Φροντίδα Θα παραλάβω μια green checked conure και θα ήθελα καθοδήγηση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Teo96
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Teo96

PB New Member
Εγγραφή
8 Φεβ 2015
Μηνύματα
29
Πόλη
Ταύρος
Καλησπερα. εκτος απροοπτου, αυριο θα παραλαβω μια αρσενικη green checked conure. Θα ηθελα την καθοδηγηση σας για να αποφευχουν οσο γινεται τα λαθη. 1ον τι τροφη και πελλετς μου προτεινετε να αγορασω για το συγκεκριμενο ειδος; θα χρειαστω καποιο συμπληρωμα; Ποια φρουτα και λαχανικα του αρεσουν περισσοτερο; 2ον εχετε να μου προτεινετε καποιον ειδικευμενο κτηνιατρο; Τι εξετασεις(προληπτικες) να ζητησω; και ποσο κοστιζουν; Και γενικα βαση των εμπειριων σας στο συγκεκριμενο ειδος, εχετε να προσθεσετε κατι παραπανω εκτος απο αυτο που λεει το προφιλ του;
 
Με το καλό να βρεθείτε!
Ποια θα είναι η ηλικία του πουλιού; Από που θα σου έρθει; Για το φύλο έχει γίνει τεστ;
Για την τροφή σε πρώτη φάση, θα συνεννοηθείς με τον εκτροφέα, τις μάρκες και τις ποσότητες ταϊσμάτων, καθώς και γενικά τις τωρινές διατροφικές του συνήθειες.
Για τις όποιες αλλαγές αποφασίσεις, αφού ακούσεις τις δικές του απόψεις και των φίλων του φόρουμ, θα προχωρήσεις αργά και σταδιακά.
Και η καλύτερη επιλογή αν γίνει με απότομη αλλαγή, μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις.
Προσωπικά πιστεύω σε μια συνδυαστική διατροφή σπόρων και πέλετς και φυσικά με όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα πράσινα και ξηρούς καρπούς.
Ένα πολύ καλό άρθρο περί διατροφής είναι <Link Removed> και γενικά τα περισσότερα ασφαλή τρόφιμα, τα βρίσκεις στα links που υπάρχουν <Link Removed>. Τα πουλιά όταν μάθουν να έχουν ποικιλία στην διατροφή τους και από περιέργεια δοκιμάζουν τα πάντα. Αν έχουν τελικά κάποιες προτιμήσεις, είναι ατομικό χαρακτηριστικό όπως και στους ανθρώπους.
Συμπληρώματα διατροφικά δεν χρειάζεσαι αν κάνεις σωστή διατροφή. Θα χρειαστείς οπωσδήποτε σουπιοκόκκαλο για πρόσληψη ασβεστίου και κεχρί σενεγάλης - millet.
Κλουβί έχεις πάρει;.έχεις διαλέξεις που θα το τοποθετήσεις στο σπίτι;
Γενικά κράτα τον <Link Removed> περιλαμβάνει τα περισσότερα άρθρα και θέματα που αφορούν στην φροντίδα των παπαγάλων γενικά και σιγά-σιγά μπορείς να ανατρέχεις.
Είναι πολύ καλή και υπεύθυνη ιδέα να επισκεφθείς έναν γιατρό για το πουλάκι σου, να γνωριστείτε και να έχεις το θάρρος αν χρειαστεί να επικοινωνείς μαζί του.
Ρίξε μια ματιά στην<Link Removed>και ρώτησε αν θέλεις και γνώμες για όποιον σε βολεύει βάσει απόστασης.
Δεν έχω φροντίσει ποτέ μια κονούρα, όσα γνωρίζω γι' αυτές είναι από διαβάσματα και συζητήσεις μας στο φόρουμ.
Πιο κάτω σου έχω βάλει κάποια θέματα που ίσως σου φανούν χρήσιμα.
<Link Removed>
<Link Removed>

Κάποιες πληροφορίες περί μεταλλάξεων εδώ <Link Removed>
Κάποια κατασκευαστική ιδέα <Link Removed>
Περίμενε και άλλες γνώμες και μην διστάζεις να συζητάμε για όσα σκέφτεσαι.
Να σου ζήσει, να περάσετε όμορφα!
 
ευχαριστω πολυ μαρια για την κατατοπιστικη σου απαντηση!
το πτηνο ειναι 5 μηνων, θα ερθει απο κυψελη με αμαξι, για το φυλλο δεν νομιζω να εχει γινει τεστ αλλα θα κανω εγω για σιγουρια(φθηνο εχω ακουσει οτι ειναι). απο οτι ειδα τρωει παπαγαλινη. Θα τον ρωτησω μηπως δινει και τπτ αλλο. Θα ερθει μαζι με το κλουβι του, το οποιο θα προσπαθησω να αλλαξω γτ απο τις φωτο το ειδα λιγο μικρο. εχω βρει και ενα ησυχο σημειο διπλα σε παραθυρο που θα τον εχω.
μολις εχω νεα θα ενημερωσω.
 
