Γενικά Θέλω να μάθω την ηλικία του Ringneck μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης DesLem
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

DesLem

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιαν 2023
Μηνύματα
3
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
Γεια σας! Υιοθέτησα ένα ringneck! Το υιοθέτησα από μια κυρία που το είχε μια φίλη της. Οπότε δεν μου έδωσε όνομα εκτροφεα. Μου είπε ότι είναι 7-8 μηνών και δεν ξέρω πως να το επιβεβαιώσω. Το δακτυλίδι μου φαίνεται ασαφές. Γράφει ER 03 GR. Επικοινώνησα με τον σύλλογο που αφορά το ΕR και μου είπε κάποιος ότι δε νομίζει να είναι η ηλικία του 03. Δείτε την ίριδα , το άσπρο γύρω από τα μάτια, το μήκος είναι 28 εκ. Με την ουρά που έχει απομεινει γιατι δυστυχώς του έχουν κοψει τα φτερά. δεν μπορώ να ανεβάσω φωτο. Μου λέει ότι είναι μεγάλο το αρχείο. Η εξέταση dna εκτός από το φύλο, μπορεί να δείξει και την ηλικία;
 
@DesLem
Εύχομαι να είναι καλότυχο το πουλάκι.
Όταν μπορέσεις ανέβασε φωτογραφίες.
Το δακτυλίδι μου φαίνεται ασαφές. Γράφει ER 03 GR. Επικοινώνησα με τον σύλλογο που αφορά το ΕR
Είναι δαχτυλίδι από Έλληνα ιδιώτη εκτροφέα, δεν είναι δαχτυλίδι από κάποιον επίσημο σύλλογο.
Εσύ με ποιόν σύλλογο επικοινώνησες ;

Μου είπε ότι είναι 7-8 μηνών και δεν ξέρω πως να το επιβεβαιώσω.
Τα Ringneck ανήκουν στα είδη παπαγάλων που λέγονται δυμορφικά, δηλαδή υπάρχουν διαφορές στα δύο γένη που όμως αρχίζουν να είναι ευδιάκριτες μετά τους 18 μήνες και δεν ολοκληρώνονται πριν να ωριμάσουν αναπαραγωγικά.
Τα αρσενικά ringneck εμφανίζουν ένα δακτύλιο στο φτέρωμα του λαιμού, ενώ στα θηλυκά αν και δεν είναι ευδιάκριτο, αν τα παρατηρήσει κανείς με προσοχή θα διαπιστώσει την ύπαρξη ενός αχνού σε χρωματισμό δαχτυλίδι, παρόμοιο με τα χρώματα του φτερώματος
Ο αρχικός χρωματισμός - Αρχέγονος - των Indian Ringneck είναι το πράσινο.
Τα μικρά πουλιά είναι πράσινα μονόχρωμα και αποκτούν τον τελικό χρωματισμό τους στην ηλικία των τριών ετών.

Η εξέταση dna εκτός από το φύλο, μπορεί να δείξει και την ηλικία;
Όχι, μόνο το φύλο δείχνει η εξέταση του DNA.
 
Μετά από έρευνα βρήκα ότι το ER ανήκει στον Ε.Π.Α.Μ. εκτροφείς πτηνών αναψυχής Μακεδονίας... Τις πληροφορίες που παραθέτει για το φύλο τις έχω διαβάσει πολλές φορές, και εδώ μάλιστα, αλλά δεν μπορουν να μου προσδιορίσουν την ηλικία... Ευχαριστώ!
 
@DesLem EP οχι ER




Μαλλον τα στοιχεια αυτα δεν ειναι ολα poy exei το δαχτυλιδι αν ανηκει σε συλλογο. Χρωμα δαχτυλιδιου ? στο δαχτυλιδι αναγραφεται και ο εκτροφεας(ενας απο τους αριθμους) και ο αριθμος του πουλιου
τωρα αν λεει μονο αυτα που εστειλες μαλλον προκειται οντως για ιδιωτη. Η απουσια στοιχειων που αποκτα χρωματικα μετα καποια ετη μπορει ισως να σε κατευθυνει σε εκτιμηση απλα της ηλικιας του.


1674990093126.webp
 
@DesLem
Μάλλον δεν έκανες σωστή έρευνα.
Οι "Εκτροφείς Πτηνών Αναψυχής Μακεδονίας" είναι μέλος της Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας - ΕΟΟ με κωδικό EOO-ΕΡ, και όχι σκέτο ΕR.
Η λέσχη ασχολείται με καναρίνια όλων των ειδών και ιθαγενή ωδικά πτηνά, όχι με παπαγάλους.
Ο δικός μου παπαγάλος που είναι αγορασμένος από Έλληνα ιδιώτη εκτροφέα που δεν είναι μέλος κάποιου συλλόγου, έχει δαχτυλίδι με παρόμοια χαρακτηριστικά, χωρίς να αναφέρεται η ηλικία του.
Δηλαδή ΕΡ 38 GR.
Όπου ΕΡ τα αρχικά του εκτροφέα, 38 ο αύξων αριθμός του πτηνού, Ελλάδα.

Όσον αφορά τις πληροφορίες, νομίζω ότι άν τις διαβάσεις καλά πιστεύω ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις κατά προσέγγιση την ηλικία του.
 
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Μπερδευτηκα εδώ στο γράψιμο. Ναι το δακτυλίδι γράφει ΕΡ και όχι ER. Και στην έρευνα το πιο σχετικό που βρήκα ήταν αυτός ο σύλλογος. Το δακτυλίδι του ποδιού είναι κλειστό θαμπό ασημί και δεν γράφει κάτι άλλο πάνω. Το άσπρο γύρω από το μάτι και η ίριδα από ποιον μήνα και μετά εμφανίζεται; Vada θα μπορούσες να μου πεις το όνομα του εκτροφέα; Ίσως να μπορούσε να θυμηθεί πότε πούλησε το πουλάκι αν του πω τα στοιχεία του ατόμου από το οποίο το υιοθέτησα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και τις ευχές.
 
Back
Top