Γενικά Θέλω να αποκτήσω ένα κοκατίλ και θα ήθελα συμβουλές

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mertiko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Mertiko

PB New Member
Εγγραφή
14 Οκτ 2018
Μηνύματα
6
Έχω διαβάσει πολλά άρθρα πάνω στα συγκεκριμένα πτηνά και τα βρίσκω ευχάριστη παρέα. Διάβασα επιπλέον τις οδηγίες που ήταν αναρτημένες στο φόρουμ εδώ για τα κοκατίλ και είμαι σίγουρος ότι θέλω να αποκτήσω ένα. Όλες οι συμβουλές είναι δεκτές καθώς είμαι αρχάριος!
 
Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Τα κοκατιλ είναι πραγματικά αξιαγάπητα.
Η μία και μοναδική συμβουλή που θα μπορούσα να σου δώσω είναι να πάρεις από εκτροφέα για να είναι μικρό, ήμερο, και κυρίως για να αποφύγεις τις ασθένειες.
Πριν προβείς στην αγορά του ρίξε μια ματιά και σε όσα θα χρειαστείς για το πουλάκι. Οπωσδήποτε συσκευασμένη επώνυμη τροφή, ευρύχωρο κλουβί, σουπιοκοκκαλο, παιχνίδια κτλ. Και υπολόγισε εάν όντως το πρόγραμμα σου σου επιτρέπει να βάλεις στη ζωή σου έναν παπαγάλο που θα έχει ανάγκη από τη φροντίδα και την παρέα σου.
 
Έχω υπολογίσει αρκετά από αυτά που αναφέρεις. Για κλουβί, θα φτιάξω μόνος ένα 40x60x70(για 1 κοκατιλ) βάση οδηγιών του φόρουμ. Όσο για την παρέα, δουλεύω και πηγαίνω σχολή οπότε προσωπικά θα μπορώ να αφιερώνω 2-3 ώρες το πολύ συν τις ώρες που θα διαβάζω και θα είμαι δίπλα του. Οι γονείς μου και τα αδέρφια μου όμως θα μπορούν να το προσέχουν(τα αδέρφια είναι 18 και 8). Το δίλημμα μου είναι να πάρω δυο κοκατίλ και να τα βάλω στο δωμάτιο μου όπου θα είναι μόνα και ήρεμα ή να πάρω ένα να το βάλω στο σαλόνι όπου γενικά θα έχει κόσμο; Γενικά προσπαθώ να βρω την κατάλληλη λύση ώστε να μην είναι μοναχικό το κοκατίλ. Όσο για εκτροφέα δεν έχω ιδέα που να απευθυνθώ, γενικά θα ήθελα κάτι οικονομικό καθώς θα έχω έξοδα για τα υπόλοιπα πράματα(τροφές, παιχνίδια, κτηνίατρο κτλ), συνεπώς αν ξέρετε κάποιον, να με κατευθύνετε.
 
Το σαλόνι για εμένα δεν είναι ο κατάλληλος χώρος επειδή υπάρχει φως μέχρι αργά τη νύχτα, ίσως κάποιος που θα σας επισκεφτεί καπνίσει κτλ κτλ.
Οι δυο τρεις ώρες που λες είναι μια χαρά. Εάν πάρεις μικρό και ήμερο θα μπορείς αυτές τις ώρες να το έχεις εκτός κλουβιου και όταν λείπεις θα είναι στο κλουβί του και θα παίζει με τα παιχνίδια του και θα είναι μια χαρά.
Τώρα εάν πάρεις ένα θα δεθει μαζί σου, ενώ αν πάρεις δύο θα δεθεί με το άλλο πουλάκι. Επιπλέον κάποια στιγμή θα μπεις αναγκαστικά στη διαδικασία ζευγαρώματος κτλ. Εκτός κι αν πάρεις ίδιου φύλου. Εγώ για αρχή θα σου πρότεινα ένα ώστε να μπορείς να το διαχειριστείς και να απολαύσεις την παρέα του.
Να μην βιαστείς να αγοράσεις. Βρες ένα καλό πουλάκι, που θα έχει δαχτυλίδι, θα είναι υγιές και δεν θα μπεις σε περιπέτειες. Για όλα τα παραπάνω δυστυχώς η λύση του εκτροφέα είναι μονόδρομος. Ίσως να κοστίσει λίγο παραπάνω αλλά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Έχεις όσο χρόνο θέλεις για να συγκεντρώσεις το ποσό που χρειάζεσαι για να τα αποκτήσεις όλα, αφού εάν αποφασίσεις να πάρεις μικρό πουλάκι έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να περιμένεις λίγο γιατί τώρα αρχίζει πάλι η αναπαραγωγική περίοδος. Θα πρέπει να έχεις υπόψιν και τα έξοδα που ίσως πρέπει να κάνεις αργότερα για να επισκεφτείς πτηνιατρο, γιατί ζωντανές ψυχουλες είναι και αυτά και αρρωσταίνουν.
 
