Γενικά Θέλω να πάρω ένα κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nickst
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Συγγνώμη μείνε ήρεμος πρωτη μερα είναι. Σιγά σιγά θα σε συνηθησει
 
ολα οκ μην ανησυχεις δεν ειπες και τπτ τρομακτικο. Ελπιζω γιατι θελω πψς και πως να με μαθει να τον βγαζω εξω να τον χαιδευω κτλ.
 
ολα οκ μην ανησυχεις δεν ειπες και τπτ τρομακτικο. Ελπιζω γιατι θελω πψς και πως να με μαθει να τον βγαζω εξω να τον χαιδευω κτλ.
Σιγα σιγα.. κατσε να προσαρμοστει στο νεο του σπιτι και περιβαλλον... ηρεμες κινησεις και να του μιλας γλυκα και ηρεμα γι αρχη! 😉
 
ναι Αλικη θελει τον χρονο του φοβαται ακομα. Πηγα ρωτησα και τον πετσοπα και μου ειπε συγκεκριμενα για το φτερωμα "ρε συ το πουλακι ειναι πολυ μκρο ακομα 3 μηνων σχεδον τωρα βγαζει φτερωμα την προηγουμενη εβδομαδα δεν ειχε καθολου για αυτο δεν στο ειχα δωσει περιμενα να παρει τα πανω του να τρωει και μονο του και να σου το δωσω". Πηρα και μια σκαλα πλαστικη την ακουμπησα πισω στο κλουβι του και τα ξυλα τα εβαλα αριστερα και τα δυο.
επισης αγορασα και τσαμπι κεχρι. Να το αφηνω μεσα στο κλουβι η να το χρησιμοποιω μετα ωστε να μεμαθει;
σαν να αρχιζει να βγαζει φτερωμα στο κεφαλι με πιο εντονο χρωμα.




κανω οτι μπορω για να νιωσει καλυτερα και να αρχισει να μην με φοβαται
 
Νίκο μου δε ξέρω πολλά από κοκατίλ. Από τα λίγα που ξέρω το ότι κάθεται στον πάτο συνέχεια δεν είναι πολύ καλό σημάδι... Επίσης το ότι πριν μια βδομάδα δεν είχε φτέρωμα επίσης δεν είναι καλό... Στην ηλικία των 3 μηνών νομίζω έχουν και τσουλούφι και φτερά... αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρη το @Marilenaki και ο @Φοίβος νομίζω μπορούν να σε βοηθήσουν..

Και γενικά να μην πολυπιστεύεις τι σου λένε στα πετ σοπς...

επισης αγορασα και τσαμπι κεχρι. Να το αφηνω μεσα στο κλουβι η να το χρησιμοποιω μετα ωστε να μεμαθει;
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετά για εκπαίδευση! 😉

κανω οτι μπορω για να νιωσει καλυτερα και να αρχισει να μην με φοβαται
Και πολύ καλά κάνεις!
 
στο κεφαλακι του ηδη αρχισε βγαζει φτερωμα. Παντως αλλο. Παρηγγειλα και ταιστρες καξ ποτιστρα που ειναι σε ορθια σταση και μπαινουν εξω απο το κλουβι ωστε να βγουν τα απο μεσα για να προσθεσω αλλα δυο στηριγματα να εχει χωρο να. Κοβει βολτες και στις δυο πλευρες. Περιμενω και τα παιδια να πουνε την γνωμη τους.
 
στο κεφαλακι του ηδη αρχισε βγαζει φτερωμα. Παντως αλλο. Παρηγγειλα και ταιστρες καξ ποτιστρα που ειναι σε ορθια σταση και μπαινουν εξω απο το κλουβι ωστε να βγουν τα απο μεσα για να προσθεσω αλλα δυο στηριγματα να εχει χωρο να. Κοβει βολτες και στις δυο πλευρες. Περιμενω και τα παιδια να πουνε την γνωμη τους.

Σχετικά με το πουλάκι στην είπα τη γνώμη μου. Τα καραφλά σημεία ΔΕΝ είναι λόγω μικρής ηλικίας. Ποτέ δεν ολοκληρώνεται τόσο καλά το πτέρωμα σε ένα πουλί όπως αυτό αφήνοντας γυμνά σημεία. Αυτά πιστεύω πως είτε οφείλονται σε παράσιτα είτε είναι μάδημα από άλλο πουλί εκεί που το είχε. Άσε τι σου είπε ο πετσοπάς.

Σχετικά με τις εξωτερικές ταίστρες ελπίζω να είναι κατάλληλες για το μέγεθός τους μιας και δεν έχω δει πολλές εξωτερικές ταίστρες κλειστού τύπου για κοκατίλ.

