Γενικά Θέλω να κάνω αναπαραγωγή μαύρων κόκκινων καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Zisis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Zisis

PB New Member
Εγγραφή
9 Σεπ 2009
Μηνύματα
7
Πόλη
Κιλκίς
Γειά σας παιδιά είμαι καινούριος στο forum. Θέλω να κάνω αναπαραγωγή μαύρων κόκκινων καναρινιών και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρέπει να τα αγοράσω απο μαγαζί ή απο εκτροφέα;
 
απο εκτροφεα ειναι καλυτερα διοτι στα πετ σοπ μπορει να βρεις και αρρωστα καναρινια!
 
Θέλω να κάνω αναπαραγωγή μαύρων κόκκινων καναρινιών και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
μαλλον εννοεις αχατης κοκκινο εντονο.

καλυτερα απο εκτροφειο αλλα αν βρεις και σε πετ και ειναι καλα στην υγεια του τοτε παρτο.
Πρέπει να έχουν και δαχτυλίδι;
το δαχτυλιδι υποδηλωνει την ταυτοτητα του πουλιου δηλαδη χωρα προελευσης, ημερομινια γεννησεις και κωδικος εκτροφεα βεβαια αν δεν εχει δεν εγινε και τιποτα αμα ειναι καλα στην υγεια του.
 
Φίλε μου πρέπει να έχουν δαχτυλίδι κλειστού τύπου για πουλιά που γεννήθηκαν φέτος πρέπει να έχει χρώμα μώβ για περσυνά πουλιά το δαχτυλίδι έχει χρώμα μπλέ και φυσικα γραφει κωδικό συλλόγου κλπ κλπ. Για να βρεις πουλιά κάνεις το πιο απλό πέρνεις τηλέφωνο κάποιο σύλλογο και ρωτάς αν κάποιος εκτροφέας του έχει τη ράτσα που θες.

Φιλικά



μαλλον εννοεις αχατης κοκκινο εντονο.

Φραγκίσκο μην μπερδεύεσε υπάρχει η ράτσα που θέλει ο φίλος.
 
Μιλαμε για εντελως διαφορετικα πουλια.
 

Συνημμένα

  • 4Black Red Frost Female.webp
    4Black Red Frost Female.webp
    9,8 KB · Προβολές: 270
  • 4Black Red Intensive.webp
    4Black Red Intensive.webp
    10,7 KB · Προβολές: 190
  • Μαυρο Κοκκινο Μωσαικου (Α).webp
    Μαυρο Κοκκινο Μωσαικου (Α).webp
    15 KB · Προβολές: 148
  • Μαυρο Κοκκινο Μωσαικου (Θ).webp
    Μαυρο Κοκκινο Μωσαικου (Θ).webp
    15,8 KB · Προβολές: 133
Καλημέρα

