Αναπαραγωγή Θα κελαηδάνε τα μικρά αν οι γονείς δεν κελαηδάνε;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panos_sk

PB Member
Εγγραφή
26 Δεκ 2016
Μηνύματα
405
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλησπέρα! Θα ηθελα να ρωτησω αν τα καναρινακια που θα γεννηθουν την ανοιξη θα κελαηδανε αν ο αρσενικος απο τους γονεις δεν κελαηδαει; κελαηδαει μονο το θυληκο και ξερετε κανει μονο τους ηχους που κανουν τα θηλυκα ή θα χρειαστει κατι αλλο (οπως ηχους και αλλο αρσενικο καναρινι για να ακουν);
 
Αν είναι καναρινάκια ναι, θα κελαηδήσουν. Αν τους κανεις και εκπαίδευση με δάσκαλο ή cd ίσως κελαηδούν καλύτερα. Αν υπάρχουν εκεί κοντά άγρια, πιασμένα θα κελαηδούν μπερδεμένα και πολύ χειρότερα.
 
αν ο αρσενικος απο τους γονεις δεν κελαηδαει;
Δεν σε απασχολεί που το αρσενικό σου δεν κελαηδάει; Σου φαίνεται φυσιολογικό; Πως είναι υγιές το πουλί και πρέπει να μπει στην αναπαραγωγή;
 
αν τα καναρινακια που θα γεννηθουν την ανοιξη θα κελαηδανε αν ο αρσενικος απο τους γονεις δεν κελαηδαει;
Μεγάλο τμήμα του μουσικού ρεπερτορίου των καναρινιών παρουσιάζεται έμφυτα.
Δηλαδή ακόμη και απομονωμένα να κρατήσουμε τα καναρίνια κάποιο τραγούδι θα μας το παρουσιάσουν κάποια στιγμή.
Το πόσο καλό είναι και αν μπορεί ή πρέπει να βελτιωθεί είναι άλλο δεδομένο και απαιτεί διδασκαλία από μαθημένα καναρίνια ή ηχητικές συσκευές...
 
Δεν σε απασχολεί που το αρσενικό σου δεν κελαηδάει; Σου φαίνεται φυσιολογικό; Πως είναι υγιές το πουλί και πρέπει να μπει στην αναπαραγωγή;
Και όμως αν το αρσενικό βλέπει το θηλυκό, τότε μπορεί και να μην κελαιδά καθόλου, εκτός από την στιγμή του ζευγαρώματος
 
Και όμως αν το αρσενικό βλέπει το θηλυκό, τότε μπορεί και να μην κελαιδά καθόλου, εκτός από την στιγμή του ζευγαρώματος
Δεν νομίζω πως αναφέρεται στην συγκεκριμένη φάση, που δεν υπάρχουν και νεοσσοί, είπε πως γενικά δεν κελαηδάει.
Όταν οι νεοσσοί θα είναι σε φάση εκπαίδευσης ο πατέρας δεν θα είναι με το θηλυκό για να βρίσκεται σε σιωπή.
Αλλά έτσι κι αλλιώς, το πιθανότερο είναι ο Πάνος να μην ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα του. 🙄
Μπαίνει, μας βάζει μια εργασία και μετά δεν ξανά απαντά.
 
Αλλά έτσι κι αλλιώς, το πιθανότερο είναι ο Πάνος να μην ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα του. 🙄
Μπαίνει, μας βάζει μια εργασία και μετά δεν ξανά απαντά
Αν πράγματι είναι έτσι Μαρία, και το ξέρεις στα σίγουρα ότι πετάει μια ερώτηση και δεν ξαναμπαίνει, σε παρακαλώ πες το μας, γιατί εγώ σε αυτήν την περίπτωση δεν βρίσκω το λόγο να αναλώνομαι σε άσκοπες συζητήσεις.
 
γιατί εγώ σε αυτήν την περίπτωση δεν βρίσκω το λόγο να αναλώνομαι σε άσκοπες συζητήσεις.
Εγώ απαντώ για όσους θα έχουν παρόμοιο πρόβλημα και θα ψάχνουν για λύσεις στο μέλλον.
 
