Γενικά Θα βρω το δικιο μου για το Μπουμπλη;

Θα μου επιτρεψετε να διαφωνισω με την αποψη του ''πρεπει να παρω το υγειεστερο πουλι''! Εγω ειμαι της αντιθετης αποψης! Πιστευω πως αν πας σε ενα κακο πετ πρεπει να παρεις το πουλι που ειναι στην πιο χαλια κατασταση μονο- και -μονο για να το σωσεις!
 
Θα μου επιτρεψετε να διαφωνισω με την αποψη του ''πρεπει να παρω το υγειεστερο πουλι''! Εγω ειμαι της αντιθετης αποψης! Πιστευω πως αν πας σε ενα κακο πετ πρεπει να παρεις το πουλι που ειναι στην πιο χαλια κατασταση μονο- και -μονο για να το σωσεις!


Τανια τα πολυ αρρωστα πουλια δεν πρεπει να τα αγοραζουμε ωστε να σπασει αυτος ο κυκλος για να προσεχουν τα μαγαζια τα πουλια που φερνουν να ειναι υγιη. Εξαλλου κανενας δε σου εγγυαται οτι θα καταφερουν να ζησουν στο τελος τα αρρωστα πουλια που προσπαθησες να σωσεις. 😉
 
Και ναμην ζησουν ειμαι της αποψης πως πρεπει να τα παρεις μονο και μοο για να τους χαρισεις λιγες στιγμες(μερες εβδομαδε, μηνες)αγαπης, στοργης και φροντιδας! Να τα κανες να νιοσουν πως καποιος νοιαζεται για αυτα!
 
Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι κατά πόσο θα πρέπει να ρίχνουμε ευθύνες σε ένα κατάστημα για μια λάθος αγορά που κάναμε οι ίδιοι. Τα πουλιά και τα ζώα δεν είναι ηλεκτρικές συσκευές για να μας δίνουν εγγύηση καλής λειτουργίας. Θα πρέπει να ενημερωνόμαστε και να κάνουμε τις αγορές μας με όσο το δυνατόν πιο σωστό τρόπο γίνεται. Αν το κατάστημα που πουλάει ζώα ή πουλιά τα διατηρεί με τρόπο που δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις μας, τότε πολύ απλά φεύγουμε και δεν ξαναπατάμε ποτέ πια ούτε για να αγοράσουμε μια πατήθρα. Αν το κατάστημα που πουλάει ζώα ή πουλιά τα διατηρεί σε αξιοπρεπείς συνθήκες, τότε ανοίγουμε απλώς τα μάτια μας για να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή. Διαφορετικά δεν έχουμε το δικαίωμα να κατηγορούμε ένα κατάστημα μόνο τη στιγμή που θα πεθάνει το ζώο ή το πουλί που αγοράσαμε από εκεί.

Συμφωνω κι εγω ότι η θεση της Ιωαννας εναντι του πετ σοπ αποδυναμωνεται, απο τη στιγμη που δεν πηγε το πουλακι αμεσως στο γιατρο.
Αυτο όμως δεν απαλλασσει την επιχειρηση απο τη δικη της ευθυνη.
ΟΚ, τα ζωα δεν ειναι μηχανες να εχουν και εγγυηση αλλα σημαινει αυτο ότι δεν εχει υποχρεωση ο πωλητης να της δωσει ενα ζωο υγιές; Στο εμποριο ζωων δηλαδη δεν ισχυουν οι κανονες που ισχυουν σ' όλες τις αγοραπωλησίες;
Και πού ακούστηκε ότι η εμπιστοσύνη που δειχνει ενας πελατης σε μια επιχείρηση κατα τη διαρκεια μιας συναλλαγής πρέπει να λειτουργεί εναντίον του, αν τα πραματα στραβωσουν;

Η Ιωάννα καλο θα ειναι να επιμεινει, ειδικα αφου παραδεχτηκαν οτι το πουλακι ειχε εξαρχης προβλημα. Ο προμηθευτης δεν απαλλασσει την επιχείρηση απο τη δικη της ευθυνη, αν πραγματι το πουλακι ήταν άρωστο. Ο πελατης συναλλασσεται με το πετ σοπ και αυτοι εχουν την υποχρεωση απεναντι του να του δωσουν ενα υγιες ζωο ή, αν το ζώο έχει προβλημα, να τον πληροφορήσουν, προκειμένου να το παρει με δικη του ευθυνη.
Ετσι οπως ηρθαν τα πραματα, μου φαινεται λογικο και δικαιο να φερουν και να της δωσουν ενα αλλο παπαγαλάκι, χωρις βεβαια να ξαναπληρώσει.
Ακομα ομως κι αν δεν εχει αποτελεσμα, η επιχειρηση θα γνωριζει τουλαχιστον οτι εχασε εξαιτιας της -εστω και αμελούς- συμπεριφοράς της ενα (το λιγότερο) πελάτη.

Με αφορμή αυτο το περιστατικο, πιστεύω ότι καλό θα είναι οι καθε ειδους αρνητικες αναφορές σε πετ σοπ που εμφανιζονται εδω (και δεν είνε και λιγες), να δινουν "διευθυνσεις και ονοματα", και ισως να συγκεντρώνονται σε ειδικο χωρο στο forum. Για να κανονιζουμε την πορεια μας οι υπολοιποι, ως καταναλωτες και ως υπερμαχοι των δικαιωματων των ζώων.
 
