Γενικά Θα μας τρελάνουν!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης takiskl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

takiskl

PB Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2008
Μηνύματα
200
Πόλη
Μαρούσι
Ακουστε τι μου ειπε χτες σε συνοικιακο πετ η ιδιοκτητρια, η οποια ειναι γνωστη μου κιολας. Βλεποντας οτι ειχε φερει καινουργια πουλακια, εμφανως νεαρα, την ρωτησα για την προελευση τους και εαν ηταν ελληνικης ερασιτεχνικης εκτροφης, μιας και κανενα δεν φοραγε δαχτυλιδι.
Μου απαντησε λοιπον οτι ηταν απο Ολλανδια, αλλα δεν φοραγαν δαχτυλιδι γιατι απαγορευτηκε διεθνως. Οταν την ρωτησα αποσβωλομενος για το πως ειναι αυτο δυνατον, μου ανεφερε οτι απαγορεψαν τα δαχτυλιδια γιατι προκαλουσαν αλλεργιες στα πουλια. Επεμενα και τηνρωτησα το πως μπορω να ειμαι σιγουρος για την προελευση των πουλιων χωρις δαχτυλιδι πλεον και μου απαντησε οτι συμφωνει μαζι μου, αλλα... Και φανταστειτε οτι γνωριζει οτι ασχολουμαι με την εκτροφη καναρινιων, δεν με εχει για ασχετο δηλαδη. Σκεφτειτε τι ακουνε ολοι οι υπολοιποι που θελουν απλως να αγορασουν ενα καναρινακι για συντροφια.
Κι αν ακους αυτα στα συνοικιακα πετ, πως μετα να τα στηριξεις εναντι των μεγαλων; Εγω απο το συγκεκριμενο αγοραζα επανειλημενως λογω γνωριμιας και συμπαθειας. Δυστυχως ομως σε διωχνουν με την συμπεριφορα τους.
Κριμα...
 
Μηπως ετσι της ειπαν κι αυτηνης και το χει πιστεψει;
Μην ξεχναμε οτι δεν ειναι γνωστες της δουλειας ολοι οι ιδιοκτητες πετ σοπ και ποσο ακομα οι απλοι υπαλληλοι(με εξαιρεσεις παντα οπως σε ολους τους τομεις)
 
Η δική μου εμπειρία με πετ σοπ ήταν ακόμα χειρότερη. Ο ιδιοκτήτης μου επιτέθηκε φραστικά προσβάλλοντας με όταν ρώτησα τιμή για κάποια πουλάκια που είχε φέρει και μου είπε ότι για να μου πει τιμή θα πρέπει πρώτα να του δείξω τι αυτοκίνητο έχω και πως αυτά τα πουλιά δεν είναι για έμενα τον πιτσιρίκα γιατί είναι βαθμολογημένα στην Ολλανδία. Τα πουλάκια δεν είχαν δαχτυλίδι και όταν τον ρώτησα πως πήγαν σε έκθεση χωρίς δακτυλίδι άρχισε να με προσβάλει ακόμα χειρότερα λέγοντας μου ότι είμαι μικρός να μην ασχολούμαι με αυτό το χόμπι και καλύτερα να πάω σε κανένα ιντερνέτ καφέ! Απλά απαράδεκτος και γελοίος! Επαγγελματίας παραμυθάς.
 
Φιλαρακο αυτα συμβαινουν σε αρκετα πετ σοπ.. Οχι να σου επιτεθουν φραστικα αλλα να σου δώσουν λανθασμένες πληροφορίες! Θα συμφωνησω με τη Νίκη στο οτι έχουν λανθασμένες πληροφορίες αλλα σε συνδιασμο με τις διάφορες extra "σαλτσες" για να πουλήσουν και να το κανουν πειστικότερο.. Δημιουργείται ένας "αχταρμας"... Εγω τις προάλλες ήμουν σε μια γωνια και ακουγα μια πελάτισσα που είχε αγοράσει πρόσφατα ένα καναρινι απο το μαγαζι... Τους είπε οτι το καναρινι που είχε αγορασει αρχησε το κελαηδημα του να γίνεται βραχνο... Και αυτος χωρις καμία εξέταση, ακούγοντας μόνο τους ισχυρισμούς της πελάτισσας.. Της απάντησε οτι έχει πρόβλημα με την αναπνοη και της έδωσε μια αντιβιωση...
 