Εγώ απαντώ για όσους θα έχουν παρόμοιο πρόβλημα και ψάχνουν για λύσεις στο μέλλον.
Σίγουρα, μέχρι ενός σημείου, που διαχωρίζεται το "εκπαιδευτικό" από το γελοίο. Γιατί για τις συμβουλές απαιτείται διάλογος και όχι μονόλογος.
Εν προκειμένω ποιο είναι το πρόβλημα;
Το αρσενικό δεν κελαηδάει ποτέ; Άρα πιθανόν έχει πρόβλημα υγείας;
Ή δεν κελαηδάει στην φάση της ένωσης του ζευγαριού, που δεν έχουμε νεοσσούς προς εκπαίδευση και που είναι και φυσικό και άρα δεν υφίσταται απορία;
 
Αν πράγματι είναι έτσι Μαρία, και το ξέρεις στα σίγουρα ότι πετάει μια ερώτηση και δεν ξαναμπαίνει, σε παρακαλώ πες το μας, γιατί εγώ σε αυτήν την περίπτωση δεν βρίσκω το λόγο να αναλώνομαι σε άσκοπες συζητήσεις.
Γιάννη, δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να πει κατηγορηματικά. Όλοι μας βλέπουμε ότι το παιδί μπαίνει, κάνει μερικές ερωτήσεις κάθε μέρα, αγνοεί κάθε μας παρότρυνση να διαβάσει σχετικά άρθρα που του προτείνουμε, κάποια εκ των οποίων απαντούν και με το παραπάνω τις ερωτήσεις του και στη συνέχεια εξαφανίζεται μέχρι το επόμενο θέμα. Είναι κάτι που βλέπουμε όλοι παρακολουθώντας τις συζητήσεις.

Ο λόγος που ασχολούμαστε είναι αυτός:
Εγώ απαντώ για όσους θα έχουν παρόμοιο πρόβλημα και θα ψάχνουν για λύσεις στο μέλλον.
Το φόρουμ είναι αρχείο. Κανείς δεν παίρνει την απάντηση μαζί του. Κάποιος θα βοηθηθεί από την απάντησή μας, είτε τώρα είτε στο μέλλον.
 
Το αρσενικό δεν κελαηδάει ποτέ; Άρα πιθανόν έχει πρόβλημα υγείας;
Ακόμη και αν δεν ασχοληθεί ο Πάνος με το θέμα του, νομίζω ότι το σημείο που πρέπει να σταθεί ο μελλοντικός αναγνώστης, είναι αυτό. Εφόσον συντρέχει λόγος, τότε μπορεί να μας αναφέρει στο δικό του θέμα για να πούμε την άποψή μας ξεχωριστά.
 
Εμένα πέρυσι το ζευγάρι που έβαλα για αναπαραγωγή όταν ενωθήκανε ο αρσενικός έκοψε τελείως το τραγούδι. Το άρχισε όταν χωρίστηκε από τη θηλυκιά. Μέχρι τον απογαλακτισμό των μικρών δεν έβγαζε άχνα οπότε δεν νομίζω και στου Πάνου την περίπτωση να είναι θέμα υγείας αλλά ποτέ δεν ξέρεις με βεβαιότητα.Αν δεν κελάηδαγε και πριν τότε ναι κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει.
Πάντως για το ότι δεν απαντάει το παιδί να πω ότι δεν παρακολουθώ όλα τα θέματα που έχει ανοίξει για να συγκρίνω πάντως σε αυτό το θέμα σήμερα το άνοιξε. Έγραψε άλλο ένα post αργότερα και μετά δεν ξανά απάντησε. Μπορεί να μην έχει συνεχώς πρόσβαση στο διαδίκτυο οπότε καλύτερα να μην κρίνουμε τόσο γρήγορα. Και αύριο μέρα είναι :)
 
καλύτερα να μην κρίνουμε τόσο γρήγορ
Επειδή Λάμπρο μιλάς σ' εμένα χωρίς να μου απευθύνεσαι, αν και εκφράζεις το σωστό, κατά τα άλλα... σου απαντώ κατά πρόσωπο:
Πως σου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως κρίνω τόσο γρήγορα;
25 θέματα από τις 26 Δεκεμβρίου πάντοτε ημιτελή, απαξιωτικά δια της σιωπής ή και ασαφή, συν κάποιες εμβόλιμες ερωτήσεις σε άλλων θέματα, μας κάνει μια καθημερινή δραστηριότητα παρόμοιας συμπεριφοράς.
Το να μην παρακολουθείς σχολαστικά είναι δικαίωμά σου.
Το να λαμβάνεις άστοχες αφορμές για άδικες κρίσεις επί ατόμων, δεν είναι δικαίωμά σου.
 
