Ασθένειες Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το φτέρωμα του καναρινιού μου

maroulaki85

PB New Member
Εγγραφή
20 Νοε 2022
Μηνύματα
13
Πόλη
Θεσσαλονίκη
γεια σας! θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με το φτέρωμα του θηλυκού καναρινιου μου! το συγκεκριμένο καναρίνι μου το χάρισαν λόγω μετακόμισης σ αυτή ακριβώς την κατάσταση τον Σεπτέμβριο! ποια είναι η γνώμη σας! από τη μικρή εμπειρία που έχω δε δείχνει να νοσεί!

ναι συγνώμη προσπαθώ!IMG_20221120_160225.jpg
 

Συνημμένα

  • IMG_20221120_160222.webp
    IMG_20221120_160222.webp
    358,7 KB · Προβολές: 36
@MARY58
Την ίδια εντύπωση είχα και εγώ στην αρχή, ότι πρόκειται για πρόπτωση της αμάρας.
Όμως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έπρεπε το πουλάκι τουλάχιστον να είναι φουσκωμένο, και κακοδιάθετο πράγμα που δεν φαίνεται από την φωτογραφία που βλέπουμε.
Οπότε υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιας κύστης φτερών.
 
Καλησπέρα.
Αν έχεις υγρό ασβέστιο βάλε στο νερό της άμεσα, αν δεν έχεις βάλε σουσάμι σε μια ταΐστρα.

Το πρήξιμο της αμάρας δείχνει ότι είναι έτοιμη να κάνει αυγό ή να πάθει δυστοκία.
μου το χάρισαν λόγω μετακόμισης σ αυτή ακριβώς την κατάσταση τον Σεπτέμβριο!

Η αμάρα της πόσο καιρό είναι έτσι ?
 
δεν είναι κακοδιαθετο! τρώει, μιλάει, κινείται συνέχεια! υπάρχει παντελής έλλειψη φτερώματος στο σημείο! @ΙΩΑΝΝΗΣ@ από τον Αύγουστο σίγουρα! όταν την πήρα τον Σεπτέμβριο το άτομο που μου την χάρισε πίστευε ότι είναι πτερορροια! για μεγάλο διάστημα κι εγώ, καθώς είμαι τελείως ασχετη!
[automerge]1668963153[/automerge]
ήταν ακριβώς έτσι όταν την πήρα!
 
IMG_20221120_185729.webpIMG_20221120_185852.webpIMG_20221120_185857.webp
[automerge]1668964126[/automerge]
οι κουτσουλιές είναι όντως υδαρεις και μεγάλες!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@maroulaki85 είσαι σίγουρη ότι είναι έτσι τόσους μήνες;; Γιατί αν έλεγες ότι πρίστηκε τις τελευταίες ημέρες θα σου έλεγα σίγουρα για δυστοκία αλλά τόσους μήνες αποκλείεται. Δώσε υγρό ασβέστιο στο στόμα για παν ενδεχόμενο, το ότι είναι ευδιάθετο είναι πολύ θετικό αλλά σίγουρα η εικόνα αυτή δεν είναι φυσιολογική και δεν οφείλεται σε πτερορροια. Μια επίσκεψη σε ειδικό κτηνίατρο θα ήταν η καλύτερη λύση!! Το δεύτερο πουλάκι ειναι επίσης θηλυκό φαντάζομαι;
 
@meniam η φωτογραφία είναι από 22/7 πριν το πάρω! είναι φωτογραφία από την οθόνη του παλιού κινητού οπότε η ποιότητα ίσως να μην είναι πολύ καλή!
[automerge]1668965425[/automerge]
IMG_20221120_192519.webp
 
  • Sad
Αντιδράσεις: kika
Επίσης από την φωτό φαίνεται να έχει κάποιο θέμα στο πρώτο δάκτυλο στο δεξί του ποδαράκι.
Όπως κ ναχει, πρέπει να το πας σε πτηνιατρο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εφόσον η φωτογραφία είναι από τις 22/7 η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για κύστη από εγκλωβισμένα φτερά στην περιοχή της αμάρας.
Τι καναρίνι σου έχει μαλακό πτέρωμα και το πρόβλημα αυτό είναι σχετικά συχνό σε καναρίνια τύπου όπως τα Norwich, Gloster κ.α. ή γενικά σε καναρίνια τύπου και χρώματος που δεν τηρείται η επιλογή έντονο / μη έντονο πτέρωμα στην επιλογή των πουλιών που θέλουμε να ζευγαρώσουμε.
Οι κύστες φτερών εμφανίζονται όταν ένα νέο φτερό δεν βρίσκει την έξοδο στα φυσικά ανοίγματα του δέρματος και εγκλωβίζεται δημιουργώντας μία μάζα εγκλωβισμένων φτερών.
Η αντιμετώπιση είναι χειρουργική και πρέπει να γίνει σε άσηπτες συνθήκες και με μεγάλη προσοχή για την αποφυγή αιμορραγίας, είτε από άτομο με εμπειρία στο θέμα είτε από ειδικό γιατρό.
Διάβασε και το παρακάτω άρθρο.
 
