Ασθένειες Θα επιχειρήσω να κόψω το νύχι του ρίνκνεκ μου

panospiano

PB Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2009
Μηνύματα
283
Πόλη
Λάρισα
Καλησπερα παιδια μια απο αυτες τις μερες θα κοψω λιγο στη μυτη του νυχιου το νυχι του ρικνεκ μου που μπαινει μεσα στο κρεας. Το κανω αυτο γιατι σας εχω πει οτι μενω εξω απο την Λαρισα και πρεπει να παρω λεωφορειο για να μετακινηθω και το πουλι θα κουραστει πηγενελα. Εσεις τι λετε; Μου ειπε και ο Αργυρου πως αν τρεξει λιγο αιμα δεν ειναι τιποτα θα ριξεις λιγο πεταντιν και θα σταματησει.
 
Το betadine δεν ειναι αιμοστατικο. Μπορει να παρει πολυ ωρα για να σταματησει η αιμοραγια και το πουλι να γεμισει ολον τον τοπο αιματα. Επισης μπορει να το πονεσεις και να εχει μαζεμενο το ποδι του για 1-2 μερες.
 
Αφου θα το κοψω μπροστα στην μυτη. Δεν νομιζω να παθει κατι. Οσο πιο βαθια τοσο πιο πολυ αιμα.
 
Από προσωπική εμπειρία θα σου έλεγα να το αποφύγεις. Καλύτερα να κουραστεί λίγο το πουλάκι, παρά να πληγωθεί, να χάσει αίμα και να πονάει! Για να σε βοηθήσω θα σου πω ότι όταν πρωτοπήραμε τον μικρό μας, έσπασε το νύχι του που είχε πιαστεί στα κάγκελα του κλουβιού, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αίμα βγήκε από ένα τόσο μικρό σωματάκι! Ήταν Σάββατο βράδυ, εγώ έτρεχα σαν τρελή να βρω ανοιχτό φαρμακείο για αιμοστατικό βαμβάκι και ο Λευτέρης πίεζε όσο μπορούσε το νύχι του (για να μην τον πονάει) μήπως και σταματήσει το αίμα. Τελικά τα καταφέραμε μετά από πολύ ώρα αλλά το πουλάκι μας ήταν εξαντλημένο από την αιμοραγία τόσο, που φοβηθήκαμε ότι θα το χάσουμε (είμασταν βλέπεις και αρχάριοι)! Δεν σου τα λέω για να σε τρομάξω, απλά για να είσαι προσεχτικός, αν αποφασίσεις να το κάνεις. Ακόμη και όταν κάποιος ξέρει, μπορεί το πουλί να κάνει απότομη κίνηση και να το κόψει σε λάθος σημείο. Επίσης να σου πω ότι για 3-4 μέρες δεν πατούσε καθόλου το ποδαράκι του, μάλλον όπως λέει και ο Ανέστης, από τον πόνο. Πάρε την απόφασή σου μετά από πολλή σκέψη!
 
Εσας ομως εσπασε το νυχι σε εμενα θα το κοψω λιγο μπροστα μπροστα την μυτη πιο μπροστα δεν γινετε. Και αμα δω και δεν στματαει το αιμα θα βαλω και οξιζενε.
 
Αφού το αποφάσισες (αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω) πάρε τουλάχιστον αιμοστατικό βαμβάκι από κάποιο φαρμακείο, για παν ενδεχόμενο. Ξέρω ότι θα προσέξεις, απλά δεν μπορούμε πάντα να προβλέψουμε ένα απότομο τίναγμα του πουλιού, με δυσάρεστα αποτελέσματα. Καλή επιτυχία... (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, εμμένω στην αρχική μου γνώμη, να το κάνει κάποιος πιο ειδικός).
 
Την γνωμη οποιος θελει την εκφραζει οποιος θελει δεν την εκφραζει! Δεν ειπα εγω σε καποιον να γραψει με το ζορι.
 
