Ασθένειες Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το φτέρωμα του καναρινιού μου

@maroulaki85 πολύ πιθανόν να έχει δίκιο 🤷🏼‍♀️απλά γενικά είναι περίεργα αυτά λέει. Εγώ είχα πάει ένα καναρίνι που έτρωγε τα φτερά του είχε μαδηθει εντελώς το πήγαμε για εξέταση οι κουτσουλιες φυσιολογικές και είπε ότι έχει ορμονικό πρόβλημα η αμαρα του ότι είναι πρισμενη εκτός εποχής και ότι τα φτερά τα βγάζει εξαιτίας του ορμονικού. Δεν έδωσε κάποια αγωγή και είπε θα περάσει μόνο του. Η κατάσταση χειροτέρεψε την αμαρα κανένας άλλος έμπειρος δεν την βρήκε πρισμενη και κάποια στιγμή αποφάσισα από μόνη μου να πάρω ένα σκεύασμα που βοηθάει στην πτερορροια και το πουλάκι έβγαλε ξανά φτερά σε ένα μήνα
 
@meniam αν σου μίλησε εσένα για ορμονικό πρόβλημα με μη πρησμένη αμαρα σκέψου εμένα ήταν η μόνη διάγνωση που θα μπορούσε να γίνει τελικά 🙄 μου έδωσε και ultra levure- δεν το είπα αυτό! χώρισα τα πουλάκια για να έχουν χώρο και να μην κάνει και το άλλο το καημένο δίαιτα μαζί του! τώρα απλά πρέπει να πάρω προστατευτικό για αρπακτικά! και μου είπε να βάζω μόνο ασπουρι! και αναρωτιέμαι εγώ τώρα που τα ξανασκέφτομαι! βιταμίνες από πού θα παίρνει? μιλάμε για μήνες δίαιτας!
[automerge]1669031640[/automerge]
@kika είπε ότι έχει να κάνει με το περίσσιο βάρος που έχει!
 
μου έδωσε και ultra levure- δεν το είπα αυτό
Το δίνει έτσι και αλλιώς σε όλους προλοπτικα. Να φανταστώ σου είπε όχι λαχανικα φρούτα και τέτοια. Εγώ θεωρώ ότι καλό θα ήταν να πας και σε άλλον κτηνίατρο. Μια 60αρα ζευγαρωστρα θα είναι καλή για να γυμνάζεται για η διατροφή θεωρώ ότι πρέπει να παραμείνει όπως σε ένα κανονικό πουλάκι ούτε παραπάνω ούτε λιγότερο, και μόνο η γυμναστική θα βοηθήσει αμέσως αν όντως είναι χοντρό. Ναι βιταμίνες δεν θα παίρνεις από πουθενά άμα ακολουθήσεις αυτή την διατροφή και ένα πουλάκι με τέτοιο φτέρωμα θεωρώ ότι πρέπει να πάρει βιταμίνες
 
@maroulaki85 σου είπε ότι φταίει το βάρος για το κόψιμο στο δάκτυλο του; Σου είπε να βάζεις κάτι πάνω;
 
  • Like
Αντιδράσεις: kika
@MARY58 είπε ότι λόγω βάρους ασκείται πίεση στο σημείο! δε μου είπε να βάλω κάτι αλλά ούτε κι εγώ ρώτησα! ζαλίστηκα! βομβαρδιζομουν από πληροφορίες! μπορώ να βάζω μπενταντιν? 🙄
 
καλησπερα @maroulaki85 οπτικα μου θυμησε η κατασταση δυο αρθρα και μαλλον το δευτερο ερχεται πιο κοντα στην περιγραφη.
Εγω προσωπικα θα επαιρνα και δευτερη γνωμη σιγουρα . Εστω και με φωτογραφιες με email και τηλεφωνικη επικοινωνια. Δεν ειμαι πτηνιατρος ουτε εχω την προθεση να σου προτεινω καποιο μαγικο ραβδακι. Σιγουρα ομως μια δευτερη γνωμη ειναι απαραιτητη

1) https://community.petbirds.gr/threads/Πρόπτωση-αμάρας-των-πτηνών.28329/
2) https://canaries.gr/2022/04/05/ενδοκοιλιακή-ωοτοκία/
 

Και υπαρχουν και οι σχετικες αξιολογησεις. Ειστε θεσσαλονικη αλλα δεν σας εμποδιζει κατι να επικοινωνησετε με πτηνιατρο που ειναι σε αλλη περιοχη.
 
Αν ήταν μια κατάσταση ακρως επικίνδυνη για την ζωη του,θα την ειχε "κανει" το πουλακι απο το καλοκαίρι.
Επίσης αυτό που βλέπουμε δεν είναι συμβατό με κύστη φτερών.
Το σημείο είναι μαλακό ή σκληρό στην αφή?
 
@maroulaki85 Ναι πάρε και μια δεύτερη γνώμη γιατί δεν άρεσε στο φόρουμ η πρώτη!