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου! Ποια περίοδο προτείνεις(μήνες) να δω για το κοκατιελ αφού τώρα αναπαράγονται; Επίσης, μήπως ξέρεις κάποιον καλό εκτροφέα Αθήνα; Από ότι είδα στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετοί που υπόσχονται πολλά, αλλά προτιμώ να μου προτείνει κάποιος από εδώ, εφόσον είναι και η κατάλληλη σελίδα και οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι, δεν κοιτάνε απλά το κέρδος τους.
Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ!
 
Από Αθήνα δεν γνωρίζω, αλλά έχουμε στο φόρουμ ένα παιδί από Κρήτη που έχει πολύ προσεγμένα πουλάκια.
Αν υπάρχει και κάποιος άλλος που εκτρέφει κοκατιλ και δεν το γνωρίζω ας με συγχωρήσει.
Περίμενε μερικές ώρες μέχρι να απαντήσουν και να σε κατατοπισουν σχετικά με το αν έχουν ζευγαρια σε αναπαραγωγή κτλ.
 
Εγώ θα σου προτείνω να διαλέξεις το χώρο με τον περισσότερο κόσμο και κίνηση. Οι παπαγάλοι απο τη φύση τους δεν αποζητούν την απομόνωση ή την ηρεμία εκτός κι αν έχουν φωλιά. Είναι κοινωνικά πλάσματα που θέλουν να είναι στο κέντρο της δράσης. Μπορείς το βράδυ να μετακινείς το κλουβί κάπου ήσυχα για να κοιμάται κι ίσως να το σκεπάζεις κιόλας. Προσωπικά κι αν υπάρχει η δυνατότητα θα επέλεγα και σχετικά κοντά σε παράθυρο ώστε αν γίνεται να βλέπει κι έξω.
 
