Γενικά Θέλω να πάρω παπαγάλο Ζακό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Lia

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2017
Μηνύματα
9
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας, εδώ και λίγο καιρό έχω αρχίσει να σκευτομαι να αποκτησω ενα καινούργιο μέλος για την οικογένεια μ! Ψάχνοντας και διαβάζοντας πολλά αρθρα για τους παπαγάλους κατεληξα να μου αρέσει πολύ ο ζακο! Εχει χαρακτηριστικά που μου αρέσουν πολύ όπως να είναι μεγαλωσομος, να του αρέσουν τα χάδια, να είναι ομιλητικός, να μην κανει πολύ φασαρία, να είναι φιλικός, είδα εναν πίνακα συγκρισης και πιστεύω οτι θα ηταν ο ιδανικός παπαγάλος για εμένα, αλλά έχω μερικά ερωτήματα, αν θα μπορουσατε να με βοηθισετε! 1) έχω δυο σκυλιά, μπορούν οι παπαγάλοι να συνηπαρξουν 2) εκτός απο το κόστος αγοράς ποσο κοστίζει ένας παπαγάλος (τροφή ) την εβδομαδα 3) θα ήθελα μερικές προσωπικές γνώμες, κατόχων ζακο 4) όταν θα χρειαστεί να πάω για δουλεια 8-9 ώρες την ημερα αμα είναι μόνος του, θα μελανγχολησει; 5) τι πρεπει γενικά να του παρεχω 6 ) οτι αλλη πληροφορία ξέρετε ή σχόλιο θα ήταν καλοδεχουμενο! Ευχαριστώ, για τον χρόνο σας!
 
Καλώς ήρθες Αθηνά και με το καλό να αποκτήσεις το ζακουδάκι σου!
μου αρέσει πολύ ο ζακο!
Και σε ποιον δεν αρέσει :)
έχω δυο σκυλιά, μπορούν οι παπαγάλοι να συνηπαρξουν
Μπορούν αλλά δεν θα αφήνεις ελεύθερο τον παπαγάλο στο ίδιο δωμάτιο με τα σκυλιά, ιδιαίτερα αν του ψαλιδίσεις τα φτερά.
Αυτό για να συμβεί, θα πρέπει να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και να είσαι σίγουρη για τις εκατέρωθεν αντιδράσεις. Αλλά και τότε, ποτέ μόνα τους χωρίς επιτήρηση.
εκτός απο το κόστος αγοράς ποσο κοστίζει ένας παπαγάλος (τροφή ) την εβδομαδα
Η βασική δαπάνη είναι το κόστος αγοράς του πουλιού και του κλουβιού. Η διατροφή δεν είναι ιδιαίτερα δαπανηρή ως προς τους σπόρους και τα πέλετς.
Οι σπόροι το κιλό έχουν περί τα 10 ευρώ και τα πέλετς γύρω στα 15 ευρώ το κιλό επίσης.
Βέβαια μια πλήρης διατροφή απαιτεί και άλλα πράγματα όπως περιγράφονται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/ .
θα ήθελα μερικές προσωπικές γνώμες, κατόχων ζακο
Γι αυτό θα περιμένεις, δυστυχώς δεν έχω.
όταν θα χρειαστεί να πάω για δουλεια 8-9 ώρες την ημερα αμα είναι μόνος του, θα μελανγχολησει;
Αν υπάρχει μια συνεπής καθημερινή ρουτίνα, ποιοτικός χρόνος όταν είστε μαζί και παιχνίδια ν' απασχολείται κατά την απουσία σας, όχι. Όλα θα πάνε καλά.
τι πρεπει γενικά να του παρεχω
Όλα όσα πρέπει σε γενικές γραμμές να έχεις υπ' όψιν σου για την σωστή φροντίδα του, περιλαμβάνονται στον οδηγό εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Οδηγός-φροντίδας-παπαγάλων.26295/. Μπορείς να τον κρατήσεις και να διαβάζεις τα άρθρα του σιγά-σιγά.

Έχεις βρει από που θα τον αγοράσεις;
 
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου Μαρια, έχω μηλισει με κάποιον, αν και ψάχνω ακόμα για κάποιον πιο οικονομικό ώστε να διαθεσω τα χρήματα σε κάτι άλλο πχ παιχνίδια!
 
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου Μαρια, έχω μηλισει με κάποιον, αν και ψάχνω ακόμα για κάποιον πιο οικονομικό ώστε να διαθεσω τα χρήματα σε κάτι άλλο πχ παιχνίδια!
Εγώ ψάχνω εδώ και 3 μηνες έχω πάρει τα παντα κλουβιά τροφές παιχνίδια και ψάχνω για καλη τιμή.. Έχω βρειναπο 700 μέχρι και 1200! Έχει καταντήσει απίστευτη αισχροκερδια...
 
700 μια χαρά είναι. Πιο λίγα θα είναι ύποπτο.
Ειδες μαρακι που καταντησαμε;να λέμε οτι κατώ απο 700 ευρωωω 7 0 0 ευρώ είναι ύποπτο...ωχ Παναγία μου βοηθά μας...
 
