Αναπαραγωγή Η σωστή προετοιμασία είναι το παν στην αναπαραγωγή καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lizard
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lizard

PB Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
1.731
Πόλη
Καλλιθέα
η σωστη προετοιμασια ειναι το παν στην αναπαραγωγη για αυτο θα αναφερω τι πρεπει να κανουμε ωστε να εχουμε μια πετυχημενη αναπαραγωγη και μετα να εχουμε και υγιει νεοσσους.

1)μια εβδομαδα πριν να βαλουμε το ζευγαρι για γνωριμια να εχουμε αρχισει να δινουμε βιταμινες στα πουλια.
2)Να δινουμε ασβεστιο στο θηλυκο για να κανει γερα αυγα και να μην εχει προβληματα με την γεννα.
3)μετα πρεπει να βαλουμε το ζευγαρι στην ζευγαρωστρα με το διαχωριστικο για να γνωριστουν.
4)οταν δουμε οτι τα πουλια φιλιουντε απο το διαχωριστικο η το αρσενικο κελαιδα προς την θηλυκια και η θηλυκια ανταποκρινετε τοτε ενωνουμε το ζευγαρι. (βγαζουμε το διαχωριστικο)
5)μετα βαζουμε την φωλια με λιγο νημα και περιμενουμε οσες μερες και αν χρειαστει να αρχισει το θηλυκο να φτιαχνει φωλια.
6)μολις τελειωσει το νημα βαζουμε κιαλο εμεις γιατι το θηλυκο μπορει να θελει και αλλο νημα για να τελειωσει την φωλια και αμα δεν εχει νημα να κανει τα αυγα κατω στο πατω του κλουβιου.
Αυτη ειναι η προετοιμασια κατα την γνωμη μου για να εχουμε μια καλη αναπαραγωγη.
 
Θα θελα να προσθεσω κατι απο ενα αρθρο που βρηκα. Δυο μήνες πριν το ζευγαρωμα κανουμε προληπτική αποπαρασίτωση από εσωτερικά και εξωτερικά παράσιτα. Υπάρχουν δυο τύποι εσωτερικής αποπαρασίτωσης που θα πρέπει να γίνουν και οι δύο, αυτή που περιλαμβάνει τα κοκκίδια διάρκειας 3-5 ημερών και η γενική διάρκειας το ζευγάρωμα 1 ημέρας. Μερικοί εκτροφείς δίνουν και προληπτική γενική αντιβίωση Ένα με δύο μήνες πριν θα βρείτε στο εμπόριο τα αποκαλούμενα ενισχυμένα σπόρια, αγοράζοντας μια καλή μάρκα, αναμιγνύουμε 1/3 με την συνηθισμένοι τροφή που χρησιμοποιούμε. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε νίζερ (μια κοφτή κουταλιά σούπας ανά κιλό σπόρων). Ταΐστε επίσης 2-3 φορές την εβδομάδα φρούτα (μήλο, πορτοκάλι, πεπόνι, σταφύλια) και πράσινα (αγγούρι, καρότο, σπανάκι και βλαστάρια σπόρων). Αυγό 1-2 φορές την εβδομάδα ½ κουταλάκι ανά πουλί. Αυγό τροφή εμπορίου με βιταμίνες και μέλι όπως και άμμο εμπορίου για καναρίνια με ιχνοστοιχεία και μέταλλα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα συνεχώς σε αυγό θήκες.
 
Ταΐστε επίσης 2-3 φορές την εβδομάδα φρούτα (μήλο, πορτοκάλι, πεπόνι, σταφύλια ) και πράσινα (αγγούρι , καρότο, σπανάκι και βλαστάρια σπόρων).

Επειδή η αναπαραγωγή γίνεται την άνοιξη, που σημαίνει ότι δεν έχουμε ακόμα καλοκαιρινά φρούτα ποιότητας, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τα φρούτα και λαχανικά που δεν είναι εποχής.
 
