Διατροφή Η τροφή του παπαγάλου μου γέμισε ζωύφια

lolopaido

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουν 2008
Μηνύματα
10
Πόλη
Ρέθυμνο
Χερετώ την παρέα
σήμερα λοιπόν που καθάρησα σχολαστικά το κλουβί του παπαγάλου μου πήγα να βάλω τροφή που ειναι σε μίγμα (διαφορα σπορακια, καλαμποκια...) είδα πως το σακουλάκι γέμισε απο μικρά ζωήφια, την πέταξα αμέσως. Το πρόβλημα μου ειναι πως ο γλόμπος τρώει συνέχεια και τώρα που δν έχω τροφή δν ξέρω αν θα πάθει τπτ.
Ειναι σάββατο και τα μαγαζιά κλειστά οπότε περέπει να περιμένω μεχρι την δευτέρα για να αγοράσω καινούργια τροφή. Ξερει κανείς τι αλλο μπορώ να δώσω στο κοκατίλ μου για να μην εχουμε πρόβλημα; Και αν ξέρετε πειτε μου γιατι ''χάλασε'' η τροφη του ενώ την είχα μεσα σε ενα σακουλάκι καλα κλειστό..

btw: το φορουμ σας με βοήθησε παρα πολλή να το εξημερώσω και να τον έχω σε καλές συνθήκες. 🙂
 
Καλό θα είναι να μην αφήνεις την τροφή στο σακουλάκι αλλά να την αδειάζεις σε ένα γυάλινο δοχείο. Εγω τα δοχεία των τροφών τα έχω στο ψυγείο και 1 ώρα πριν τους βάλω φαι βγάζω την τροφή για να είναι σε θερμοκρασί δωματίου. Τώρα, δεν έχεις κάποιο φίλο- φίλη να σου δανείσουν λίγο τροφή μέχρι την Δευτέρα; Αν όχι πήγαινε σε σούπερ μάρκετ πουλάνε τροφές για καναρίνια και παπαγάλους κάποια, οι μεγάλες αλυσίδες (δεν ξέρω αν κάνει να αναφέρω ονόματα). Μόνο πήγαινε τώρα γιατί είναι ανοιχτά μέχρι τις 8.:)
 
γιατί δεν του βάζεις λίγα φρουτάκια;

η ακόμη καλύτερα λίγο καρότο ψιλοκομμένο και λίγο αγγούρι το κοκατιλάκι μου τρελαινόταν για καροτάκια

επίσης μπορείς να βρεις ένα περίπτερο να πάρεις λίγα σπόρια (ανάλατα)
 
Aν αγοραζεις τροφη χημα ειναι πολυ πιθανον να γεμιζει σκουλικια... Εγω θα σου πρωτεινα να περνεις απο εταιρια(που μπορει και να περνεις δεν ξερω)και αυτες οι τροφες εχουν πολυ γερο και προφυλαγμενο περιτιλιγμα καθως γαντζωνουν και απο πανω ωστε να μην μπενουν εντομα και να μην χανουν τις βιταμηνες τους. Καλα η τιμη ειναι πιο ανεβασμενη αλλα αν θες να ειναι καλα το κοκατιλακι κανουμε και θυσιες.
 
νταξει βρήκα τροφή την τελευταία στιγμη.. Παπαγαλίνη του αγόρασα γιατι δν βρήκα σποράκια. Τα φρουτα δν τα πλησιάζει καθόλου
 
Ολα οκ λοιπόν:D Και όπως είπαμε την τροφή μην την αφήνεις μέσα στα σακουλάκια. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Πάντα η τροφή μέσα σε γυάλινα δοχεία. :)
 
Back
Top