Κανε ό, τι σου είπε ο γιατρός που το είδε και το έπιασε το πουλακι και αν δε δεις βελτίωση το ξανασυζητάμε.
Έτσι κι αλλιώς δεν κινδυνεύει άμεσα.
 
Ναι πάρε και μια δεύτερη γνώμη γιατί δεν άρεσε στο φόρουμ η πρώτη
Κοίταξε έχω παρατηρήσει και από δικές μου επισκέψεις και από αρκετούς εδώ μέσα ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ξέρει να διαχειρίζεται μια δύο βασικές περιπτώσεις κάνει και τον έλεγχο κουτσουλιας αλλά από εκεί και πέρα ακουληθει ένα τροπάριο και δεν βοηθάει τελικά. Προβιοτικα και φάρμακα προλοπτικα, μηλοξυδο κάθε μήνα προλοπτικα, όχι λαχανικά, όχι πουλιά σε εξωτερικό χώρο δεν είναι ιατρικές συμβουλές. Επίσης το θέμα είναι τι έχει το φτέρωμα του πουλιού, εξήγηση δόθηκε;; Από το λίπος δεν έχει φτερά;; Και ποια είναι η θεραπεία για το ορμονικό πρόβλημα; Μόνο δίαιτα και άσκηση προτείνει
 
Κοίταξε έχω παρατηρήσει και από δικές μου επισκέψεις και από αρκετούς εδώ μέσα ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ξέρει να διαχειρίζεται μια δύο βασικές περιπτώσεις κάνει και τον έλεγχο κουτσουλιας αλλά από εκεί και πέρα ακουληθει ένα τροπάριο και δεν βοηθάει τελικά. Προβιοτικα και φάρμακα προλοπτικα, μηλοξυδο κάθε μήνα προλοπτικα, όχι λαχανικά, όχι πουλιά σε εξωτερικό χώρο δεν είναι ιατρικές συμβουλές. Επίσης το θέμα είναι τι έχει το φτέρωμα του πουλιού, εξήγηση δόθηκε;; Από το λίπος δεν έχει φτερά;; Και ποια είναι η θεραπεία για το ορμονικό πρόβλημα; Μόνο δίαιτα και άσκηση προτείνει
Εγώ μαζι σου είμαι και καλα κάνεις κι εκφράζεις τις ενστάσεις σου. Άλλωστε κι εγω όπως θα έχεις παρατηρήσει δεν προτείνω ποτέ στον "αυτόματο" επίσκεψη σε κτηνίατρο κτλ και οταν σε κάποια περίπτωση έχω διαφωνιες για διάγνωση κτλ τις λέω.

Η ένσταση μου (και γι'αυτο έκανα το ποστ) έχει να κάνει με την επαναλαμβανόμενη αντίφαση αρκετών μελων να προτείνουν σε χρόνο dt επίσκεψη σε πτηνιατρο και μετά σε χρόνο dt/2 να αμφισβητούν την οποία διάγνωση.

Οπότε ή εμπιστοσύνη στον πτηνιατρο και γι' αυτό τον προτείνουμε ή θεωρούμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς καλύτερα και λέμε τη δική μας πρόταση. Ή φυσικά δεν έχουμε άποψη και δε λέμε τίποτα.

Όλα τα ενδιάμεσα προκαλούν σύγχυση και στον άμεσα ενδιαφερόμενο που ψάχνει βοήθεια αλλά και στα υπόλοιπα μέλη.

Τώρα για το συγκεκριμένο, αφού εξέτασε το πουλακι και είδε τη σύσταση της "μάζας" θα έχει τους λόγους του να θεωρεί ότι υπάρχει θέμα με το λίπος κτλ.
Εγώ γνώμη δεν έχω γιατί δεν το έπιασα στα χέρια μου ούτε μου έχει τύχει κάτι ανάλογο. Απλά είναι προφανές πως δεν εχουμε να κάνουμε με κάτι άμεσα επικίνδυνο, οπότε δυστοκιες κτλ γιοκ.
Να κάνει δίαιτα να δούμε αν θα φτιάξει.
 
Η ένσταση μου (και γι'αυτο έκανα το ποστ) έχει να κάνει με την επαναλαμβανόμενη αντίφαση αρκετών μελων να προτείνουν σε χρόνο dt επίσκεψη σε πτηνιατρο και μετά σε χρόνο dt/2 να αμφισβητούν την οποία διάγνωση.
Για το συγκεκριμένο θέμα δεν ισχύουν αυτά που γράφεις
Τον γιατρό τον πρότεινε ο @ΙΩΑΝΝΗΣ@ , και ο μοναδικός που κάπως αμφισβήτησε την διάγνωση του είναι η @meniam
Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.
 
