Γενικά Θα βρω το δικιο μου για το Μπουμπλη;

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα παιδια.
Θα ηθελα να σας ενημερωσω για την εξελιξη με το θεμα του Μπουμπλη. Επικοινωνησαμε τηλεφωνικως με το καταστημα οπου τον αγορασαμε. Ο ενας απο τους 2που εχουν το μαγαζι απολογηθηκε λεγοντας πως δεν εφταιγε εκεινος αλλα ο προμηθευτης-εκτροφεας του.
Στο τελος ζητησε το τηλεφωνο μας και το ονομα σας για να επικοινωνησει μαζι μας οταν παρει τον προμηθευτη.
Δεν ξερω ποια θα ειναι η εξελιξη αλλα τουλαχιστον να γνωριζουν εκεινοι απο που προμηθευονται τα ζωα τους.☹
 
Πες μου αληθεια περιμενεις να σε παρει τωρα;Εκτος αν ειναι αποιος καλος ανθρωπος και σεβαστει τον πονο σου! Δεν τον παιρνεις εσυ καλυτερα λεω εγω;Εχεις το τηλεφνο του;
 
Το τηλεφωνο του προμηθευτη λες; Σιγα μην το δωσει.Αλλα και εμεις δεν θα το αφησουμε ετσι ουτε με το μαγαζι που τον αγορασαμε.
 
Κορίτσια, αν έχετε την καλοσύνη και αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, μη χρησιμοποιείτε έγχρωμη γραμματοσειρά στα μηνύματά σας γιατί είναι πολύ δύσκολο να αναγνωστούν. :) Εγώ προσωπικά έχω αφήσει αρκετά στη μέση χωρίς να τα τελειώσω Αν συμβαίνει και σε άλλους αυτό, είναι κρίμα να μένει αδιάβαστο ένα μήνυμα γι' αυτόν το λόγο. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Tania
Περιμενω παντως να δουμε τι εξελιξη θα εχουμε με αυτο το θεμα...
 
Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον... Έτσι γίνεται συνήθως... Κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη. Κρίμα μόνο στο παπαγαλάκι που έφυγε.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Tania
Λετε να μην βγαλουμε ακρη, ε; Δεν ζηταω τιποτα απο αυτους, απλα θελω να αποδειξω οτι ηταν αρρωστο και ειναι κριμα να δινουν αρρωστα πουλια και για εμας αλλα και για τα ιδια τα πουλακια
 
Λετε να μην βγαλουμε ακρη, ε; Δεν ζηταω τιποτα απο αυτους, απλα θελω να αποδειξω οτι ηταν αρρωστο και ειναι κριμα να δινουν αρρωστα πουλια και για εμας αλλα και για τα ιδια τα πουλακια
Το ξέρω Ιωάννα μου. Στο παρελθόν είχα πάρει και εγω ένα παπαγαλάκι (οχι μωρό) απο ένα pet. Mέσα σε 3 μέρες πέθανε. Οταν πηγα και τους το είπα ακριβως τα ίδια λέγανε και σε μένα. Τελικά δεν έγινε τίποτα...
 
Τα ιδια τραβηξα και εγω με το Φρολο μου που δεν μπορω να πω υγειης φενοταν αλλα μου ειχαν δωσει κλουβι για καρδερινες και μου το εσκασε! Μου ειπαν θε μεπαρουν τηλεφωνο και περιμενα και περιμενα και περιμενα οσπου δεν αντεξα και πηγα και τους τα ειπα απο κοντα ενα χερακι! Αν περιμενεις να σε παρουν τηλεφωνο ζησε Μα΄ι΄μου να φας τριφυλλι!
 
όσο αφήνεις να περνανε μέρες τοσο περναει το δικο τους... Μηπως αν τους απειλουσες με μια υποθετικη καταγγελια τους ταρακουνουσες λίγο;
για σκεψου το γιατι το χρειάζονται ενα μαθημα..
 
Επειδη χτες πηραμε τηλ θα το αφησω μεχρι και την δευτερα οπου και μαλλον θα παω απο εκει να τα πουμε και απο κοντα...
 
μηπως αν τους απειλουσες με μια υποθετικη καταγγελια τους ταρακουνουσες λίγο;
Τι ακριβώς θα αφορούσε η καταγγελία - απειλή ΓΙΑΝΝΗΣ-ΛΙΤΣΑ; Τι ακριβώς θα μπορούσε να καταγγείλει δηλαδή και σε ποιο φορέα; 😕
 
Εμεις απλα πηραμε τηλ για να ενημερωσουμε οτι το πουλι που μας εδωσαν ηταν αρρωστο. Ειναι αδικο και κριμα να εχουν τα πουλακια σε τετοια κατασταση και για αυτον που θα το αγορασει γιατι θα δεθει μαζι του και ας το εχει λιγο καιρο αλλα και για το ιδιο το πουλακι. Δεν ειναι κριμα να φευγει μια ζωουλα ετσι αβοηθητη;
 