και πρεπει να παρω λεωφορειο για να μετακινηθω και το πουλι θα κουραστει πηγενελα


Εγω θελω να σχολιασω αυτο...

Το εχω ξανακουσει κι απο αλλους!
Τα πουλια που αγοραζουμε απο πετ και ορισμενα απο εκτροφεια, ταξιδευουν σε αεροπλανα μαζι με τις αποσκευες, πεινασμενα, ταλαιπωρημενα, αφυδατωμενα και ας μην πουμε και λεπτομερειες για την συμπεριφορα σε αυτα απο αυτους που φορτωνουν και ξεφορτωνουν στα αεροπλανα και τρενα!
Λες να το πειραξει μια ωρα δυο να μπει σε αμαξι η σε λεωφορειο;
Ας μην ειμαστε πια τοσο υπερβολικοι...
Και δεν μιλαμε για ασκοπη μετακινηση, στο γιατρο θες να το πας!
 
Εγω ομως το δικο μου το πουλι δεν θελω να ταλαιπωρηθει. Δεν με ενδιαφερει τι γινετε στα τρενακαι στα πλοια. Εγω θελω το πουλι μου να ειναι καλα.Ας απαντησει καποιος που εχει κοψει τα νυχια του παπαγαλου του.
 
Εγώ του κόβω τα νύχια μόνη μου και ποτέ δεν είχα πρόβλημα γιατί να κάνω στην άκρη ίσα να μη "γδέρνει".. Αυτό που μου είπε η εκτροφέας μου, είναι να του βάλω κορν φλάουερ αν κάτι πάει στραβά, αλλά ποτέ δε μου χρειάστηκε στα τέσσερα χρόνια που το κάνω...
 
Ολοι εμεις που σου απαντησαμε εχουμε κοψει νυχια νομιζω...

Αλλα η δικια σου περιπτωση ειναι ειδικη και γι αυτο σου λεμε καλυτερα να το κανει ειδικος!
Δεν καταλαβαινω τι απαντηση θελεις γενικοτερα...
Ειπες οτι θα το κοψεις στην ακρη...
Σωστο ειναι αυτο...
Περιμενεις να διαβασεις την προταση:Ναι φιλε Πανο καντο;
Αν θες να το κανεις καντο!
 
Στην απόφαση σου δεν θέλω να σου πω τίποτα, παρά δυό λεπτομέρειες φίλε μου. Το "όσο πιο βαθειά, τόσο πιο πολύ αίμα" δεν ισχύει. Το θέμα είναι αν περνάει από το σημείο που θα κόψεις αιμοφόρο αγγείο. Το πιο βαθειά ισχύει στην περίπτωση που περνάει και δεύτερο αγγείο. Δεν ξέρω από φυσιολογία παπαγάλων, αλλά αν αποφάσισες να το κόψεις μόνος, ψάξε να βρεις πως είναι διαμορφωμένα τα νύχια και αν μπορεί να γίνει αντιληπτό μέχρι που φτάνει το αγγείο (στα καναρίνια θα μπορούσα να σου πω, είναι ευδιάκριτο) Εφόσον εκεί που κόψεις περνάει αγγείο, τότε το πουλί θα χάσει αίμα. Ο χρόνος αιμοραγίας έχει να κάνει με την αιμόσταση και την αιμοπηκτικότητα του κάθε οργανισμού, που είναι διαφορετική και επηρεάζεται από αντιβιώσεις κλπ..
Το δεύτερο είναι πως το οξυζενέ και το betadin δεν είναι αιμοστατικά. Ρώτα και πάρε οπωσδήποτε κάποιο αιμοστατικό, στην περίπτωση που σου χρειαστεί να μην ψάχνεσαι εκείνη τι στιγμή.
 
Οκ ευχαριστω ολους σας. 😉Θα παρω αιμοστατικο βαμβακι για παν ενδεχομενο.