Janko την άποψή μου την έχω καταθέσει στα προηγούμενα μηνύματα αλλά επειδή υπάρχουν ερωτήσεις στο μήνυμά σου καθώς και παράθεση δικού μου ποστ, θα απαντήσω πάλι και συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι. :)

ΟΚ, τα ζωα δεν ειναι μηχανες να εχουν και εγγυηση αλλα σημαινει αυτο ότι δεν εχει υποχρεωση ο πωλητης να της δωσει ενα ζωο υγιές; Στο εμποριο ζωων δηλαδη δεν ισχυουν οι κανονες που ισχυουν σ' όλες τις αγοραπωλησίες;
Εκφράζοντας και πάλι την προσωπική μου άποψη θα πω πώς όχι, υποχρέωση έχω εγώ ο ίδιος να προστατέψω τον εαυτό μου κι επειδή αναφέρομαι και εγώ σε αυτά που ισχύουν στην αγορά γενικότερα, θα σου πω ότι δεν επιτρέπω ούτε καν στο μανάβη μου να ακουμπήσει τις ντομάτες που θέλω να αγοράσω. Θα τις διαλέξω μια μια αφήνοντας στην άκρη αυτές που δεν θέλω και αν δεν του αρέσει του μανάβη μου, θα βρω άλλον. Στην αγορά ζώων - πουλιών είμαι ακόμη πιο σχολαστικός και απαιτητικός, σε αυτήν την κατεύθυνση.
Και πού ακούστηκε ότι η εμπιστοσύνη που δειχνει ενας πελατης σε μια επιχείρηση κατα τη διαρκεια μιας συναλλαγής πρέπει να λειτουργεί εναντίον του, αν τα πραματα στραβωσουν;
Για ποια εμπιστοσύνη μιλάμε όταν αναφερόμαστε στην αγορά; Υπάρχει κανείς που να εμπιστεύεται αυτό που του λέει ένας πωλητής (οποιουδήποτε καταστήματος) ή τελικά μόνο εγώ είμαι τόσο καχύποπτος; Υπάρχει κανείς που έχει μπει σε ένα πετ σοπ και δεν έχει αγοράσει έπειτα από παρότρυνση ένα σωρό πράγματα που μετά από λίγη ενημέρωση διαπίστωσε ότι όχι μόνο δεν χρειαζόταν, αλλά ήταν και επιβλαβή ή επικίνδυνα;

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αντιμετωπίζω με αυτόν τον τρόπο την αγορά. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Προσπαθώ να ενημερώνομαι για να μπορώ να την αντιμετωπίζω με περισσότερα όπλα. Αν νομίζετε ότι θα πρέπει να αρκούμαστε ως ιδιοκτήτες ζώων - πουλιών σε συλλυπητήρια ποστ και στη συνέχεια στην αντικατάσταση του νεκρού πουλιού με ένα άλλο χωρίς να πληρώσουμε, τότε προφανώς έχουμε διαφορετικές απόψεις για το θέμα.

Η δική μου άποψη είναι ότι έχουμε χρέος να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τα ζώα - πουλιά που φροντίζουμε, ούτως ώστε όταν μπαίνουμε σε ένα πετ σοπ να γίνεται κατανοητό από την πρώτη στιγμή ότι σε μας δεν περνάνε τα γνωστά. Αν παρόλα αυτά κάποια στιγμή διαπιστώσουμε ότι χάσαμε σε αυτό το παιχνίδι, τότε τιμωρούμε με τον πιο σκληρό τρόπο που προβλέπει η αγορά. Δεν δίνουμε πλέον ούτε 1 ευρώ στο συγκεκριμένο κατάστημα, ακόμη και αν χρειάζεται να ξεβολευόμαστε κάθε φορά διανύοντας τη διπλάσια και πλέον απόσταση για να αγοράσουμε κάτι από το πετ σοπ που εγκρίνουμε. Για φανταστείτε να το κάναμε όλοι αυτό…
 
Και ενημερωμενοι και πονηρεμενοι πρεπει να ειμαστε φιλε Σταυρο. Τα μετρα αυτοπροστασιας είναι απαραιτητα σε μια αγορά όπου η κακοπιστία και η εξαπάτηση έχουν παντα το μερίδιο τους στις καθε ειδους συναλλαγες.

Ολες οι αγοραπωλησιες ομως λειτουργουν στη βαση μερικων κανονων που θεσπιζουν δικαιωματα και υποχρεώσεις για τους συναλλασσομενους. Η γνωση τους ειναι εξισου σημαντικη για τον καταναλωτη με την εμπειρια και τη γνωση της ειδικης αγοράς που τον ενδιαφερει και στην οποια σωστα δινεις εμφαση. Ετσι κι αλλιώς, αυτοι οι κανονες δεν απεχουν και πολύ απο αυτο που λενε "κοινή λογική".

Εν προκειμένω, εγω ξερω ότι ο πωλητης ειναι υποχρεωμενος να παραδίνει "πραγμα" χωρις ελαττωματα και απαλλασσεται απο την ευθυνη του μονο αν ο αγοραστης λαβαίνει γνωση και αποδεχεται ανεπιφυλακτα την διαφορετικη κατασταση. Αν π.χ. εσυ διαλεξες τις παραγινωμένες ντοματες γιατί σκοπευεις να επισκεφτεις τη Βουλή, ή η Τάνια διαλεξε το άρωστο πουλακι για να το σώσει.
Επισης, μεχρι τωρα δεν εχω ακουσει να εξαιρουνται απο αυτους τους κανονες ούτε μανάβηδες, ούτε μπακάληδες, ούτε και πετ-σοπάδες, ακομα και αν δεχτούμε ότι η Ιωαννα συνέβαλε με τη συμπεριφορά της στη ζημια που επαθε, αφού αγνόησε ( ; ) τα ειδικα συναλλακτικα ήθη που επικρατούν στο χωρο του εμποριου ζωων συντροφιάς.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Back
Top