Αναλόγως τον άνθρωπο είναι. Άλλοι κοιτάνε μόνο να πουλήσουν, άλλοι έχουν την καλή διάθεση αλλά δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα, άλλοι ξέρουν πέντε πράγματα εμπειρικά και νομίζουν ότι είναι επιστήμονες κοκ. Εμείς πρέπει να μάθουμε να διαλέγουμε ποιους θα υποστηρίξουμε και σε ποιους θα δώσουμε τα λεφτά μας. Προσωπικά προτιμώ να ψωνίζω από συγκεκριμένα πετσοπς μόνο επειδή εκεί δεν προσπαθούν να με κοροϊδέψουν και αν και δεν έχουν τις τρελές γνώσεις, δέχονται τα 5 πράγματα που θα τους πω για τα πουλιά. Αλλά ακόμη και ο πιο καλοπροαίρετος πετσοπάς παγιδεύεται κάποια στιγμή από τους ίδιους τους καταναλωτές. Έχω συζητήσει για τις χύμα τροφές, για τις "βιταμίνες" - μπισκότο, για την εύκολη χορήγηση αντιβιοτικών και για άλλα τέτοια θέματα με πετσοπάδες. Αυτό που άκουσα και είδα σε κάποιες περιπτώσεις με τα μάτια μου ήταν το εξής. Ο πελάτης να ζητάει 1/2 κιλό τροφή για καναρίνι και επειδή δεν είχε μισόκιλο συσκευασμένο να τον βάζει να φτιάχνει νέο σακουλάκι για να μην δώσει 1 ευρώ επιπλέον. Φεύγοντας μου λέει ο πετσοπάς "Σε αυτόν θα δώσω επώνυμη τροφή που κάνει τα διπλά λεφτά;" και έχει δικιο. Το συμπέρασμα του πελάτη δεν θα είναι ότι ο πετσοπάς του τη δίνει επειδή είναι καλύτερη για το πουλί αλλά για να τον κλέψει με την πιο ακριβή τροφή. Και είναι οι περισσότεροι πελάτες τους τέτοιοι. Στο ίδιο πετσοπ έχοντας επώνυμες αυγοτροφές τις CeDe φεύγει σαν τρελή η χύμα μπισκοτοτροφή και κανείς δεν παίρνει την επώνυμη. Οπότε το συμπέρασμα μου είναι ότι πρέπει να κοιτάμε να ψωνίζουμε από άτομα φιλικά, εξυπηρετικά που έχουν καλή πρόθεση και από εκεί και πέρα να κοιτάμε εμείς να κάνουμε το καλύτερο για τα πουλιά μας. Από άτομα με τη συμπεριφορά των προηγούμενων φυσικά μακριά. Με τέτοια συμπεριφορά δεν χρειάζεται να ξαναπλησιάζουμε στο μαγαζί. Έχει και αλλού πορτοκαλιές...
 
Συμφωνω Βασιλη οταν βλεπουμε τετοιες συμπεριφορες να τους αποφευγουμε αλλα σε πιανει αγανακτηση, γιατι αν δεν ξερεις ρε φιλε τι σου γινεται απο πουλια ανοιξε ψιλικατσιδικο τι σου φταιω εγω που σου δειχνω εμπιστοσυνη και εσυ την καταχραζεσαι;Εχει τυχη να παω σε τρια μαγαζια να ρωταω το ιδιο πραγμα και να παιρνω τρεις διαφορετικες απαντησεις.
 
