Γενικά Θέλω να πάρω ένα κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nickst
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

nickst

PB New Member
Εγγραφή
7 Οκτ 2015
Μηνύματα
123
Πόλη
Λάρισα
γεια σας παιδια. Ειμαι καινουργιος στο φορουμ.
προσωπικα δεν εχω καπιο πτηνο αλλα θελω να παρω ενα κοκατιλακι και να με μαθει. Ειχα παλια διαφορα ζωα τωρα εχω στην κατοχη μου ενα φιδακι και ενα χαμστερ.
και θελω να παρω και ενα κοκατιλ.
εχω μιλησει με εναν πετσοπα που γνωριζω εδω στην λαρισα.
και μου ειπε ενα κοκατιλ μικρο και πολυ ηρεμο μεγαλωμενο στο χερι κλουβι αρκετα μεγαλο παιχνιδι για το κλουβι λιχουδιες τροφη 130 ευρο ολα.
καλη ειναι η τιμη;
επισης μου ειπε οτι το πουλακι περιμενει τωρα να αρχισει να τρωει κανονικη τροφη επειδη το ταιζουν με το χερι. Και μου ειπε πως θα του κοψει και τα φτερα ωστε να μην πεταει περα δωθε και θα το δωσει στο χερι μου.
καλο ειναι τωρα αυτο;
εχω ελαχιστες γνωσεις για το συγκεκριμενο μιας και οταν ημουν μικρος(16 χρονον) ειχα δυο παπαγαλακια απο τα μικρα.
για πειτε γνωμες παιδια.
με ενδιαφερει πιο πολυ να το μαθω σαν πουλι να εξημερωθει να παιζω μαζι του και να μην κανει φασαρια το βραδυ μιας και δουλεω τα πρωινα και δεν μπορω την φασαρια το βραδυ(οπως κανει το χαμστερ πχ που τρεχει στην ροδα)
 
Τα πουλιά το βράδυ κοιμούνται αποκλειστικά. Ο μόνος λόγος για να κάνει ένα πουλί φασαρία το βράδυ είναι να είναι ξύπνιο, πράγμα λάθος για την καλή υγεία του πρώτα απ'όλα. Να μην δεχτείς να του κόψει τα φτερά πριν το πάρεις. Κι αγρίμι να σου πουλήσει δεν θα μπορεί να πετάξει καλά καλά και μπορεί να σου το πλασάρει για ήμερο. Αν ταίζεται ήδη αποκλειστικά στο χέρι θα είναι εξοικειωμένο με τους ανθρώπους και σε μικρό διάστημα δεν θα ξεκολλάει απο πάνω σου. Όσο για την τιμή δεν μας είπες τι περιλαμβάνει το "όλα". Τι μέγεθος κλουβιού; Τροφή; Παιχνίδια, πατήθρες;
 
Επίσης το κλουβί που θα σου δώσει να έχει τις δυό πλευρές με οριζόντια σύρματα για να μπορεί να σκαρφαλώνει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
αυτο σκεφτηκα και εγω το καημενο με κομμενα φτερα.
αυτος μου ειπε οτι τωρα το παρακολουθουνε να δουνε πως παει πεειδη αρχισε και τρωει κανονικη τροφη. Αυριο μου ειπε θα ξερει αν ειναι ετοιμο η οχι.
στην τιμη ειναι το παπαγαλακι. Ενα κλουβι αρκετα μεγαλο που ανοιγει και απο πανω και μπαινει ξυλο και καθεται. Το κλουβι εχει 2 ταιστρες και μπορεις να βαλεις και ξυλα νακαθεται και ποτιστρα. Οι διαστασεις μου φανηκαν να ειναι(γιατι δεν το μετρησα κιολας) 50Χ40Χ60.
επισης μεσα στη ντιμη θα ειναι και τροφη κανα κιλο θα φανταστω απο την χυμα που εχει λιχουδια vitakraft και κανα παιχνιδι μου ειπε τωρα τι δεν ξερω τι θα μου δωσει.

το κλουβι πανω κανει σαν ημικυκλιο οπου ανοιγει απο πανω και μπαινει ενα ξυλο και καθεται για εκτος κλουβιου αλλα ειναι αρκετα μεγαλο οσο το προσεξα σημερα

δεν ξερω αν ειναι κανεις στο φορουμ απο λαρισα θα τον ξερει λογικα τον πετσοπα και θα εχει μια γνωμη να μου πει
 
αυτο σκεφτηκα και εγω το καημενο με κομμενα φτερα.
αυτος μου ειπε οτι τωρα το παρακολουθουνε να δουνε πως παει πεειδη αρχισε και τρωει κανονικη τροφη. Αυριο μου ειπε θα ξερει αν ειναι ετοιμο η οχι.
.

Σε κανένα πουλί δεν κόβουμε το τάισμα στον απογαλακτισμό απο τη μία μέρα στην άλλη κι ας έχει ξεκινήσει να τρώει. Αυτό είναι τραυματική εμπειρία. Αν αποφασίσεις να το πάρεις να του ζητήσεις να σου δώσει και κρέμα όπως και να σου δείξει να συνεχίσεις 2 ταίσματα (πρωί-βράδυ) για λίγες ημέρες ακόμη, στη συνέχεια ένα το βράδυ και μετά τα σταματάς όταν κι αυτό θα σταματήσει να σου ζητάει να το ταίσεις στο στόμα.
 
