Γενικά Θα ηθελα συμβουλες πριν την αγορα ζευγαριου ρινκνεκ

betaras1966

PB New Member
Εγγραφή
18 Νοε 2013
Μηνύματα
180
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα αγαπητο φορουμ !
οπως καταλαβατε ειμαι νεος στο φορουμ και θα ηθελα μερικες συμβουλες σχετικα με τα ρινκνεκς εχω διαβασει τα σχετικα αρθρα αλλα θα ηθελα περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με την αναπαραγωγη τους γιατι σκεφτομαι να τα αναπαραξω καθως επισης και αν γινεται η αναπαραγωγη διαφορετικων χρωματων ρινκνεκ?
επισης αλλη μια ερωτηση ειναι πως εχω ψαξει σε εκτροφεια και μου ειπαν πως πουλια θα εχουν την ανοιξη(λογικο) αλλα πως επισης δν δινουν τα ζευγαρια τους που τους εχουν δσει γεννες καθως επισης και οτι θα μου δωσουν πιστοποιημενο ζευγαρι(dna) την ανοιξη οταν θα τους εχουν γεννησει αλλα μωρα!
ξερεις κανεις καποιο καλο εκτροφειο για ρινκνεκ;
επισης αλλη μια εκδοχη που υπαρχει ειναι να παρω απο πετ σοπ πουλια ηληκιας 1-1,5 χρονων ποια προτινεται καλυτερη λυση αν δεν βρω καποιον εκτροφεα που να δινει τα ζευγαρια του;
κι αλλο ενα ερωτημα ποια χρωματα σας αρεσουν περισσοτερο σε ρινκνεκ;😎

συγνωμη αν σας ζαλισα αλλα θελω τις συμβουλες σας!
 
Εχεις αλλα πουλια τωρα; Ειχες ποτε αλλους παπαγαλους; Πως και κατευθειαν θελεις να ξεκινησεις με αναπαρωγωγη των ρινγκνεκς χωρις να τα ειχες ως τωρα ωστε να ξερεις περι τινος προκειται; Το να παρεις ενα ετοιμο δεμενο ζευγαρι ειναι η πιο σιγουρη λυση για εσενα που σκοπευεις στην αναπαραγωγη. Σαφως και θα ειναι ακριβοτερο βεβαια απο το να παρεις 2 ξεχωριστα πουλια απο εκτροφεις ή μαγαζια. :)
 
εχω ενα κοκατιλ 5 μηνων εινια το εχω ταισσει εγω στο χερι και ειναι γλυκας μιλαει εινια ηρεμος κλπ!
απο αλλου;ς που ειχα στο παρελθον ηταν 1 Budgie αρσενικο και μια ροζελα!
εννοιεται και ξερω περι τινος προκειται το ρινκνεκ αλλα ζηταω εξτρα πληροφοριες γιατι τα θελω γγια αναπαραγωγη τα μαγαζια μου ειπαν δεν φερνουν δεμενα ζευγαρια αλλα μονο αρσενικα και θηλυκα που ειναι πριπου στον χρονο απο ελληνες εκτροφεις παλι εψαξα καποιους αλλα και αυτη οπως ειπα μου ειπαν πως δεν μπορουν να δωσου καποια απο τα ζευγαρια τους παρα μονο την ανοιξη αρσενικα και θηλυκα μικρα σε ηληκια!
εσεις τι λετε να κανω;
ξερετε καποιον καλο εκτροφεα που να δινει ζευγαρια;
επισης εγω σκεφτομαι ια μια αναμειξη χρωματων οπως πχ κιτρινο με μπλε ας ππουμε!
 
το κιτρινο και το γαλαζιο ειναι το αγαπημενο μου χρωμα στα ρινκνεκ, ειναι πραγματικα υπεροχα! Νομιζω δεν υπαρχει καποιο προβλημα με τους συνδυασμους,τωρα τι μικρα θα σου δωσουν δεν ξερω.
γενικα παντως εχω ακουσει οτι υπαρχουν εκτροφεις που δινουν ταιριασμενα ζευγαρια αλλα εννοειται ειναι πιο ακριβα, τωρα ποιοι ειναι αυτοι και αν υπαρχουν και για ρινκνεκ δεν ξερω
 
οντως ειναι μοναδικα χρωματα σπανιας ομορφιας το θεμα εινια οτι ενας κετροφεας μου ειπε 300 ευρς για ετοιμο ζευγαρ πρασινο αλλα ειναι πρασινο και επισης ειναι πολλα τα λεφτα γιατι με 300 ευρω παιρνω το μπλε και κιτρινο που ειναι και πιο ακριβα κιολας!
τελος παντων κανενας αλλος καμια γνωμη που πηγαν ολοι αρρωστοι του χομπι;
 
