Γενικά Θέλω να βγάλω τα καναρίνια στο μπαλκόνι αλλά έρχονται δεκαοχτούρες

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Elli
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Elli

PB Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
1.940
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα! Θελω την βοηθεια σας και τις γνωμες σας! Εχω καποια καναρινακια τα οποια τα εχω μεσα στο σπιτι! Θελω καποια στιγμη να τα βγαλω εξω στο μπαλκονι αλλα εχω μεγαλο προβλημα με τις δεκαοχτουρες! Περσι τα ειχα στο μπαλκονι σε μια μεταλλικη ραφιερα και ερχοντουσαν οι δεκαοχτουρες και καθοντουσαν πανω στα ραφια με αποτελεσμα ολα μου τα καναρινακια να σπαρταρανε απο τον φοβο και ετσι αναγκαστηκα να τα βαλω μεσα στο σπιτι! Το καταλαβαινω οτι πεινανε κι αυτα ψυχουλες ειναι αλλα δεν μπορω να εγκλωβιζω μεσα στο σπιτι τα καναρινακια μου! Οποιος εχει καμια ιδεα ας μου πει τι μπορω να κανω :) ευχαριστω πολυ!
 
Καλησπέρα elli,
Είναι ένα θεματάκι αυτό που ανέφερες είναι η αλήθεια.. Εγώ είμαι τυχερός δεν έχω προς το παρόν τέτοιο θέμα.. αλλά κατά την δική μ γνώμη μια εύκολη λύση είναι να βάλεις κάτι καρφακια που έχουν στο εμπόριο για να μην κάθονται πάνω σε αντικείμενα όπως κλιματιστικά, παράθυρα κλπ τα πουλιά κ θα ξενιασεις το έχουν κάνει κ κάτι φίλοι μου.
Αυτό εννοω.

large_20200306110003_apothitiko_peristerion_kai_poulion_anoxeidoto_inox_eykampto_me_akides_50...webp
 
@Fathergkav Το εχω σκεφτει και εγω αυτο αλλα αμα το βαλω σε καθε ραφι μπροστα μετα αμα θελω να βγαλω τα καναρινακια για καθαρισμα ή να τους βαλω φρεσκο νερακι ή οτιδηποτε αλλο τι θα κανω;θα τα βαζω και θα τα βγαζω καθε φορα; ☹
 
@StathisS Δεν υπαρχει δυνατοτητα φωτογραφιας αυτη την στιγμη γιατι πλεον δεν ειναι τοποθετημενη! Ειναι αυτες οι κοινες μεταλλικες ραφιερες :)
[automerge]1590331103[/automerge]
[automerge]1590331138[/automerge]
@Elli Σαν αυτη εδω ειναι :)
 
@Giorgos_finches :) εγω σε λιγο θα κανω το σκιαχτρο 😛
[automerge]1590331961[/automerge]
Χθες για την ακριβεια λιγο τα εβγαλα εξω στο μπαλκονι για να καθαρισω μεσα και σε δευτερολεπτα ηρθαν! Το κονταρι με το σημαιακι μου ελειπε για να τα καθοδηγω :)
 
Μπορείς να βαλεις τα καρφακια που αναφερθηκαν πιο πανω και στα σημεια που θες να τα αφαιρεις (για καθαρισμα και λοιπα) θα τα στερεωσεις με διπλη ταινια χριτς χρατς.η μια πλευρα σταθερη και αλλη θα κολλησει στην κατω πλευρα απτα καρφακια. Οποτε θα το αφαιρεις θα κανεις την δουλεια σου και θα το ξαναβαζεις μετα στη θεση του.
 

Συνημμένα

  • S00524-191641.webp
    S00524-191641.webp
    36,1 KB · Προβολές: 8
Εφόσον τα καναρίνια θα είναι στο μπαλκόνι, πάνω στη ραφιέρα, αυτό που σκέφτηκα να σου προτείνω είναι να αγοράσεις μια κουνουπιέρα ή τούλι, το οποίο και θα εφαρμόσεις από πάνω ως κάτω στη ραφιέρα, ώστε να αποκλειστεί και η μετάδοση της ευλογιάς από τα κουνούπια. Με αυτόν τον τρόπο οι δεκαοχτούρες δεν θα έχουν που να σταθούν πάνω στα ράφια. Και αν μάλιστα με κάποιον τρόπο κλείσεις την κουνουπιέρα και από κάτω από τη ραφιέρα, σπόροι και φλούδια δεν θα πέφτουν στο πάτωμα (παρά μόνο όταν την ανοίγεις, και τότε θα τα σκουπίζεις), οπότε τα άλλα πουλιά θα πάψουν να έλκονται. Το ζήτημα φυσικά είναι το πάνω ράφι (το ταβάνι της συρταριέρας) στο οποίο κάτι συμπαγές θα πρέπει να βάλεις. Π.χ, κάτι σε σχήμα Λ που θα αποτρέπει τις δεκαοχτούρες να σταθούν (για να μην κουτσουλήσουν και μεταφέρουν ασθένειες). Εκεί μάλιστα θα μπορούσες να τοποθετήσεις με κάποιον τρόπο τις ακίδες που σου πρότεινε ο φίλος μας στο ποστ 12
 
δεν εχω βρει εναν τροπο για να μην ερχονται οι δεκαοχτουρες!
Αυτό είναι πολύ δύσκολο, αλλά μπορείς να προστατεύσεις την ραφιέρα με τα πουλιά.
Κλείνεις την δεξιά πλευρά της ραφιέρας με κόντρα πλακέ, τοποθετείς πορτάκια στο μπροστινό μέρος που θα ντυθούν με γαλβανιζέ πλέγμα και σήτα για τα κουνούπια.
Τοποθετείς την ραφιέρα εγκάρσια στο μπαλκόνι, τοποθετείς κοντά κάποιο ψηλό φυτό (όπως βενιαμίν)
8faa3b70-7a4f-4df9-ab32-784702989034.webp
 
@ianos Σε ευχαριστω πολυ :) ! Η κουνουπιερα ομως τους καλοκαιρινους μηνες μηπως θα εχει ζεστη για τα καναρινακια;θα παιρνουν αερα;δεν ξερω γι αυτο ρωταω!
[automerge]1590339576[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Καλο και αυτο :) αλλα να ρωτησω παλι το γαλβανιζε πλεγμα με την σητα δεν θα φερνει ζεστη;θα αναπνεουν το καλοκαρι τα πουλακια με αυτο; Με τις μεγαλες ζεστες εννοω!
 
@ianos Σε ευχαριστω πολυ :) ! Η κουνουπιερα ομως τους καλοκαιρινους μηνες μηπως θα εχει ζεστη για τα καναρινακια;θα παιρνουν αερα;δεν ξερω γι αυτο ρωταω!
Σίγουρα δεν θα κυκλοφορεί τόσο πολύ ο αέρας όσο χωρίς κουνουπιέρα, αλλά από την άλλη πλευρά ο πρωταρχικός λόγος τοποθέτησής της είναι η πρόληψη για τον Ιό της Ευλογιάς που μεταφέρεται από τα κουνούπια, και ενίοτε είναι θανατηφόρος για τα καναρίνια. Δεν νομίζω δλδ ότι αποτελεί πρόβλημα με τη ζέστη.
 
Back
Top