@patrickios καλώς ή κακώς δεν έχουμε άλλον πτηνιατρο στην Θεσσαλονίκη και καλώς ή κακώς δεν βρέθηκε κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο για να βοηθήσει άρα ο γιατρός είναι λύση. Κι εγώ είχα ελπίδα μήπως βοηθήσει όντως γιατί σε κάποιες περιπτώσεις έχει βοηθήσει όπως είπα και πριν
ξέρει να διαχειρίζεται μια δύο βασικές περιπτώσεις
Στην συγκεκριμένη περίπτωση είδα πάλι να λέει τα βασικά να μην δίνει μια ουσιώδης απάντηση να επαναλαμβάνει πράγματα που έχει πει και σε άλλες περιπτώσεις και να μην δίνει πραγματική λύση για το υποτιθέμενο ορμονικό θέμα. Δικαίωμα μου να διαφωνήσω το ότι είπα εγώ να πάρει δεύτερη γνώμη δεν σημάνει ότι πρέπει να το κάνει όπως και το ότι είπες εσύ να μην πάρει πάλι δεν σημάνει ότι πρέπει να ακούσει εσένα
 
@MARY58 εμενα,το ενα μου θηλυκο γκουλντιαν που ειχε κανει μια πληγουλα σε 1 δακτυλακι του,μαλλον επειδη φτεροκοπαει συνεχεια περα δωθε πανω κατω στα καγκελα, ο πτηνιατρος μου ειπε να βαλω για τρεις μερες οξυζενε πρωι-μεσημερι βραδυ, και εγινε καλα.
 
@Vada Βάϊε πτηνίατρο πρότεινα επανειλημμένα κ εγώ, χωρίς να αμφισβητήσω μετέπειτα την διάγνωση του γιατρού. Μην απορείς. Στο ίδιο έργο θεατές, όπως λέει κ το άσμα!
Ελπίζω το πουλάκι να τα καταφέρει, γιατί η εικόνα του σε τρομάζει.
@kika μακάρι να ήξερα τι θα βοηθήσει το ποδαράκι του. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ρωτήσει τον πτηνιατρο.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα.
Πιστεύω ότι ο κάθε Πτηνίατρος πρέπει να κρίνεται και να αξιολογείται στην αντίστοιχη ενότητα από κάθε μέλος που τον επισκέπτεται όταν έχει ολοκληρωθεί η θεραπεία που έχει προτείνει και έχουμε δει τα αποτελέσματα.
Όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες, σε μια περίπτωση ο Πτηνίατρος γίνεται ''σωτήρας'' ενώ σε άλλη όχι.

Επίσης έχω διαβάσει αρκετές φορές ότι οι Πτηνίατροι ενοχοποιούν τα λαχανικά για διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν στα πουλιά και για αυτό προτείνουν να μην δίνονται στην διατροφή τους.

@maroulaki85 στην περίπτωσή σας εκτός από το πρήξιμο που είναι εμφανές στις φωτογραφίες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με λίπος το οποίο διαπίστωσε ο γιατρός και είδες και εσύ προσωπικά.
Αυτό σημαίνει ότι το πουλάκι δεν είχε σωστή και ισορροπημένη διατροφή εδώ και αρκετό καιρό για αυτό και πρέπει να κάνει
δίαιτα.
και μου είπε να βάζω μόνο ασπουρι! και αναρωτιέμαι εγώ τώρα που τα ξανασκέφτομαι! βιταμίνες από πού θα παίρνει? μιλάμε για μήνες δίαιτας!
Δίνε μόνο ασπούρι, δεν θα πάθει τίποτα, επίσης δίνε καλοπλυμμένο μπρόκολο και τριμμένο καρότο (ακόμα και καθημερινά, εγώ το δίνω χρόνια στα πουλιά και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα).
Μπορείς να το ενισχύσεις με μια καλή βιταμίνη στο νερό όπως η Multi-Vit.
Το πουλάκι θα πρέπει να έχει επαφή με το φυσικό φως καθημερινά (χωρίς να παρεμβάλλονται τζάμια) για όση ώρα είναι εφικτό.
Επίσης το πρωινό μπάνιο μόνο καλό θα του κάνει.

Αν θες γράψε τι περιλάμβανε η διατροφή του μέχρι τώρα.
 
να υπενθυμίσω ότι το πουλάκι το έχω σχεδόν δύο μηνες, οπότε θα μιλήσω γι αυτό διάστημα! βασική τροφή μια της vita kraft! αυγοτροφη από τα quiko την δικιά τους σε ένα σακουλάκι! τις τελευταίες μέρες είχα πάρει την multi- vit! μια φορά τη βδομάδα ότι λαχανικό είχα, κυρίως όμως μπρόκολο επειδή το τρώει ο μικρός μου και έχω συνέχεια! η αλήθεια είναι ότι από την φύση της τρώει πολύ! ήταν τεράστια η διαφορά στην συχνότητα που άδειαζαν τα μπολάκια συγκριτικά με το άλλο πουλάκι!
[automerge]1669065678[/automerge]
αυγο μια φορά στις δύο βδομάδες
 
Back
Top