Μα οι περισσότεροι νομίζουν ότι ξέρουν όχι μόνο από πουλιά αλλά από τα πάντα. Όσο για την εμπιστοσύνη αυτό ακριβώς θέλω να πω. Ότι δεν πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη χωρίς να τον ξέρουμε τον άλλο. Και να μην ξεχνάμε ότι ο πετσοπάς δεν είναι κτηνίατρος. Αν ρωτάμε το λάθος άτομο θα παίρνουμε και τις λάθος απαντήσεις. Ποτέ δεν ρώτησα πετσοπά τί να κάνω με ένα άρρωστο πουλί. Ρώτησα κτηνιάτρους ή εκτροφείς. Φυσικά αν ρωτούσα θα μου έλεγε τι να κάνω κι ας μην είχε ιδέα, ενώ θα έπρεπε να με στείλει σε πτηνίατρο. Αλλά στο 90% των πελατών αν τον ρωτήσουν κάτι τέτοιο και δηλώσει άγνοια και τους στείλει σε κτηνίατρο, θα πάνε σε άλλο πετσοπ για να βρούνε λύση. Πόσες φορές δεν λέμε από εδώ ότι ένα πουλί χρειάζεται κτηνίατρο και πέρνουμε για απάντηση μετά από 1-2 μέρες ότι ρώτησε τον πετσοπά και του έδωσε το τάδε φάρμακο ή ότι από μόνος του έδωσε κάποιο φάρμακο. Φταίμε κι εμείς που έχουμε τα ζώα και δεν είμαστε αρκετά υπεύθυνοι απέναντί τους, όχι μόνο οι πετσοπάδες.
 
Nαι σωστα τα λες αλλα θα προτιμουσα απο την μερια τους αν δεν γνωριζουν κατι να μιλανε ειλικρινα [δεν ξερω] αυτο θα το εκτιμουσα προσωπικα περισσοτερο απο το να σου δινουν συμβουλες και να προτινουν μονο και μονο για να πουλησουν.Αλλα αυτη την κακια συνηθεια πιστευω την εχουμε και σε αλλους τομεις εργασιας. Ειμαστε παντου expert.
 
Η ημιμάθεια είνια χειρότερη της αμάθειας... Το να σου πει ένας πετσοπάς δε ξέρω είναι σαν να μη ξέρει τη δουλεια του... Και τα φάρμακα που πουλάει... Πανω κατω βλέπουν τις ενδειξεις κάθε φαρμάκου και τις προτείνουν για κάθε περιπτωση που κρίνουν αυτοί αναγκαία (αυθαίρετα).. Είχα αγοράσει παλίοτερα ένα πουλάκι μικρος απο πετσοπα ο οποίος ήταν και κτηνίατρος.. Και τι έκανε οταν το πήρα... Μου λεεί...
-Κάνω έναν προληπτικο έλεγχο και σου βάζω στο πουλάκι τρείς σταγόνες απο ένα φάρμακο.. Αυτό έχει τρεις δράσεις...:
-ειναι για ακαραια κατι και έβαλε μια σταγονα στο στηθος του πουλιού
-ειναι κατι για τα ποδια και εβαλε σταγονες στα ποδια του πουλιού και
-τέλος μου είπε οτι έιναι και πολυβιταμίνες... Τώρα τι να σας πώ! Το πουλάκι ηταν καναρινι και ο πετσοπας.. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ...
 
Και εμένα μια φίλι μου διηγιόταν τις προάλες πως βρηκε μια ροζέλα και πηγε σε ενα πεταδικο να της παρει τροφη και απο περιεργεια ρωτησε αμα επιτρεπεται να της δινει τιποτα επιπλεον. Ε, λοιπόν αυτος της ειπε αυστηρα πως απαγορευεται να της δινει οτιδηποτε αλλο εκτος απο τα σπορια(που της πουλησε!) και μαλιστα τόνισε οτι τα λαχανικα και τα φρουτα απαγορευονται! Αν έχεις τον θεο σου δηλαδη!
 
Αυτός εκτός από άσχετος ήταν και αντιεπαγγελματίας. Θα μπορούσε να πουλήσει sticks, βιταμίνες κλπ. Αλλά προτίμησε να το παίξει έξυπνος και να μείνει στα σπόρια 😛
 
Και εγώ πριν΄ενα χρόνο την είχα πάθει. Π"ηγα σε ένα πετ να δω για; καναρίνια και βλαίπω κάτι ταλέπωρα πουλιά αναμαδημένα με πληγές. Ένα μόνο δίχς γρατσουνιές και λοφίο μου το πούλησε 70$. ΔΕΝ το πήρα φυσικά και από περιέργεια τον ρωτό γιατί τόσο ακριβά και για να μην με βρήσει μου λέει πως ήταν ράτσας σπάνιας. Αν είναι δυνατό. Ακούστε να γελάσετε τώρα. Μία λόλα σε ένα πετ μου είπε για σκόνη για ψήρες που της ζήτησα. Όλα ωραία και καλά μέχρι που μου λέει: "Νεαρέ αν θες αυτή κάνει και για ανθρώπους. Βάλε την και βάλε και μία πάνα στο κεφάλι (πάνα κλουβιών) και α θεραπευτείς. Πολύ πιθανό να έμενα και καραφλός! (Δεν το ακούμπησα στα μαλιά μου)
 