Καλησπέρα και καλώς ήρθες τη παρέα μας!
Είναι πολύ θετικό που ψάχνεις και μελετάς πριν αποκτήσεις το μικρό σου φίλο!
Για τα παραπάνω που διάβασα θα σου πω... Πρέπει να προσέξεις πολύ τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις, αν αποφασίσεις να φτιάξεις εσύ κλουβί. Οι παπαγάλοι δαγκώνουν και γλύφουν τα κάγκελα... Και πρέπει να αποφύγεις υλικά και μέταλλα που μπορεί να είναι δηλητηριώδη.
Σαν αρχάριος θα σου έλεγα να πάρεις 1 για αρχή και ήμερο ώστε να έχετε επαφή από την αρχή και να μη σε απογοητεύσει η απόμακρη συμπεριφορά ενός άγριου. Θα βρεις πιθανόν και σε πετ σοπ ήρεμο αλλά θα το πληρώσεις πολύ παραπάνω από ότι αν το πάρεις από έναν εκτροφέα... Και το πουλάκι δε θα "βομβαρδιστεί" από μικρόβια και ιούς, συνωστισμένο σε ένα κλουβί στο πετ σοπ.
Με τον εκτροφέα θα μπορείς να μιλήσεις... Να μάθεις πληροφορίες για το ίδιο το πουλάκι, το χαρακτήρα και τις συνήθειες του αλλά και για το γενεαλογικό του δέντρο. Θα φοράει δακτυλίδι στο πόδι οπου θα δηλώνει τη προέλευση του και τη χρονολογία που έχει γεννηθεί.
Στο κάτι οικονομικό. Τι εννοείς και πόσο μπορείς να διαθέσεις; Αν δε μπορείς να διαθέσεις χρήματα αυτή τη στιγμή καλύτερα να το αφήσεις για πιο μετά ή να προχωρήσεις στην απόκτηση ενός πουλιού αυτή τη περίοδο.
Σα συμβουλή... μη προβείς σε φτηνή αγορά ακόμα και από εκτροφέα που τα δίνει φτηνά. Γιατί όσοι το έκαναν έδωσαν τα διπλάσια και τριπλάσια σε γιατρούς αργότερα.
Το ποσό που κυμαίνονται τα ήρεμα κοκατιλ είναι από 70 ευρώ και πάνω, ανάλογα τη μετάλλαξη...
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες! Να απαντήσω με την σειρά. Είδα αρκετά άρθρα για την δημιουργία σπιτιών για πτηνά και κατέληξα στις διαστάσεις που αναφέρω στην ανάρτηση πιο πάνω. Γενικά έχω μέτριο χώρο και στο δωμάτιο μου και στο σαλόνι και μπορώ να έχω ενα σχετικά άνετο σπιτάκι για κοκατιλ(ουτε μικρο αλλά ουτε μεγάλο). Στο σαλόνι σίγουρα θα βλέπει κόσμο, την οικογένεια δηλαδή και πιο σπάνια επισκέπτες. Επιπλέον και στα δυο μέρη έχω χώρο δίπλα απο παράθυρο χωρίς να το χτυπάει ήλιος(τέντες) και θα μπορεί να ρίχνει μια ματια έξω. Δεν θα ήθελα να το αφήσω στο μπαλκόνι καθώς περνάει τρόλεϊ και γενικά έχει φασαρία + καυσαέρια και δε θα ήθελα να είναι ταλαιπωρημένο. Το δίλημμα είναινα το έχω στο δωμάτιο μου με σχετική ησυχία οπου θα βλέπει κοσμο να μπαινοβγαίνει αραιά και θα έχει εμένα αρκετή ωρα να διαβάζω (θα το βγάζω για εξάσκηση όσο πιο συχνα μπορω ενω διαβάζω) η στο σαλόνι οπου θα έχει σίγουρα κοσμο αλλά φοβάμαι μην υπάρχει θέμα με την τηλεόραση, τις κουβέντες και γενικά φασαρία. Ακόμα δεν ξέρω αν κανει να το βγάζω πολύ γιατί το σαλόνι έχει έπιπλα και διάφορα αντικειμενα και φοβάμαι μην χτυπήσει.
Για να απαντήσω στο ερώτημα του Βαγγέλη, βρήκα κουνελοσυρμα γαλβανιζε που απο οτι διαβάσα είναι ιδανικό για κλουβιά και επίσης ο σκελετός θα είναι ξύλινος βαμμένος με οικολογική νερομπογιά που δεν είναι τοξική για τα ζωάκια. Τώρα αν κάτι μου έχει ξεφυγει η το έχω καταλάβει λάθος παρακαλώ διορθωστε με.
Η αλήθεια είναι πως ανυπομονώ και για αυτό ήθελα κάτι οικονομικό, αλλά όπως ανέφερε παραπανω ο ζιζι είναι περίοδος αναπαραγωγής αρα θα ασχοληθω με το κλουβί πρώτα και υστερα απο τα χριστούγεννα, με αρκετη οικονομία πιστεύω θα κατάφερα να μαζέψω το ποσό για το κοκατιλ, από τον εκτροφέα στη Χαλκίδα λογικά (ευχαριστω την Annaplat), καθώς και ενα τσεκαπ απο κτηνίατρο.
Και παλι σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!
 
Ενημερωτικα η αναπαραγωγη εχει ξεκινησει! Οποτε απο τελος Νοεμβρη και μετα πιθανοτατα θα μπορεσεις να βρεις μικρα! Ελα αν θες και απο την εκθεση πτηνων που θα γινει το Νοεμβριο στην Ανθουπολη να δεις και απο κοντα!Φυσικα θα εχει παπαγαλους και εννοειται κοκατιλ!
 
Zack εισαι τελειος! Δεν το ηξερα, εχει σελιδα φβ; Ποτε ακριβως θα γινει και που; Στειλε μου πληροφοριες σε παρακαλω γιατι θελω να παω οπωσδηποτε. Να'σαι καλα, μου εφτιαξες την μερα!
 
Back
Top