Γενικά Θα ηθελα συμβουλες πριν την αγορα ζευγαριου ρινκνεκ

Το χρώμα των πουλιών είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό... εξαρτάται από το τι σου αρέσει εσένα, αλλά και από το τι απογόνους θέλεις να πάρεις.
Σε ενδιαφέρει τα μωρά τους να είναι κάποιας μετάλλαξης ή όχι;

300 ευρώ δεν είναι πολλά για έτοιμο ζευγάρι που έχει κάνει προηγούμενες γέννες. Στα ρίνγνεκ ένα από τα συχνότερα φαινόμενα είναι στις πρώτες γέννες να μην κλωσσάνε καν τα αυγά ή αν τα κλωσσήσουν και γεννηθούν τα μωρά να μην τα ταίσουν και να πεθάνουν από ασιτία. Οπότε εσύ με έτοιμο ζευγάρι ξεκινάς με ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Ότι θα έχεις μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στην αναπαραγωγή.

Το κλουβί για το οποίο συζητάς είναι τελείως ακατάλληλο... εμείς εκεί βάζουμε ζευγάρια καναρινιών... Τα ρίνγνεκ δεν χωράνε ούτε για αστείο...

Το πιο οικονομικό θα ήταν κάποια ιδιοκατασκευή. Ειδικά εφόσον τα πουλιά θα είναι άγρια και δε θα βγαίνουν από το κλουβί (τουλάχιστον όχι σε καθημερινή βάση αν όχι καθόλου) χρειάζονται μεγάλο κλουβί για να γυμνάζονται και να νιώθουν πιο άνετα αφού η παρουσία σου σίγουρα θα τα αγχώνει και ένα μεγάλο κλουβί τα βοηθάει να μην νιώθουν ότι τα πλησιάζεις τόσο κοντά.

Το δικό μου ζευγάρι ringneck έχει κλουβί 80εκ (πλάτος) Χ 1,5μ (βάθος) Χ 2,2μ (ύψος). Το χαίρονται όσο δε μπορείς να φανταστείς...
 
Η μετάλλαξη στα μωρά ειναι κάτι που δεν με πειράζει απο την στιγμή που οι γονείς θα ειναι χρώματα της αρεσκείας μου δηλαδή γαλάζιο κίτρινο κατα 90% !
Τωρα όσον αφορά το έτοιμο ζευγάρι ναι καλο ειναι αλλα μετα απο άλλο ενα τηλέφωνο στην Ρόδο δεν έμεινα ευχαριστημένος διότι μου τόνισε πως τα πουλιά ειναι 6 ετών και τον τελευταίο χρονο έκαναν γέννα και έσπασαν τα αυγά λόγο ηλικίας αλλα λέει πως θα γεννήσουν την άνοιξη για τα αλλα του ζευγάρια δεν τα δίνει γιατι ειναι τα βασικά του και αυτό χαρίστηκα!
Όντα το κλουβί ειναι ακατάλληλο και θα προσπαθήσω να φτιάξω ενα η να αγοράσω κάποιο μεγάλο!
Οι διαστάσεις του κλουβίου σου ειναι ιδανικές αλλα δυστυχώς στο σπίτι μου δεν χωράει μέσα σε καποιο δωμάτιο!
Το ζευγάρι σου απο που το πήρες;
Και τι χρώματα ειναι αν επιτρέπεται;
 
Ας ανακεφαλαιωσω τα ερωτήματα μου μπας και λάβω κάποια απάντηση!
1) Ποιο κλουβί να επιλέξω γράψτε αν μπορείτε κάποιο κατάλληλο!
2) μπορείτε να μου γράψετε κάποια που να δίνουν ρικνεκ ´η κάποιο Πέτ σοπ αξιόπιστο;
3) ποια θεωρείται την καλύτερη διατροφή για ζευγάρωμα ρικνεκ?
4) πουλιά ηλικίας 2 ετών μπορούν να ζευγαρωσουν;
αυτα συγνώμη αν σας ζάλισα αλλα η τρέλα μου με εχει συνεπάρει!
 
1) Πόσες φορές θες να το ακούσεις;
2) Όχι, διαφημίσεις δεν επιτρέπονται
3) Άνοιξε νέο θέμα στο φόρουμ Αναπαραγωγή, όταν έρθει η ώρα
4) Ναι μπορουν
 
4) εννοειται οτι πουλια 2 ετων μπορει να ζευγαρωσουν, ειδικα ρινκνεκ που εχουν μεγαλυτερο προσδοκιμιο ζωης απο τα κοινα παπαγαλακια και αρα ωριμαζουν πιο αργα απο αυτα.
3) ειναι νωρις ακομα αφου δεν εχεις παρει καν τους παπαγαλους ακομα αλλα η διατροφη που θα πρεπει να ακολουθησεις ειναι σουπιοκοκαλο(παντα μεσα στο κλουβι), μειγμα σπορων, αυγο(και με το τσοφλι)/αυγοτροφη, φρουτα και λαχανικα(αποφευγεις μαρουλι και αγγουρι γιατι ραντιζεται περισσοτερο) και προαιρετικα μπορεις να δινεις καποια βιταμινη στο νερο(σε αυτη τη περιπτωση πρεπει να το αλλαζεις αυστηρα καθημερινα γιατι "χαλαει" πιο γρηγορα. Επισης καποιοι επιλεγουν να δωσουν ασβεστιο διαλυμμενο στο νερο, εγω πιστευω οτι με το σουπιοκοκαλο το οποιο το τιμουν δεοντος και το τσοφλι απο το αυγο το οποιο το ψιλοτσιμπανε παιρνουν οσο ασβεστιο χρειαζονται.
1)για το κλουβι οι προτεινομενες διαστασεις για ενα ρινκνεκ ειναι 60*60*90 οποτε θα χρειαστεις ενα αρκετα μεγαλυτερο για ζευγαρι.
2) εκτροφες η πετ σοπ δεν ξερω,θα σου προτεινα παντως να ελεγξεις και καποια αγγελια απο ιδιωτη, μονο βεβαια αν εχει δαχτυλιδι
 
δεν ηξερα πως απαγορευοταν οι διαφημισεις δεν μου το πε κανεις!
βασιλη ευχαριστω για τις πληροφοριες πραγματικα με βοηθησαν πολυ!
 
Back
Top