για το φυλλο δεν νομιζω να εχει γινει τεστ αλλα θα κανω εγω για σιγουρια(φθηνο εχω ακουσει οτι ειναι). απο οτι ειδα τρωει παπαγαλινη
Ναι γύρω στα 5 ευρώ έχει.
Από ιδιώτη το αγοράζεις; Αν ναι, σιγουρέψου για την ηλικία. (Δες αν φοράει δαχτυλίδι και το χρώμα του ή έστω τι γράφει). Ίσως δεν είναι τόσο μικρό.
Παπαγαλίνη δεν ξέρω τι εννοούν, μ' αυτό το αόριστο όνομα, συνήθως ονομάζουν οι πετσοπάδες το βόρι, που τρώνε τα budgies.
Δεν κάνει αυτό για το δικό σου, θέλει μείγμα μεσαίων και μεγάλων παπαγάλων.
Αγόρασε εκ των προτέρων μια κατάλληλη συσκευασμένη τροφή σπόρων και πέλετς και πες του να σου δώσει και από την δική του, να την ανακατεύεις στην αρχή μισή-μισή, μέχρι να την καταργήσεις.
Με το καλό και ό,τι θέλεις να μας πεις :)
 
ναι απο ιδιωτη. Δυστυχως δεν φοραει δαχτυλιδι αλλα απο το μεγεθος του νομιζω οτι δεν ειναι μεγαλο σε ηλικια (15-16εκ).
με το καλο μολις ερθει θα το βγαλω φωτο να μ πειτε και εσεις την γνωμη σας.
 
... Δυστυχως δεν φοραει δαχτυλιδι αλλα απο το μεγεθος του νομιζω οτι δεν ειναι μεγαλο σε ηλικια (15-16εκ).
...

Το μέγεθος δεν είναι ενδεικτικό της ηλικίας των πουλιών (τι λέω πρωινιάτικα:D). Ρώτα τον τι ηλικία έχει μιας και σε αυτό θα βασιστείς δυστυχώς, αλλιώς κανείς δεν θα μπορεί να μαντέψει.
 
Ρώτα τον τι ηλικία έχει μιας και σε αυτό θα βασιστείς δυστυχώς, αλλιώς κανείς δεν θα μπορεί να μαντέψει.
Η καλύτερη περίπτωση, να είναι κάποια αδήλωτη γέννα ιδιώτη και να είναι εντάξει το άτομο.
 
Καλως ηρθες.
Η @maria p νομιζω σου εδωσε πολυ κατατοπιστικη απαντηση.
Επισης να πω οτι αν ειναι 5 μηνων ειναι πολυ δυσκολο να το καταλαβεις με το ματι.
Μονο αν φοραει δαχτυλιδι.
Ειχε γεννα ο ανθρωπος που θα το παρεις ή μονο αυτο το ενα; :)
 
5 μηνων και στις 2 του αλλου μηνα κλεινει τους 6 μ εχει πει. το πηρε απο ενα αλλο παιδι μολις το πτηνο εβγαλε φτερωμα.
 
πρεπει να ειμαστε καχυποτοι σε τετοια θεματα. η συζητηση που εκανα με τον αθρωπο ξεπερναει σε μηνυματα και συζητησεις φιλων μου. το δινει επειδη δεν εχει χρονο να το φροντιζει λογο της δουλειας του.
 
πρεπει να ειμαστε καχυποτοι σε τετοια θεματα. η συζητηση που εκανα με τον αθρωπο ξεπερναει σε μηνυματα και συζητησεις φιλων μου. το δινει επειδη δεν εχει χρονο να το φροντιζει λογο της δουλειας του.


Ή επειδή τσιρίζει πολύ. 😉
 
Συνηθως οι green cheeked conure ειναι "ησυχα" πουλια οποτε δεν νομιζω να τσιριζε ολη μερα.
Ας ελπισουμε απλα να ειναι...υπευθυνος.. Ο ανθρωπος που την δινει και αφου καταλαβε τις απαιτησεις που εχει σε καθαριοτητα, διατροφη, ασχολια και ασκηση να σκεφτηκε οτι δεν μπορει να προσφερει οσα χρειαζεται..
 
νταξει εφτασε ολα καλα!👍D
δεν τον εβγαλα φυσικα φωτο, τον αφησα να ηρεμησει και απο αυριο βλεπουμε. το καλο ειναι οτι δεν φαινεται στρεσαρισμενος συν οτι εφαγε κιολας. εχει δυο μπολακια μεσα +ποτιστρα, το ενα με αυγοτροφη και το αλλο με παπαγαλινη. αυριο πρωι θα παω να του παρω νεες ταιστρες τροφη και πελλετς, θα του βαλω μιση απο την τροφη που θα παρω αυριο και μιση παπαγαλινη να γινεται η αλλαγη και στο αλλο μπολακι τα πελλετς. καλα ως εδω;
 
ευχαριστω!
πηγα σημερα και του πηρα νεες ταιστρες, τροφη αμμο κα. Δεν ειχαν πελλετς και μεταλλικα στοιχεια, για τα οποια θα παω το απογευμα μπας και βρω. μια απορια, το καρβουνακι σε ποιο μπολακι το βαζω; κατα τα αλλα το πουλι φαινεται αρκετα εξημερωμενο! Οποτε πλησιαζω το κλουβι δεν φοβαται αντιθετως ερχεται πιο κοντα μου. Για την ωρα ολα ειναι καλα.
 
Back
Top