Αναπαραγωγή Θέλω να αναπαράγω τα love bird μου αλλά μάταια

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kisto
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kisto

PB New Member
Εγγραφή
26 Φεβ 2008
Μηνύματα
12
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας εδω ειμαι παλι! Εχω ενα ζευγαρι love bird εδω κ 1,5 μηνα εχω ανεβασει φωτογραφίες τους, μεχρι την τελευταια στιγμη που τα αγορασα απο το πετ σοπ κανανε ερωτα εκτοτε δεν τα ειδα ποτε στο κλουβι να κανουν κατι, τους εχω βαλει φωλια απ την πρωτη στιγμη που τα πήρα ομως δεν εχω δει ουτε ενα αυγο, οταν πλησιαζω το κλουβι πραγμα σπανιο επειδη τα εχω βαλει σε ψιλοαπομερο μερος τρεχουν στην φωλια να κρυφτουν κ γενικα περνουν αρκετες ωρες εκει μεσα χωρις καποιο αποτελεσμα η θυλικια ειναι γεννηθεις το 2006 το αρσενικο δεν εχω κοιταξει ακομη.ωστοσο τους εχω δωσει κ πολυβιταμινες.. Αλλα ματαια πιστευω να σας εδωσα αρκετες πληροφοριες για να μπορεσετε να με βοηθησετε! Ευχαριστω πολυ
 
Γιωργο αν θελεις να εχεις μια ομαλη αναπαραγωγη πρεπει να εξοικειωθουνε μαζι σου διαφορετικα θα εχεις προβληματα. Αν ενα ζευγαρι εχει φωλια και σε φοβαται τοσο πολυ μπορει να σπαει τα αυγα, να πεταει τα μωρα απο το φοβο του εξω η να αποκτησουν φοβια να βγαινουν απο τη φωλια και να μην ταιζουν τα μικρα και πολλα αλλα.
Οποτε για λιγους μηνες παρε το κλουβι στο δωματιο σου η σε μερος που να εχουν επαφη με τους ανθρωπους και ασε κατα τη γνωμη μου την αναπαραγωγη για αργοτερα. Και μην αφηνεις τον μεγαλο εξω απο το κλουβι μαζι τους αν δεν τα επιβλεπεις γιατι μπορει να τα τρομοκρατει. :)
 
Όσο είναι σε "άγρια" κατάσταση μην περιμένεις να κάνουν κάτι. Θέλουν το χρόνο τους για να συνηθίσουν εσένα και το καινούριο περιβάλλον τους. Γνώμη μου είναι ότι του χρόνου θα ζευγαρώσουν και θα σου δώσουν και μικρά αλλά φέτος δύσκολα. Τα δικά μου τα πήρα πέρσι και παρατήρησα την ίδια ακριβώς συμπεριφορά. Φέτος έχουν φωλιά και αυγά! Να τα πλησιάζεις ήρεμα, να τους μιλάς και να περνάς αρκετό χρόνο μαζί τους για να σε συνηθίσουν είναι οι μόνες συμβουλές που έχω για φέτος.
 
αρα συμπερασμα:βγαζεις τη φωλια και ασχολεισαι και λιγο με αυτα, οχι μονο με τον μεγαλο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: kisto
μμμμμμμμμμμ... Μάλλον το σπίτι σου, δεν έχει κατάλληλη ατμόσφαιρα...
δεν τους νοικιάζεις καμμιά. Γκαρσονιέρα;
 
εγω τα εχω 2 μηνες! Μερικεσ φορεσ μου μιλανε και μερικεσ φορες μπαινω στο δωματιο και μπαινουν μεσα στη φωλια τους... Τη φωλια ομως τη στρωσανε μονα τους... Εχω καμια ελπιδα η μπα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: kisto
τι εννοεις στρωσανε μονα τους την φωλια; Εμενα δεν στρωσανε τιποτα ☹ κ το χειροτερο απο ολα ειναι οτι τα καναρινια της κοπελιας μου γεννησαν κ τα χει μια δυο βδομαδες.. Κ αμεσως ζευγαρωσαν κ τωρα εχουν βγαλει κ μικρα ελεος..
 