Βλέπω το χαρτί στο κλουβί πεντακάθαρο, το είδες να τρώει καθόλου;
 
πηρα σπρει για παρασιτα και λεω να του ριξω παρασκευη η σαββατο τι λες;
απο τις ταιστρες δεν πηγε να φαει καθολου και ψηλα στο ξυλακι δεν ανεβηκε μεχρι στιγμης μονο στο πρωτο ανεβηκε τωρα.
ειχα αφησει ενα τσαμπι απο κεχρι μεσα και πηγεκαι το κατασπαραξε σχεδον ολο αλλα το αφαιρεσα μετα να μαθει να τρωει και απο τις ταιστρες.
αυτες που παρηγγειλα ειναι οι εξης και μου ειπανε οτι κανουν για το κλουβι που εχει μεγαλα κενα.
http://www.feeders.gr/product/ποτίστρα-ταΐστρα-κλουβιού-παπαγάλο/
μιλησα και με το εργοστασιο e-farma απο θεσσαλονικη και συννενοηθηκα οταν θελησω κατι τους παιρνω τηλ και μου το στελνουνε τροφες λιχουδιες αυγοτροφες κτλ.
 
...
απο τις ταιστρες δεν πηγε να φαει καθολου και ψηλα στο ξυλακι δεν ανεβηκε μεχρι στιγμης μονο στο πρωτο ανεβηκε τωρα.
ειχα αφησει ενα τσαμπι απο κεχρι μεσα και πηγεκαι το κατασπαραξε σχεδον ολο αλλα το αφαιρεσα μετα να μαθει να τρωει και απο τις ταιστρες.
...

To φαντάστηκα ότι δεν θα είχε φάει απο τις ταίστρες. Η εικόνα που μου δίνει το πουλί είναι ότι ήταν ανέτοιμο να φύγει απο εκείνον που το τάιζε. Αν ήταν έτοιμο κι έτρωγε κανονικά όπως σου είπε αυτός που στο έδωσε, δεν θα καθόταν στο πάτωμα του κλουβιού που το είδαμε σε όλες τις φωτογραφίες. Ο απογαλακτισμός είναι μια ευαίσθητη μεταβατική περίοδος για την ψυχολογία τους. Κι αυτό εδώ τη ζεί βίαια. Το σίγουρο είναι ότι δεν φταις εσύ γι'αυτό.

Ξαναβάλε τροφή άμεσα στο πάτωμα. Όχι σκέτο κεχρί αλλά απο το πλήρες μίγμα. Και λίγο μήλο και σφικτοβρασμένο αυγό. Ιδανικά θα ήθελε ακόμη ταίσματα με σύριγγα κι ειδική κρέμα για νεοσσούς. Υπόστήριξη θέλει γιατί είναι μωρό. Όχι μεγαλύτερο ζόρι απ'οτι ήδη τραβάει.
 
να βγαλω την μια ταιστρα και να την αφησω κατω να μπορει να τρωει;
μηλο θα βαλω ναι.
θα κανω οτι μπορω για το μικρουλι να νιωσει καλα και να μεγαλωσει οσο καλυτερα και ησυχα γινεται.
αυγο σε λιγακι θα βαλω ενα. Ευχαριστώ παρα πολυ για την βοηθεια σας παιδια.
οι ταιστρες που σου εδειξα ειναι καλες;

μερικες φορες γυρναει το κεφαλακι του και ραμφιζει κατω απο τα φτερα του πισω απο τον λαιμο και και κατω εκει που του λειπουν φτερα στην ουρα... :-(
 
πιθανον να το ειχε με αλλα πουλια και να το μαδησαν εκεινα και τα φτερα πανω απο την ουρα και στο κεφαλι, 3 μηνων εχει ηδη ολοκληρωμενο φτερωμα. το πουλι αυτο το ταιζε ο πετσοπας σου με κρεμα; το πηρε απο τους γονεις του δεν εχω καταλαβει..
επισης οι κουτσουλιες οι ανοιχτοπρασινες στις πρωτες φωτο δεν μαρεσουν..
το εχεις απο χτες! Μην εισαι συνεχεια πανω απο το κεφαλι του γιατι ακομα φαινεται στρεσσαρισμενο, το κλυοβι να ειναι ψηλα και η μια μερια να ακουμπαει σε τοιχο ωστε να νοιωθει περισσοτερη ασφαλεια.
Το κεχρι ειναι πολυ καλο που του εβαλες και βαλε και αλλο ωστε να ξεκινησει να παιζει με αυτο και να φαει
 
μου ειπε οτι το μεγαλωσε εκεινος τωρα δεν βγαζεις ακρη με αυτους. Εβαλα μηλο κατω να εχει το κεχρι και κατεβασα την μια ταιστρα στο πατωμα να μπορει να τρωει με ολα. Πριν το ειδα διστασε να πηδηξει απο το πρωτο ξυλακι στο πατωμα. Αλλα μετα τον ειδα σκαρφαλωσε στην πορτα εσκυψε το κεφαλι με κοιτουσε και μετα φουρτουρηξε στο πρωτο ξυλακι παλι. Το κλουβι το εχω σε ξυλινο επιπλο 60 ποντους και αρχιζει το κλουβι και απο πισω του ειναι η πλατη απο το επίλο κολλητα οπως και δεξια και αριστερα του. Πανω εχει κενο το επιπλο ειναι ανοιχτο.
 