Οταν λες ειναι ειδικη η περιπτωση τι εννοεις; Το νυχι ειναι οπως ολα τα νυχια απλα γυρναει στο κρεας του. Δεν ξερω οτι ολοι εσεις εχετε κοψει τα νυχια των πτηνων σας.;Θα το κανω με μεγαλη προσοχη.
 
εγω στη θεση σου θα το λιμαριζα λιγο..ωστε να μην ειναι μυτερο και τον ενοχλει τοσο...

οτι και ν ακανεις μεγαλη προσοχη!
 
Πανο πιστευω πως καλυτερα θα ηταν να πηγαινες σε εναν γιατρο.
Συγνωμη που θα στο πω, χωρις παρεξηγηση, αλλα απο την πρωτη στιγμη που το πηρες κ μιλουσαμε, δεν ησουν διατεθιμενος να πας σε γιατρο.
Το γιατι το ξερεις μονο εσυ, αλλα δεν πιστευω πως ο λογος ειναι το στρες του πουλιου...
 
Εμένα μου έχει τύχει αιμορραγία δύο φορές σε κόψιμο νυχιού, και στις δυο περιπτώσεις οφειλόταν σε απότομη κίνηση του πουλιού. Τα νύχια του είναι ούτως η άλλως πολύ μαύρα όμως και δεν μπορώ να δω που τελειώνει το αγγείο, αλλά ευτυχώς είχα πάντα αιμοστατικό.

Τώρα πια είναι πολυ καλύτερα τα πράγματα. Έχω πάρει ένα nail clipper για πουλιά και ανακάλυψα επίσης ότι αν κάνουμε αρκετές γλύκες και χάδια πρώτα, το πουλί είναι πολύ πιο ήρεμο μέσα στην πετσέτα.

Επίσης, επειδή πιθανώς να σφίγγει και να τυλίγει το ποδαράκι του πάρα πολύ, όταν πιάσεις το δάχτυλο κράτα το με τις ρόγες των δαχτύλων σου πάνω από την κλείδωση ώστε να μην μπορεί να το λυγίσει.
 
Τωρα παληκαρι μου εντελως φιλικα... Εγω προσωπικα δε πιστευω ο λόγος να είναι να μην ταλαιπωρηθει το πουλι... Θα έλεγα οτι μπορει να εινια.. Βαριεμαι να παω μια ωρα με το κτελ... Εινια ακριβος ο γιατρος.. Κατι τετοιο..
Απο την αρχη που τον πηρες με αυτο το προβλημα ξεσηκώθηκε ενα φορουμ.. Τοσο για την κινηση του εκτροφεα οσο και με το να βρουμε λυση στο προβλημα του πουλιου...ησουν πολυ ενθουσιασμενος και ετοιμος να τον πας στον γιατρο... Τωρα;τι εγινε;
Τα νυχια τους είνια μαυρα.. Δε φαινεται το αιμοφορο αγγειο... Εγω προσωπικα δυσκολευομαι στα πιγκουινακια μου και στο καναρινι μου να τα κόψω που φαινεται κιολας.. Κάνουν αποτομες κινησεις και σκεψου οτι ο παπαγάλος είναι μεγαλύτερος απο αυτα... Εχεις σκεφτει την ψυχολογια του αν το κόψεις παραπάνω;θα το πονέσεις..."Εσυ" θα το πονέσεις οπότε ο παπαγάλος θα ξέρει οτι έκανες κατι και τον πόνεσες.. Οπότε να μη μπορεί να σ' εμπιστευθει ξανά τόσο ευκολα...
Εγω θα σου προτεινα να αφησουμε λιγο το... ΜΠΟΡΩ να το κάνω ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ.. Και να πάς στον γιατρο, να σου δειξει πως το κοβει, οπότε μετα να εισαι κι εσυ ετοιμος να το κόψεις χωρίς προβλήματα...
 
Back
Top