Τι αλλο θα ακουσουμε.:DΚαι πως εβγαλε συμπερασμα οτι εχεις ψειρες;😛
 
Εγω θα κανω τον συνηγορο του διαβολου. Δεν μπορει να φταινε μονο τα πετ σοπ και οχι
εμεις σαν καταναλωτες. Εχει αγορασει καποιος-καποια απο εμας αυτοκινητο χωρις να εχει
ενημερωθει;Το ιδιο πρεπει να συμβαινει και με την αγορα πουλιων,τροφων κλπ.
Υ. Σ Δεν εξαιρω τον εαυτο μου απο τους μη ενημερωμεους και κακους καταναλωτες.
 
Εδω οι αποψεις διαφοροποιουνται. Θα σου πω για το αμαξι που λες. Εσυ για να παρεις πληροφοριες για καποιο συγκεκριμενο αυτοκινητο θα ενημερωθεις απο τις διαφημησεις στην τηλεοραση σε περιοδικα και απο αυτον που το πουλαει. Σ αυτο το χομπυ ομως δεν υπαρχουν τετοια πραγματα. Θα μου πεις υπαρχουν τα βιβλια στα οποια ομως πολλες φορες γραφονται ανακριβειες ασαφειες και λαθος πραγματα.

Αρα υποχρεωμενος ειναι ο πετσοπας να ξερει 3-4 πραγματα. Δεν σου λεω να ξερει τα παντα αλλα 3-4 και σωστα.
 
Επισης υπαρχουν και πετσοπαδες που σου λενε οτι ο κτηνιατρος ειναι απατη...
Μου το εχουν πει εμενα επειδη εχουν γνωστο κτηνιατρο...
Το θεμα δεν ειναι τι μας λενε..
Το θεμα ειναι εμεις πως κρινουμε το σωστο για τα ζωα μας..
 
Εδω οι αποψεις διαφοροποιουνται. Θα σου πω για το αμαξι που λες. Εσυ για να παρεις πληροφοριες για καποιο συγκεκριμενο αυτοκινητο θα ενημερωθεις απο τις διαφημησεις στην τηλεοραση σε περιοδικα και απο αυτον που το πουλαει. Σ αυτο το χομπυ ομως δεν υπαρχουν τετοια πραγματα. Θα μου πεις υπαρχουν τα βιβλια στα οποια ομως πολλες φορες γραφονται ανακριβειες ασαφειες και λαθος πραγματα.

Αρα υποχρεωμενος ειναι ο πετσοπας να ξερει 3-4 πραγματα. Δεν σου λεω να ξερει τα παντα αλλα 3-4 και σωστα.

Φιλε μου απο την στιγμη που υπαρχει το διαδυκτιο μπορεις να βρισκεις οτι πληροφοριες
θελεις και να τις διασταυρωνεις.
 
Δεν εισαι υποχρεωμενος ομως. Υπεχρεωμενοι ειναι οι πετσοπαδες.
 
Παιδια το συμβαν δεν εχει 15 λεπτά που έγινε! Πήγα σε ενα συνοικιακο πετ σοπ να παρω ένα κλουβι και με το που μπαινω τι να ακουσω.. Ειχε ενα πεκινουα και το φωναζε η καταστηματαρχισσα ΣΚΑΣΕΕ! Σαν να μην εφτανε αυτό είχε μια μαινα η οποία το μονο που έλεγε ήταν:ΕΕΕ ΣΚΑΣΕΕΕ!(φανταστειτε οτι αυτό ακούει κάθε μέρα)... Και τέλος ένας κακατουα ο οποίος έιχε αρχήσει το μάδημα...Φυσικα και δεν αγορασα τιποτα..
 
Back
Top