιο φθηνη (καλα δεν παιζει ρολο να παρεις κ την πιο ακριβη οκ)
fit+fun λεγεται funny meal εχει 5 ευρω τα 3 kg.. Λέτε να βγαλω τελειως την προηγουμενη τροφη που εχει περισσεψει και να αφησω μονο την καινουρια ουτως ωστε να συνηθισουν αυτη;
Ή να πάω να αγοράσω αυτη που βλεπω πως τους αρεσει;

Σιγουρα παντως, εχω διαβασει εδώ μεσα οτι δεν ειναι οτι καλυτερο η Χυμα τροφη!

αρχείο λήψης.webp sssο.webp

ps: Συγνώμη για τα κατεβατάαα...😕
 
Μπράβο που τα καταφέρατε με τις κλωστές στο ποδαράκι του. Μήπως όμως μέχρι να αποκατασταθεί πρέπει να τον βάλεις σε ξεχωριστό κλουβί;
να κάνω κατι εξτρα απο το οτι τους εχω την μπανιερίτσα τους καθε μερα με καθαρό νερο; Δεν θα τους στρεσάρει αν τους ψεκάσω η ίδια;
Στην μπανιέρα κάνουν μπάνιο καθημερινά; Αν κάνουν δεν χρειάζεται να τα κάνεις ντους εσύ με ψεκασμό. Αν όχι, και εφόσον έχεις το θέμα σου, να τα ψεκάζεις. Συνήθως δεν τρομάζουν και τους αρέσει. Όχι κάθε μέρα, δεν είναι απαραίτητο, 3 φορές την εβδομάδα είναι εντάξει.
Επίσης να περνάς το πάνω μέρος του κλουβιού με ένα βρεγμένο πανί για τυχόν πούδρα που κατακάθεται εκεί.
Για την διατροφη τους αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως ο καθενας κανει οτι θέλει!
Για την διατροφή διάβασε αυτό το άρθρο Η διατροφή των παπαγάλων απο τον Tony Silva . Δεν χρειάζονται υπερβολές και εξτρεμισμοί. Κρέατα κόκκινα ποτέ. Κάποιοι δίνουν αραιά και που βραστό κοτόπουλο (χωρίς αλάτι εννοείται). Κι αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Σπόροι, ξηροί καρποί, χορταρικά, λαχανικά, φρούτα, χλωρά και ξηρά αρωματικά βότανα, σουπιοκόκκαλο, αυγό και φύτρα σπόρων.
Αυτά είναι η διατροφή τους.
Μηλο+πορτοκάλι ουτε που τα πλησιαζουν..άρα δεν θα ξαναβαλω κιολας.
Θα ξαναβάζεις, προσφέροντάς τα κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. Δέκα φορές θα τα πετάξεις, τελικά θα μάθουν να τα τρώνε όλα.
Κεχρί (το πηρα χθες)... Εξτασιαζονται...😱 αλλά θα το κρατησω σαν λιχουδια για εκπαιδευση!
👍
μια βιταμινη με αυγο και μέλι!
Τι ακριβώς είναι αυτό;
αυγο..Αν βράζω η ίδια κ το δινω έτσι χωρις να το πολτοποιησω (ετσι το εβαζα στα καναρινάκια μου) πειράζει;
Αν το τρώνε, δίνε το έτσι αν όχι, κάνε το κομματάκια, 12-15 λεπτά βρασμένο και με το τσόφλι.
α στικς δεν ειναι καλά! Να μην πάρω δηλαδη ε;
Όχι, πεταμένα λεφτά.
Ή να πάω να αγοράσω αυτη που βλεπω πως τους αρεσει;
Η τροφή με τα αποξηραμένα φρούτα, δεν κάνει για βασική τροφή των cockatiels, έχει μεγάλα κομμάτια πολλά από τα οποία δεν μπορούν καν να τα φάνε.
Πάρε μία συσκευασμένη (ποτέ χύμα) έστω και οικονομική τροφή και δώσε ποικιλία από τον μανάβη και τα υπόλοιπα.
Ψωμιά και φρυγανιές, σπανίως έως καθόλου.
Τι θα κάνεις τελικά; Θα τα κρατήσεις όλα;
Περαστικά σου και από το κρύωμα :)
 