ισως Φοιβο να κανει την διαδικασια που μου λες εσυ και να την εχει σταματησει και απλα να θελει να το παρατηρησει ωστε να ειναι σιγουρος οταν μου το δωσει. Δεν εχει και κανεις-καμια εδω μεσα γεννες να μου δωσει ενα μικρουλι εννοω 3 μηνων οσο εινα ιενταξει απο μονα τους απο οσο διαβασα
 
ισως Φοιβο να κανει την διαδικασια που μου λες εσυ και να την εχει σταματησει και απλα να θελει να το παρατηρησει ωστε να ειναι σιγουρος οταν μου το δωσει. Δεν εχει και κανεις-καμια εδω μεσα γεννες να μου δωσει ενα μικρουλι εννοω 3 μηνων οσο εινα ιενταξει απο μονα τους απο οσο διαβασα
Η υπομονή πάντα ανταμοίβει. :)
 
εννοειται. Θα περιμενω και θα δω τι θα μου πει ακριβως
 
πηγα σημερα στο πετ σοπ και μετρησα το κλουβι. Ειναι 46 μηκος-33πλατος-68 υψος.
εχει και ενα αλλο που δεν ανοιηει ομως απο πανω που ειναι 49 μηκος-39 πλατος-70 υψος.
το πρωτο μου αρεσε καλυτερα ας εχει μικρο πλατος θα ανοιγει και απο πανω κομπλε θα ειναι. Εσεις τι λετε;
 
Aν μας τα έδειχνες και σε μια φωτογραφία θα είχαμε ιδέα για τι μιλάμε. Προσωπικά το αν ανοίγει απο πάνω το θεωρώ άχρηστο. :)
 
χμ θα ξαναπερασω την δευτερα απο το πετ σοπ να τα βγαλω μια και να σας τα δειξω 🙂
 
Με το καλό να πάρεις το κοκατιλάκι σου! Περιμένουμε φώτο!
 
το μπλε το κλουβι ειναι οι διαστασεις που σας ειπα πιο πανω.
και μετα ειναι και ενα λιγο πιο μεγαλο το οποιο δεν ανοιγει απο πανω με διαστασεις 50 μηκος-38 πλατος-71 υψος.
και τα δυο κλουβια εχουν δυο ανοιγματακια που ειναι τα κυπελακια για τις τροφες δεν εχουν αλλα ανοιγματα περαν της πορτας και στο μπλε απο πανω στο κλουβι που γινεται στηριγμα να καθεται το παπαγαλακι. Οι πλαγιες φωτο βγηκαν λιγο κουνημενες αλλα γενικα φαινεται το κλουβι. Για να ακουσω γνωμες φιλοι και φιλες;-)
τεταρτη θα παω να παρω ενα απο τα δυο.
ευχαριστω πολυ alicedros




 
Αυτό πόσο κάνει και μηπος θα έπρεπε να πάρεις ενα πιο μέγαλο στο λέω γιατι αυτό είναι μικρο
 
ειναι μικρο 46 μηκος-33πλατος-68 υψος ειτε το αλλο 50 μηκος-38 πλατος-71 υψος;
κοκατιλ θα μπει μεσα...
 
Ναι Νίκο είναι μικρό για κοκατίλ αυτό... Πρέπει να πάρεις μεγαλύτερο...

Δες εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-πουλιά.17800/

Εδώ είσαι εσύ: "Ιδανικές διαστάσεις κλουβιών για μεσαίου μεγέθους παπαγάλους είναι 65 Χ 50 Χ 50 εκ." ;)
 
ειναι μικρο 46 μηκος-33πλατος-68 υψος ειτε το αλλο 50 μηκος-38 πλατος-71 υψος;
κοκατιλ θα μπει μεσα...

Για ένα κοκατίλ δεν είναι μικρό, για δύο όμως είναι.

Προσωπικά μου άρεσε περισσοτερο το μπλε λόγω του ότι το άσπρο έχει την καμάρα στην οροφή που κόβει λίγο χώρο. ΑΛΛΑ το άσπρο έχει πολύ μεγάλη πόρτα που θα σε διευκολύνει σε πάρα πολλά πράγματα που ούτε καν περνούν απο το μυαλό σου αυτή τη στιγμή. Επίσης έχει κι οριζόντια κάγκελα που θα το εξυπηρετήσει καλύτερα στο σκαρφάλωμα. Νομίζω πως τελικά, εγώ θα διάλεγα το άσπρο. 😉
 
για ενα κοκατιλ το θελω παιδια αν ποτε βαλω δευτερο θα παω σε μεγαλυτερο κλουβι.
για το ασπρο σκεφτομαι και εγω.
αλλα μερικοι-μερικες μου ειπατε οτι ειναι μικρο και δεν εχει μεγαλυτερα κλουβια :-(
τι να κανω να μην το παρω το λευκο;
εχω κανονισει να του δωσω καποια πραγματα που εχω τεραρριουμ κτλ και να του δωσω και λιγα ευρο και να μου δωσει οτι ειπα σε πιο πανω ποστ για αυτο δεν κοιταω απο αλλου να βρω αλλο κλουβι. Να μην το παρω λετε;
 
Back
Top