Διατροφή Η τροφή του κοκατίλ μου γέμισε μαμούνια

Gogou Maria

PB New Member
Εγγραφή
16 Φεβ 2021
Μηνύματα
306
Πόλη
Κρηνίδες
Καλημέρα παιδιά η τροφή της αλπίνο κοκατιλ γέμισε μαμουνακια τι την κάνω;
 
Συμφωνώ με τον Δημήτρη. Επιπρόσθετα, την επόμενη που θα πάρεις (αφού ελέγξεις την ημερομηνία λήξης της), σου προτείνω να την κρατήσεις στη συσκευασία της και να την τοποθετήσεις μέσα σε σακούλα καλά κλεισμένη, μέσα στο ψυγείο.
 
@Gogou Maria πρέπει να παίρνεις επώνυμη συσκευασμένη τροφή και σωστή φύλαξη μετά. Ότι του δίνεις πρέπει να είναι επώνυμο συσκευασμένο.Εγώ όλα τα σπόρια τα βάζω σε γυάλινα βάζα με δυο φύλλα δάφνης και δεν είδα ποτε μαμουνια ή και όπως είπε ο @ianos γιατί και πάει χαμένη η τροφή και κάνεις κακό στο πουλάκι.
Thread 'Χύμα ή συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι μας;'
https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
 
η τροφή είναι σε διάφανο σακουλάκι από το οπετ σοπ
Όπως σου είπε και η Μαρία, πρέπει να αγοράζεις επώνυμες τροφές σε κανονική κλειστή συσκευασία. Οι χύμα τροφές μπορεί να γίνουν ο λόγος για την πρόκληση χρόνιων καταστάσεων - ασθενειών στα πουλιά, όπως αυτή που σας ταλαιπωρείσαι πριν από λίγο καιρό.
 
@Stavros το πετ σοπ εδώ στο χωριό δεν φέρνει συσκευασμένες επώνυμες τροφές για κοκατιλ. Πήγα πήρα μια καινούργια τώρα και της είπα της κοπέλας ότι μαμουνιασε και μου λέει ότι δεν παθαίνουν κάτι την ίδια δίνει και στα πουλιά του πετ σοπ. Δεν έχει λέει φάρμακα. Τι να πω
[automerge]1631785717[/automerge]
@HxC και εγώ την αδειάζω μέσα σε τάπερ
 
μου λέει ότι δεν παθαίνουν κάτι την ίδια δίνει και στα πουλιά του πετ σοπ. Δεν έχει λέει φάρμακα.
Καλά πες της! Και 2 ημερών ληγμένο κρουασάν δεν θα πάθεις κάτι αν το φας αλλά προφανώς και θα το πετάξεις. Σου προτείνω να κάνεις παραγγελίες από ίντερνετ επώνυμες τροφές. Εαν δεν ξέρεις καταστήματα πες να σου γράψουμε εμείς μερικά.
 
Η ημερομηνια λήξης των προϊόντων ειναι κατι σχετικό και η διάρκειά της ορίζεται νομικά και οχι με βαση τις απόλυτα πραγματικές συνθήκες ασφάλειας ενος προϊόντος.

Ενα κρουασαν που συνεχιζει να βρίσκεται αεροστεγως συσκευασμενο 2 μερες μετα την ληξη του ειναι πιο ασφαλες σε σχεση με ενα κρουασαν που ληγει σε ενα χρονο αλλα η συσκευασια του εχει απολεσει τον αερα της.
Δεν γυρναει δηλαδη καποιος διακοπτης απο την μια μερα στην αλλη και το προιον δεν ειναι ασφαλες.

Ειδικοτερα ,το μαμουνιασμα των σπορων δεν εχει να κανει με την ημερομηνια ληξης τους.
 
Ενα κρουασαν που συνεχιζει να βρίσκεται αεροστεγως συσκευασμενο 2 μερες μετα την ληξη του ειναι πιο ασφαλες σε σχεση με ενα κρουασαν που ληγει σε ενα χρονο αλλα η συσκευασια του εχει απολεσει τον αερα της.
Σχήμα λόγου ήταν και χάνουμε την ουσία στην περαιτέρω ανάλυση του. 🙂 Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό για να μη χαθούμε στη μετάφραση είναι ότι οι τροφές σε νάιλον διάφανη σακουλάκια που πωλούνται στα pet shop, πρέπει να αποφεύγονται. Αντί για αυτές πρέπει να προτιμώνται επώνυμες τροφές στη συσκευασία τους, ακόμη κι αν το κόστος ή ταλαιπωρία για να τα αποκτήσουμε είναι λίγο περισσότερο.
 
με απλά λόγια παρακαλώ; Δεν το κατάλαβα αυτό που έγραψες
Μαρία, από τη στιγμή που το κατάστημα της γειτονιάς δεν έχει τις τροφές που θα ήταν καλύτερο να δίνεις στο κοκατίλ σου, μπορείς πολύ εύκολα να αγοράσεις από το internet συσκευασμένες τροφές κάθε τύπου και μάρκας. Ακόμη και αν υπάρχει μία μικρή επιβάρυνση στην τιμή, δες την ως ένα μικρό κέρασμα στην υγεία του.
 
@Tony Forpus με απλά λόγια παρακαλώ; Δεν το κατάλαβα αυτό που έγραψες

Αυτο που εννοω ειναι οτι το μαμουνιασμα δεν εχει να κανει με την ημερομηνια ληξεως αλλα με την διαχειριση των σπορων πριν αλλα και μετα το ανοιγμα της συσκευασιας τους.
Οι σποροι δεν μαμουνιαζουν γιατι ειναι σε διαφανα σακουλακια,αλλα γιατι δεν υπηρχε σωστη διαχειριση πριν μπουν στα σακουλακια ή/και μετα το ανοιγμα της οποιας συσκευασιας φερουν.
Εχουμε δει παρα πολλες φορες να μαμουνιαζουν και επωνυμα συσκευασμενα μειγματα πριν καν ανοιχθει η συσκευασια,το μετα δεν το συζηταω καν!
 
τι πρέπει να κάνω όταν την ανοίγω από την συσκευασία της;
Μπορείς να την αποθηκεύσεις σε αεροστεγή γυάλινα ή πλαστικά δοχεία,(τάπερ) μέσα σε ένα ντουλάπι.
Οι σπόροι δεν θέλουν υγρασία ούτε φώς.
Θέλουν ξηρό και ταυτόχρονα δροσερό και σκοτεινό περιβάλλον για την καλύτερη συντήρηση τους.
 
@Tony Forpus δηλαδή ποια είναι η σωστή διαχείριση για την τροφή;τι πρέπει να κάνω όταν την ανοίγω από την συσκευασία της; Ευχαριστώ πολύ

Ακολούθησε τις συμβουλες του @Vada και θα εισαι οκ!
 
Back
Top