Ψηνόμουν στον πυρετο και δεν σας εγραψα εξελιξεις.
Περαστικά σου... Πολύ σωστά όσα σου έγραψε η Μαρία...
Εκοψα ολες τις κλωστές... Πήρε παααρα πολύ ώρα... Ο καημένος ηταν μεσ'στο στρες, αλλά λες και ηξερε πως το κάνω για καλό.. Ουτε καν τσιμπουσε.. Και για τέλος παιδιά αφησα μια μάζα κλωστών η οποια ειχε "κολλησει" στο κεντρο των δαχτυλων.. Και ειχε γινει ενα με το δέρμα και δεν εβγαινε με τιποτα... Και το εβρεψα με μπετατιν και τελικά τα καταφεραμε και απο τοτε ο Ζακ φαινεται πιο καλάκαι το ποδαράκι του εχει ξεπρηστεί (!) και ειναι ακομα πιο κεφάτος. 🙂
Κρατάω μια "πισινή" πως μπορει να ειναι ετσι το ποδι του απο καποια μεταφορά... Οπως μου ειπαν.. Μπορει πολύ απλα να ειναι οι κλωστες απο οταν ηταν μικρός και να μην ασχοληθηκε κανεις... Και να επαθε αυτη τη ζημιά το ποδι του...
Αν δεν με πανικοβαλε ο Misalouris με την φραση του "πιθανον να χασει το ποδι του" και δεν άκουγα τις συμβουλες της Μαρία δεν ξερω τι θα γινοταν!
Πολύ καλά έκανες που έκοψες τις κλωστές... ειλικρινά πιστεύω πως έσωσες το ποδαράκι του... Να συνεχίσεις να βάζεις κρέμα betadine...
Πολύ φοβάμαι πως κάποιος το έδεσε σκόπιμα... λες να έχω δίκιο;
Δυστυχώς ομως, απο εκεινη τη μερα, αρχισαν να το τσιμπανε τα άλλα 2, δεν ξέρω γιατί..
Ίσως χρειαστεί για μερικές μέρες να μείνει μόνος του.
 
Καλημέρα σε όλους!
Λοιπόν.. Ο Ζακ έμεινε για λίγο σε ξεχωριστό κλουβι κι όλα πήγαν καλά. Είναι πια και τα τρία μαζί και δεν τον πειράζουν.
Οι συμβουλες σας πιάνουν τόπο και ευχαριστώ γι'αυτο.

Τα αλλεργικά μου θέματα δεν πάνε πολύ καλα.. Τις προηγουμενες ημερες ήθελα να περασω 2-3 ωρες μαζι τους, να τους μιλαω, να τους δινω κεχρί που τοσο τους αρέσει, αλλά με έπιανε τόσο πολύ δύσπνοια που πλέον δεν πατάω καθολου στο σαλόνι... Επαθα κάποια σοβαρα αλλεργικά επεισόδια και τώρα περιμένω να τα δώσω. Σήμερα θα έρθουν να πάρουν την θυληκιά.☹
Θα προσπαθήσω να κρατήσω τον Ζακ, αλλά αν δω οτι εχω προβλημα ακόμα και με ένα, θα τον δώσω στην φιλοζωική.
Πολύ με έχει ρίξει αυτή η ιστορία.. Αλλά αφού ήρθαν έτσι τα πραγματα θα κοιτάξω να τα δώσω σε καλά άτομα.👍

Μαρία! Την μπανιέρα τους την χρησιμοποίησαν λίγες φορές.. Θα πρέπει να σου πώ οτι έχουν τρελαθεί με το ψέκασμα, κάνουν σαν τρελά, αλλά μονο τα δυο αρσενικά, η θυληκιά το αποφευγει. Ο μικρός, κάθε φορά δειλιάζει λιγο, αλλά μετά απο 2-3 λεπτά ερχεται ολο κ πιο κοντα για να το απολαυσει. Ο Ζακ δε.. Ανοιγει και τα φτερά του και σηκωνει ψηλα το κεφαλάκι του.

Πολύ φοβάμαι πως κάποιος το έδεσε σκόπιμα... λες να έχω δίκιο;
Misalouri.. Κι εγώ το σκέφτηκα αυτό..όλοι εχουμε δει την αρρώστια μερικων ανθρωπων (γιατι περι ψυχικης αρρώστιας προκειται) που σκοπιμα κάνουν κακό σε ζωάκια..άρα καθολου απιθανο.