αγαπητέ φίλε,

εφόσον σου αρέσει αυτή η ποικιλία θα πρότεινα να πάρεις πουλιά από κάποιους εκτροφείς.
Ο λόγος είναι πολύ απλός. Γνωρίζεις αν είναι "καθαρά" γενετικά πουλιά. Ενώ από τα πετ μπορεί να βρείς και εκεί καλά πουλιά, αλλά πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να "κουβαλάν" γενετικά κάποια ή κάποιες μεταλλάξεις. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό, αλλά αν τα μπερδέψεις δύσκολα μπορείς μετά να τα ξεμπερδέψεις.
Επίσης θα ήθελα να σημειώσω ότι αν σε ενδιαφέρει η εκτροφή αυτών των πουλιών με στόχο ίσως στο μέλλον τη συμμετοχή σε κάποιο διαγωνισμό, θα πρέπει να ξέρεις ότι από πέρυσι τα στάνταρτ έχουν αλλάξει. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν σήμερα πολλά και καλά πουλιά που πρόπερσι θα ήταν άνετα "πρωταθλητές" αλλά φέτος δεν θα έχουν καμία τύχη στους διαγωνισμούς. Καταλαβένεις ότι κάθε φορά που γίνονται σημαντικές αλλαγές, απαιτείται χρόνος από την πλευρά των εκτροφέων να φτιάξουν ξανά τα κοπάδια τους σύμφωνα με τα νέα στάνταρτ.
Σε κάθε έκθεση, άτυπα υπάρχει και η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος πουλιά ή ακόμη και να ανταλλάξει με άλλους εκτροφείς. Οργανωμένα παζάρια από συλλόγους μέχρι στιγμής δεν ξέρω να υπάρχουν. Οι τιμές είναι σχετικές και εξαρτόνται κυρίως από την ποιότητα των πουλιών. Από προσωπική εμπειρία γνωρίζω ότι για πουλιά χωρίς μεγάλες διακρίσεις, είναι σαφώς ποιό φτηνά απότι στα πετ. Τα πουλιά που διαγωνίζονται μπορείς να συμφωνίσεις με τον εκτροφέα να τα πάρεις μετά τον απεγκλωβισμό.
Αν έχεις σκοπό να πάρεις πολλά πουλιά (πάνω από 2 ζευγάρια) θα σου πρότεινα να μην περιμένεις μέχρι τους διαγωνισμούς, αλλά από τώρα να έρθεις σε επαφή με κάποιους εκτροφείς, να δεις το χώρο τους να μιλήσεις μαζί τους κλπ. Στο σύλλογό μου (http://www.epam2006.gr) μπορείς μέσω της σελίδας να βρείς εκτροφείς από την ποικιλία που θέλεις.
Σχετικά με τις διάφορες ποικιλίες στα καναρίνια χρώματος και το "μπέρδεμα" που γίνετε με την ανοματολογία τους, θα σου πρότεινα έναν πολλή απλό τρόπο για να "ξεμπερδέψεις" τα πράγματα.
ΜΗΝ βλέπεις φωτογραφίες και προσπαθείς να "αποτυπώσεις" τη ράτσα.
ΔΙΑΒΑΣΕ πρώτα τα χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας και προσπάθησε στο μυαλό σου να "φανταστείς" πως πρέπει να είναι ένα πουλί.
πχ. μαυροκόκκινο έντονο: χρώμα κόκκινο, γεμάτο μέχρι τις μύτες των φτερών, καθόλου άσπρο στις μύτες των φτερών. Γραμμές μαύρες συνεχόμενες και πλατιές σε όλο το σώμα που ξεκινάν από το ράμφος και φτάνουν μέχρι την ουρά. Πόδια και ράμφος μαύρα.
ΔΕΣ όσο περισσότερα πουλιά γίνεται ζωντανά. Οι εκθέσεις είναι ευκαιρία για κάτι τέτοιο.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
 
Θα συμφωνισω σε ολα με το Σακη με τη μονη αντιθεση μου για τις τιμες.
Καταρχην πρεπει ο φιλος μας να ξεκαθαρισει τι θελει απο αυτα τα πουλια. Θελει να αγορασει καποια για παρτυ του επειδη του αρεσει η ρατσα ή θελει να παρει πουλια για να συμμετασχει αργοτερα σε διαγωνισμο;
Αν ανηκει στην πρωτη κατηγορια απο οπου και να αγορασει τα πουλια ειναι το ιδιο και μαλιστα δινω ενα προβαδισμα στο πετ.Αγοραζει απο εκει τα πουλια σε λογικη τιμη ενω ο εκτροφεας στην ιδια τιμη θα δωσει αυτα που θελει να ξεφορτωθει
Αν θελει να κανει το κατι παραπανω καλο ειναι να επικοινωνησει με καποιον συλλογο ωστε να βρει καποιον εκτροφεα. Σε αυτη τη φαση ομως δε πρεπει να ενθουσιαζομαστε και να δινουμε ενα καρο λεφτα. Γιατι ενα βραβευμενο πουλι δε σημαινει ταυτοχρονα οτι αν χρησιμοποιηθει σαν γεννετορας οτι θα βγαλει πρωταθλητες.
Τελος οπου και να ανηκει αν σκοπευει να παρει πολλα πουλια καλυτερα να τα προμηθευτει απο 2 τουλαχιστον προμηθευτες
 
Ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια. Είχα 20 καναρίνια όλα απο δική μου αναπαραγωγή αλλά είχα μπερδεμένα μεταξύ τους(μπλέ, gloster και απλά). Τώρα θέλω να αρχίσω γέννες με αυτή τη ράτσα μαύρα κόκκινα αργότερα μπορεί και αχάτες και μπλέ καναρίνια. Θα πάρω τηλ σε εκτροφείς να δώ τί έχουν, πάντως σκέφτομαι για αρχή να έχω τουλάχιστο 2 ζευγάρια ώστε το καλοκαίρι να έχω 10 μικρά απο τα 2 ζευγάρια. Για διαγωνισμούς δεν ξέρω, ίσωως αργότερα απλά θέλω να είναι αυτή η ράτσα και να μή μου δώσουν ότι να είναι.
 
Μπλέ χρώμα προς το σταχτύ. Κάθε πότε γίνονται εκθέσεις;
 
Back
Top