Marie ασχολεισαι με τα πουλακια σου; Το λεω φιλικα, εννοωντας τους μιλας πας κ τα παρατηρεις κτλ; Γιατι για να εξοικειωθουν θελει χρονο κ το να ασχολεισαι οσο μπορεις.Αφου εχουν δημιουργησει φωλιτσα, χωρις να ειμαι ειδικη, πιστευω οτι ισως σου κανουν κ αυγουλακια μετο καλο.
Γιωργο εαν δεν εχουν φτιαξει τη φωλιτσα νομιζω οτι μπορει ναμην ειναι ετοιμα ακομα η να θελουν χρονο.Ως προς τα καναρινακια της φιλης σου δ εξερω τι να πω, μαλλον ηταν πυρωμενα. Παντως μη συγκρινεις γιατι αλλο ειδος το ενα αλλο το αλλο. Παντως θελουν ολα το χρονο τους για να εξοικειωθουν με το νεο τους περιβαλλον.
 
τι εννοειτε να την φτιαξουν αφου μονο τη φωλια εχω βαλει μεσα πρεπει να βαλω κ καποια υλικα; κατι;
 
Τα Lovebirds στρωνουν τη φωλια τους με υλικα. Μπορεις να βαλεις σχοινι απο λιναρι, λεπτες λωριδες υφασμα η και ινες απο τον κορμο φοινικων. :D
 
εγω τους εβαλα νημα απο pets shop το πηρα!

ασχολουμαι περισσοτερο με αυτα παρα με τις υποχρεωσεις μου! Πριν απο καιρο τα εβγαζα και εξω απο το κλουβι ομως ο τυπος απο το πετσ σοπ μου ειπε να μην τα ταλεπορω για να κανουν αυγουλακια! Απο τοτε μονο τους μιλαω και καθομαι σε αποσταση ενος μετρου και λεω τα μαθηματα μου! Αυτα

συγνωμη ανα αργω να απανταω απλα δεν εχω ιντερνετ σπιτι...
 
...Αν πάρουμε τους νεουσούς Love Birds από τους γονείς για παράδειγμα στην 10η μέρα για να εξημερωθούν καλύτερα μαζί μας. Μετά όμως πως φροντίζουμε-μεγαλώνουμε τα μικρα; ΟΚ τα ταϊζουμε στο χέρι, αλλά από συνθήκες περιβάλλοντος δηλαδή θερμοκρασίας τι κάνουμε; Γενικά ποια είναι η φροντίδα που τους παρέχουμε;
 
Το διάβασα! Σε ευχαριστώ! Απλά λέω από συνθήκες θερμοκρασίας που λείπει από τη μάνα του τι παρέχουμε; Μήπως γνωρίζεις;
 
στο φαγητο εννοεις;η στο περιβαλλον;
 
Στο περιβάλλον που πρέπει να προσφέρουμε. Θερμοκρασία; ίσως συνθήκες υγρασίας; κάποια φωλιά; Στο φαγητό λογικά ταϊσμα με συριγγα με τροφές που υπάρχουν για νεοσους στο εμπόριο.
 
θερμοκρασια περιβαλλοντος!
ιδιως αυτη την εποχη δεν υπαρχει φοβος να κρυολογησει το μωρο!
 
Αν δεν το πάρεις πολύ νωρίς από τους γονείς δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αν το απομακρύνεις από την πρώτη μέρα πιστεύω ότι θέλει ζέστη ακόμη.
 
Αν δεν το πάρεις πολύ νωρίς από τους γονείς δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αν το απομακρύνεις από την πρώτη μέρα πιστεύω ότι θέλει ζέστη ακόμη.

ειπε ηδη για την δεκατη μερα!
 
Back
Top