Διατροφή Θα δίνατε τη βιταμινη breedmax μετα τη ληξη της;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεκα ζευγάρια εχω σκοπο να βάλω και μια φορα. Δηλαδη 2 μηνες το πολυ θα χρησιμοποιησω την βιταμίνη. Ετσι καιρό την αγορασα και ληγει τωρα. Αν αγορασω αλλη τωρα θα χρησιμοποιήσω ελαχιστα και του χρόνου θα βρίσκομαι στην ιδια θεση. Αλλα απο την αλλη αν παθουν κατι (που δεν νομιζω) ή δεν δινει αυτά που πρεπει (που είναι το πιο πιθανόν) τότε είναι σαν να μην την βαζω.
Το breedmax δεν είναι μια απλή βιταμίνη είναι ένα πλήρες συμπλήρωμα από την προετοιμασία μέχρι τον απογαλακτισμο έχει πρωτεΐνες υδατάνθρακες λιπαρά και γενικά οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ένα πουλί κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής σε σωστές αναλογίες. Τώρα αν δεν δίνει αυτά που χρειάζονται όπως λες θα πρέπει να τα συμπληρώσεις εσύ με αυγό φρούτα λαχανικά για παράδειγμα, δεν μπορείς να τα αφήσεις έτσι και να πεις αν πήραν ασβέστιο η πρωτεΐνες έχει καλός, είναι σε περίοδο που πραγματικά τα έχουν ανάγκη. Με 10 ζευγάρια για 2 μήνες θα χρειαστείς περίπου 300 γρ. Breedmax με 5 γρ. Περίπου αυγοτροφή την ημέρα ανά ζευγάρι η δοσολογία είναι 10 γρ. στα 100 γρ. το κουτί όλο είναι 500 γρ. Οποτε και καινούριο να πάρεις δεν θα πάει χαμένο. Δεν πιστεύω ότι θα πάθει κάτι το breedmax για ένα δύο μήνες από την λήξη του αλλά φοβάμαι περισσότερο το οτι είναι ανοιχτό από πέρυσι και δεν είναι σε δοχείο αλλά σε σακούλα που όσο καλά και να την κλήσεις αεροστεγος δεν κλείνει. Εγώ παντός θα το πετούσα, και μην ξεχνάμε ότι πολλές συσκευασίες έχουν ημερομηνία λήξης και με μικρά γράμματα παρακάτω λέει σε πόσες μέρες μετά το άνοιγμα δεν πρέπει να το καταναλώσουμε.
 
@nikosk1 τα ποσοστα που ειπες δεν ειναι ακριβως τοσα..

Οσο για τα φρουτα και το αυγο.. Με ή χωρις βιταμινη εγω θα δινω όταν βγουν τα μικρα. Απλα ειναι κάτι επιπρόσθετο.

Αποφασισα να δωσω για ενα μηνα ακομη την βιταμίνη αυτη στα καναρίνια που δεν θα ζευγαρωσω. Οχι καθε μερα. Θα δω. Κι για τα μικρά που θα βγουν (αν βγουν) θα παρω αλλη. Αν δεν ηταν για νεοσσους ισως να την χρησιμοποιούσα.

Ευχαριστώ ολους.. Με βοηθησατε να δω πιο καθαρα τα πράγματα.. Καλη σας μέρα :)
 
Εαν οι συνθηκες συντηρησης που το ειχες ειναι Οκ κ λογο τους οτι ειναι φρεσκολυγμενο εγω θα σου ελεγα να το δωσης, κυτο θα εκανα κ εγω τουλαχιστον για καποιο χρονικο διαστημα ακομα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Back
Top