Μαρία από τη στιγμή που ανοίχθηκε το θέμα 3 άτομα σχολιάσανε. Για τη μη απάντηση του Πάνου σχολίασες εσύ και εν συνεχεία επηρέασες και τον @ianos με την άποψή σου που μπορεί να είναι σωστή γιατί γράφεις '25 θέματα από τις 26 Δεκεμβρίου πάντοτε ημιτελή, απαξιωτικά δια της σιωπής ή και ασαφή' αλλά για το σημερινό το θέμα ανοίχθηκε το μεσημέρι και το απόγευμα του γράφεις 'Αλλά έτσι κι αλλιώς, το πιθανότερο είναι ο Πάνος να μην ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα του. 🙄
Μπαίνει, μας βάζει μια εργασία και μετά δεν ξανά απαντά'. Με βάση το τελευταίο μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έκρινες γρήγορα. Πολλά μπορεί να συμβαίνουν και να μην απαντά. Το ότι μπαίνει αραιά και που μέχρι το ότι λόγο του νεαρού την ηλικίας του τον ενδιαφέρει να ανοίξει το θέμα και να μην ξανά συμμετάσχει απλά να αντλήσει τις πληροφορίες που θέλει και τέλος. Για μένα αφού έχεις διαπιστώσει να γράφει posts ο Πάνος και να τα αφήνει κακώς του απάντησες αρχικώς αφού σε ενοχλεί.Αν δεν σε ενοχλεί όμως αυτό ακολουθείς την τακτική του @misalouris δηλαδή απαντάς και δεν σε νοιάζει.
Δεν φοβάμαι να ονοματίσω αλλά δεν μπορώ να λέω εσύ Γιάννη και Μαρία γιατί είπατε έτσι και αλλιώς. Είναι θέμα ευγένειας να αναφερθώ γενικά για να μην πάρει κάποιος κάτι προσωπικά και εσύ παρόλα αυτά παρεξηγήθηκες οπότε αν σε ονομάτιζα κιόλας φαντάσου τί θα μου έσουρνες 😀.
 
κακώς του απάντησες αρχικώς αφού σε ενοχλεί.
Αν βαριέμαι ν' απαντάω είναι πασιφανές, δεν χρειάζονται επιχειρήματα.
Με ενοχλέι ο υποβιβασμός του επιπέδου του φόρουμ μέσω θεματολογίας και ερωτημάτων χωρίς πραγματική βάση και προβληματισμό.
Γιατί ο πραγματικός προβληματισμός, έχει συνέχεια και διάλογο.
Γεμίζει η θεματολογία με άσχετα θέματα και νεφελώδεις ερωτήσεις, που δεν οδηγούν πουθενά.
Το φόρουμ δεν έχει ανάγκη από τις καθημερινές επιμέρους απαντήσεις μας για να απαντήσει στον υποθετικό μελλοντικό αναγνώστη.
Εν πολλοίς τα άρθρα του καλύπτουν τα περισσότερα ερωτήματα και συμπληρώνονται από τις συζητήσεις στις υγιείς, πραγματικές απορίες.
αν σε ονομάτιζα κιόλας φαντάσου τί θα μου έσουρνες 😀.
Δεν σου έσουρα τίποτα, σου απάντησα όπως μου αρέσει να μου απαντούν, κατευθείαν. Αν το έκανες, θα έβλεπες.
 
Οτιδηποτε δεν σχετιζεται με το θεμα θα διαγραφει απο δω και κατω.
 
Οτιδηποτε δεν σχετιζεται με το θεμα θα διαγραφει απο δω και κατω.
Όχι, ο,τιδήποτε δεν σχετίζεται με το θέμα καλύτερα ειναι να το βάλεις σε ενα νέο θέμα, όπως έχετε κάνει τόσες και τόσες φορες!
 
Πάντως και σε μένα φαίνεται ανησυχητικό το ότι ο αρσενικός δεν κελαηδάει καθόλου. Ούτε "τσίου τσίου"; Επίσης, λογικά ακόμα τα έχει χωρισμένα ο Πάνος τα καναρίνια του. Απ ότι μας έχει πει τουλάχιστον. Πάντως τα δικά μου αρσενικά τραγουδούν και όταν είναι χωριστά με το θηλυκό και όταν είναι μαζί, ακόμα και όταν τα κορίτσια κλωσσάνε, αυτά το χαβά τους! 😛

Πάνο καλύτερα να ψάξεις τα βαθύτερα αίτια που το αρσενικό δεν τιτιβίζει/κελαηδάει, και να τον βάλεις σε αναπαραγωγή μόνο και αν είσαι 1000% σίγουρος πως είναι υγιές. Βασικός κανόνας!
 
Back
Top