Ουσιαστικά αυτό που πληρώνεις είναι το ότι σου δίνει σίγουρο ζευγάρι, διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα να πάρεις ένα κίτρινο και ένα μπλε και να μην ταιριάξουν. Ψάξε και για αλλους εκτροφεις μήπως βρεις πιο προσιτές τιμές η τα χρώματα που θέλεις
 
εχω ψαξει αλλα εκτροφεια και δεν δινουν ζευγαρια ετοιμα παρα μονο μωρα το μονο που εχω βρει ειναι καποια χρονιαρικα απο το πετ σιτυ τα οποια δεν ξερω αν ειναι ζευγαρια αλλα ειναι σιγουρα αρσενικα και θηλυκα!
ναι οντως το ζευγαρι πληρωνω αλλα και παλι δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι 100% ζευγαρι αυτα τα βρηκα στο εκτροφειο της ροδου και πρασινο δεν λεω ωραιο ειναι αλλα τα πουλια μπορει να στρεσαριστουν !
τι μπορω να κανω για να δω αν ειναι ζευγαρι και να τα ταιριαξω και επισης καποιο αλλο εκτροφειο;
 
Κανεις ρε παιδιά καμία συμβουλή για το τι να κάνω; καμία πληροφορία τίποτα;
 
Εαν δεν εχεις θεμα με το οικονομικο καλυτερα να παρεις ετοιμο δεμενο ζευγαρι. Διαφορετικα κανε την ερευνα σου, θα τα βρεις πανευκολα ολα τα υπαρχοντα εκτροφεια με μια απλη αναζητηση στο google και βρες 2 ενηλικα υγιη πουλια με δαχτυλιδια κλειστης εκτροφης οχι ταισμενα αποκλειστικα στο χερι διοτι δεν θα μπορει κανεις να σου εγγυηθει αν θα ειναι καλοι γεννητορες αν δεν μεγαλωσαν απο πουλια και τα ιδια (για μαγαζια δεν θελω να σε συμβουλευσω αρχικα αλλα δες κι εκει ισως αξιζει καποιο). Κρατα την απαραιτητη καραντινα και μετα καλη συνεχεια! Εδω ειμαστε για τα περεταιρω! 😉
 
δυστηχως τα εχω ψαξει ολα και ζευγαρια δεν δινουν παρα μονο ενα πρασινο ζευγαρι 4 χρονων απο το εκτροφειο στην ροδο αλλα μου φαινονται πολλα λεφτα τα 300 ευρω και ειδικα για πρασινο που ειναι το πιο απλο εγω εχω βρει απο το πετ σιτυ(δεν λεω οτι ειναι καλα) με 278 ευρω οχι καμια τρομερη διαφορα αλλα ειναι πιο σπανια χρωματα επισης δεν ξερω και πως θα ερθουν και στην μεταφορα καθως και αν θα ξαναγεννησουν μετα απο το στρες!
επισης εχω ψαξει ολα τα εκτροφεια σε ολη την ελλαδα και κανενας δεν δινει ετοιμα ζευγαρια αλλα λογικα θα δινου ενηλικα!
εσυ οταν λες ενηλικα τι ηληκια εννοεις;
 
εσεις τι προτεινετε ετοιμο ζευγαρι οπως λεει ο κ. Αργυρου απο ροδο σε πρασινο ζρωμα οχι οτι ειναι ασχημο σαν χρωμα αλλα προτιμουσα κιτρινο και γαλαζιο ή να βρω καποια αλλα στα χρωματα που μαρσουν χωρις να ειανι ζευγαρι η διαφορα στην τιμη ειναι 25 παρα κατι ευρω! ;
 
εσεις τι προτεινετε ετοιμο ζευγαρι οπως λεει ο κ. Αργυρου απο ροδο σε πρασινο ζρωμα οχι οτι ειναι ασχημο σαν χρωμα αλλα προτιμουσα κιτρινο και γαλαζιο ή να βρω καποια αλλα στα χρωματα που μαρσουν χωρις να ειανι ζευγαρι η διαφορα στην τιμη ειναι 25 παρα κατι ευρω! ;

Τι εννοεις τι προτεινουμε; Τι μας αρεσει; Αυτο νομιζω οτι εχει να κανει αποκλειστικα με εσενα το τι σου αρεσει. Εσυ θελεις να κανεις αναπαραγωγη ρινγκνεκ κι αρα εσυ πρεπει να ψαξεις και να επιλεξεις τους γεννητορες σου. Απο Ροδο για να σου ερθουν βαλε αλλα 50 ευρω της μεταφορας αν δεν μενεις Αθηνα.

Ενηλικα εννοω ανω του 1,5 ετους κι αν δεν ειναι ξεκαθαρο το φυλο τους να εχουν τεστ DNA διαφορετικα ανω των 2-3 ετων ωστε να ειναι ολοφανερο το φυλο τους στο χρωματισμο τους.