για την ηλικια του δεν παιζει να λεει και πολυ αληθεια ο πετσοπας σου.. απο 2 μηνων ξεκινανε να απογαλακτιζονται, τα φτερα καπως τα εχει χασει (σαν τραβηγμα) απο τη ριζα, οποτε αν δεν εχει χαλασει ο θυλακας θα ξαναβγουν συντομα.
για μηλο ειναι αργα τωρα γιατι νυχτωνει και πρεπει να παει για υπνο. το κακο ειναι οτι δεν πρεπει να πηγαινει για υπνο νηστικο...
παρακολουθα το μηπως τρωει οταν δεν το βλεπεις και αν μπορει να σπασει σπορακια. Τα μωρα μαθαινουν με το κεχρι πιο ευκολα να σπανε σπορακια και να ξεκινησουν να μαθαινουν τη δυναμη του ραμφους τους γιατι το παιρνουν για παιχνιδι
 
δλδ λες να ειναι μεγαλο σε ηλικια;
Το κεχρι το εφαγε σχεδον ολο το ενα τσαμπι που εριξα βρε ταεσπαζε κανονικα. Να το βγαλω το μηλο δλδ?

τσιμπολογαει το σωμα του λες και ψαχνει για ψειρες. Να το ψεκασω με το σπρει;το λυπαμαι το καημενο εοδικα εκει στην ουρα τσιμπολογαει συνεχεια.
 
αν δεν το δω απο κοντα δεν μπορω να σου πω τι εχει... Οι παπαγαλοι περνανε ενα σημαντικο μερος της μερα φτιαχνοντας το φτερωμα τους.. αν πανε να σκασουν οι φυτρες των φτερων θα το ενοχλει λιγο.. αν εχει ψειρες θα ξινεται συνεχεια και παντου..
 
αχα θα τον προσεχω να δω. Και ναιιι ανεβηκε και στο τερμα πανω ξυλακι και εφαγε και απο την ταιστρα. Το παλικαρι μου παιρνει θαρρος σιγα σιγα :)
 
δωστου μια εβδομαδα να σε μαθει και να συνηθισει.
Οταν πας στο κλουβι του ηρεμες αργες κινησεις και να του μιλας αργα και καθαρα να ακουει τη φωνη σου.
 
και επειδη ο επιμενων νικα αρχισα την ας το πω "εκπαιδευση" απο τωρα και με πολυ υπομονη εφαγε το τσαμπι που το ειχα διπλα του κρατημενο με το χερι μου και μετα σιγα σιγα εβαλα και το αλλο χερι ανεβηκε πανω και επειτα πηρα το τσαμπι και ανεβηκε σιγα σιγα στο ξυλο.

ηρθαν και οι ταιστρες-ποτιστρες τις αλλαξα αυτες που ειχα και πλεον ανεβασα και τα δυο ξυλα ψηλα.
οπως βλεπετε κατω μενει πολυς χωρος και σκεφτομαι με την δικια σας γνωμη που ξερετε πιο πολλα εννοειται απο μενα να παρω μια σαν παιδικη χαρα που πουλανε απο ξυλο και να βαλω κατω. Με την προυποθεση οτι θα καθαριζεται καθε εβδομαδα με σφουγγαρακι σαπουναδα κτλ.

 
Πολύ καλύτερη η εικόνα και του πουλιού και του κλουβιού. Να μην βάλεις παιδική χαρά μέσα στο κλουβί, είναι άχρηστη αφού προορίζεται για δισκέδαση εκτός κλουβιού και καθάρισμα της μόνο μια φορά την εβδομάδα σημαίνει ότι θα μαζεύει πολλή βρωμιά και δεν κάνει.

Πάρε και καμιά ιδέα απο τον γούγλη στο πως να κάνεις το κλουβί του πιο διασκεδαστικό. Προτίμησε πατήθρες απο φυσικό ξύλο, μια σχοινένια, μια επίπεδη κτλ. Επίσης μερικά κατάλληλα παιχνίδια για το μέγεθός του.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Back
Top