700 μια χαρά είναι. Πιο λίγα θα είναι ύποπτο.
Αυτο που θα πρεπει να έχουμε σαν αγοραστές αν τότε στο νου μας, και ιδιαίτερα αν απευθυνόμαστε στην ελεύθερη αγορά, ειναι οτι η τιμή καθορίζεται απο την προσφορά και τη ζήτηση. Πιο συγκεκριμένα σε μία σχετικά περιορισμένη αγορά Ζακό στην Ελλάδα οι τιμές θα κινηθούν μεταξύ κάποιων πλαισίων. Ευκαιρίες που ξεφεύγουν αρκετά προς τα κάτω, συχνά ειναι ειτε απάτες, ειτε το προϊόν είναι ανεπιθύμητο για κάποιους λογους όπως: μπορεί να εχει ψυχολογικά προβλήματα, να ειναι αντικοινωνικό με τους ανθρωπους, με κλονισμένη υγεία απο ασθένεια ή από αλλεπάλληλες γέννες, γηραιό και όσα δεν μπορεί να βάλει ο νους μας.
Εφόσον λοιπόν θέλετε αυτόν τον υπέροχο παπαγάλο, που ειναι τόσο υψηλής νοημοσύνης και επομένως σε κάποιον βαθμό έχει συνείδηση της ύπαρξής του και του εαυτού του, καλό θα ήταν να παραμείνετε τουλάχιστον επιφυλακτικοί με χαμηλότερες τιμές αγοράς, διότι στην πραγματικότητα αναζητάτε έναν σύντροφο ζωής, ίσως και για όλη σας τη ζωή, συνεπώς επίσης η δέσμευσή σας και η πρόβλεψη αυτής για τις επόμενες δεκαετίες θα πρεπει να ειναι σταθερή και πολυδιάστατη, άρα δεν αξίζει πραγματικα να ακυρωθειτε, να ταλαιπωρειστε και να πληρώσετε σε γιατρούς και μάλιστα με αμφίβολη έκβαση, τα 100 ή 200 ευρώ που θα εξοικονομήσετε απο την αγορά μιας αμφίβολης ποιότητας παπαγάλου. Έχει, λέγεται, τη νοημοσύνη ενός παιδιού σχεδόν 5 ετών, και νομιζω ότι αυτο τα συνοψίζει όλα.
 
Καλησπέρα σας! Εδώ ψάξει και σε εκτροφείς και σε pet shop απο 700 έως 1100 ο άνθρωπος που έχω βρει λέγεται στο fb ******** τον βρήκα στο car έχει αγγελία για παπαγάλους και μου είπε οτι είναι εκτροφέας έχει και αλλά ειδη μου είπε και στο προφίλ του ανεβάζουν πολλοί φωτο των παπαγάλων του! Τώρα τι να πω δεν ξέρω... Και για το ποσο ζει και γενικά το έχω ψάξει πολύ το θέμα και τα θετικά και τα αρνητικά και τα έξοδα του όλα.. Και είμαι ακόμα πιο ενθουσιασμένη ειδικά οτι θα τον έχω για όλη μ την ζωή... Αλλά ακόμα και τώρα ανυπομονω πιο πολύ να τον πάρω ...
 
Τον ξέρεις; Είναι καλός;
Πολύ πολύ αμφιλεγόμενος, μεταπωλητής παπαγάλων.
Η γνώμη μου μακριά, ψάξε έναν εκτροφέα, να πας στο εκτροφείο, να δεις καταστάσεις. Μην μπεις σε διαδικασία ταλαιπωρίας με τ καλημέρα.
 
Papagali-bg μόλις Μίλησα... Πολύ εξυπηρετικός και ειληκρινης φαίνεται...600€ με χαρτιά και δαχτυλίδι κλειστό... Εχεις κάποιος εικόνα για την σελίδα;
 
Συγνώμη euaggele αν του μηλισεις και πεις οτι θέλουμε δυο εναν εγώ εναν εσύ, μήπως μας κανει καλητερη τιμή ; Για να διαθεσουμε τα υπολοιπα σε παιχνιδια και τροφές!

Maria σε ευχαριστώ δεν θα τον προτιμησω!
 
Θα μιλήσω lia αύριο θα με. Πάρει τηλ. Είπε... Θα
Συγνώμη euaggele αν του μηλισεις και πεις οτι θέλουμε δυο εναν εγώ εναν εσύ, μήπως μας κανει καλητερη τιμή ; Για να διαθεσουμε τα υπολοιπα σε παιχνιδια και τροφές!
Θα σε ενημερωσω lia αύριο... Θα μιλήσω με αυτόν... Θα σου πω μόλις με. Πάρει...
 
Μακαρι να μας κανει καμια τιμή καλη.. Θα ψαξω να βρω πληροφορίες για την σελιδα αυτή...
Οκ ! Δες το αν και μου φαίνεται παράξενο που όλοι τα δίνουν απο 800 και πανω ... Και αυτός 600!
 
Back
Top