Κλουβι εχεις; Σε τι κλουβι θα τα βαλεις;
 
ναι γενικα περι χρωματος μαγαζιων εκτροφεων κλπ!
εννοειται πανω απο ολα το δικο μου γουστο γιατι θα τα βλεπω εγω καθημερινα και θα ειναι οι γεννητορες μου!
Αθήνα μενω αλλα θεωρω τα 300 ευρω για πρασινα ρικνεκ πολλα βεβαια ζευγαρι λεει πως ειναι αλλα κανεις δεν ειναι σιγουρος γι αυτο!
μπορει κανεις να ξερει αν ενα ζευγαρι εχει κανει γεννες;
βρηκα κατι περιπτωσεις για πουλια 1,5 ετων μπορει και κατι παραπανω (1-2μηνες) απο πετ σοπ !
επισης βρηκα ενα (μην φανει ρατσιστικο) ρωμα ο οποιος πουλαγε ζευγαρια ρικνεκ απο τον ξαδεφο του που εχει εκτροφειο στην κορινθο λεει!
να τον εμπιστευτω;
κλουβι εχω ενα αλλα θαφτιαξω ενα μεγαλο χοιροποιητο μονος μου στυλ ζευγαρωστρας για να ειναι καλυτερα τα πουλια!
 
Το κλουβι που έχεις τι διαστάσεις έχει;
Εγώ πάντως θα προτιμούσα το έτοιμο ζευγάρι από το εκτροφείο της Ρόδου
 
ειναι σχετικα μικρο και αβολο για ζευγαρι 53χ48χ62 οι διαστασεις!
καλη η επιλογη του εκτροφειου αλλα ειναι οντως ζευγαρι. Αν ριξει λιγο την τιμη ειμαστε οκ ααλλιως!
 
Ρε παιδιά καμία γνώμη τπτ?
για το κλουβί τύπος κλπ κανά εκτροφεα χρωμα πουλιών πως καταλαβαίνουμε την ηλικία χωρίς βραχιόλι στο πόδι;
 
Ρε παιδιά καμία γνώμη τπτ?
για το κλουβί τύπος κλπ κανά εκτροφεα χρωμα πουλιών πως καταλαβαίνουμε την ηλικία χωρίς βραχιόλι στο πόδι;

Γνωμη πανω σε τι; Ρωτα συγκεκριμενα πραγματα για να σου δινονται συγκεκριμενες απαντησεις. Δεν μπορουμε να μαντευουμε τι σε προβληματιζει :)

Για το κλουβι ισχυει οτι οσο μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο. Θα πρεπει να θυμασαι κατα την επιλογη του κλουβιου οτι ειναι πουλια με μακριες ουρες.

Εαν τα πουλια δεν φορουν δαχτυλιδι δεν μπορεις να ξερεις την ηλικια τους.

Βλεπω ομως οτι επιμενεις να σου πουμε ποια χρωματα αρεσουν σε αλλους ανθρωπους στα ρινγκνεκς, εχει πραγματικα καποιο νοημα για την αποφαση σου να ξεκινησεις εσυ εκτροφη;
 
ναι πιο συγκεκριμεος να γινω!
ναι χρωμα οντως θελω να ακουσω τις γνωμες σας γιατι ειναι κατι που με προβληματιζει ναι μεν θα διαλεξω αυτα που αρεσουν σε εμενα αλλα μια γνωμη ακομη καλυτερα!
τωρα για το κλουβι αν δεν το φτιαξω τελικα!
μπορειτε να μου πειτε καποιο κλουβι που ειναι καταλληλο για δυο πουλια;
αυτο κανει; http://www.birdmarket.gr/kloubia-pouliwn/zeugarwstres/Κλουβι -Ζευγαρωστρα- Με- 2- Χωρισματα
αν οχι πειτε κανενα που να κανει σε οικονομικη τιμη!
α επισης κανεναν εκτροφεα ρε παιδια ξερει κανεις;
 
καταρχας μην προβεις σε αγορα πριν εχεις το κλουβι. Κλουβι εγω θα σου προτεινα ενα πιο ψηλο, η αν γινεται με το συγκεκριμενο να παρεις δυο και να τα ενωσεις. αυτο απ οσο ξερω και εχω δει γινεται να το ενωσεις με αλλο ενα και πιστευω θα ηταν μια καλη επιλογη για ζευγαρι ρινκνεκ.
 
ναι αυτο εξηπακουεται πρωτα κλουβι και μετα τα πουλια ναι οντως το υψος ειναι προβλημα!
αλλη μια λυση ειναι να κατασεκυασω αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα επιτυχει!

αλλος καμια γνωμη για κλουβι εκτροφεα κλπ?
 
Back
Top