Κλουβιά Θέλω γνώμες και πιθανές αλλαγές για το συγκεκριμένο κλουβί που προορίζω για ένα Κοκατίλ

Καλησπέρα σας! Θέλω τα φώτα σας αρχικά για το συγκεκριμένο κλουβί αν είναι τόσο κακό για ένα κοκατιλ όπου θα περνάει και χρόνο εκτός κλουβιού και πιθανές αλλαγές με βάση ότι βλέπετε στην φωτογραφία που το έχω διαμορφώσει. Το γυάλινο μπολ στον πάτο του κλουβιού θα βγει και τα χαρτιά θα μεταφερθούν κάτω από την σχάρα όταν αποκτηθεί το παπαγαλάκι. Όλες οι πατήθρες είναι φυσικές από ξύλο ελιάς .

Συνημμένα

• IMG_6978.webp
    IMG_6978.webp
    74,4 KB · Προβολές: 29
  • IMG_6986.webp
    IMG_6986.webp
    2,2 MB · Προβολές: 31
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο forum.

Η δεύτερη φωτογραφία είναι από το δικό σου κλουβί στον χώρο σου ή είναι επίσης φωτογραφία από το κατάστημα;

Οι διαστάσεις του κλουβιού (62 × 39 × 171 cm) είναι αποδεκτές για ένα κοκατίλ, με την έννοια ότι δεν μιλάμε για μικρό κλουβί. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα το χαρακτήριζα και άνετο. Στα κοκατίλ αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ο οριζόντιος χώρος (πλάτος και βάθος) και το αν μπορεί το πουλάκι να κινηθεί μέσα στο κλουβί χωρίς να εμποδίζεται, παρά το υπερβολικά μεγάλο ύψος.

Από τη φωτογραφία φαίνεται ότι έχεις επιλέξει φυσικές πατήθρες, κάτι που είναι καλό. Αυτό που θέλει προσοχή είναι να μη "φορτωθεί" το κλουβί με πολλά αντικείμενα, ώστε να παραμένει ελεύθερος ο εσωτερικός χώρος και να μπορεί το κοκατίλ σου να ανοίγει τα φτερά του και να μετακινείται άνετα.

Καλό είναι επίσης να έχεις στο νου σου ότι, πέρα από τις διαστάσεις, ρόλο παίζει και η ποιότητα κατασκευής του κλουβιού συνολικά (σταθερότητα, βαφή, συνδέσεις), γιατί αυτά επηρεάζουν τόσο την ασφάλεια όσο και τη μακροχρόνια χρήση.

Εφόσον αναφέρεις ότι το κοκατίλ θα περνάει και χρόνο εκτός κλουβιού σε καθημερινή βάση, το συγκεκριμένο μπορεί να λειτουργήσει ως βάση.

Ναι η αλήθεια είναι αυτό με προβλημάτιζε το βάθος του κλουβιού γιαυτο και δεν θέλω να το υπερφορτώσω με παιχνίδια και πατήθρες ώστε να έχει παραπάνω χώρο όσο μπορεί. Πιστεύω πως με τις συγκεκριμένες πατήθρες και δύο παιχνίδια που με τον καιρό θα του τα αλλάζω για να μην τα βαρεθεί δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την ψυχική του υγεία

Η εναλλαγή παιχνιδιών με τον καιρό είναι σωστή. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν όλα μέσα ταυτόχρονα. Μικρές αλλαγές ανά διαστήματα κρατούν το ενδιαφέρον χωρίς να "μπουκώνει" ο χώρος.

Καλό είναι να έχεις στο νου σου ότι το κλουβί λειτουργεί κυρίως ως χώρος ξεκούρασης και ασφάλειας, όχι ως ο μοναδικός χώρος δραστηριότητας. Αν, όπως ανέφερες από την αρχή, το κοκατίλ θα έχει καθημερινή επαφή και χρόνο εκτός κλουβιού, τότε αυτό αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό τους περιορισμούς του βάθους.

Τέλεια! Μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο ιδανικό κλουβί με ιδανικές διαστάσεις για μελλοντική αγορά για ένα Κοκατιλ από οποιαδήποτε site;

Μήπως θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο ιδανικό κλουβί με ιδανικές διαστάσεις για μελλοντική αγορά για ένα Κοκατιλ
Ως γενικός μπούσουλας, ένα κλουβί με πλάτος τουλάχιστον 80–90 cm και βάθος 50–60 cm δίνει σαφώς καλύτερο χώρο κίνησης σε σχέση με τα πιο στενά, ψηλά μοντέλα. Το ύψος μπορεί να είναι μικρότερο από αυτό που έχεις τώρα χωρίς να είναι μειονέκτημα.

Οπότε κλουβιά σαν αυτά θα ήταν τα ιδανικά για ένα Κοκατιλ από θέμα χώρου πόσο μάλλον το 82x66 απλά παίζει σημαντικό ρόλο να φανταστώ και η απόσταση στα κάγκελα να είναι μέχρι 1.5 εκατοστά για να μην περνάει το κεφάλι του όπως το κλουβί 78x52

Συνημμένα

• IMG_6993.webp
    IMG_6993.webp
    85 KB · Προβολές: 14
  • IMG_6994.webp
    IMG_6994.webp
    70,9 KB · Προβολές: 15
Σε επίπεδο χώρου, κλουβιά με μεγαλύτερο πλάτος και βάθος είναι πιο κοντά σε αυτό που θεωρούμε άνετο για ένα κοκατίλ, σε σχέση με τα στενά και πολύ ψηλά μοντέλα.

Όσο για την απόσταση στα κάγκελα, για κοκατίλ θέλουμε συνήθως απόσταση γύρω στο 1,2–1,5 cm. Πιο αραιή απόσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη, ειδικά σε πουλιά που έχουν την τάση να "πειραματίζονται".

Back