Παιδιά ποια πρέπει να είναι η ιδανική θερμοκρασία στο χώρο που εχουμε τα πουλιά για να ξεκινήσουμε τα ζευγαρώματα;
 
τι βιταμίνες πρεπει να δινουμε στο αρσενικο και το θυληκο;
 
Βρήκα μια παρουσίαση που δείχνει την προετοιμασία των καναρινιών πριν και κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος καθώς και κατά την εκκόλαψη των νεοσσών και είπα ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει, οπότε το ανέβασα! 🙂
 

Συνημμένα

αναστασια ευχαριστουμε πολυ.
αλλα δεν ειναι πολυ φορτωμενω;
δεν εχει πολλα για τα μικρα πουλακια μας;
γνωμη μου ειναι οτι ειναι καλο να δεινουμε και σκετο νερο στα πουλια μας.

μπορουμε ολα αυτα να τους τα δεινουμε με αλλους τροπους ποιο φυσικους, μην τα φορτωνουμε με τοσα πολλα φαρμακα η βιταμηνες.
 
Σιγουρα δεν απευθύνεται σε κάποια μικρή εκτροφή διότι
αν προσέξεις θα δείς οτι προτείνει
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ. Βέβαια αυτός που το προτήνει
είναι γιατρός!
 
αναστασια ευχαριστουμε πολυ.
αλλα δεν ειναι πολυ φορτωμενω;
δεν εχει πολλα για τα μικρα πουλακια μας;

Δημήτρη δεν είναι δικιά μου η παρουσίαση.
Εγώ το βρήκα και είπα ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει και να θέλετε να του ρίξετε μια ματιά, οπότε το ανέβασα:)
 
ειπα αμεσως ευχαριστουμε πολυ για αυτο που εκανες.
δεν ειπα οτι ειναι δικια σου, απλα ειπα οτι σαν προγραμμα ειναι βαρυ για τα πουλια.

καποιο μελος εαν το δει και θελει να το ακολουθησει, ειπα σαν γνωμη μου οτι ειναι πολυ φορτωμενω.
 
Μια ερώτηση!Όταν γίνεται η προετοιμασία της αναπαραγωγής δηλαδή να βάλουμε συγκεκριμένα πράγματα στο αρσενικό για μια εβδομάδα και έπειτα την ίδια διατροφή τα καναρίνια έχουν τοποθετηθεί από την έναρξη της πρώτης μέρας της προετοιμασίας στην ζευγαρώστρα;
 
Τα καναρίνια δεν χρειάζονται ιδιαίτερες "συστάσεις" πριν την αναπαραγωγή. Είναι διαφορετικό πράγμα η διατροφική προετοιμασία και διαφορετικό η εξοικείωση των πουλιών του ζευγαριού μεταξύ τους.

Επομένως, το αν θα μπουν τα πουλιά μαζί από την αρχή, αν θα υπάρχει χωρισμα που θα επιτρέπει την οπτική επαφή ή όχι, εξαρτάται περισσότερο από την εκτροφή και το πως θέλει να διαχειριστεί ο ιδιοκτήτης την αναπαραγωγή των πουλιών του.

Εάν η αναπαραγωγή είναι μια διαδικασία ρουτίνας με στόχο το αποτέλεσμα, τότε μπορεί να γίνει ακόμη και αλλάζοντας ένα καλό αρσενικό από κλουβί σε κλουβί κάθε μισή ώρα, μόνο και μόνο για να πάρεις τους απογόνους του.

Εάν κάποιος έχει ένα ζευγάρι που του αρέσει να το βλέπει, τότε μπορεί να βάλει τα πουλιά μαζί από την αρχή σε μια ζευγαρώστρα χωρίς να υπάρχει καν χωρισμα και έτσι να παρακολουθεί τη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος της. Αν ενδιαφέρεται για το κελάηδημα του αρσενικού, τότε θα πρέπει να βάλει "τυφλό" χώρισμα μέχρι να έρθει η στιγμή που τα πουλιά θα είναι έτοιμα.

Οπότε καταλαβαίνετε ότι το συγκεκριμένο θέμα εξαρτάται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιος την αναπαραγωγή των πουλιών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αναπαραγωγική ετοιμότητα των πουλιών και διατροφικά αλλά και χρονικά, οπότε και να να λειτουργεί το ένστικτό τους στο μάξιμουμ, αλλά και να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σωματικά στη διαδικασία.
 
Back
Top