Να σας κάνω δυο ακομα ερωτησεις.

1. Ποιες ειναι οι ιδανικές θερμοκρασίες άραγε για τα κοκατίλ;
Δοκιμασα χθες να βγαλω το μεγαλο κλουβι στο μπαλκονι επειδη ειχε σχετικα καλο καιρό (12 βαθμους).. Τα άφησα λιγο εξω, στην αρχη εδειχναν να το απολαμβανουν γιατι υπαρχουν κ δεντράκια τριγυρω.. Αλλά μετά απο 10 λεπτα τα ειδα πως κρυωναν πολύ κι ετσι τα ξαναεβαλα μέσα. Διάβασα για τα indian ringneck και τους αλεξανδρινους παπαγαλους πως αντεχουν και σε ψυχρο κλίμα.. Αλλά για κοκατιλ δεν γνωριζω.
2. Διάβασα πως αυτή την πουδρα την έχουν τα κοκατιλ κ τα κοκατου. Γνωριζετε αν μπορουν να δημιουργησουν προβλημα σε αλλεργικους τα μπάτζι,ή αλλο ειδος παπαγαλων;


Τι ακριβώς είναι αυτό;
Ειναι ενα μειγμα αυγού, με μέλι και βιταμίνες. Βλακεία που το πήρα ομως..Χιλιες φορές καλύτερα βραστό αυγό σκέτο.
 
1. Ποιες ειναι οι ιδανικές θερμοκρασίες άραγε για τα κοκατίλ;
Δοκιμασα χθες να βγαλω το μεγαλο κλουβι στο μπαλκονι επειδη ειχε σχετικα καλο καιρό (12 βαθμους).. Τα άφησα λιγο εξω, στην αρχη εδειχναν να το απολαμβανουν γιατι υπαρχουν κ δεντράκια τριγυρω.. Αλλά μετά απο 10 λεπτα τα ειδα πως κρυωναν πολύ κι ετσι τα ξαναεβαλα μέσα. Διάβασα για τα indian ringneck και τους αλεξανδρινους παπαγαλους πως αντεχουν και σε ψυχρο κλίμα.. Αλλά για κοκατιλ δεν γνωριζω.
Με το ζόρι (λόγω έλλειψης εξειδικευμένων γνώσεων) θα γράψω δυο λόγια για τη θερμοκρασία...
Δεν πιστεύω να έχουν πρόβλημα εκτός αν μιλάμε για ακραίες θερμοκρασίες... εκεί που υπάρχει όμως θέμα είναι οι αλλαγές στης θερμοκρασίας από την μετακίνηση των πτηνών...
Καλύτερα σε ένα μέρος σταθερά...
 
Όχι στην φιλοζωική το πουλάκι, βάλε αγγελία εδώ και χάρισέ το ή πούλησέ το. Κρίμα είναι.
Θέλουν τουλάχιστον 18 - 20 βαθμούς κελσίου και βέβαια σταθερό μέρος, προφυλαγμένο από ρεύματα αέρος, ήλιο, βροχή και αρπακτικά.
Οι υπόλοιποι παπαγάλοι δεν εξάγουν πούδρα αλλά όλα τα ζώα κάτι βγάζουν από σκόνη και μικροσωματίδια όταν τινάζονται και πρέπει να τσεκάρεις με τεστς τι σου ενεργοποιεί την αλλεργία.
 
Νανούκα είπε: ↑
Μηλο+πορτοκάλι ουτε που τα πλησιαζουν..άρα δεν θα ξαναβαλω κιολας.
Μαρία είπε: Θα ξαναβάζεις, προσφέροντάς τα κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο. Δέκα φορές θα τα πετάξεις, τελικά θα μάθουν να τα τρώνε όλα.
-
Όπως το λέει η Μαρία... και μην κάνεις το λάθος να βάζεις πολλά μαζί για να τα ευχαριστήσεις.. Ένα ένα κάθε φορά... κι εμένα άν μου βάλεις μπροστά ένα πιάτο σουφλέ κι ένα φακές, μάλλον στο σουφλέ θα πάω... 😉
 
Back
Top