Αναπαραγωγή Θα ζευγαρωσουν ή οχι τα Μπατζι και πότε;

Καλύτερα να φτιάχνεις δική σου αυγοτροφή. Μπορείς να βρεις πολλές συνταγές στο φόρουμ, σου βάζω μερικές εδώ
Στα άρθρα περί διατροφής μπορείς να βρεις ακόμα, αυγοτροφές σε μορφή κέικ και πολλά άλλα, ρίξε μια ματιά γενικά εδώ .
Εγώ φτιάχνω μια "τεμπέλικη". Βράζω 15 λεπτά ένα αυγό που έχω πλύνει πριν.
Στο μούλτι, βάζω το τσόφλι, κουάκερ, λίγο τρίμμα φρυγανιάς, ρίγανη και τσουκνίδα ξηρή και τα χτυπάω να γίνουν σαν χοντρή σκόνη. Προσθέτω το αυγό και ένα τσικ μέλι αραιωμένο σε ελάχιστο χλιαρό νεράκι (1 κ. Της σούπας νερό περίπου). Τα ξαναχτυπάω να γίνουν ενιαία και είναι έτοιμη. Δεν πρέπει να είναι νωπή αλλά ξηρή η μορφή της. Αν είναι νωπή βάλε λίγο ακόμα κουάκερ. Κρατάει στο ψυγείο τουλάχιστον μία εβδομάδα.
Και το αυγό σκέτο βάζουν αλλά οι δικοί μου σκέτο δεν το τρώνε και πρέπει να το αφαιρείς σύντομα από το κλουβί γιατί γίνεται γρήγορα επικίνδυνο.
 
Εχω την εντύπωση πως το πανέμορφο θηλυκό σου είναι πάνω από 4 μηνών. Θα μπορούσα να πώ πως είναι περίπου ενός έτους και μάλιστα αρχίζει να ωριμάζει και να είναι έτοιμο για αναπαραγωγή. Όταν δεις τα ρουθούνια να καφετίζουν βάλε την φωλιά και σταδιακά θα την επισκεφτούν.

Το αυγό μπορείς να το δίνεις μαζί με το τσόφλι μισό κάθε μέρα. Δεν θα το αφήνεις πολλές ωρες γιατί αλλοιώνεται.
 
Καλημέρα!
Εσύ ασχολείσαι τώρα με την σωστή διατροφή, καλούς σπόρους, χόρτα, λαχανικά, φρούτα, αυγοτροφή, σουπιοκόκαλο και λίγη καλή άμμο με όστρακα.
Φυσιολογικά σε ένα με δύο μήνες θα αρχίσουν να ζευγαρώνουν ανάλογα φυσικά και από την ηλικία τους. Όταν δεις ζευγάρωμα, τοποθετείς την φωλιά και προμηθεύεσαι υγρό ασβέστιο (να έχει μακρινή ημερομηνία λήξης ) να ενισχύσεις λίγο την θηλυκή όταν δεις το πρώτο αυγό και για λίγες μέρες.
αα και κατι άλλο τονωτικα γι ενυσχυση ζευγαρώματος τι είναι και που θα τα βρω; 😕😵
και επισης τελικα το θυλικο ποσο το κοβετε για 8-9 μηνων αρα θα ζευγαρωσουν; Γιατι τα βλεπω να φιλιουνται να σκιζουν τον πατο από εφημεριδα να ταιζει το ένα το άλλο.😱😕🙄
 
Τι έχεις κάνει μέχρι τώρα από θέμα διατροφής; Ναι μπορεί να ζευγαρώσει 8-9 μηνών. Προφανώς από την συμπεριφορά που περιγράφεις έχουν ταιριάξει μεταξύ τους. Τονωτικό ζευγαρώματος ακριβώς δεν υπάρχει, αν θεωρείς την διατροφή τους ελλειπή, μπορείς να πάρεις ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα για το νερό και να έχεις ασβέστιο να δώσεις μόλις δεις το πρώτο αυγό.
 
Back
Top