Σαφώς και είναι κρίμα και για αυτόν που δένεται με το πουλί και για το πουλί το ίδιο. Είναι επίσης απαράδεκτο να υπάρχουν καταστήματα που φιλοξενούν ζώα ή πουλιά σε άθλιες συνθήκες μέχρι να πωληθούν και αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους μας για να κάνουμε κάτι. Είτε αυτό είναι διαμαρτυρίες είτε καταγγελίες. Αυτό το καταλαβαίνω και νομίζω ότι δεν υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι που να μην μπορούν να το καταλάβουν.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι κατά πόσο θα πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες σε ένα κατάστημα για μια λάθος αγορά που κάναμε οι ίδιοι. Τα πουλιά και τα ζώα δεν είναι ηλεκτρικές συσκευές για να μας δίνουν εγγύηση καλής λειτουργίας. Θα πρέπει να ενημερωνόμαστε και να κάνουμε τις αγορές μας με όσο το δυνατόν πιο σωστό τρόπο γίνεται. Αν το κατάστημα που πουλάει ζώα ή πουλιά τα διατηρεί με τρόπο που δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις μας, τότε πολύ απλά φεύγουμε και δεν ξαναπατάμε ποτέ πια ούτε για να αγοράσουμε μια πατήθρα. Αν το κατάστημα που πουλάει ζώα ή πουλιά τα διατηρεί σε αξιοπρεπείς συνθήκες, τότε ανοίγουμε απλώς τα μάτια μας για να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή. Διαφορετικά δεν έχουμε το δικαίωμα να κατηγορούμε ένα κατάστημα μόνο τη στιγμή που θα πεθάνει το ζώο ή το πουλί που αγοράσαμε από εκεί.
 
Το πουλι δεν το διαλεξα εγω. Επειδη δεν ειχε τον παραγγειλαμε και μου τον εφερε εκεινος μεσα σε ενα κουτακι. Το εφερα εδω και δεν ειχε σημαδια οτι ηταν αρρωστος.
Αρα δεν εφταιγα εγω, δεν εκανα εγω λαθος αγορα!
 
Το πουλι δεν το διαλεξα εγω. Επειδη δεν ειχε τον παραγγειλαμε και μου τον εφερε εκεινος μεσα σε ενα κουτακι. Το εφερα εδω και δεν ειχε σημαδια οτι ηταν αρρωστος.
Αρα δεν εφταιγα εγω, δεν εκανα εγω λαθος αγορα!
Εγώ πάλι έχω αντίθετη άποψη. Αν μιλούσα για τον εαυτό μου θα έλεγα ότι το σφάλμα είναι 100% δικό μου διότι έκανα πράξη τον ορισμό της φράσης "αγόρασα γουρούνι στο σακί". Για να βγει και κάτι λοιπόν από τη συζήτηση και απ' αυτό το πραγματικά δυσάρεστο γεγονός, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ποτέ και για κανένα λόγο δεν κάνουμε αγορά πουλιού αν δεν το παρατηρήσουμε για τουλάχιστον μισή ώρα για να δούμε τη συμπεριφορά του, τη ζωηράδα του, αν δεν το πάρουμε στα χέρια μας να ελέγξουμε την κοιλιά του, τα πόδια του, και γενικά την εξωτερική του εμφάνιση.

Ορίστε και ένα σχετικό άρθρο Απόκτηση νέων πουλιών
 
Αγορασα δεν αγορασα γουρουνι στο σακι Σταυρο ο Μπουμπλης πεθανε. Πιστευα οτι μπορουσα να εχω εμπιστοσυνη στους συγκεκριμενους και γι'αυτο το πηρα απο εκει. Και μαλιστα οταν πηγα μου ειπαν πως δεν το εβγαλαν απο το κουτακι για να μην στρεσαριστει αλλο. Εκανα δεν εκανα λαθος δεν πιστευω πως ειναι δικο μου το λαθος για το θανατο του πουλιου! Και βεβαια δεν το αφησα ετσι, το πηγα και σε γιατρο.Αν δεν ημουν εγω θα ηταν καποιος αλλος στη θεση μου.
 
Μέσα από τα μηνύματα μου εκφράζω την άποψή μου γενικότερα για το θέμα και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε εσένα Ιωάννα. Απλώς θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητάμε λίγο βαθύτερα τα πράγματα και να μη μένουμε μόνο στα συλλυπητήρια εάν θέλουμε κάποτε τα θέματα αποχωρισμού να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερα.
 
Ναι Σταυρο.Απλα και εγω λεω οτι δεν φταιω που ο Μπουμπλης ηταν αρρωστος γιατι δεν τον διαλεξα εγω. Οκ λαθος μου, επρεπε να το δω πρωτα και μετα να τον παρω.Αλλα απο την πρωτη κ ολας μερα εδειχνε οτι προσαρμοστηκε και οτι ηταν υγιης.
Εγω απο την κινηση μου να τους παρω τηλ και να του πω οτι πεθανε το πουλι μεσα σε μια εβδομαδα δεν θελω να δερδισω τιποτα παρα μονο να βεβαιωθω οτι απο δω και περα θα ειναι εκεινοι προσεκτικοι με τους προμηθευτες τους.
 
Back
Top