@maroulaki85 το που πάει το μυαλό του κάθε ένα από εμάς δεν έχει και τόσο σημασία για την κατάσταση που βρίσκεται το πουλάκι. Ο κύριος Σαντοριναιος ο πτηνιατρος που σου προώθησε επάνω ο Ιωάννης είναι ένας ικανοποιητικός γιατρός, δεν ξέρω κάποιον άλλο Θεσσαλονίκη που να είναι πτηνιατρος. Αύριο πρωί πάρε ένα τηλέφωνο και κλείσε ραντεβού. Θα επανέλθω και σε μια ερώτηση που έκανα πριν. Το δεύτερο πουλάκι μέσα στο κλουβί τι φύλου είναι;;;
 
νομίζω με ρώτησες για κουτσουλιές πιο πάνω! που πάει το μυαλό σου?
Οι κανάρες κάνουν μεγάλες και υδαρείς (σαν διάφανες) κουτσουλιές όταν ετοιμάζονται να κάνουν αυγό.
Για αυτό πρότεινα το υγρό ασβέστιο στο νερό αρχικά, βοηθάει να σχηματιστεί σωστά το αυγό και να αποφύγουμε μια δυστοκία (αδυναμία σωστού σχηματισμού του αυγού και απόφραξη της αμάρας, που συνήθως οδηγεί στον θάνατο του πουλιού).

Στην περίπτωσή σου αφού το πουλάκι έχει αυτή την εικόνα από 22/7 και ζει ακόμα υπάρχουν 2 πιθανότητες
α. Να υπάρχει μια δυστοκία που το έντερο κατάφερε να προσπεράσει και για αυτό μπορεί να κάνει κουτσουλιές
IMG_20221120_185857.webp
β. Να υπάρχει κάποια μόλυνση από βακτήρια, ιούς, μύκητες που δημιούργησε αυτή την κατάσταση στο πουλάκι.

Μόνο ο Πτηνίατρος θα μπορέσει να το βοηθήσει για να συνέλθει και θα δώσει αξιόπιστες απαντήσεις.
 
σας ευχαριστώ πολύ όλους! το δεύτερο πουλάκι είναι θηλυκό! θα επικοινωνήσω με τον πτηνιατρο ( έχω ξαναπάει στο παρελθόν στον συγκεκριμένο για ένα άλλο πουλάκι) και θα επανέλθω για να σας πω νέα! και πάλι ευχαριστώ!
 
καλημέρα! πήγαμε στον πτηνιατρο σήμερα το πρωί! είπε ότι είναι ορμονολογικο και ενώ έπρεπε να έχει ξεπρηστεί μετά την περίοδο αναπαραγωγής η αμαρα για κάποιους λόγους έμεινε έτσι! αυτό που το κάνει να δείχνει τόσο άσχημα είναι η μεγάλη παρουσία λιπους! οπότε ξεκινάμε δίαιτα και πτησεις! η μικροσκοπική κοπράνων φυσιογικη! βελτίωση θα εχει μετά από έξι μήνες μπορεί και ένα χρόνο που θα έχει χάσει λίπος απο το σημειο!
[automerge]1669026235[/automerge]
καλημέρα! πήγαμε στον πτηνιατρο σήμερα το πρωί! είπε ότι είναι ορμονολογικο και ενώ έπρεπε να έχει ξεπρηστεί μετά την περίοδο αναπαραγωγής η αμαρα για κάποιους λόγους έμεινε έτσι! αυτό που το κάνει να δείχνει τόσο άσχημα είναι η μεγάλη παρουσία λιπους! οπότε ξεκινάμε δίαιτα και πτησεις! η μικροσκοπική κοπράνων φυσιογικη! βελτίωση θα εχει μετά από έξι μήνες μπορεί και ένα χρόνο που θα έχει χάσει λίποςαπο το σημειο!
 
Τελευταία επεξεργασία:
@maroulaki85 εγώ θα έλεγα να κοιτάξεις και σε κάποιον άλλο γιατρό, δεν μοι αρέσει και πολύ η απάντηση του. Γιατί να μαζεύτηκε εκεί λίπος; Στην περίοδο αναπαραγωγής δεν πριζεται έτσι η αμαρα και το λίπος είναι πολύ περίεργο να μαζεύτηκε εκεί κάτω ενώ στην κοιλιακή χώρα είναι αδύνατο. Το κατεστραμμένο φτέρωμα και η απουσία φτερών που οφείλεται;
 
δεν είναι αδύνατο! μου είπε ότι είναι από τα πιο μεγαλόσωμα που έχει δει! μου έδειξε ότι υπάρχει λίπος σε όλο το κορμί της! ουσιαστικά μου εξήγησε ότι όπου υπάρχει κίτρινο είναι λίπος! και η κοιλιά ήταν κίτρινη! τι να πω..δε ξέρω!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top