Φροντίδα Θα τα καταφέρουμε με τη φροντίδα Ζακό;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης sofi1234
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τα παιδιά θέλουν ένα παπαγαλο που να τον μάθουν να μιλαει και από έρευνες είδα ότι τα ΖΑΚΟ είναι πρώτα στην λίστα. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να δώσω πάνω από 500 ευρώ για την αγορά του γιατι δυστυχώς τα μεγαλώνω μονη μου λόγω θανάτου του συζύγου αλλά το πιο σημαντικό είναι θα τα καταφέρω να μαθω ολα όσα χρειάζεται για να είναι καλά το πουλάκι? Εχω την όρεξη και την διάθεση να μαθω να το φροντίζω και να ασχοληθώ δίνοντάς μου τα φώτα σας αρκεί να μπορεί να συμβιώνει με 2 παιδιά και ένα σκυλάκι toy. Εγώ θα λείπω μόνο 8 ώρες την μέρα πενθημερο για δουλειά. Νομίζω ότι θα μας κάνει να γελάμε όταν μαθει να μιλαει. Λετε να τα καταφέρουμε να ζει το πουλάκι ευτυχισμενο?

το πρώτο και πιο σημαντικό που φαίνεται από το μήνυμά σας είναι ότι δεν ψάχνετε μόνο για "ένα παπαγάλο που να μιλάει", αλλά αναρωτιέστε αν μπορείτε εσείς να ανταποκριθείτε σωστά στις ανάγκες του. Αυτό είναι σημαντικό και δεν το συναντάμε συχνά.

Ο ΖΑΚΟ πράγματι θεωρείται από τα είδη με τη μεγαλύτερη ικανότητα ομιλίας, όμως είναι και από τα πιο απαιτητικά σε χρόνο, σταθερότητα στη φροντίδα και ψυχική παρουσία. Δεν είναι πτηνό που "γελάμε μαζί του επειδή μιλάει", αλλά ένα ζώο με έντονη προσωπικότητα, ανάγκη για καθημερινή επαφή και βαθιά σχέση με τον άνθρωπο που το φροντίζει.

Επίσης, ένα υγιές και σωστά μεγαλωμένο ΖΑΚΟ δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα σε κόστος γύρω στα 500€. Σε αυτά τα ποσά συνήθως μιλάμε για περιπτώσεις που κρύβουν ρίσκο, και αυτό δεν είναι κάτι που θα θέλατε ούτε για εσάς ούτε για τα παιδιά.

Το οικογενειακό περιβάλλον που περιγράφετε μπορεί να λειτουργήσει, αλλά χρειάζεται σκέψη: τα παιδιά, ο σκύλος και οι ώρες απουσίας σημαίνουν ότι το πουλίάκι θα πρέπει να έχει σωστή προσαρμογή, όρια και πολύ σταθερή καθημερινότητα. Δεν είναι κάτι που λύνεται μόνο με καλή διάθεση – αν και η διάθεση είναι απαραίτητη.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν "θα τα καταφέρετε να μάθει να μιλάει", αλλά αν μπορείτε να προσφέρετε σε βάθος χρόνου μια ισορροπημένη ζωή σε ένα πολύ έξυπνο και απαιτητικό πτηνό. Αν αυτό σας προβληματίζει – και καλά κάνετε – ίσως αξίζει να εξετάσετε και άλλες επιλογές που ταιριάζουν καλύτερα σε οικογένειες με παιδιά και καθημερινές υποχρεώσεις.

Γεια!
Ειναι υπέροχο που θέλετε να αποκτήσετε παπαγάλο! Όμως, ο Zako είναι πολυ απαιτητικό πτηνό... ειδικά για αρχάριο ιδιοκτήτη. Είναι το εξυπνότερο είδος παπαγάλου κι έχω ακούσει ότι είναι επιρρεπής στο μάδημα φτερών αν νιώθει μοναξιά.

Έπειτα από μια έρευνα στο Internet βρήκα πως ικανοί ομιλητές είναι οι παπαγάλοι Quaker!

Σίγουρα θα βρείτε ένα υγείες και σωστά φροντισμένο πουλάκι στη τιμή που ψάχνετε. Και λόγω μεγέθους (είναι αρκετά μικρότερο των Zako) το κλουβί, τα παιχνίδια και η διατροφή του ειναι πιο οικονομικά από του Αφρικανικού γκρίζου.

Πάνω από όλα θέλω να έχω ένα υγιές ζωακι και σωματικά και ψυχικά αν αποφασίσω να το αποκτήσω σίγουρα θα φροντίσω πρώτα να μαθω όσα περισσότερα γίνεται και μετα να το παρω . Οπότε θα παρακολουθώ ότι ανεβάζετε που να έχουν σχέση με τους παπαγάλους και φυσικά θα φροντίσω να μαθω και από άλλα μέσα βιβλια, ίντερνετ κ.α. Σας ευχαριστώ πολύ και ότι πληροφορίες έχετε να μου δώσετε καλοδεχουμενες......

Αν μπορείτε δώστε μου και εκτροφεία αξιόπιστα που θα μπορουσα να επικοινωνήσω και να παρω πληροφορίες για την φυλή. Ευχαριστώ και πάλι!!!!

Back