Γενικά Θα κελαηδήσει ποτέ ο φλώρος μου;

Γιαννης17

Farm & Exotic Birds Expert
Εγγραφή
24 Ιαν 2019
Μηνύματα
2.994
Πόλη
Αγρίνιο
Γειά σας παιδιά! Σε λίγο καιρό ο φλώρος μου θα κλείσει ένα χρόνο στην αιχμαλωσία. Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να κελαηδάει παρά μόνο να κάνει ένα "τσίιιου" και ένα ήχο σαν "τρρρρ". Λέτε να μην κελαηδήσει ποτέ λόγο αιχμαλωσίας; Δεν με απασχολεί η φωνή του, απλά ρωτάω για να δω τι γίνεται. Όποια βοήθεια, ευπρόσδεκτη.
 
βρε συ Γιάννη, έχεις...ωχ Τώρα είδα👍 το θέμα σου, έτοιμη ήμουν να στα 😛 ψάλλω!

:DΝα τον χαίρεσαι και μακάρι να κελαηδήσει, όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί πιστεύω πως το ίδιο θα νιώθει καλύτερα (ευχαριστημένο).
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δηλαδή Σάκη δεν το βλέπεις ούτε εσύ να κελαηδάει εε; Νομίζεις ότι οφείλεται στο ατύχημα που είχε ή ότι είναι συνηθισμένο στο είδος; Μου κάνει εντυπώσει πάντως το ότι βλέπω διάφορους φλώρους (άγριους) σε μικρά κλουβάκια να μην βάζουν γλώσσα μεσα τους. Αλλά λογικά αυτό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του κάθε πουλιού.
 
Όχι εντάξει, αρσενικό είναι σίγουρα. Στη φώτο δεν φαίνεται καλά αλλά ξεχωρίζει το φύλο του από το πράσινο χρώμα. Τέλος πάντων, αυτός να είναι καλά.
 
'
Δεν τον έχω ακούσει ποτέ να κελαηδάει παρά μόνο να κάνει ένα "τσίιιου" και ένα ήχο σαν "τρρρρ".
Γιάννη, ο φλώρος έχει φτωχό ρεπερτόριο. Αυτά που "λέει" είναι μέρος του. Αν μπιζάρει στο μέλλον θα μιλάμε για πρόοδο.
αλλά ξεχωρίζει το φύλο του από το πράσινο χρώμα
Κυρίως από το κίτρινο χρώμα στην κοιλιά του. Υπάρχουν καταπράσινες φλώρες αλλά με άσπρη και όχι κίτρινη κοιλιά.
 
Καλησπέρα Γιάννη! Η διάθεση για κελάηδισμα έγκειται στον χαράκτηρα, την ζωή και τις συνθήκες διαβίωσης του εκάστοτε πτηνού. Κανονικά σε εσένα, με την άριστη φροντίδα που του παρέχεις, θα έπρεπε να κελαηδάει! Το γεγονός ότι "σφυρίζει" και παράγει κάποιους ήχους είναι πολύ ενθαρρυντικό!
 
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για την βοήθεια! Δεν το βλέπω να κελαηδάει ποτέ αλλά εντάξει, δεν πειράζει. Πάντως έχει ημερεψει σχετικά. Δεν με φοβάται πολύ τώρα.
 
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για την βοήθεια! Δεν το βλέπω να κελαηδάει ποτέ αλλά εντάξει, δεν πειράζει. Πάντως έχει ημερεψει σχετικά. Δεν με φοβάται πολύ τώρα.
Τέλεια! Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία. Η ηρεμία και εξοικείωση του πτηνού.
 
Έχει τώρα τον τελευταίο μήνα που ο φλώρος μου έχει αρχίσει να κελαηδάει κανονικά με στροφές και σφυρίγματα αλλά χαμηλόφωνα. Φλερτάρει επίσης με τις Κανάρες όλη μέρα. Πηγαίνει κοντά στην άκρη του κλουβιού του και αρχίζει να φλυαρεί ενώ τις κοιτάζει. Αυτές ανταποκρίνονται και πιάνουν κανονική συζήτηση. Επίσης με τα σφυρίγματα που κάνει προσελκύει κι άλλους φλώρους και σφυρίζουν μετά μεταξύ τους. Το ωραίο ήταν που ερχόταν ένας θηλυκός κάθε μέρα, καθόταν απέναντι από το κλουβί του και μιλούσαν με τις ώρες. Ανυπομονώ να δω αν θα αρχίσει να τραγουδάει κανονικά και δυνατά την άνοιξη.
 
@sarpijk σωστά. Κελαηδάει ακόμη πάντως κυρίως το πρωί και το απόγευμα. Και αν ακούει και κανέναν άγριο δίνει πόλεμο ο καημένος 😛
Πιθανολογώ ότι μόλις μπει σε πτερόρροια θα σταματήσει και θα αρχίσει από του χρόνου πάλι.
 
Back
Top